Jump to content

Geamuri electrice - probleme

deathwish
 Share

Postare recomandată

E scump asa ceva ? daca ar fi calculatorul problema ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu, pe SH, pe undeva in jurul la 200 lei.

Link către comentariu

Florin .. te mai deranjez cu o intrebare .. cum arata acel calculator? si unde se afla .. in usa ? multumesc

Link către comentariu

e cel care vine pe motorasul de geam - corp comun cu el.

Link către comentariu

Buna,

am si eu o problema la geamul dreapta fata,la ridicarea geamului aproape de maxim se aude un troncanit,daca tin intrerupatorul pe sus se aude de mai multe ori,am desfacut fata de usa si in usa am gasit un fel de clema plastic cu metal si nu stiu de unde a cazut sa pot sa o montez la loc,pe ea are un cod 357837077B.

Daca cineva s-a mai lovit de asa ceva va rog sa-mi spuneti.

Multumesc

post-79250-0-94801000-1332847835_thumb.j

post-79250-0-66037700-1332847847_thumb.j

post-79250-0-47387000-1332847858_thumb.j

Link către comentariu

• 4 months later...

A venit si randul meu sa am probleme cu geamurile electrice, mai exact cu cel de la sofer. :(

Problema la mine se manifesta in felul urmator: cu vreo cateva saptamani in urma am inceput sa observ ca, desi dadeam comanda ca geamul sa coboare total (treapta 2), nu mai facea acest lucru tot timpul (uneori trebuia sa tin eu apasat butonul ca sa coboare). Nu aveam nici o eroare atunci pe tester.

Acum, de cateva zile, cand vreau sa cobor geamul, uneori nu se intampla nimic (desi se aude acel "clanc", ca si cum da comanda), indiferent daca vreau sa-l cobor partial sau total (pe ambele trepte).

Trebuie sa-i dau comanda si a doua oara ca sa coboare. Mai mult, tot uneori daca il cobor intai pe jumatate si dupa aceea vreau sa-l dau jos de tot, intai urca vreo 4-5 cm si dupa aia coboara complet. :sly:

Problema se manifesta doar cand coboara. La urcare nu are nici un fel de problema. De cand am problema asta, a aparut si eroare la diagnoza:

1 Fault Found:

00912 - Window Regulator Switch; Front Left (E40)

27-10 -- Implausible Signal - Intermittent

Nu am acum la indemana torx-ul necesar ca sa desfac blocul de comenzi si eventual sa-l curat. As putea sa rezolv altfel problema sau sa ma pregatesc sa-mi cumpar butoane noi ? :dry:

Va multumesc, pentru rabdare. :beer:

Modificat de Deadly
Link către comentariu

nu ai de la cine imprumuta un bloc de comenzi ? :D torxul de acolo e usor de gasit.. ori un set de inbusi, ori un set de bituri..

cel mai bine e daca imprumuti un bloc si vezi daca face la fel

Link către comentariu

Am sa incerc mai intai sa imprumut de la cineva un bloc de comenzi, ca sa vad daca dispare problema. :unsure:

Link către comentariu

Trebuie sa desfaci butoanele alea, sa stergi placa si contactele cu alcool, verifica cum se prezinta si mufa. S-ar putea sa mearga, daca nu inseamna ca ai probleme cu rezistorii de pe placa aceea. Se pot inlocui si aia dar e mai complicat.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am reusit sa desfac astazi butoanele si le-am curatat. Momentan functioneaza perfect. Voi vedea mai incolo daca mai apare eroarea sau daca mai sunt probleme. :icon_thumleft:

Multumesc pentru sfaturi. :beer:

Modificat de Deadly
Link către comentariu

ma alatur si eu ( "bucuros" ) celor care au probleme cu geamurile

geamul fata dreapta nu mai merge cum trebuie la capat de cursa - in jumatatea de jos merge bine - mai exact si cand il cobor si cand il ridic jumatatea de sus a cursei "tacane" ca si cum ar fi rupti niste dinti de pe o roata dintata(sper sa intelegeti la ce ma refer)

banuiesc ca problema e de la motoras , dar as vrea sa stiu asta inainte sa ma apuc de desfacut. sa iau tt ce imi trebuie si apoi sa ma apuc de demontat prin portiera(din ce am citit e oleaca cam mult de munca-mai ales ca e prima oara cand fac aceasta operatiune)

a doua belea e cu geamu de la sofer - de o perioada nu se mai ridica uniform.cand ajunge cam la 5cm de capatul de sus se inclina in fata si nu se inchide perfect.trebuie sa il iming eu cu mana spre inapoi ca sa intre exact in chedeerul la portiera

asta se poate rezolva doar cu un reglaj ceva sau trebuie schimbata macaraua?

