Jump to content

Weekendul meu de 2500 km


vali_devill
 Share

Postare recomandată

Salut,o noua escapada pe meleaguri civilizate,si poate informatii ce va pot fi de ajutor pe viitor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu tot respectul, asta nu-i traseu pt un weekend avand in vedere ca faci 14-16 ore dus + 14-16 ore intors, cu ce mai ramai dintr-un weekend?

Modificat de Burito09
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am plecat vineri 22.10 din bucuresti,pe la ora 17,dupa serviciul unora,eu fhnd in C O.Planul era sa ajungem pana la arad,ora necontand pt ca aveam rezervare la o pensiune.dar cum romania este mereu surprinzatoare,dupa sebes,pe la ora 23,coada de multi km de masini blocate de un accident de tir?.dupa 30 de min de stat pe loc,am reconfigurat treaba si am intors sa gasim un loc de dormit.

@burito:am stat pana luni seara.

Revenim...am gasit cazare la cabana cerbului la 70 ron camera dubla+ mic dejun,apa calda si caldura,curatel.recomand daca nu aveti ceva mai bun.

Am pornit sambata dis de dimineata si am iesit din tara undeva pe la 12 dupa ce am alimentat la petrom nadlac si am luat vignetele pt A si HU ,amandoua costand 72 ron.

Am trecut granita supervizati de un vames maghiar de o acreala incredibila,s-a uitat la 4 buletine 5 minute pe toate partile in conditiile in care noi aveam masina goala,iar cele din fata noastra aveau papornite de rafie pana sus la geam.

Am intrat in lumea civilizata,navigatia mfd2 a vorbit la 10 metri de bariera romana,si am plecat mai departe cu destinatia hegyeshalom-paprika csarda unde aveam rezervari si unde am asezat cartierul general.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cum sunt preturile la parndorf?

Modificat de crazymih
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Excursia a avut de la inceput caracter de hai pana la parndorf,si de acolo mai dam cu o piatra pana la viena.

Babuinul rosu a simtit autostrada sub roti si in aprox. 3 ore jumatate,am ajuns la parndorf,adica pe la 4 dupa amiaza.fiind sambata am mai avut 2 ore de shopping care dupa ce ne-am adaptat la ora lor au devenit 3 ore.

Continui si cu preturi.

Un lucru de mentionat,in civilizatie se munceste 8-9 ore pe zi,inclusiv la supermarket sau la mall,cu sambata si duminica liber.

Am facut ceva cumparaturi...parndorful nu mai e ce a fost acum 3-4 ani,unde se cara marfa la greu.dar tot merita,gasesti aceleasi firme si produse dar la preturi mai micute ca in romanica.concret,airmax incepand de la 42 euro,la noi de la 400 ron.jante de voiaj adidas,nike,la 35 euro,la noi minim 200 ron.si mai sunt multe,depinde ce doresti.ideea este ca daca tot vizitezi viena,iti e in drum si nu regreti.oricum,daca gasesti 5-6 lucruri exact asa cum iti doresti,esti un om fericit.

Haha,am scris jante,era vorba de jante de haine.

Treaba e cam asa:la ei spui ce frumos era cutare lucru,dar prea scumpic pt mine.la noi la mall spui pe ce dracu carpa vor astia o roaba de bani?

Seara ne-am dus sa ne luam cazarea in primire... Am fost mega multumiti de paprika,ospitalitate de nota 20,camera dubla cu a/c 30 euro,mancarea super buna si ieftina,dupa parerea mea,berea gosser lemon magnifica,parcarea cu 20 de masini de ro,erau invadati de noi.

La naiba jante le spune!

Asa...deci o seara de sambata super unde am mancat si baut cu soricioaica mea de 22 euro.

Nu ma lasa sa corectez!eu totusi scriu geanta.

Gata.

Duminica dimineata trezirea,mic dejun bufet suedez mega copios,si galop la viena.

Am crezut ca e un oras parasit,nimeni pe strazi...sambata,duminica parcarea este gratis pe strazi unde nu ai semn,in rest cumperi tichet de parcare de la tutungerie si il pui pe bord sau pe placa din spatele banchetei,la luneta.

Am parcat chiar in centru,pe Mariahilferstrasse.oamenii se odihnesc la ei,nimeni nicaieri si totul inchis.ici colo un bistro.

Am luat-o la pas,cu harta in mana,si am cascat si noi gura pe strazi,am intrat intr-o cofetarie sa savuram un capucino vienez si o prajitura dar ne-am cam intepat,capucino era oribil,ca de la cel mai naspa plic si nici prajitura nu a fost mai acatarii.

Dupa asta,fuga mars directia la schonbrunn.

