Jump to content

Laptop in masina


Sethnakht
 Share

Postare recomandată

De mult vreau sa-mi pun laptop un masina.. acum ca am facut rost de laptop si de invertor mai am o mica dilema.. Prima oara m-am gandit sa-l montez in locul torpedo-ului.. apoi m-am razgandit si inclin spre urmatoarea solutie.. mentionez ca laptopul are urmatoarele dimensiuni: 30/24 cm si 5 cm grosime (cu ecranul inchis)..

As vrea sa-l montez in torpedo.. dar ca sa-i fac loc va trebui sa decupez partea din spate sa ii fac loc sa intre.. ma gandeam sa-i fac un "suport" care sa gliseze pe niste sine (sinele le iau de la o masa pt calculator.. mai precis de la placa pe care sta tastatura).. in fine, asta ar fi doar o parte a problemei..

Ca sa se si auda mp3-urile in boxe din motive financiare m-am gandit la urmatoarea solutie (pe care o voi numi a saracului:P) am pe-acasa un casetofon vechi de masina.. am vazut mai demult la un prieten o caseta "speciala".. in ce consta ea: nu avea banda inauntru dar in schimb avea un fir care iesea si intra in iesirea de la un cdplayer (unde intrau castile).. astfel prietenu baga mufa de la caseta in cdplayer (de-ala cu baterii gen walkman) si caseta o baga in casetofonu de la masina.. asa asculta cdurile in masina.. m-am gandit ca asa ceva ar merge si pentru mine.

Daca aveti idei sau sugestii care m-ar putea ajuta v-as ramane recunoscator:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Sethnakht

    8

  • a6vip96

    8

  • BorisFlokow

    6

  • Red

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si din partea cealalta:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca intentionezi sa folosesti laptopul in principal pt mp3-uri, gandeste-te ca ar fi mult mai avantajos sa iti faci rost de un mp3-player portabil (cu cd, cu memory stick, ipod... etc etc) pe care sa il racordezi la casetofonul masinii cu un mic emitator FM. Casetele adaptoare au marele dezavantaj ca strica mult din dinamica sunetului si adauga zgomot de fond, practic semnalul se transmite printr-un cap de inregistrare care "sta"peste capul de redare al cass-ului. In plus vei avea si niste fire care te vor incurca in permanenta

:confused: Presupun ca nu vei lasa laptopul in permanenta in masina, altfel va fi o tentatie si o prada usoara pentru diverse persoane interesate de tehnologie :) .

Modificat de KLF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... persoane pasionate de IT... :)

Poate vrea sa faca ca Ender, sa aiba un VAG-COM instant permanent. Cine stie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca intentionezi sa folosesti laptopul in principal pt mp3-uri, gandeste-te ca ar fi mult mai avantajos sa iti faci rost de un mp3-player portabil (cu cd, cu memory stick, ipod... etc etc) pe care sa il racordezi la casetofonul masinii cu un mic emitator FM. Casetele adaptoare au marele dezavantaj ca strica  mult din dinamica sunetului si adauga zgomot de fond, practic semnalul se transmite printr-un cap de inregistrare care "sta"peste capul de redare al cass-ului. In plus vei avea si niste fire care te vor incurca in permanenta

:confused: Presupun ca nu vei lasa laptopul in permanenta in masina, altfel va fi o tentatie si o prada usoara pentru diverse persoane interesate de tehnologie :rolleyes: .

