Jump to content

Problema noxe


Vieru Catalin
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am cumparat de curand un Polo 2006 1.4 16V, 75CP, motor BKY, adus din Germania. Am testat-o, nu am gasit nici o problema grava. Si pe buna incredere am mers la RAR Iasi. Mi-au respins-o frumos cu noxe "non-euro", valori 10-11( am valorile exacte, daca este nevoie le adaug). Am fost in mai multe service-uri si se pare ca cea mai comuna parere este ca am probleme de catalizator/sonde lambda. Aici am primit mai multe solutii de rezolvare. 1 Imi schimb cu piese originale, cost ~3500-4000 RON. 2 Schimb cu piese universale, cost ~1500-2000. 3 "Imprumut piesele" ( sunt din Iasi ), cost ~500. 4 Testeaza alta masina, si trec valorile la mine( bineinteles cu ajutorul celor de la RAR, tot Iasi ), cost ~500.

Acum, ca sa nu fie nici "atat de simplu", se pare ca a fost schimbat computerul motorului, se pare tot de la un Polo, dar alt model. Eu ar trebuie sa am un model 036906034ka, dar am unul 036906034dd. La diagnoza am erori de EGR( nu se sterg ), sonda lambda si ceva cu "exhaustment error", iar la o verificare se pare ca motorul nu are valva EGR nici pe masina si nici din fabrica( se pare ca a fost o serie fabricata asa ). Se poate ca fiind alt computer sa nu faca arderi perfecte si sa scoata si de acolo noxe in plus? La test a iesit ca ar avea max 67 CP din cei 75, un pic cam mici dar in limita.

Apreciez orice opinie, solutie sau "ajutor".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca singura sansa a ta e participarea la una din intilnirile saptaminale,acolo unde unii din colegi vor putea sa vada daca ai sau nu EGR si sa iti interpreteze erorile.Un EPC la motor nu prea are cum sa iti faca arderile "perfecte",poate ai alte defecte la aprindere.Iar caii putere dispar in urma uzurii la motor cit si in cazul functionarii defectuoase a acestuia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebarea mea este alta,ce a cauzat problemele de la catalizator si sonde?Motorul scoate fum sau are peste 160k de km?

Vorbeste cu userul senna care din cate inteleg pare ca are egr la motorul tau aici.

Modificat de divinewind
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina are 30.000KM, neverificati; nu scoate un fum foarte dens, ci mai degraba un pic peste normal. Galeria este un pic deplasata, deci se poate sa fi fost atinsa sub, in catalizator. Sunt 2 tipuri de motor BKY, cu EGR si fara.

Am fost in service( la Miroslava, pt cei din Iasi, unde am auzit ca se pricep ). Mi-au aratat unde ar trebuie sa vina valva egr, si unde e gol. Nu cred ca am probleme la motor( porneste bine, fara sunete anormale ); am erori care mai mult tin de evacuare. Daca se tin intalniri in Iasi si este cineva dispus sa testeze, ma prezint si eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o rugaminte mare :frigbaitata: . Am nevoie de un soft the computer de motor pt un VW Polo 2006 1.4 benzina, fara valva EGR, motor BKY. Tipul din service nu area soft-ul sa mi-l scrie, si are nevoie de o masina cu tipul specificat de motor de pe care sa il copie.

Este cineva care sa ma ajute, sa vina cu masina, dureaza 2 minute sa copieze softul. Ii iese si lui ceva.

Merci anticipat.

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 years later...

eu iti spun care este cauza pentru ca si eu am patit la fel ca tine supapele ori au joc ori is uzate si nu mai deschide cum trebuie cel mai bine fai un test de compresie . cu stima 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!