Jump to content

Discutii generale sistem audio Fabia

adyraduta
 Share

Postare recomandată

Mda...frumusel, insa cam scump pt buzunarul meu, mai ales in vremuri de criza :rolleyes:. Eu pe spate am pus doua Blaupunkt GTx 102 (cam slabe, numai de 30 W). De putere mai mare si de dimensiunile necesare nu am gasit la preturi mai acceptabile, asa ca am pus asa ceva. In privinta mp3-player-ului, dupa cum spuneam, am avut Alpine si nu m-a impresionat deosebit din punct de vedere al calitatii sunetului (l-am achizitionat pt ca avea iesire si setare separata pt subwoofer). Mp3-player-ul a fost montat pe un Opel Astra neschimband nici un difuzor, montand doar un subwoofer. Ce m-ar fi interesat pe mine e, ca pe langa ce am in momentul de fata, sa pun un mic subwoofer, fara pretentii foarte mari si care sa ocupe putin spatiu. Am dat acele 3 exemple pt ca sunt de dimensiuni mici si ma intrebam daca are cineva pus asa ceva, daca se simte vreo diferenta, sau daca mai sunt si alte modele de dimensiunile respective. Aaa...si pt asa ceva...cum s-ar putea monta pe masina (ce ar mai trebui). Astept in continuare raspunsuri :)

Modificat de Diaconu Bogdan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• B0gdy-

15

• Akebono

8

• BLiTZ

8

• bebeko

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

............

Aaaa, si mai e o chestie: mi-am luat un player Alpine cu USB; mi-am dorit mult sa scap de tona de cd-uri din torpedo, sa ascult si eu mp3-uri ca oamenii. Prostii! Tot cd-urile audio ruleaza! Sunet mult mai clar, plaja de frecvente mult mai buna. Am ajuns sa-mi caut fisiere flac sau ogg pe net (fisiere audio necomprimate) si sa le convertesc in audio-cd-uri. So, mp3 sucks :)

Pt un audiofil nici nu are rost sa pomenesti de mp3; normal ca sucks.

Insa eu privesc lucrurile putin diferit, da as vrea sa am o calitate a sunetului cat mai buna in masina, insa pt asta ar trebui sa incep de la sistemul audio folosit (de la hu, la difuzoare, cabluri si mufe), isonorizarea panourilor, etc.; dar toate acestea presupun costuri ridicate.

Ca o paranteza, la Fabia mai e cum mai e, insa sunt alte marci/modele, la care cu toata bunavointa si investiile aferente, mare lucru tot nu poti obtine (datorita panourilor usilor, etc.).

Asadar, ca-n ~ orice alta situatie, tot la un compromis va trebui sa ajungem. In plus, eu vreau sa limitez pe cat posibil nr de cd din masina; nici sa caut alt cd sa-l schimb pe cel din hu la fiecare 30-50-60 min (in cazul drumurilor extraurbane) nu e chiar comod.

Deci, folosesc tot mp3, incercand sa fie cat mai ok, acdeptand pierderea calitatii sunetului in favoarea celor expuse mai sus.

Insa asta nu inseamna ca acesta este cea mai indicata/buna modalitate, solutie; pana la urma fiecare decide in fct de preferintele personale.

Link către comentariu

• 4 months later...
andras.ilyes87

Salutari! Am o intrebare leag tde boxele din fabrica pe Fabia 1, in usa din dreapta, bate foarte tare si urat cand basul este mai mare. Oare ce ar putea fi? Trebuie desfacut fata usii ma gandesc, dar oare ceva surub nu ii prins bine? Sau am vazut ceva in acest topic cu izolatie. Va multumesc mult daca ma puteti lamuri cu o idee cum ar trebui rezolvat. Msi!

Link către comentariu

• 1 year later...

Buna ziua. Am si eu o Fabia hatch cu boxele de fabrica Blaupunkt si tweetere doar pe fata legate la un Clarion DB265MP care se lauda ca ar amplifica 4x45.

Bun, bani nu prea sunt ei multi ca sunt student dar ma gandeam sa pun niste boxe si in spate doar asa se se auda sunetul rotund nu doar din fata cum se aude acuma. Normal daca gasesc ceva sa sune dragut de ce nu dar vreau niste poze si sa nu faca poc dupa le dau de 2-3 la maxim(nu is fan dar ma mai apuca ff rar..)

Bun acuma toata lumea spune ca cu astea mici nu faci treaba ca nu se aud ca mai bine tai polita si pun in polita dar mie sincer nu prea imi convine sa tai eu din polita, din usi ii si mai greu sa tai chiar daca poate ar arata mai bine decat in polita. Altii imi faceau preturi pentru 2 ovale in polita si montaj vreo 400 de lei si am zis nu.