<{POST_SNAPBACK}>

Sustin si eu aceasta idee e mult mai rentabil asa. Iar caseta respectiva care e pleaca din mp3 player se poate cumpara de peste tot. E in jur de 500.000 de mii parca! Am avut si eu odata si este super ok. Sunetul de atunci nu se compara totusi cu cel de acum. Soutia ideala ar fi sa cumperi un mp3 player pentru masina. Daca ai rabdare si cauti ai sa gasesti probabil ceva care sa se potriveasca si cu arhitectura masinii, ca sa nu arate ca taiat din topor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca reusesc sa-i fac loc in torpedo si sa stea frumos acolo sa se inchida si capacul m-as risca sa-l las in masina.. deci se aude nasol rau cu caseta de care ziceam io, nu? damn.. laptopu il tin pt mp3-uri, mai o harta.. precum si "fantezia" mea mai veche.. webcam in bara fata a masinii.. desi nush cat de bine o sa se vada la viteza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are cineva idee unde gasesc un transmitator FM (ca cel descris de KLF mai sus) care sa faca legatura intre cass. si laptop? banuiesc ca acest transmitator ar trebui sa fie alimentat la 12V si sa aiba un jack de intrare similar cu castile normale. Poate stiti niste preturi sau unde as gasi asa ceva

Modificat de Sethnakht
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
... persoane pasionate de IT... :pale:

Poate vrea sa faca ca Ender, sa aiba un VAG-COM instant permanent. Cine stie?

<{POST_SNAPBACK}>

tot pentru cei pasionati de IT :(

nu se poate instala VAG-COM pe un PDA? ca astea au WindowsCE puse pe ele, si au si interfata USB.

La fel, la astea se poate conecta un modul GPS (daca nu au deja inclus - mai shcumpe), si se poate instala un Route66 sau alt program de navigare.

In plus sunt mici sunt usor de folosit cu stylus pen-ul.

Are cineva asa ceva in masina lui (ei :D) ?

Modificat de virgilutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista VAG Check. Un program free si open source parca. Problema este ca sa gasesti un PDA USB Host. Majoritatea sunt doar USB client si nu pot fi folosite.

VAG Check-ul se intaleaza doar pentru PDA-uri cu port serial, dar daca ar fi USB host ar merge cred si interfata emulata USB sau rescris partial protocol pentru USB avand la indemana sursele. Legat de surse nu sunt sigur daca e vorba de VAG Check dar sigur exista un program open-source pt VAG.

Daca aveti cunostiinta de PDA-uri USB host ma intereseaza si pe mine.

Stiu ca exista USB host sub forma de CF adapter. Dar asta inseamna ca ocupa slotul CF care ar fi util pt un GPS CF. Trebuie ceva cu USB host incorporat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@akebono: sunt module de GPS si pe Bluetooth, deci slotul CF poate fi disponibil

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ender, ce zici de jucaria asta? te-ar satisface ca sa inlocuiesti ce ai tu acum in portbagaj? E practic?

VIA aduce PC-urile in masini

VIA, in parteneriat cu Mini-box.com, a anuntat lansarea liniei de Mini PC-uri cu arhitectura x86, bazate pe placile de baza VIA EPIA Mini-ITX.

VoomPC sunt concepute special pentu entuziastii automobilelor ce isi doresc acces la divertisment, comunicare sau functii GPD, dar si pentru masinile

cu destinatii speciale (salvari, autocamioane), pentru care accesul rapid la date este esential.

Preturile modelelor din lina VoomPC sunt cuprinse intre 299 si 399 de dolari.

Mini PC-urile integreaza sursele Mini-box M1-ATX 12V, concepute special pentru a fi conectate la bateria automobilelor, fara insa a o consuma inutil. Procesorul VIA C3 cu care sunt dotate aceste PC-uri consuma intre 15 si 30 de wati.

In plus, aceste PC-uri sunt dotate cu un sistem avansat de control al functiilor audio, care “inchide” boxele automobilului atunci cand porneste PC-ul. Solutia audio este asigurata de VIA Vinyl Audio Six-TRAC.

