Jump to content

Trecere pe culoarea galbena a semaforului


B`real
 Share

Postare recomandată

Salut ! Cred ca toata lumea de pe forum a trecut de cel putin 10.000 ori pe galben, insa fara sa`l opreasca vreun caschetar.Asta mi s`a intamplat mie azi pe la ora 20.00.Eram in Iasi, coboram Copou si la trecerea de pietoni din fata Universitatii am trecut pe galben, imediat ce aparuse-adica pe la 4 secunde inainte de rosu(galbenul apare la 5 secunde).De obicei,cam in 90-95 % din cazuri opresc la galben fara probleme, nu si azi :) ......Cascheta m`a oprit, mi`a cerut actele...il intreb de ce ...imi spune.Ii raspund ca aveam in jur de 40-45 km/h si nu am crezut ca ma opresc in conditii de siguranta, si chiar daca ma opream.....ma opream pe trecere.Nu il intereseaza, se suie in masina , scrie PV si iese sa mi`l dea si ma intreaba daca am vreo obiectie...ii spun ....scrie ceva in PV...mi`l da sa`l semnez.Nu il semnez, in facto nici macar nu m`am uitat pe el.Intrebarea care vine firesc, eventual vreun sfat la problema este : am vreo sansa sa castig contestatia ?El era singur in masina, nu era echipaj..daca asta are vreo importanta....Problema nu ar fi de bani(el mi`a zis ca amenda ar fi 120 RON, fara puncte penalizare).M`a deranjat in schimb pandareala care o facea el acolo...cum a sarit din masina parca il muscase ceva de cojones sa ma opreasca pe mine...si atitudinea lui de stapanu` strazii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut.o problema tipica in traficul nostru.uite un exemplu:un prieten a patit exact ca si tine.si ii spune politistului,aveam viteza legala.dar daca franam ma opream in mijloc.

la care politistul ii spune:inseamna ca aveti o defectiune majora la sistemul de franare si trebuie sa facem o expertiza la rar,daca nu ati putut frana in siguranta de la viteza legala.

speachelles.

agentul avea dreptate.

incearca sa fii mai atent data viitoare.

ca o paranteza,intotdeauna vor exista discutii intre 2 parti opuse cum e cel sofer/politist.

este o meserie pe care a ales-o,dar de cele mai multe ori ajunge tablagiu,cap de creta,etc

fac pariu pe un pix cu ceas ca afara cand sunteti opriti de un politist german va tineti respiratia,vitejii mei!

mai mult respect de ambele parti ar duce la un trafic mai armonios.parerea mea.

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai din moment ce nu stim ce contine pv-u nu avem cum sa ne spunem opinia

poate nu contine toate elementele de fond de exemplu si atunci e vorba de exceptii

nu stim care este incadrarea juridica

mai multe elemente ar fi binevenite

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vali, nu zici rau, insa uneori e cam absurd. Ca sa ma fac mai bine inteles. Daca de exemplu esti pe Stefan cel Mare la 5 dupa amiaza, cand e un trafic de cosmar si franezi puternic incat te loveste unul in spate, cum e? La 50 km/h masina nu opreste chiar in siguranta. Nu poti sa pui o asa frana prea aproape de semafor, mai bine treci prin intersectie. Eu zic B'real a luat amenta aiurea. Este singura posibilitate prin care unii politistii pot sa-ti "dovedeasca" faptul ca ei "e" destepti.

Modificat de LauCalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Nu ai procesul verbal, deci nu poti face contestatie. Poti astepta pana iti vine prin posta si apoi cine stie ...

2. Daca tot ai scris ca ai obiectii, de ce nu l-ai luat? Nu inteleg faza asta ... (foarte multi fac acest lucru)

3. ... restul dupa ce ai procesul verbal :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand te prinde galben chiar in fata semaforului si vii lansat (nu lansat cu 100 la ora!!) chiar cu 40-60 la ora, este foarte de preferat sa treci ptr ca risti foarte tare sa fi lovit din spate.In acel moment daca te hotarasti sa franezi, trebuie sa franezi urat, si e foarte putin probabil sa ai timp in acea fractiune de secunda sa te uiti si in oglinda si sa mai si calculezi daca cel din spate ar fi pe faza sa opreasca sau nu!!Eu n-am franat in viata mea in fata semaforului pe galben.Este foarte adevarat ca daca e vreun cap de miel in intersectie te poate agata, ca doar asta stiu ei sa faca.Pandareala!Dar f**k avec le polizei!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ti-a dat 120ron amenda, in mod sigur nu este pentru trecere pe rosu, iar daca in PV scria ca ai trecut pe galben nu cred ca are de ce sa iti dea amenda. poate ti-a dat amenda ca aveai Seat :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

....Problema nu ar fi de bani(el mi`a zis ca amenda ar fi 120 RON, fara puncte penalizare).M`a deranjat in schimb pandareala care o facea el acolo...cum a sarit din masina parca il muscase ceva de cojones sa ma opreasca pe mine...si atitudinea lui de stapanu` strazii.