Eu m-am gandit sa imi cumpar 2 boxe de 10cm joase-medii cum ar fi acestea http://www.pioneer.e...021i/index.html la care mai adaug 2 tweetere originale pe care probabil merg si le iau din dezmembrari.

Montajul ma gandeam sa il fac eu dupa ce ma documentez bine inainte cum desfac praguri si toata plasticaraia si dupa ce invat cum se leaga boxele. De ce cabluri as avea nevoie de exemplu si cum se leaga boxele?

Voi cum imi sugerati sa procedez?Avand in vedere ca nu vreau sa zbarnaie toata masina ca vreau doar sa se auda si din fata si din spate, sa se auda frumos si normal sa se auda putin mai tare decat in configuratia actuala cu boxe doar pe fata.

Link către comentariu

Sa inteleg ca nu a montat nimeni boxe pe fabia...ca vad ca nu raspunde nimeni... :icon_confused:

Link către comentariu

Eu am montat atat in usile spate doar pentru inalte linga manerele de deschidere a usii cat sii in locasul special din spate (hatchback fiind).

Eu am tras fire prin praguri cu desfacerea plasticurilor iar in dreptul stalpului am facut o bifurcatie si am mers in usa din spate. Greutatea mare a fost la trecerea firelor prin stalp pina in usa mai ales ca panourile mele de usi sunt nituite si nu le-am desfacut. Pina la urma am reusit si merge de atunci fara probleme. O atentie mare trebuie acordata difuzoarelor pe care le pui in spate (daca ai tot hatchback) pentru ca eu am cumparat ceva Sal-uri si aveau manetul prea mare si dadeau in sistemul de la centura de siguranta. Trebuie sa recunosc ca datoita diametrului mic al difuzoarelor (10 cm) nu prea ajuta foarte mult la bass, sunetul intr-adevar e mai bine distribuit in masina. Ulterior am montat si statie si subwoofer in porbagaj dar am renuntat la el pentru ca nu am loc sa pun caruciorul bebelului de el. De sunat suna super.

Bafta.

Link către comentariu

Am inteles. Cred ca imi voi incerca norocul cu 2 boxe pioneer de 10 pe spate si 2 tweetere de fabrica in usi. Sa ma vad cu ele in mana pe sapt. viitoare si apoi sa vad cand imi fac curaj se le montez. Eventual daca in viitor nu ma satur pun un tub mic de bass din ala activ doar pt joase, dar asta doar daca nu am ce face cu banii ceea ce... :lol:

Cum scot blocu de lumini( butonu rotund) din bord? Eu am tot tras de placute ultima data cand am desfacut bordul dar nu a iesit. Sar putea sa ma apuc si de un proiect cu luminite si minuni si sa pot umbla cu masina chiar daca am bordul jos.

Ce ziceti de boxele astea? Is buni Pioneer la boxe? http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-G1021i/index.html

Link către comentariu

Intrebarea cu blocul de lumini are raspunsul pe alte topic-uri dedicate.

Link către comentariu

Caut in alta parte atunci Al Bundy sa vad.

BogdanOnet tu pana la urma ai reusit sa montezi acele SAL`uri sau ce boxe ai montat?

Astea Pioneer de care am scris mai sus vor fi okay ca boxe? Daca am vazut au adancime de 43mm si din cate am intele acolo incap boxe pana la 60 sau 61mm..

Intreb daca is bune Pioneer sau nu merita diferenta de pret si mai bine merg sa iau niste boxe originale din dezmembrari?

Link către comentariu

Da, am reusit. Daca vrei le masor pe ale mele ca nu mai stiu exact dimensiunile si eventual fata de ce am eu cat mai este pina la centura de siguranta.

Sincer parerea mea personala e ca la 10cm diametru diferentele intre modele/producatori nu pot fii foarte mari, bine nu ma refer la ceva chinezarie cumparata din piata de la rusi ci vorbesc intre firme cat de cat. Sunetul nu e foarte bun neavand nici cutie de rezonanata, la mine cel putin e doar o mocheta intre boxa si exterior deci si putinul bass se cam pierde.

Link către comentariu

Bun atunci e clar, voi vedea ce varianta imi convine mai mult din punct de vedere financiar si pe aia voi merge. Iti multumesc din suflet.

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna dimineata

Revin cu o intrebare. Ce se poate intampla daca pe boxele spate de exemplu montez 2 percehi de tweetere adica boxa stanga spate da semnal la 2 tweetere si boxa dreapta spate da semnal tot la 2 tweetere. A doua pereche de tweetere puse cu capacitor cum au si cele de fabrica si tot.

Am inteles ca se modifica impeedanta si pot aparea probleme, apoi ca poate pati si casetofonul ceva.

Daca ma poate lamuri cineva. Nu vreau sa fac prostii asa ca intreb inainte.

