Jump to content

TRANSALPINA

vali_devill
 Share

Postare recomandată

splendit traseul.am plecat la 10 din sebes si la 13.30 am ajuns in ranca,am oprit de 5 ori pe traseu pt poze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu-mi ziceti de 4 grade, ca abia am facut bagajul cu rochite si tricouri...

Am luat si cate o geaca pentru salina de la Turda.

Imi spune si mie cineva un restaurant frumos cu mancare buna, la Ranca (sau in zona).

Noi venim de la Valenii de munte si ora la care presupunem ca ajungem pe Transalpina ar fi cam cea la care trebuie sa servim pranzul.

Multumesc!

Link către comentariu

noi am mancat in ranca la onix pe terasa.peisaj frumos,mancare ok.pe transalpina trebuie haine groase,e frig si curent.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Un trening si adidasi macar nu trebuie sa lipseasca din bagaj la munte...si o geaca pt ploaie/frig/seara etc...

Mai ales la altitudine unde vremea e schimbatoare rau...acu' esti in bikini si mai tirziu cu geaca sub un inceput de lapovita :)

Link către comentariu

Erau 4 grade pt ca am urcat sus de tot si eram in nori :D. In Ranca as zice o medie de 12-14 grade.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Oricum ar fi, la munte de cand lumea vremea e schimbatoare, nu te poti duce cu rochite si tricouri doar :), daca prinzi curenti puternici, ingheti acolo. Cu toate astea pe sambata se anunta vreme buna: http://www.transalpina.biz/vremea.html dar e deabia miercuri, asa ca.....inainte de plecare trageti un ochi pe site si vedeti cum e vremea.

Link către comentariu

Eu o sa vin pe Transalpina in weekend-ul 16-18,

Duminica dimineata plec si eu din Buc pe transalpina. VReau sa ma cazez vreo 2 nopti pe acolo. O locatie ieftina, curata si unde se mananca bine stie cineva?

Link către comentariu

Meri si ramai la Ranca. Ai de unde alege.

Link către comentariu

Am fost si am stat doua nopti la Hotel Otto, personal nu recomand. Sincer la cazare poate mai ai de unde sa alegi, dar la mancare mai greu.

Link către comentariu

Cazare la Marjacu si de mincat la Panoramic...

Sint ceva mai sus pe o straduta de parcarea pietruita din centru...

Acceptabile amindoua ... Si sint una linga alta...

Panoramic are reclama mare....iar ailalta e ceva mai sus...

Link către comentariu

Sunt si eu in Ranca,am ajuns de cateva ore.

Cazare am gasit destul de greu la Casa Eden.

Conditii de cazare ok,am dat 180 de lei pe o camera cu pat matrimonial si canapea extensibila,nu am avut ce alege altceva.

De mancat la Panoramic.

Maine cabd ma trezesc vreau sa o iau spre Sebes.

Va tin la curent.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Sa inteleg ca e aglomerat in weekend. sper sa am mai mult noroc duminica, cand ajung eu.

Link către comentariu

Iata-ma ajuns la Cluj.

Plecata din Valenii de munte la 6.30 pe ruta Ploiesti Bucuresti A1 Pitesti Novaci Ranca Sebes Alba Iulia Cluj. Am ajuns la indicatorul cu Transalpina la ora 12.00 si am trecut prin Sebes la 16.30, cu 45 - 60 minute pauza de foto pe tot drumul. Partea dinspre Novaci foarte buna, insa la coborare sunt cateva probleme:

La intersectia cu Voineasa drumul se strica si tinzi sa crezi ca ai gresit drumul spre Sebes, insa Voineasa se duce in dreapta si spre Sebes se face stanga.

Sunt portiuni neasfaltate, sunt portiuni de poduri unde se circula pe o singura banda, sunt o multime de santuri astupate prost care traverseaza soseaua si toate astea te incetinesc.

Eu nu as mai face drumul asta decat nevoita!

Revin cu detalii despre toata ruta, daca intereseaza pe cineva.

Seara buna!

Link către comentariu

Doamne ce bine ca nu am luat-o spre Sebes, cand am fost si eu la plimbare :icon_idea:

Link către comentariu

Acum ma pregatesc sa o iau spre Sebes,pe la Voineasa am mai fost.

Chiar daca e drumul mai prost pe Sebes o iau pe acolo,ma risc :).

