Jump to content

diferenta tambure frana?


dexter
 Share

Postare recomandată

salutare

exista diferenta intre canelurile tamburilor cu 4 prezoane si canelurile tamburilor cu 5 prezoane?

discutam de tamburii de spate

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista diferenta intre caneluri, insa exista diferenta de grosime, pentru ca si planetarele au mai multe lungimi. Planetarele si trompele de la cele cu 4 prezoane sunt mai lungi. Daca vrei sa pui tambure cu 4 prezoane, trebuie sa schimbi si planetarele + trompele.

Modificat de TM06CZR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mircea_cotiga

Ba eu incercand sa carpesc lucruri, am descoperit ca exista diferente intre dimensiunile canelurilor(nu si la numarul lor)...Acum daca ai un ciocan mare..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu la split am cutie de viteze de ceva brazil, cu planetare lungi. tamburii de split se potrivesc ok, fara probleme, insa cum zice si Mircea, tamburii de 5 prezoane "comuni" 1958-1966 nu merg pe canelura. intra insa se impaneaza la 1 cm sau ceva de genul, distanta fata de taler. cu ciocan intra probabil, isi fac loc pe canelura insa nu cred ca ii mai scoti vreodata nici cu cea mai a naibii presa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu la '67-le meu am tambure cu 5 prezoane si saboti de 30mm si am luat o cutie cu tambure cu 4 prezoane tot de pe un '67, dar 1500 si ca sa pastrez tamburele cu 5 a trebuit sa pun planetarele si trompele mele cu toate ca si tamburele cu 4 prezoane erau tot pentru saboti de 30mm si nu 40 cum sunt de obicei cei in 4, dar planetarele de la 1500 erau mai lungi. Diferente la caneluri nu erau....probabil la tamburele in 5 mai vechi or fi. Abia dupa ce am facut schimbul am vazut ca exista de cumparat niste piese care se pun in spatele tamburelui cu 5 ca sa compenseze diferenta dintre lungimile de planetare, daca vrei sa-i pui pe planetare lungi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa ma corectez, pentru ca am spus o tampenie....distantierele acelea se monteaza in fata tamburelui si se strang cu piulita de la planetara ....in spate nu prea aveau cum sa fie montate :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Am si eu o intrebare. Am demontat tabla aia care tine tamburii de frana pe spate si a inceput sa curga ulei. Acolo trebuie sa fie o garnitura din carton ceva? Sau pur si simplu se strange si se etanseaza? Ca nu-mi dau seama, era mizerie mare si am vrut sa curat tabla si sa o vopsesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!