Jump to content

Retrofit la Generatia a III-a de Playere OEM (RCD310, RCD510, RNS310, RNS510)

doruiacovescu
 Share

Postare recomandată

Buna ziua. Am un Passat din 2006 si as dori sa schimb navigatia. Sincer nu stiu ce tip de navigatie este...nu este cu tuchscreen, are butonul Mute in mijloc. As putea sa pun ceva mai nou, cu harta romaniei, sa citeasca dvd-urile? Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, poti pune RNS510 - in functie de ce varianta de CAN ai acum pe masina, o sa trebuiasca sa faci si update la CAN sau sa o schimbi cu o varianta mai noua, ca sa nu-ti descarce bateria.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

eu am can cu terminatia K si RNS 510 asa a venit din fabrica

Link către comentariu

Sa inteleg ca daca reusesc sa resoftez modulul cu sufix C la o versiune superioara de SW o sa functioneze ca si un modul cu sufix N de exemplu?

Adica hardware sunt la fel?

Intreb deoarece nu am avut ocazia sa vad o placa de CAN gateway. Cred ca foarte multi ar fi interesati daca prin scrierea unui dump de modul N intr-un modul C s-ar rezolva problemele cu navigatia, climatronic etc.

Link către comentariu

Teoretic DA. Vezi ca s-au postat ce versiuni suporta update.

Link către comentariu

Interesant. Merci Cristi, o sa caut.

Modificat de mars01
Link către comentariu

Am un Passat B6 din 2006. Vreau sa montez in locul unitatii cu care am luat masina un RCD510. CAN Gateway actual este 3C0 907 530 C deci voi avea probleme. Am gasit 3C0 907 530 N S0163 S0163. Masina are pilot automat, asta-i ACC-ul, nu?

Am citit toate paginile topicului dar nefiindu-mi familiare toate notiunile as avea rugamintea sa imi spuneti daca 530 N e ceea ce imi trebuie si daca in cazul in care acesta e modulul corect mai sunt ceva modificari de facut, codare sau mai stiu eu ce.

Multumesc

Link către comentariu

Sa inteleg ca daca reusesc sa resoftez modulul cu sufix C la o versiune superioara de SW o sa functioneze ca si un modul cu sufix N de exemplu?

Adica hardware sunt la fel?

Intreb deoarece nu am avut ocazia sa vad o placa de CAN gateway. Cred ca foarte multi ar fi interesati daca prin scrierea unui dump de modul N intr-un modul C s-ar rezolva problemele cu navigatia, climatronic etc.

Nu se poate updata CAN-ul 3C0907530 C deoarece:

1. Nu exista o versiune superioara de SW originala disponibila;

2. CAN-ul compatibil cu RNS are un nr. superior de bytes (9 fata de 7 la versiunea C).

Link către comentariu

Pilotul automat nu e tot una cu ACC-ul. Uite

cum functioneaza aceasta functie. Depre retrofitting gasesti aici ce te intereseaza.
Link către comentariu

Multumesc. Inteleg ca acel CAN Gateway versiune N este ok si va trebui dupa instalare sa umblu un pic la Installation list. Fiind vorba de RCD510 si nu RNS510 e chiar mai simplu.

Am vazut si ce-i ACC-ul si ma bucur ca nu-l am, mai mult ma incurca.

Link către comentariu

Salut.... am ocazia sa cumpar din spania un rns 510 la 350e si as vrea daca se poate sa imi spuneti ce terminatie, cod, bla bla bla ar trebui sa aibe navigatia pentru a fii sigur ca se potriveste pe masina. Masina este fabricata in decembrie 2008(face lift ceasuri bord) si momentan am un rns 300.

Link către comentariu

Rns-ul se potriveste la masina ta, tu trebuie sa ai ce iti trebuie pe masina ca sa nu iti consume bateria. Daca e MY2009 ar trebui sa mearga fara probleme. Verifica ce vers de CAN ai tu si vezi daca e bun.

Link către comentariu

cel mai sigur, asa e - scaneaza si posteaza ce CAN ai.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Un modul CAN Gateway pe care scrie 3C0 907 530 F, SO140, HW: 3C0 907 951, HH1, fabricat in decembrie 2007 ar fi OK pt instalarea unui RCD510 pe Passatul meu din 2006 care actualmente are 3C0 907 530 C cu care se descarca bateria?

(nu s-a intamplat inca sa se descarce, am masurat insa si consumul si e de cca 1,6A cu RCD510 oprit, de aceea am pus deocamdata un releu pe alimentare)

Gasisem unul cu "N" in coada dar mi-a fost suflat de sub nas pe ebay.

Dar unul 3C0 907 530 C, SO040, HW: 3C0 907 951A, H007, fabricat in martie 2007?

M-am uitat eu pe lista indicata de colegul pronet si cele doua module de care intreb nu sunt mentionate ca fiind incompatibile dar as vrea sa imi confirme colegii care se pricep mai bine.

Multumesc!

Modificat de tamango
Link către comentariu

F-ul e compatibil cu RCD510. Curentul de 1.6 A este intalnit la masurare deoarece CAN-ul trece consumatorii in ,,asteptare,, dupa 60-90 secunde. Incearca sa masori curentul timp de 90 s si e f. posibil ca dupa aprox. 60 s consumul sa scada la 0.2 A.

Link către comentariu

Deci sa inteleg ca pot sa uit de cel cu "C" in coada chiar daca are SW040?

Mai are sens sa masor curentul dupa 90 sec cu modulul actual "C" sau pur si simplu trebuie sa il schimb?

Modificat de tamango
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut tuturor, cer putin ajutor din partea celor care cunosc aceasta problema. Am un golf 5 din 2005 si doresc o schimbare, am un Pioneer AM pus pe el si as vrea sa pun un OEM. Eram interesat de RNS 300 sau mai nou RCD 310, insa citind forumul am observat ca as putea avea probleme. Rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva (cat mai urgent deoarece am gasit si unul si altul la preturi foarte bune) sa imi spuna ce OEM as putea sa montez pe acest golfulet ca sa nu am probleme (a ramane fara baterie -> a schimba can - gateway). Atasez mai jos codul piesei. Multumesc

" Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530.lbl

Part No SW: 1K0 907 530 E HW: 1K0 907 951

Component: Gateway H09 0110

Revision: 09 Serial number: 27001049070487

Coding: 3D0F0F00070002

Shop #: WSC 01392 785 00200

VCID: 295DF997FCDD ".

Link către comentariu

pentru RNS510, RNS310 sau RCD510 - ori schimbi can-ul ori faci update la al tau.

Link către comentariu

dar pentru celelalte?, rcd 310, rns 300 sau rcd 300 mp3, rcd 500...

Link către comentariu

pentru 300, 500 - nu trebuie sa faci nicio schimbare.

Pentru 310, 510 - e valabil ce ti-am scris mai sus.

Link către comentariu

A reusit pana la urma cineva sa faca upgrade la CAN, in special cel cu terminatia C ?

Link către comentariu

ok, ms mult de tot. la ce costuri sa ma astept daca vreau sa fac upgrade la can? stie cineva? unde pot face?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!