Jump to content

Discutii generale sistem audio Fabia

adyraduta
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am tot citit pe topicu ăsta.... şi nu m-am prins care's dimensiunile la boxele din spate pentru o Fabie Combi. Aici mă refer la boxele montate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• B0gdy-

15

• Akebono

8

• BLiTZ

8

• bebeko

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

10 cm este diametrul difuzoarelor respective

Link către comentariu

• 1 month later...

la Sedan care este dimensiunea spate? E sigur 10x16?

Link către comentariu

• 1 month later...

Ok mai "reanimam" topicul:

Cam la ce pret se gasesc tweeterele originale ? Ma intereseaza si eventual unde le pot gasi in Bucuresti ( fara dealer va rog ) ?

Eventual daca vrea cineva sa scape de o bucata din fata si una din usa din spate :)

Modificat de Evil
Link către comentariu

• 3 months later...

buna seara, am vazut ca unii dintre voi si-au inlocuit boxele de pe fata cu altele luate din comert. Sunt interesat de 2 boxe originale fabia din portierele fata. am doar una care functioneaza cand vrea ea in portiera dreapta iar pe stanga lipseste. Astept ceva oferte aici sau la 0741240067. multumesc.

Link către comentariu

Decat boxe originale second, mai bine cumperi un set aftermarket, e drept ceva mai scumpe dar incomparabil mai bune.

Ex. Helix dark blue.

Link către comentariu

multumesc pentru sfat dar prefer sa raman pe original, nu pun mare pret pe auditie ci pe functionabilitate. deci, anuntul ramane valabil in continuare.

Link către comentariu

Stai ca nu prea inteleg: preferi cele stoc cu toate ca sunt mai slabe dpdv audio dar functionale, comparativ cu unele aftermarket mult mai bune calitativ dpdv audio dar nefunctionale ? Ce intelegi tu prin functionale ?

Modificat de bebeko
Link către comentariu

masina o conduce prietena mea, pe ea nu o deranjeaza ca asculta radio doar in difuzoarele din spate care se aud cam slab asa ca i-am zis sa mai cumpere 2 difuzoare si pentru fata dar a zis ca nu o intereseaza aspectul acesta. Asa ca eu am sa-i caut 2 difuzoare originale pentru fata ca sa fie pachetul complet.

Cat despre nefunctionale sau functionale, ma refeream la faptul ca ma intereseaza ca aceste difuzoare (originale) sa functioneze, nu ma astept la cine stie ce sunete dar cred ca sunt oarecum acceptabile.

Link către comentariu

crede-ne ca o sa functioneze si cele "neoriginale", iar daca nu pui foarte mult accentul pe calitate sunetelor ai ocazia sa gasesti boxe aftermarket ceva mai ieftine decat cele originale (si poate si ceva mai bune). si sigur o sa fie "functionale" :))

Link către comentariu

Cauta pe okazii.ro difuzoare originale. Dar repet, mai bine orienteaza-te pe ceva aftermarket: Helix, Hertz, Focal sau ceva cu mai putine pretentii Sony, Blaupunkt, Clarion, Alpine, etc, toate fiind functionale.

Tu decizi ... :cool:

Link către comentariu

spuneti-mi va rog ce dimensiune trebuie sa aiba difuzoarele pentru fata daca ma hotarasc sa pun alte difuzoare altele decat cele originale. multumesc.

Link către comentariu

Un citat de aici.

"Boxe fatza: diametru 165mm, adancime maxima adimsa: cca 60mm, prindere: non-standard/necesita adaptare (boxe mai inalte se pot monta prin folosirea unor inele de innaltare)

Spate: diam 100mm, adancime cca 60mm (limitare data de carcasele centurilor de siguranta spate), prindere standard 4 urechiuse "

Link către comentariu

Asa cum a scris si jagoman, trebuie sa ai grija la adancimea maxima admisa. Chiar daca schimbi inelele stoc de plastic cu unele din mdf ( recomandat pentru o fixare mai buna si reducere a vibratiilor ), trebuie sa ai in vedere adancimea maxima admisa. O adancime maxima de 65 mm este posibila numai cu inele adaptoare.

Daca tot schimbi difuzoarele, ia in calcul si o insonorizare a usilor - folie de dynamat/second skin - o treaba relativ ieftina dar cu rezultate foarte bune. Chiar daca ramai la difizoarele stoc, insonorizare este oricum binevenita.

Daca nu vrei si o amplificare separata, difuzoarele fiind legate direct doar la player, iti recomand : Helix Dark-blue, Hertz Dieci, Focal Acces ( bineinteles sisteme si nu coaxiale ).

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Uite ce-ti propun Negresa:

Adancime de montare 45mm. Eu mi-am luat modelul de 10" pentru spate, radeau colegii de mine cand mi-a venit coletul DAR lucrurile au stat mai bine decat si-au imaginat ei :). Zic eu ca e varianta optima a.i. sa nu iti mai bati capul cu inele distantiere etc etc.

post-2063-1280667211_thumb.jpg

Link către comentariu

Blitz, sa inteleg ca ti-ai montat difuzoare de 100 mm in usile fata unde incap de 165 mm ? Rau ai facut ... :)

Link către comentariu

Pe spate a scris ca si-o pus de 10 cm.

Link către comentariu

Eu mi-am luat modelul de 10" pentru spate

:coffee_lol: Mda... o sa incerc sa imi pun si pe fata tot de 10" :)

Pe spate le-am pus si, cum spuneam si mai demult, s-a schimbat radical dinamica sunetului in masina.

