Jump to content

Concediul MEU de 5000 de km prin Europa


vali_devill
 Share

Postare recomandată

salut.asa cum spune si titlul,as dori sa impartasesc cu voi cateva poze,idei,informatii,in speranta ca vreodata pot fi de folos ciuva.de la inceput va mentionez ca ar trebui sa ma invatati si pe mine sa uploadez poze mai mari,pt ca am facut in acest concediu aproximativ 1000 de poze,dar numai cateva le-am facut cu telefonul,sau vga,pt a le putea urca aici.acestea fiind zise sa incepem...

am plecat in data de 06.09,duminica de dimineata in speranta ca nu vom gasi cine stie ce greutati pe drum...prima poza a concediului,resetarea mediei la c

onsum,pt o mai bine monitorizare...

post-34488-1254579949_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • vali_devill

    39

  • Roger

    3

  • Dragos Ene

    3

  • mishulake

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

nici eu nu stiu sa uplodez poze mari:)) mai zii dane detalii:d

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe a1 ne-a prins o ploaie ca in filme.s-a ajuns relativ ok,pana aproape de arad,unde am facut primul popas,la gurahont,unde a mea consoarta a avut bunicii din partea mamei.loc bun,aproape de granita,in ideea de a pleca a doua zi de dimineata devreme si de a iesi din tara la mijirea zorilor...ceea ce nu s-a intamplat deoarece ne-am sculat tarziu,si am iesit din tara in jur de ora 10 30...

gt devill ul meu cel rosu e dotat cu sistemul de navigatie rns 500 mfd2,care a fost de un real folos,si ce a fost mai important pt mine,m-a scos din toate aglomeratiile ce le-am intalnit(acolo unde sistemul tmc merge)

post-34488-1254580529_thumb.jpg

post-34488-1254580617_thumb.jpg

post-34488-1254580651_thumb.jpg

fara a plictisi,as vrea sa spun ca am fost super impresionat de autostrazile unguresti,de cat de bine sunt semnalizate,in cel mai mic amanunt,de cat de civilizati sunt,si cum merg toti cu viteza legala si cu luminile aprinse.adica de ce la ei se poate?mai departe...de la szeged si pana la gagny,acolo unde am stat noi,la rude(unchiu si matusa),am mers numai si numai pe autostrada,gagny fiind ca un fel de otopeni ,cam la 18-20 de km de paris.ungaria am traversat-o rapid de unde am intrat in austria.

uitam,am platit vigneta pt unguri la noi,a costat 35 ron pe 4 zile.am alimentat in ungaria la mol,cu super100,ceva de genu,care era 330 de forinti litrul.la euro intrau parca 225 sau 250 de forinti.corectati-ma daca gresesc.platile le-am facut cu cardul,pe care l-am luat in ultima clipa de acasa,zicand ca si asa nu o sa avem nevoie,da macar sa ii dam miros de branza cu mucegai....o sa vedeti pe parcurs...ca iesisem din romania si nu luasem nici un forint cu noi...ruta in mare a fost autostrada care trece pe langa budapesta-viena-regensburg-nurenberg-karlsruhe cu intrare in franta pe la saarbruken(granita cu germania),metz-reims-gagny.

scuze de poceala,da nu am mai desfacut harta... :icon_thumright: .continuam...si trecem in austria.vreau sa spun ca nu m-au impresionat cu absolut nimic.la indicatoare i-au halit ungurii,mergeau haotic,fara a semnaliza deloc schimbarea de directie,fara lumini aprinse...ce sa mai,balcanism total...glumesc,cert e ca nu mi-i inchipuiam asa dezordonati.credeam ca se apropie de nemti,dar nu...am trecut repede de ei.am platit taxa de drum la unguri pt austria si ne-a luat aprox 11e la benzinaria mol.cred ca ne-au pacalit,ca ne-au vazut la fata.plus ca daca va arat bonul de casa,nu scrie nimic pe el.a trebuit sa ma intorc ca sa il intreb pe casier cat a fost benzina cat vineta cat apa cat mancarea.era trecut doar un total de 22430 de forinti.

in germania am mers un pic mai tare poate si pentru ca eram singurul care mergea regulamentar desi pe sectorul de drum era specificata viteza de 130km/h.toata lumea alerga,asa ca m-am lipit si eu de un grup de alergatori si dai bataie...incet incet s-a intunecat si am decis ca ar fi cazul sa ne oprim(mai mult partea feminina a decis asta-pt ca eu eram fresh.vorba aia,daca nu ai tempomat,cumpara-ti).bun.acum zic hai sa gasim un loc de dormit,si am iesit din autostrada la regensburg.frumos orasel,dar nimic de cazare...nu ma intelegeti gresit,credeam ca au si ei pensiuni,chestii,nebunii...nu,hotel-55euro camera.ok,dam navi sa caute patuturi,si gasim numai patuturi de la 50 euro in sus.au!pana la urma deliberam,declar sus si tare ca plecam.si plecam...am mai mers pana s-a intunecat bine de tot,adica era deja 22 30.si tot mergand hotaram sa ne oprim ca lu ursuleata mea ii era somn(eu muncesc cu ture de noapte si pot lega pana la 60 de ore fara somn,credeti-ma nu prea ati vazut bufnitoi asa ca mine).am oprit langa nurenberg la o benzinarie,unde daca am vazut ca pana si in q7 se doarme fara rusine,io nu is mai prostovan.apropos q7 era cu numere de nemtia.am inchis ochii vreo ora doua,dar eu nu am mai putut dormi,in spate ursuleata iar eu pe scaun,care nu l-am putut rabata ca de,bagaje,si m-am chinuit in coor ca la cinema.

