Jump to content

Discutii generale sistem audio Fabia

adyraduta
 Share

Postare recomandată

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• B0gdy-

15

• Akebono

8

• BLiTZ

8

• bebeko

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am mai avut alpine si am fost multumit acum inca nu am luat dar cred ca merg pe astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Alpine/Type-G/SPG-17C2/.

Deocamdat am luat asta http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/MVH-560BT/

Pot sa spun ca Pioneer_ul este super ...........

Modificat de CataMarian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, un player mai bun schimba mult sunetul in masina chiar si cu boxele de fabrica.

Vezi ca difuzoarele din link-ul de mai sus is coaxiale. De ce nu iei sistem?

De ex:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Alpine/Custom-Fit/SXE-1750S/

sau o varianta mai scumpa:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Alpine/Type-G/SPG-17CS/

Link către comentariu

Intradevar sunetul e altul chiar si cu difuzoarele de fabrica.

Probabil ca peste o saptamana o sa fac treaba cu schimb difuzoare, sper sa am si rabdare..............

Link către comentariu

Nu e greu, rabdare si bere sa ai. :D

Sa revii cu impresii.

Link către comentariu

• 5 months later...

Buna tuturor. Am pe masina un casetofon telefunken, ideea e ca mi se aude un tiuit usor in functie de acceleratia masini, cu cat accelerez mai tare cu atat se aude mai tare. Aveti idee ce ar putea fi sau ce as putea sai fac? Multumesc anticipat

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sa vezi ce nu e bine la firul de masa a casetofonului si daca "+"-ul e in regula.

Daca mufele tale sunt okay, incearca alt casetofon sa vezi daca tot asa face.

Difuzoarele sunt amplificate dupa casetefon?

Modificat de B0gdy-
Link către comentariu

Da boxele sunt amplificate de pe casetofon.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salutare. Caut si eu o persoana care sa imi recomande niste boxe si sa monteze pe o skoda fabia combi 2006. Multumesc.

Link către comentariu

Spune un buget, daca le amplifici dupa casetofon sau nu, eventual ce scule ai (casetofon/amplificator) si putem face cateva recomandari de boxe.

Cu montajul vezi la rubrica servicii ca sunt o groaza de colegi in Bucuresti care te pot ajuta.

Link către comentariu

pioneer deh 4000ub iar restul este stoc. O sa ma indrept spre rubrica servicii, sa vedem ce iese...multumesc frumos pt indrumare.

Link către comentariu

Salutare tuturor,

Sunt posesor de Skoda Fabia Combi din 2002 si datorita faptului ca membrana unui difuzor stoc s-a rupt, am decis sa mai schimb cate ceva la capitolul sonorizare.

Astea fiind spuse, am facut diverse cautari pe internet pentru a gasi ceva calitate pret si am ajuns in situatia urmatoare:

- am insonorizat usile fata

- am achizitionat inele adaptoare din MDF

- am achizitionat un set de difuzoare tip sistem: Helix B 62C

- am achizitionat un amplificator MAC AUDIO FEARLESS 4000D 

- am achizitionat un set de cabluri de amplificator de 50mm

- am achizitionat un HU Pioneer X3800UI

- urmeaza sa caut si un subwoofer decent

Astea fiind spuse ar trebui sa trec la partea de montare, moment in care m-am lovit de prima problema: boxele OEM sunt alimentate printr-un ansamblu de 4 cabluri, care evident au in capat o mufa cu 4 pini. Noul meu sistem(difuzoarele de medii) are insa numai 2 pini.

Dar mai este ceva, sistemul de difuzoare are si 2 cutiute(crossovere sau ceva de genul), care fiecare dintre ele are o intrare si 2 iesiri (una pentru difuzoarele de medii si alta pentru difuzoarele tweeter). 

Intrebari:

1. Cum este indicat sa instalez ansamblul? Sa trag un cablu de semnal din statie, care sa intre apoi in crossover si acesta sa faca mai departe separarea de semnal?

2. Crossoverul imparte si puterea? De exemplu pentru 100w intrati in crossover, ies 50 + 50 pentru difuzorul de medii respectiv tweeter? Sau rolul sau este numai de a filtra cumva bass/inalte si practic la iesire pe fiecare fir vor fi 100w?

3. Trebuie sa trag cabluri de difuzor prin usa de la amplificator, sau as putea cumva sa le folosesc pe cele care vin acum din HU?

Daca aveti sugestii sau aveti idee cum se poate ansambla totul sunt binevenite.

Multimiri anticipate!

Link către comentariu

Poti sa folosesti cablurile originale fara sa faci modificari , gasesti de cumparat adaptor de la cablaj oem la iso pentru cd player iar pe adaptor faci conexiunile pentru boxe dupa amplificare .La boxele din usa gasesti adaptoare de la cablaj oem la 2 pin pentru retrofit difuzoare aftermarket ,din adaptor treci in crossover si apoi in boxe iar cablajul original ramane neatins .

Link către comentariu

• 1 year later...

Buna.

De ceva vreme imi baraia difuzorul din stanga fata la Fabia mea 2001 Azi am luat tapiteria jos si am gasit motivul, suspensia difuzorului era rupta, depreciat, se faramita la simpla atingere. Acum, vreau sa pun niste difuzoare de 16,5cm insa nu stiu cum sa procedez intrucat difurile originale sunt prinse de un suport plastic  care, la randul lui, e nituit de tabla usii. Am inteles ca trebuie sa burghiez niturile astfel incat sa pot lua masca insa ce fac dupa aceea? Ar fi pe piata ceva inele adaptoare din MDF insa acestea... le montez in locul suportui? Inelele au grosime de cca 3 cm insa suportul nituit imi pare mai gros. Nu ar trebui sa fie inelul la fel de gros? Daca e cineva amabil sa-mi explice metodologia.

Multumesc.

https://www.tme.eu/ro/details/mdf-d.21/accesorii-de-montaj-din-mdf/4carmedia/

Link către comentariu

Salut! Sunt inele de plastic adaptoare http://www.esde.ro/adaptoare-difuzoare-auto-skoda-fabia-4190.html,

si poti monta ulterior orice difuzoare aftermarket. Stiu ca DOCOM Baia Mare are si iti aduce pe modelul de masina (fabia1 in acest caz), daca nu gasesti in Satu Mare.

Drumuri bune.

Link către comentariu

Multumesc de raspuns.

La noi se gasesc asa numitele speakers baffle precum cea din link? Au rol atat de protectie impotriva umiditatii (intre tablele unde vine geamul probabil ca se infiltreaza apa) cat si reducere a vibratiilor, depinde din ce mat e facut.

Mi-ar placea sa pun asa ceva

https://www.sonicelectronix.com/item_22347_The-Install-Bay-VXT65.html

Modificat de sigisius
Link către comentariu

• 1 year later...

Ca sa inviem topicul , pentru cei care vor sa aiba bass mai pronuntat fara compromisuri de spatiu , achizitionati un subwoofer care se baga in roata de rezerva bose,

Singuru inconvenient e ca trebuie sa pui cricu cheia si carligu separat ( la mine in combi le-am pus in "poliesteru" ala de langa roata)

bose.jpg

Modificat de ionutz09
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!