Link către comentariu

nu schimbi nicio macara.. verifici clemele sa fie geamul bine fixat in ele.. ai niste gauri de vizitare, le vei observa

iar la motoras, e posibil sa fie dus acel sistem de melc cu dinti... daca e de la motor e trist.. trebuie sa cauti altul... daca e cealalta parte, poti cumpara un alt kit si primesti si melcul

oricum intai dai jos sa vezi care e treaba, si apoi iti cumperi 2 kituri de reparatie stanga-dreapta

coduri pentru Vaico: V10-6212 pentru sofer si V10-6213 pentru pasager

si astfel iti schimbi si clemele cu cele de fier, si iti reconditionezi si sistemul de sufe si melci :D

cam 120-130 lei e un kit dupa codurile de mai sus, continutul kitului e mai jos, un set de sufe cu melc si suport + cleme de fier

ideea este ca daca tot te apuci de desfacut usile.. le schimbi frumos, si nu mai ai treaba multa vreme

eu am desfacut de 3 ori usa la sofer din cauza unui kit prost de la meyle...

DIY aici: http://vwforum.promo...asca-de-la-usa/

spor

Modificat de alios
Link către comentariu

Mii de multumiri @soila in special pentru informatiile despre piese.

Link către comentariu

Va salut

Am o masina vw 1.4 , 16V, an 2001, AXP cu inchidere centralizata cu telecomanda, alarma de fabrica si geamuri electrice. Intrebarea mea este daca las geamurile deschise , cobor din masina si blochez usile cu telecomanda sau cu cheia ar trebui sa se ridice geamurile automat sau nu?La mine acest lucru nu se intimpla.

Link către comentariu

NU, nu se intampla. Se poate face ca sa se ridice din telecomanda dar trebuie sa tii apasat pe buton pana urca.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am reusit sa desfac astazi butoanele si le-am curatat. Momentan functioneaza perfect. Voi vedea mai incolo daca mai apare eroarea sau daca mai sunt probleme. :icon_thumleft:

Multumesc pentru sfaturi. :beer:

Din pacate, problema inca persista. :sly:

La o saptamana dupa curatare, butonul geamului de la sofer iar a inceput sa-mi faca probleme (vedeti postul #356). Am desfacut din nou blocul de comenzi, am curatat iarasi contactele, a functionat perfect 2 zile, dupa care iar probleme. :unsure:

Am repetat operatiunea de curatare de vreo 2-3 ori si...aceeasi problema: butonul fuctioneaza bine 2-3 zile, dupa care o ia razna din nou.

Ce sa mai fac ? Mentionez ca n-am de la cine imprumuta un bloc de comenzi momentan. Multumesc. :(

Link către comentariu

cumpara unul SH.... e in jurul la 50-100 lei.

Link către comentariu

ba da, dar te costa mai mult decat altul SH - daca nu vrei nou....

Verifica daca nu s-a dus pastila de carbon de pe folia de cauciuc - in cazul asta, nu are rost sa faci improvizatii... spray-ul special cu carbon, pentru astfel de reparatii - e mai scum, decat alta consola cu butoane - SH

Link către comentariu

Da, exact asa si la mine, am curatat, improvizat cu pulbere de grafit pe acea pastila, mers cateva zile, apoi lafel, eroare de intermitent, tot asa, doar la comanda sofer, si doar cand dau in jos.

Acuma, posibil sa mearga si cu una SH, dar ce garantie ai? Las' ca n-are nimic daca nu te deranjeaza asa tare.

Cel mai bine ar fi sa pui o pastila noua, de pe o telecomanda sau ceva..dau si eu idei, poate incearca cineva, decat sa dai bani pe o consola "noua". :RO flag:

Daca totusi faci asta, ia macar una de MK5 cu crom, macar faci si un "abgreid" optic.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare.

Am o problema si nu ii dau de cap. Geamul de pe partea pasagerului in ultima vreme se ridica tare greu si incet fata de celalalt de la sofer, uneori se si opreste si se lasa in jos de parca cineva l-ar fi blocat.. Ce ar putea sa aiba, si ce ar trebui sa schimb la ea?

Mutlumesc.

Link către comentariu

intai, verifica macaraua - sufele, clemele.

Link către comentariu

da, trebuie data. Eventual dai jos motorul de la geam si vezi cum merge la liber, macaraua... daca lucreaza usor. Atentie sa nu sara melcul din suport, ca te vei chinuii sa-l montezi la loc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu o problema la geamurile mele...nu se mai inchid din cheie...de deschis se deschid toate 4 cand bag cheia in butuc...dar la inchidere se ridica doar 3-4 cm si se opresc...a mai patit cineva asa? si inca ceva...se poate face ceva sa le pot inchide/deschide din telecomanda?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!