Daca ti-a zis ca nu primesti si puncte de penalizare, te-a mintit.Am fost si eu in aceeasi situatie ( amenda pt oprirea interzisa) si am primit si 2 puncte, cu toate ca politistul a afirmat ca primesc numai amenda.

Stiu sigur ca nu se poate sa primescti amenda fara puncte.Am impresia ca 60 de lei inseamna un punct de penalizare. Trebuia sa citesti procesul verbal, chiar daca nu-l semnai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa astepti PV la posta si sa iei o decizie dupa ce vezi ce scrie in el. Pana atunci, simple speculatii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici macar nu a zis ca`mi da PV........M`a intrebat doar daca am obiectii ...a scris EL ce i`am spus eu ce as avea de obiectat...m`a intrebat daca il semnez.....am spus nu...a salutat si a plecat.Asta a fost tot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea...o parere personala ...mai bine franezi cand vezi galben..sa fim seriosi si realisti...nu sunt dacii sa-ti franeze numai o roata...si daca cel din spate nu respecta distanta regulamentara...iesi poate sifonat dar macar nu e vina ta...repari pe RCA, ca sa nu mai zic ca sunt destui care PLEACA PE CULOAREA GALBENA....si din nou te poti trezi in mijlocul unei incalceli....All the best!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit eu acum ceva timp cam acelasi lucru. Trecut pe galben, cam la limita, neputand opri in conditii de siguranta bla bla, echipajul era fix in intersectie, au venit dupa mine, mi-au luat carnetul, am semnat PVul doar ca la mentiuni, am trecut "nu recunosc fapta". Apoi am depus contestatia la judecatorie, mi-am luat permisul inapoi si dupa 2 luni am castigat.

Norocul a fost ca in spatele meu era un prieten cu masina lui, care a vazut toata faza. Si ca politistii nu aveau nici un fel de dovada.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai simplu dragii mei, si o zic fiind patit in tineretile mele (fiind lovit de doua ori din spate la culoarea galbena), cand va apropiati de un semafor, stiind iminenta aparitie a culorii galbene, aruncati o privire in oglinzi inainte.

In felul asta stiti daca veti frana sau nu pe galben. Cat despre agentii de politie, isi fac treaba, mai mult sau mai putin corect. A conduce in siguranta si a fi un bun sofer depinde in mare masura si de exigenta lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Zeny: si ce ne facem daca cel care ne loveste in dos are RCA la una din firmele consacrate(Carpatica, Euroins, Astra), sau masina are cateva mii de km sau nu putem sa rezistam fara masina 1 saptamana cel putin? Eu de multe ori trec pe rosu clar in intersectiile pe care le stiu foarte bine si daca sunt sigur ca nu incurc pe nimeni si numai dupa ce ma uit dupa girofar in toata coloana.

In concluzie, amenda a fost luata aiurea, dar punctele de penalizare exista cu siguranta. De fapt imi vine greu in minte sa-mi aduc aminte acum de vreo amenda pe care-o poti lua fara sa-ti iei si puncte pe permis...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Putin :rolleyes: dar nu pot sa ma abtin!Eu am un stop in Bucuresti la care nu am stat niciodata la culoarea rosie!Dar niciodata!Cross my heart!Pe Titulescu cand vii dinspre pasaj,treci de intersectia cu Dr.Felix, urmatorul semafor e Titulescu cu Maltopol.Acest semafor ce merge inainte pe Titulescu are ceva ce ma atrage spre el cand e rosu!! :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana la urma nu am altceva de facut decat ce zice Laurix.Probabil o sa platesc amenda cand ajunge prin posta si apoi o sa fac contestatie.Partea aiurea e ca daca nu poti sa treci pe galben in anumite conditii (100% subiective atat de partea soferului cat si a caschetarului), de ce au bagat asa se mult cronometru` ala (5 secunde) ?!?Pentru o simpla atentionare ca apare rosu erau de ajuns 2-3 secunde ....zic eu....Si in plus, fata de alte dati cand am gresit flagrant in trafic, acum ma simt aproape nevinovat (am pus aproape sa nu fiu absolut si sa devin fanatic .....)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Amenda e 120 ley / 60 ley in 48 de ore + 2 puncte penalizare. Am patit-o si eu de curand, am expus pe larg patania mea aici pe forum. Cand s-a umflat orezul in mine politistul m-a intrebat de triunghiuri (2 buc), de numerele "murdare", de folia cu care este inscriptionata masina. La sfatul unui politist pe care il cunosc bine am platit amenda si mi-am vazut de treaba mea.

Daca treci primul pe galben, nu se leaga, dar pe ceilalti ii arde la buzunare. Asta e politica lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea...o parere personala ...mai bine franezi cand vezi galben..sa fim seriosi si realisti...nu sunt dacii sa-ti franeze numai o roata...si daca cel din spate nu respecta distanta regulamentara...iesi poate sifonat dar macar nu e vina ta...repari pe RCA

daca te doare fix in... dos de masina, de timpul pierdut prin service etc. da asa se procedeaza cum zici tu...

insa eu personal, 100% cand vad galben si am 'berbecul' in spate, lipit de mine nici prin cap nu-mi trece sa trantesc frana brusc, doar ca sa nu trec pe galben - lucru prin care, de altfel, consider ca nu incalc cu nimic legislatia rutiera - care prevede faptul ca poti trece pe galben daca consideri ca nu poti opri in siguranta (provocarea unui accident, dupa mine nu e de loc 'siguranta').