Multumesc.

Link către comentariu

Chiar nu are nimeni habarn cum e treaba cu tweeterele astea?

Link către comentariu

• 4 months later...

ciao, mi-am cumparat recent de la un prieten un subwoofer kicker (in incinta) + un amplif ground zero...am primit si cabluri la el.. am avut inainte un pachet de bass renegade care l-am vandut dar mi-au ramas cablurile vechi...as dori sa montez si cablurile primite noi, deoarece mai am un amplif la care voi conecta boxele din spate, poate si cele din fata in curand..cu RCA, minus si rem ma descurc eu..singura problema e plusul..pe unde pot trece din compartimentul motor in interior? am vazut ca sunt 2 plastice (unul din compartimentul motor intr-un spatiu mic sub coltul capotei si din acel spatiu in interior..cum pot ajunge sa trec la cel din interior? sau trebuie pe alta parte? (cel vechi e pe acolo). Ca sa ajung la el ar trebui sa dau jos stergatoarele si ornamentul de sub ele. momentan am dat toate plasticele din interior jos (centura + stalp + praguri), iar plasticul unde este maneta de la capota se trage de el?(maneta am dat-o jos)

multumesc frumos de ajutor.

Link către comentariu

Respecti traseul constructorului masinii.

Se trage dar nu spre tine.

In imagine, culoarea rosie sunt urechiusele plasticului, culoarea verde sunt clemele metalice care sunt fixate de caroseria masinii.

Uite cum ar trebui sa manevrezi ornamentul:

post-25544-0-83728400-1363119356_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

bgy

Asa stiu ca vorbeau cativa colegi pe aici ca in compartimentul motor in spatele sau sub calculatorul de motor e ceva gaura.

Te sfatuiesc sa duci cablurile prin pragul din dreapta deoarece in cel din stanga te chinui la butonul de protbagaj/usa rezervor.

Ai injurat la demontarea plasticului de pe stalpi? Ai "scula'' aia speciala sau cu surubelnita?

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

as avea o intrebare care nu e legat de sistemele audio Fabia, mai mult as zice ca e legat de radio. Acesta ar fi: se poate monta un radio RCD 300, demontat dintr-un VW Golf V, intr-o Skoda Fabia din 2003 cu motor 1.9 SDI?

Va rog sa ma redirectionati catre un alt topic, daca exista deja unul creat pentru ceva similar, am cautat, dar nu am gasit.

Va multumesc!

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!
intrebare: daca imi schimb difuzoarele fata, pot refolosi inelele distantiere originale?

si care e solutia de prindere a difuzorului de inaltator? suruburi prin spatele difuzorului, cumva?

Modificat de CrW
Link către comentariu

Nu exista distantiere OEM. Difuzorul e prins cu nituri pe tabla usii.

Link către comentariu

sa inteleg ca difuzorul este corp comun cu distantierul si nu se pot separa?

post-33634-0-27107100-1374234277_thumb.j

Link către comentariu

Si mie la fel mi sa parut. Poate poti sa il iei la lucru manual dupa ce il dai jos si il mai poti folosi chiar daca ii faci alte gauri ca sa prinzi difuzorul de inel. Dar asta nu poti stii 100% decat atunci cand il ai in mana. Vezi ca iti trebuie un burghiu pentru niturile cu care e prinsa boxa acuma. Inapoi poti sa pui suruburi.

Daca nu, am vazut ca sunt inele de vanzare si de plastic(astea parca sunt putin diferite) si de lemn care sunt mai bune.

P.S: Se poate scoate capacul cu tweeterul de pe usa fata fara sa dai jos tapiteria de usa?

Link către comentariu

• 5 months later...

mai bune ati posta exemple in fotografii nu discutii asa e greu sa inteleg cine ce cand si a facut. eu am fabia combi 2007 am loc de inalte si basi pe spate de care imi trebuie? poze linkuri indrumatima va rog.

Link către comentariu

• 8 months later...

Salut!

Inele (distantiere) pt. difuzoarele fata la fabia am vazut ca se gasesc dar care ar fi adancimea maxima de montare permisa pt noul difuzor?  60.......61.?

Link către comentariu

Colegul Akebono a scris mai la inceputul topicului:

"6500cs inseamna printre altele 6.5" component system. Deci medii ( joase ) de 16.5cm + tweater separat. Totul a incaput perfect. Ma rog pentru medii trebuie sa faci alti suporti din placa aglomerata ( MDF ) depinzand de adancimea boxei, tabla itzi permite cam 20 mm adancime, deci la o boxa de 61mm adancime eu am facut cam 45mm inele. Vine la fix in spatele fetei usii asa. Probabil boxe de adancime 70mm nu vor incapea fara modificari ulterioare."

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!