O frumusete,gradini,simetrie,spatiu,si daca esti cioban ca mine si tot te impresioneaza.am pierdut pe acolo vreo 3 ore jumatate,200 de poze si 2 sandwich-uri.era deja dupamiaza,se innorase un pic,a inceput sa ploua.

Am plecat pe directia prater park.si bine am facut caci ne-am distrat maxim.

Ne-am suit in roata mare,ne-am dat in boomerang,ne-am prostit ca niste copii vreme de vreo 3 ore,am facut poze la automatele de vederi,pe scurt amintiri.cand s-a inoptat serios,am plecat spre paprika.o noua seara cu mancare ungureasca,bere si distractie.luni dimineata,mic dejun si hai la viena iar,de data asta la scs.

Modificat de vali_devill
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mancam,punem bagajele in masina,dam cheie,oha baterie.plafoniera din spate mi-a fost lasata aprinsa peste noapte din greseala.totusi nu ar fi trebuit sa se stinga?

Am plecat cu cablurile de acasa just in case...am intrat cu ele de gat in restaurant,m-a servit cineva cu curent,si paici tie drumul la scs.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Banuiesc ca urmeaza sa scrii ca la SCS era inchis :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La scs ca la mall baneasa,cam aceleasi firme,nimic extraordinar,am mai pierdut juma de zi,am plecat spre casa,iar am intrat la parndorf asa de la revedere,am mai cumparat niscai netrebuincioase,si pe la 18 seara paraseam austria cu destinatia arad

@ valix:Era totusi luni,am fost mirat sa vad atata lume la mall,aproape ca la noi duminica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti ultra rapid daca intr-o zi de sambata ai facut MariaHilf., Schonbrun, Prater, SCS si Parndorf, toate pana in ora 18...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@valix-samcta doar parndorf,duminica schonbrunn+prater,luni scs+parndorf.

Am ajuns pe la ora 23 in granita,am trecut fara probleme,romania mea ma astepta fara marcaje pe sosea,fara un ochi de pisica,si cu praful binecunoscut.am mers prin ploaie 2zile pe autostrada,masina a fost impecabila,lacrima.de la nadlac la arad s-a namolit grav de tot.am innoptat la arad,mai sus de hotel maxim,la ei era full.marti am plecat spre frumoasele bai herculane,care ne asteptau cu ruinele specifice.

Am gasit cazare la 50 ron,peste tot era atat,am fost la piscina hotelului roman,cu apa termala.

Cititi cu atentie,am zis sambata,duminica,luni.

De la herculane spre casa,cu inca doua luari de curent.am ajuns safe acasa cu amintiri frumoase.

Am facut in total 2480 km,adunati cu google earth ca mie mi s-a resetat tripul,am pus 185 litri de benzina,consum dupa metoda babeasca de 3 simple,7,4%.

Am alimentat la bucuresti,vineri,la nadlac sambata,duminica la viena,un agip asa de 10euro,ca nu gaseam shell, care era langa prater,si apoi luni noaptea la nadlac.

Desi ies 4 alimentari,de fiecare data am mai avut 7-8 litri,adica cand se aprindea becul,pt cui nu ii da un calcul matematic exact sau diferit.

Per total o amintire frumoasa,nu regretam alergatura,am plecat la drum cu oameni dragi.

Acum sunt la munca,am postat de pe mobil,poze peste 2-3 zile.

Sper sa va fie de folos,iar daca aveti intrebari si stiu sa va raspund,o fac cu placere.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Frumoasa escapada.Sunt curios sa vad poze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa mine 2500 de km intr-un weekend (chiar si prelungit) nu e escapada, e chin, tinand cont ca jumatate sunt in Romania.

Dar eu vorbesc acum din experienta proprie a multor drumuri spre Europa cu masina, poate de aceea gandesc asa.

Asa nu insemna ca tu, Vali nu te-ai simtit bine sau nu a fost fun cu masina. Dar eu personal nu as face asa ceva. Exista Tarom, Austrian, Wizz, Blue, etc. Daca programezi din timp e rezonabil ca pret. Si alea 2 zile care le faci pe drum le fructifici acolo.

Ca sa nu mai pun la socoteala ca in loc sa-ti priasca weekendul si sa te intorci cu bateriile incarcate, te obosesti la volan de dimineata pana seara pe drumurile patriei.

Oricum, important e ca ti-a placut, e bine sa adaugi si experiente de genul asta in "portofoliu"

Bafta.

Modificat de iepumare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@iepumare:chiar acum sunt la servici,la aeroportul otopeni;-)nu ar fi fost vreo problema de gen transport,dar noi suntem ca turistii japonezi,ne place sa ne uitam pe geam si sa facem poze.