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu eram chiar primu`......

Modificat de B`real
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea...o parere personala ...mai bine franezi cand vezi galben..sa fim seriosi si realisti...nu sunt dacii sa-ti franeze numai o roata...si daca cel din spate nu respecta distanta regulamentara...iesi poate sifonat dar macar nu e vina ta...repari pe RCA, ca sa nu mai zic ca sunt destui care PLEACA PE CULOAREA GALBENA....si din nou te poti trezi in mijlocul unei incalceli....All the best!

Nu mi se pare o idee buna sa opresti stiind ca te va lovi cel din spate, in ideea ca oricum plateste RCAul lui (trecand peste faptul de exista sanse ca cel din spate sa nu aiba RCA, sa vezi atunci discutii, cand reparatia ta costa de 5 ori mai mult decat masina lui). Pe de alta parte, daca cel din spate are viteza mare, iarasi nu e o placere.

Nu spun sa treci pe galben cand ai ocazia, spun ca trebuie luati in calcul mai multi factori - printre care si capacitatea celui din spate de a opri, posibilitatea ta de a opri in siguranta, sau de a trece prin intersectie in siguranta (deci inca pe galben). ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Zeny: si ce ne facem daca cel care ne loveste in dos are RCA la una din firmele consacrate(Carpatica, Euroins, Astra), sau masina are cateva mii de km sau nu putem sa rezistam fara masina 1 saptamana cel putin? Eu de multe ori trec pe rosu clar in intersectiile pe care le stiu foarte bine si daca sunt sigur ca nu incurc pe nimeni si numai dupa ce ma uit dupa girofar in toata coloana.

In concluzie, amenda a fost luata aiurea, dar punctele de penalizare exista cu siguranta. De fapt imi vine greu in minte sa-mi aduc aminte acum de vreo amenda pe care-o poti lua fara sa-ti iei si puncte pe permis...

Speram(sau cel putin eu o fac) ca, indiferent de varsta dumneavoastra(ca ani de viata si ca ani de sofat) sa nu ne intalnim in vreo intersectie.

In ce priveste subiectul topicului, cred ca initiatorul acestuia si-a dat deja raspunsul: daca a recunoscut ca in 90-95% din cazuri opreste la galben inseamna ca stie ce trebuia sa faca si acum. Altfel trebuie sa ii acceptam si pe cei care ne flash-uiesc, claxoneaza pe galben la plecarea de la semafor, iar asta stiu ca-i deranjeaza pe suficienti membri de pe forum.

Modificat de medley
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La inghesuiala din zilele noastre nu cred ca se pune problema de a pastra distanta regulamentara fata de masina din fata. Franatul brusc la vederea culorii galbene a semaforului este apanajul femeilor(fara suparare) care am observat ca opresc chiar atunci cand semaforul e verde dar indica 1-2 secunde pana la schimbarea culorii ( era sa o patesc de multe ori).

Eu trec pe galben in 99% din cazuri(mea culpa) cand intru mai tare in intersectii, bineinteles cu vizualizarea rapida a traficului din preajma.

Off:intamplare ieri: eram primul la semafor,oarecum prost plasat(fara sa am o vizibilitate foarte buna a semaforului), am auzit un claxon asa ca am pornit. Dupa vreo 200 m ma uit in oglinzi: colegii de trafic erau inca la semafor! Noroc cu intersectia goala si lipsa caschetarilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SAlut,

Eu am avut accident in care vinovatul a trecut cica pe galben .. cand eu eram pe verde clar. Polita a scos legislatia unde scria clar ca la galben esti obligat sa opresti. Varianta cu nu puteai opri in timp util nu mai este valabila. Deci e de preferat sa opresti in orice conditie chiar si pe trecerea de pietoni sau dupa ea altfel risti permisul sau daca ai noroc doar o amenda. Riscul sa te loveasca cineva din spate trebuie sa ti-l asumi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

corect ce spui Patrick. Culoarea galbena ar trebui sa aiba aceeasi semnificatie si pentru cel din spatele nostru si pentru cel din spatele sau. Doar asa putem scapa de smecheria din trafic, respectand codul rutier.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este specificat alb pe negru ca poti trece pe galben daca nu poti opri in conditii de siguranta, asta e rolul galbenului, altfel ar exista doar culorile verde si rosu la semafor.

Dupa cum am mai spus, nu cred ca se leaga cineva de voi daca va surprinde culoarea galbena la 5 m de semafor. E normal ca daca treci al 2-lea sau al 3-lea pe galben sa va amendeze. Dar majoritatea dintre soferi cand vad galben accelereaza, chiar daca ar putea opri lejer si fara stres.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!