in continuare nu stiu sa pun poze mari...in germania,se lucreaza la autostrazi in dracii ai mari.adica cred ca cel putin de 15 ori am mers cu ailalti pe sens pt a asfalta baietii teutoni.per total frumos domne.am alimentat la nemti la shell,am pus shell v power 100,a costat 1,55 euro litrul.e si acum urmeaza partea frumoasa,franta si ale ei carduri...cum ziceam trecem in franta,nu vad nici un panou de vigneta nimic...intram in prima benzinarie ,alimentam si plecam.nu mergem 5 km ca oprim la plata.asta se intampla intre metz si paris,ca sa zic asa...noroc cu cardul.4 euro.frumos.mergem mai departe,mai facem 20km,iar plata.astia sunt nebuni?iar cardul,iar 4euro.asta e,franta@#$%^&*!SI MAI MERGEM,SI MAI PLATIM DE INCA 3 ORI!2euro,13,40euro si inca 4 euro!am innebunit.ideea e ca fiecare tronson a fost facut de cineva si are fiecare taxa lui.daca ati trecut pe acolo stiti de ce vorbesc,daca mai puteti aduce completari,you are welcome.am ajuns la destinatie teferi,usor iritati,a se citi nervosi,masina s-a comportat extraordinar.

post-34488-1254583571_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-34488-1254583625_thumb.jpg

post-34488-1254583672_thumb.jpg

bun.lipsesc putin,sa iau ursuleata de la servici,dar ma intorc sa continui povestea.si poate gasim si ceva poze,ca de...am ajuns in franta.brb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

back again.am sa insirui cam ce am vizitat,cat costa ,si pe alocuri ce poze din astea mici am facut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@vali devill citeste, te rog, postul #4 pentru a pune poze ceva mai mari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta relatare Dl. Devill!

Ce consum mediu si viteza medie ai avut per total? Poate ai si un consum pentru autostrada?

Modificat de szaki
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@didus:ma straduiesc,nu sunt chiar un as al calculatoarelor.

@szaki:pe autostrada,legal,7 virgula 5 la suta.uite caut o poza de la finalul calatoriei cand am ajuns acasa

post-34488-1254587158_thumb.jpg

post-34488-1254587193_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

- ai dat cam mult pe vinieta de Austria. Daca o cumparai din Austria ar fi costat 7.70 E;

- autostrazile in Franta costa cam 7-8 E/100 Km. Data viitoare, daca nu te grabesti, poti sa alegi rutele nationale;

- in Germania intr-adevar se lucreaza la greu, mai ales vara;

- la un asemenea drum e bine sa-ti cauti cazare pe drum din timp;

- carburantul cel mai ieftin din Europa il gaseai in Luxembourg - preturile de pe autostrada sau din oras, sunt la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ne-am plimbat si am vizitat asa:opera din paris,galeriile lafayette,palatul luvru,arcul de triumf,sena,bateaux mouches,tour eiffel,notre damme,sacre coeur,pana sus invarful turnului,e minunat,champ elysee,toate reprezentantele auto,magazine,place pigalle,moulin rouge,parisul noaptea-e de vis,disneyland fratilor,luvru,tgv,dar sa le luam pe rand.raspund la orice intrebare la care bineinteles pot raspunde.

@roger:da,atat am dat la austrieci la granita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ce "personaj" ai parcat la Disney? :) Nu-i asa ca e monstruoasa parcarea? Ai fost si la Outeltul La Vallee Village, de langa Disney?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revenim.la luvru intrarea era 9 euro de persoana,marti inchis,si dupa ora 17 era 6 euro de persoana.frumos,nimic de zis,dar nu pe genul nostru,poate cand om imbatrani.

arcul de triumf,e de 2 ori mai mare ca al nostru,intrarea sau mai bine zis urcarea pe el era de 9 euro de persoana.nu am urcat,pt ca am zis ca oricum din turn se vede tot.

pe sena,bateauxmouches,10,11euro de persoana.frumos si romantic.

notre damme de saint michel,ceva grandios atatziua cat si seara,intrarea libera.se filmeaza,se pozeaza.

sacre coeur.la fel de mare si frumoasa,tot gratis,fara poze .champs elysee si grand armee,frumos rau.ca un sfat,daca nu vedeti parisul noaptea e ca si cum nu ai vazut deloc.

reprezentante auto:citroen,mercedes,reno,lexus,lamborghini,toyota.poze peste tot.

asupra capitolului poze am sa revin dupa descriere,mi se pare mai usor de urmarit.

place pigalle,mizerie,curve,tiganie,dar totusi pitoresc,peste tot magazine de sex,de orice gen,forma,fetish.

disneyland.la aprox 20 de km de paris,e mare rau,intrarea 44 de euro,parca,biletele au fost cadou,si achizitionate din timp,deci posibil sa fie mai mult.

la anul bifam parcul asterix care e pt adrenalin freaks,adica je.

