Jump to content

Golf 6 - Anvelope

M. Golf
 Share

Postare recomandată

Cred ca TDR  a vrut sa scrie 195/65/ r 15 . 

In cartea mea am trecute 2 dimensiuni  195/65/r15  si 205/55/r16

Pe timp de  vara eu merg cu jante aliaj pe 16 ....205/55

Pe iarna merg cu jante de tabla pe 15 ...195/65

Am inteles ca Nokian sunt foarte bune si sunt folosite foarte des de cei din tarile nordice

Ieri am achizitionat si eu 2 anvelope iarna Pirelli  SnowControl 538 lei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc pentru informatii,o sa merg totusi pe varianta 195/65/15 unde inclin spre nokian ca si marca

Link către comentariu

Mergand pe premisa "sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine" m-am decis sa schimb si eu gumele de iarna,astfel mergand pe varianta MICHELIN 205/55R16 91T ALPIN A5 *E/B/68/1.

Intrebarea mea : Exista alta varianta mult mai buna din punct de vedere al sigurantei/confortului la pretul unitar de 430lei(atat costa anvelopa Michelin cu montajul inclus in pret)?Sunt constient ca daca ma duc pe gheata,ma dau ca pe derdelus cu orice anvelopa,dar daca stiti de altceva mai OK la acesti bani,sunt deschis la sugestii. Maine dimineata as fi programat sa le schimb.

Modificat de ken.revelite
Link către comentariu

kustom_kulture_addict

E ok varianta asta. Eu am Alpin A4 si sunt multumit de raportul pret calitate.

Link către comentariu

Vredestein snowtrac 5

Modificat de silubilu
Link către comentariu

Goodyeat ultra grip este peste Alpin. Am avut Goodyear si pt ca imbatranise (aveau 4 ani) am schimbat cu Michelin Alpin A4. Sunt tare dezamagit, mult sub Goodyear UG7+

Goodyear e mult mai bun pe umezeala si gheata si aproximativ identice pe full zapada.

Michelin—ul o idee mai bune pe zapada

Modificat de manuta
Link către comentariu

Mi-a mai bubuit mintea la ceva.Din cate inteleg eu, este recomandat sa fie anvelopa un pic mai ingusta si balonul un pic mai mare iarna.Daca trec pe 195/65/R15 pe timp de iarna nu este mai indicat?

Link către comentariu

Ba da. Eu cel putin asa am setul de iarna. La tractiune pe zapada este de preferat un cauciuc mai ingust, iar la ce drumuri avem mai ales iarna cand mai apar gropi si balonul putin mai mare ajuta.

Link către comentariu

Mai inguste pe zapada dar pe polei este mai bine sa abia suprafata de contact cat mai mare.

Link către comentariu

TDR, pentru polei la fel ca si la gheata/zapada ai nevoie de ingust pentru ca presiunea pe suprafata sa fie cat mai mare ai nevoie de cauciuc ingust, daca e lat persiunea pe suprafata se distribuie si atunci ai aderenta slaba.

Link către comentariu

Maine ajung jantele de tabla R15/PCD 5X112/ET 47/6J si voi monta pe ele MICHELIN ALPIN 5 195/65/R15 91T  E/B/68 .Sper sa fie bine.

Link către comentariu

cred ca este total invers.  

Pentru ca greutatea autovehiculului sa fie distribuita pe o suprafata cat mai mare trebuie anvelope mai late > si astfel se reduce raportul kg/cm2, in ideea ca masina trebuie sa stea deasupra zapezii, nu sa se afunde.

Si o presiune mai scazuta(temporar) in anvelope in caz de impotmolire in zapada.

toate snowmobilele, snowcat-uri pt partii, buldozere si tancuri - merg pe principiul distribuirii greutatii pe o suprafata cat mai mare.

Link către comentariu

Link către comentariu

• 1 month later...

Ce anvelope de vara imi recomandati pentru al meu golf6? dimensiunea 205*55R16

Eu ma gandeam la Conti Premium Contact 5.... dar astept si alte pareri.

Link către comentariu

Salut ! Parerea mea personala este : michelin energy saver sau dunlop sport blueresponse

Link către comentariu

subscriu la ce a zis florin, dunlop sport bluresponse, le-am cumparat noi si sunt foarte multumit

Link către comentariu

dupa exprienta personala, am avut noi si Dunlop Sport Maxx si Blue Response, si Vredestein,

ultimul m-a surprins placut.., si am vaz o promotie azi la 284 ron bucata, 91Y, destul de bine..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Vreau sa imi iau cauciucuri de vara noi si am ramas pe modelele astea doua:

https://www.anvelope.ro/anvelope-vara-pirelli-pzero-rosso-22545-r17-91-w.htm

---

https://www.anvelope.ro/anvelope-vara-kumho-ecsta-le-sport-ku39-20545-r17-88-y-xl.htm

Cauciucurile care le am acum trebuie schimbate, sunt 225x45xr17. Sa imi iau tot 225 sau 205? 205 ar fi mai eficiente la consum?

Link către comentariu

Salut ! Parerea mea personala este : michelin energy saver sau dunlop sport blueresponse

Exact pe una din variantele acestea o sa merg si eu cand o sa le schimb pe cele de vara.In legatura cu anvelopele de iarna,Alpin A5,nu am avut pana acum nici o problema,nici pe zapada,nici pe portiuni cu gheata.Nu imi mare rau ca am investit o idee mai mult in ele.

Link către comentariu

Decat P Zero Rosso mai bine http://www.anvelopejantepromotii.ro/19732-Anvelopa-latime:225-inaltime:45-diametru:17-marca:Dunlop-model:SP-Maxx-RTsau GY asymmetric 2. Ramai tot cu 225/45 R17.

Mai bine discutam de anvelope aici http://vwforum.ro/topic/117086-alegere-anvelope-de-vara-2015/page-2#entry2519561

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare .. Stie cineva daca trec RAR ul cu un golf 6 1.6 TDI DSG cu jante 225/40/18 ? ... Masina nu e GTI GTD GT .. 

Link către comentariu

Salutare, daca nu ai trecut in carte dimensiunile ,teoretic nu treci ,dar practic se poate,daca vb cu cine trebuie

Link către comentariu

Eu la Ag nu m am riscat pt ca sunt ciubucari si nesimtiti asa ca m am dus cu jantele de iarna...vara. 

Asa cum a zis si colegul mai sus, e la noroc...sau e pe bani.

Link către comentariu

Ar merge pe un golf6 2.0 110 cai o pereche de cauciucuri mai late decat 205 / 55 / r16 ( cele cu care a venit echipata masina) ? Spre exemplu 225 / 55 / r16 , nu ar fi prea late? nu as vrea sa am surpriza sa-mi atinga in plastice atunci cand virez maxim ... 

Link către comentariu

Dar ai in vedere faptul ca nu sunt omologate pentru Golf?

Link către comentariu

• loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!