Link către comentariu

Greseala mea :coffee_lol:

Pe spate doar de 100 mm incap, deci altele nici nu aveai cum sa montezi. Numai daca le montai pe polita spate unde ai loc nelimitat ...

Eu am difuzoare spate din fabrica ( ceea ce presupune si tweetere in usile spate ) si pot sa confirm ca exista o imbunatatire considerabila a sunetului in masina.

Link către comentariu

• 6 months later...

Ma bate gandul sa montez un subwoofer pe masina (o Fabia 1 din 2006, hatchback), insa nu cu foarte multe cheltuieli si fara sa ocup mult spatiu. Masina are un cd-mp3 Sony CDX-GT215C (http://www.car-sound.ro/mp3-player-auto/cd---mp3-player-auto/sony/cdx--gt215c.html) si nu doresc sa-l schimb. Am montat 2 boxe in spate, insa sunt destul de slabute si vreau ceva mai "profund". Spatiul din portbagaj este destul de mic, mai ales la hatchback si ar fi bine ceva mic, astfel incat sa poti sa scoti roata de rezerva sau sa pui ceva in portbagaj, insa care sa se auda cat de cat. Am gasit cautand ceva de genul asta :

1. Blaupunkt THb 200A - http://www.car-sound.ro/subwoofere-auto/blaupunkt/thb-200a.html

2. Alpine SWD-1600 - http://www.car-sound.ro/subwoofere-auto/alpine/swd-1600.html

3. Alpine SWE-1000 - http://www.car-sound.ro/subwoofere-auto/alpine/swe-1000.html (deja asta sare de buget).

Daca imi puteti da ceva recomandari...are cineva montat asa ceva? Am vazut subwoofere genul 1 si 2 montate sub scaunele soferului sau pasagerului. Este o solutie viabila? Pt cele de mai sus (1 sau 2) mai am nevoie de adaptor de semnal high-low? Astept sugestii. Multumesc anticipat ;)

P.S. : nu am dorit sa fac reclama la site-ul anterior...rog moderatorii sa stearga linkurile daca e cazul

Link către comentariu

Mai intai vezi ca exista deja un topic dedicat audio pentru Skoda.

In al doilea rand scapa de Sony si uita-te la un player mai adevarat - Clarion, Alpine, Pioneer. Ai sa simti diferenta.

Daca vrei un sunet mai profund poti sa incerci sa montezi 2 coaxiale pe polita de la portbagaj sau sa alegi un subwoofer. Poate sa fie activ sau pasiv. Daca alegi activ mai scapi de cablurile suplimentare/ amplificator. Poti sa te uiti la Blaupunkt, Focal, JBL. Toate montate in portbagaj nu sub scaun pentru ca nu obtii mare lucru asa :)

Mai cauta pe forum ca exista colegi care au montate subwoofere active.

Link către comentariu

iti recomand cu incredere sa pui 2 boxe mari ovale pe 2-3-4 cai de calitate pe polita spate,nu are rost sa pui sub eu am avut acum mai multi ani pe fabia si se aude fff bine.hciar nu merita sa sacrifici portbagajul

Link către comentariu

M-am uitat pe forum inainte sa postez, insa nu am gasit un raspuns sa ma multumeasca, deoarece vreau sa "impac si capra si varza". Si sa fie si ieftin :rolleyes: . Stiu ca mp3 player-ul pe care il am nu e cine stie ce (pe cealalta masina am avut un Alpine, insa l-am dat odata cu masina), dar nu vreau sa iau altul. Si nici sa gauresc polita. Eu ma refeream la subwooferele in cauza (pt ca sunt mici) si la masina in cauza. Doream, daca se poate, un raspuns de la cineva care are sau a avut asa ceva...daca merita un astfel de subwoofer. Intreb, deoarece am auzit unele pareri ca nu ar fi cine stie ce, ca nu s-ar auzi mai deloc bass-ul. Si ca sa cheltui 500 de lei aiurea...mai bine stau linistit cu ce am. Multumesc de raspunsuri :)

P.S. : ca si locatie in portbagaj (pt subwoferele 1 sau 2) ma gandeam aici http://postimage.org/image/1iws9obj8/

Modificat de Diaconu Bogdan
Link către comentariu

daca vrei sa se auda basul tare..iti poti lua un tub de bas pasiv+o statie..daca vrei sa ai si claritate si sa se auda si frumos...achizitioneaza unul pasiv in cutie ;) ... eu am un grand zero si sunt foarte multumit..

Link către comentariu

Alpine SWE 1000! M-am uitat si eu o vreme la el, dar nu prea incantat de faptul ca o sa-mi manance locul, si-asa micut, din portbagaj. Pana la urma am renuntat la el si am pus 2 boxe de 10" (Magnat) in locasurile din spate, alea de fabrica. Si, surpriza, sunetul a devenit ...altfel. Mai dinamic (am setat fader-ul pe R2) si, culmea, atenueaza si o parte din zgomotele aerodinamice ale masinii. Poate vreodata am sa schimb si boxele fata cu niste Magnat-uri sau Infinity si atunci lucrurile ar sta complet altfel.

Aaaa, si mai e o chestie: mi-am luat un player Alpine cu USB; mi-am dorit mult sa scap de tona de cd-uri din torpedo, sa ascult si eu mp3-uri ca oamenii. Prostii! Tot cd-urile audio ruleaza! Sunet mult mai clar, plaja de frecvente mult mai buna. Am ajuns sa-mi caut fisiere flac sau ogg pe net (fisiere audio necomprimate) si sa le convertesc in audio-cd-uri. So, mp3 sucks :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!