Sistemele VoomPC sunt compatibile cu Linux si Windows, avand dimensiunea de 21cm x 25cm x 6.7cm. Conectica asigurata de placa de baza include tot ce este necesar pentru un PC, de la intrarile si iesirile audio pana la USB2.0, Firewire, Ethernet, PCMCIA tip I si II, interfata CardBus pentru GPRS/Wifi si S-Video.

http://news.softpedia.com/news/VIA-aduce-P...i-ro-9771.shtml

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta jucaria asta. :lol: Sunt curios la ce preturi o sa fie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai eu cred ca la cat scrie acolo, adica 300 - 400 USD. Poate cu vreo 50 USD mai mult. Astea cred ca sunt preturi retail, importatorul si comerciantii primesc discounturi. Dar sa nu uitam ca e un barebone, adica placa de baza si procesorul, alimentarea si ceva optiuni on-board. De aici depinde ce vrei sa faci cu el (ce display intentionezi sa folosesti, ce aplicatii vrei sa rulezi): trebuie adaugata memorie, hard-disk, eventual placa video, eventual placa de sunet. Oricum, e super interesant si configurabil iar dimensiunea finala compacta. Pretul mi se pare acceptabil. Cu monitor si periferice as merge pana la aproximativ 1000USD pentru o astfel de jucarie care sa ruleze in acelasi timp o harta GPS, car-kit pentru GSM (Bluetooth) si ceva media player. Nu cred ca i-as pune placa video sau audio suplimentara caci nu ma intereseaza performanta deosebita in nici unul din aceste domenii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi-am dat seama ca am uitat sa pun poza si poate unii vor sa vada cum arata fara sa alerge pe tot felul de alte pagini.

VIA-aduce-PC-urile-in-masini-2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intrebarea de baza e : poate rula VAG COM ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Normal. Insa ma tem ca asta va fi singurul lucru pe care-l vei rula, procesoarele VIA sunt de o puturosenie lenta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt suficient de puternice pentru a rula orice in afara de jocuri.

Preturile sunt pentru barebone, adica fara memorii, hdd si cdrom. Per total este scumpa solutia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... dar permite unor non-shurubari (cum sunt multi - nu eu) sa instaleze ceva rapid si simplu in masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

hehe.. solutia saracului... ce zici de un cd-rom LG 52x in golfu meu?? asta solutia saracului.... foarte simplu si foarte ieftin de montat.. piesa m-a costat 10000 rol..si cd-romu 150000 rol second hand... :angry: ... mai trebuie sa-i pun un filtru ca se aud paraziti pe fundal... dar nu e o problema...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hehe.. solutia saracului... ce zici de un cd-rom LG 52x in golfu meu?? asta solutia saracului.... foarte simplu si foarte ieftin de montat.. piesa m-a costat 10000 rol..si cd-romu 150000 rol second hand... :angry: ... mai trebuie sa-i pun un filtru ca se aud paraziti pe fundal... dar nu e o problema...

<{POST_SNAPBACK}>

Cu parazitii o rezolvi relativ usor dar ce te faci cu gropile? Cum se comporta cd-ul la socuri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la gropi nu are nici o problema... am testat in felul urmator... am alimentat cd-romul, l-am pus sa cante o melodie, l-am luat in mana si am inceput sa scutur de el... a sarit doar atunci cand l-am scuturat de nu a mai stiut de el... la gropi nu se intampla nimic... :o ... totusi unde pot gasi un filtru pt paraziti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
la gropi nu are nici o problema... am testat in felul urmator... am alimentat cd-romul, l-am pus sa cante o melodie, l-am luat in mana si am inceput sa scutur de el... a sarit doar atunci cand l-am scuturat de nu a mai stiut de el... la gropi nu se intampla nimic... :) ... totusi unde pot gasi un filtru pt paraziti?

<{POST_SNAPBACK}>

cum ai rezolvat alimentarea?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un filtru d paraziti se gasete si in targ si am si eu

pret 150 mii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Finally.. aproape am terminat.. mai raman doar niste probleme legate de finisare.. adica cele mai migaloase si enervante.. ca sa va faceti o parere despre cum a iesit pun cateva poze mai jos.. scuze de calitatea pozelor.. le-am facut cu telefonu

Asa, putin offtopic.. are cineva si nu-i mai trebuie placutza aia din ultimele poze? venea peste "gaura" unde se monteaza casetofonu (la masinile care au venit fara)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!