Va tin la curent.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Link către comentariu

hangyouridols

Am fost si eu pe Sebes cu 4persoane in masina +full de bagaje(veneam din vacanta de la Bulgari),avand suspensie sport si jante pe 18 si totul a fost k;mergeti incet,relaxati si bucurati-va de peisaje :icon_thumleft:

PS.-eu am mers numai cu a 2-a,rar am dat a 3-a sau a 4-a,am fost depasit de toti cei care veneau din spate,dar am "scapat" cu masina intreaga si m-am delectat cu peisajele,ca doar de aia m-am dus pe ruta respectiva ;)

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Daca mergi usurel nu ai probleme. Zona e fff frumoasa si trebuie sa ne bucuram de ea cat mai putem pana nu dispar si padurile de acolo ... :(((

Link către comentariu

Am ajuns la Ranca.

Am plecat de la ranca. Nici o pensiune nu are parcare amenajata cat de cat si de locde joaca pentru copil de 3 ani nici nu mai vorbesc.

Am traversat muntii pana la capatul de N , am luat-o catre Sibiu, dar nu pe Sebes. Care nu s-a saturat de serpentinele de pe Transalpina mai ia o portie pe aici. Traseul este frumos, dar ma mai duccand o fi gata in totalitate drumul.

Nu mergeti duminica pe TA. Este foarte aglomerat. Si plin de soferi de duminica.

Acum sunt la cabana mea de suflet: Vama Cucului. Osa stau aici cele 3 nopti planificate pentru Ranca.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

La cabanele de altitudine nu prea ai sa gasesti parculete parcari etc...

Din cauze de concesiune pret si pante ridicate si costuri de intretinere.

Ranca ca si alte statiu ni preponderent de iarna eventual de weekend nu au dotarile facilitatile pensiunilor de la altitudine mica...

Link către comentariu

Am traversat muntii pana la capatul de N , am luat-o catre Sibiu, dar nu pe Sebes. Care nu s-a saturat de serpentinele de pe Transalpina mai ia o portie pe aici. Traseul este frumos, dar ma mai duccand o fi gata in totalitate drumul.

Pe acolo am mers si eu, nu prin Sebes. E frumos drumul si mai scurt.

Link către comentariu

Mai oameni buni, nu credeti ca vreti cam mult ?

Auzi la ei... :)

- parcari civilizate la cabane

- cabanele deschise si primitoare

- tarife decente, camere frumos amenajate si dotate

- gradini amenajate si drum de acces cu asfalt pana la pensiune

- locuri de joaca pentru copii si jucarii

- mancare buna si preparate locale la pensiuni

- magazine, terase, bistrouri, autoserviri, restaurante...etc

- locuri de divertisment si petrecere a timpului liber

- terenuri sportive

- trasee marcate, ghizi locali, puncte de informare

- programe culturale si distractive...etc

Toate acestea le "gasiti" in Romania mai ales in asezarea numita Ranca unde lipsesc cu desavarsire.

Eu v-am spus mai demult aici in topic dar daca nu ati citit...

In schimb merge turismul adaptat la nevoile locale adica, bagi mancarea si bautura in autoturism si pleci la colindat prin tara care e nespus de frumoasa peisagistic. Opresti unde-ti place si te cazezi apoi pleci mai departe.

Si ca sa va dau un pont: de la Jina luati-o pe DJ 106E sa iesiti la Orlat-Gura Raului...fain de tot, si gasiti cazare buna,oameni primitori, mancare traditionala, liniste, aer curat.

Inca un pont: zona secuiasca HR, MS unde am fost anul asta dupa 20 de ani de cand maghiarii nu prea iti vorbeau in lb romana. Am ramas placut impresionat de schimbarea in bine a oamenilor, si a locurilor ingrijite care sunt cu totul altfel fata de acum 20 de ani: ospitalieri, amabili, curatenie, drumuri bune ( exceptie Gheorgheni-Bicaz )...ce mai, parca esti in Ungaria :) iar tarifele din unele locuri te fac sa zici ca asa-i...( ciorba = 10 lei, lac Rosu )

Per ansamblu e printre putinele zone din tara unde s-au modernizat multe in bine dupa 89.

L.E. Nu cred ca ajungem vreodata la turismul pe care-l vedem in turul Frantei...

Modificat de 120 L
Link către comentariu

duminica e jale pe TF,nu mai merg in viata mea duminica, intr-adevar soferi de duminica cu duiumul.

e o atmosfera ca la balci sus la lac,nici nu am mai oprit ca era jale mare.

drumul la coborare spre curtea de arges vai de mama lui nu o mai iau niciodata pe acolo,nu merita.

foarte prost si nici nu prea ai ce sa mai vezi.

Link către comentariu

iti dai seama ca ai gresit topicul,nu?aici este cu transalpina...brgds

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!