Serios acum,personal condusul ma relaxeaza,asta mai ales in afara...plus ca niciodata nu am stat pe loc,suntem genul care dimineata ne sculam si hotaram unde o apucam.masina iti ofera poate si oboseala,dar si lucruri si peisaje minunate.avionul nu.

In vara am fost iar pana la paris,e topicul mai jos...am mers de la granita pana la dorrenbach 1300km intr-o zi,am vazut locuri frumoase si am cunoscut oameni minunati,parintii user-ului oaspetele,unde am fost cazati.

Total deacord,avionul te duce in 2 ore,dar...atat.

Mi-ar placea sa am un home-car mare si sa ne plimbam peste tot prin lume...dar tre sa mai si muncim.:-P

A fost frumos si as merge si maine...oricum eu am fost in concediu,deci nu ma duceam dupa drum la munca.cat despre drumurile din romania,ai dreptate,daca as putea,as tine o masina la arad,si pana acolo as lua avionul.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

paprika csarda

viena

promit sa continui dupa ce ma intorc de la intalnirea de la polivalenta.

brgds

post-34488-0-21792700-1289719825_thumb.j

post-34488-0-54729800-1289719919_thumb.j

post-34488-0-95048200-1289720045_thumb.j

post-34488-0-31864500-1289720140_thumb.j

post-34488-0-85762100-1289720207_thumb.j

post-34488-0-60489300-1289720392_thumb.j

post-34488-0-17372100-1289720577_thumb.j

post-34488-0-51147500-1289720664_thumb.j

post-34488-0-76457600-1289720791_thumb.j

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hahaha,fara iarna...ca starnim polemici de anvelope...

:blah_:

stai ca mai am,nu am terminat...

http://vwforum.ro/uploads/monthly_11_2010/post-34488-0-10565700-1289808372_thumb.jpg

http://vwforum.ro/uploads/monthly_11_2010/post-34488-0-14505200-1289808435_thumb.jpg

http://vwforum.ro/uploads/monthly_11_2010/post-34488-0-09898200-1289808491_thumb.jpg

http://vwforum.ro/uploads/monthly_11_2010/post-34488-0-78047800-1289808551_thumb.jpg

si ne-am dat in boomerang...o sa pun un link de pe youtube,ca sa vedeti despre ce e vorba.nu am putut filma noi,asa ca am gasit o filmare facuta de altcineva.

in linii mari cam asta a fost...a fost frumos pentru noi,si sper sa va placa pozele.

brgds

post-34488-0-96677600-1289807297_thumb.j

post-34488-0-33786200-1289807473_thumb.j

post-34488-0-96107000-1289807538_thumb.j

post-34488-0-20997600-1289807779_thumb.j

post-34488-0-41369000-1289807849_thumb.j

post-34488-0-08303000-1289807906_thumb.j

Modificat de vali_devill
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa sti ca eu asa de felul meu sunt mai din ...topor.adica arata-mi un tablou de x,si o sa fiu impresionat de un poster cu o anvelopa.

insa recunosc ca mi-a placut mult...si am ramas impresionat de simetrie,de masurari,practic totul era la micron.

mi-a placut la modul cel mai serios.

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut Vali! super week-end...

am insa o mica nelamurire "Am pornit sambata dis de dimineata si am iesit din tara undeva pe la 12 dupa ce am alimentat la petrom nadlac si am luat vignetele pt A si HU ,amandoua costand 72 ron."

sa inteleg ca se pot achizitiona vignete pentru A si HU de la noi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ tampao Da se pot achizitiona din benzinarile apropiate de vama sau chiar din vama sunt o gramada chioscuri cu vignete , dar cel mai rentabil e sa iti cumperi din primele benzinarii din HU si A au preturi mai bune decat in RO( in vama mai ales).

Am raspuns in locul lui vali ( scz ) :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect,insa de fiecare data le-am luat de la noi,mi s-au parut psihic mai ieftine,si in plus,nu mai trebuie sa ma opresc cum trec cate o granita.sau pot uita.parerea mea.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da ai dreptate, ca mi s-a intamplat sa ne luam cu vorba si sa trecem de benzinarie :blah_: E mai sigur daca le iei din granita. parerea mea

P.s ce preturi mai sunt in parndorf in timpu asta ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai depinde ce te intereseaza.pt mine au fost super.oricum,la noi e bataie de joc.la aceleasi produse,noi punem dublu,cel putin.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt. raspuns. Nu am stiut acest aspect - e bine de stiut . Mi s-a intamplat in Ungaria sa trebuiasca sa opresc la 3 benzinarii pana sa gasesc vigneta, dar acu nu cred sa mai fie probleme, deoarece iti da doar chitanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!