@roger:nu am remarcat eram prea emotionat,stiu ca ma uitam ca boul la tot in jurul meu,fascinat,si totusi am 28 de ani,si tineam in mana strans biletul cu pluto.si dadeam la o parte toti copii ca sa ma dau in canute,caluti si alba ca zapada.nu glumesc,am bifat tot de 2,3 ori .am stat de 10 la 20.

oricum cele mai tari pt mine au fost space mountain 2,indiana jones si treaba aia ce imita canionul...alergam la fast pass-uri de m-au gasit dracii...

La ce "personaj" ai parcat la Disney? :) Nu-i asa ca e monstruoasa parcarea? Ai fost si la Outeltul La Vallee Village, de langa Disney?

am raspuns dedesupt,in acelasi post,ca nu am observat....ma bad.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-34488-1254590940_thumb.jpgvedere de la etajul 2 al turnului eiffel

post-34488-1254591106_thumb.jpgun pod peste sena.foarte frumos de vazut seara,cand e luminat feeric.

post-34488-1254591206_thumb.jpgpalatul ,invalizilor,asa cred ca i se spune,nu?

post-34488-1254591375_thumb.jpgare de toate turnul in el,de la bar,la restaurant,cinema,unde ruleaza un film in care sunt prezentate filme in care a "jucat"turnul eiffel.

sper ca nu v-am plictisit si mai urmeaza poze.....dar maine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Marfa excursia. Si eu vreau sa plec sa vizitez lumea cu masina. Pana acum am vizitat aproape toata lumea insa numai asa in treacat. Mai mult de o zi nu prea am stat nicaieri. Imprsiile cu masina cred ca o sa fie diferite. Si pt a face asta vreau sa imi iau noul gti sper sa reusesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

frumoasa excursie , si eu putea merge acuma in 20 oct , era oferta de avion 80 E dus intors , dar problemele astea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-34488-1254661041_thumb.jpgcontinuam.

post-34488-1254661191_thumb.jpgtrocadero.

post-34488-1254661334_thumb.jpg

post-34488-1254661401_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-34488-1254663175_thumb.jpgpiciorul lu turnu...

post-34488-1254663242_thumb.jpg

post-34488-1254663558_thumb.jpgtare poza asta.cele mai inalte cladiri din lume...

post-34488-1254663610_thumb.jpgstructura...

post-34488-1254663698_thumb.jpgsi noi cei din linia intai...

post-34488-1254663743_thumb.jpg

post-34488-1254663815_thumb.jpgsi dinastea neintoarse...

post-34488-1254663864_thumb.jpg

post-34488-1254663912_thumb.jpgsena.

post-34488-1254663958_thumb.jpg

post-34488-1254664012_thumb.jpgsi maimutoiul principal...

post-34488-1254664048_thumb.jpg

post-34488-1254664096_thumb.jpg

post-34488-1254664126_thumb.jpg

post-34488-1254664294_thumb.jpgloc de popas pe autostrada in franta.cele mai curate toalete care le-am vazut in tot drumul...

post-34488-1254664423_thumb.jpg

post-34488-1254664486_thumb.jpg

post-34488-1254664562_thumb.jpg

post-34488-1254664685_thumb.jpgcred ca era granita dintre germania si austria ca era cam pe seara...

post-34488-1254664785_thumb.jpgsi ceva delicios.......fata/spate

post-34488-1254664880_thumb.jpg

bun.deja ne aflam pe drumul de intoarcere.am plecat dimineata la 8 30 de la gagny,si dupa 1300 de km,ne-am oprit seara ca sa ne odihnim.asta se intampla chiar la vreo 30 de km de parndorf,care bineinteles ca nu l-am putut rata.de toate pt toti,vazut,cumparat ,plecat...dar nu cu aceeasi verva ca la dus,pentru ca veneam acasa si incepeam munca...@#$%^&*!fara alte chestii notabile pot spune ca am ajuns acasa ok.

post-34488-1254665478_thumb.jpgca si costuri,pot sa spun ca am alimentat dus intors,dupa bonuri cam 340 de litri de carburant.nu stiu cat mai aveam in rezervor cand am plecat si am alimentat prima data.am tinut si motorul pornit destul pe loc,pe la popasuri,ca sa mai racim turbina :icon_cool: ,dar per total ma declar super multumit de masina,din toate punctele de vedere.

post-34488-1254665543_thumb.jpg

vacanta a fost de vis...nu am ce sa zic nici macar un milimetru.sper sa pot reusi sa urc poze mai mari,ca am cam 1000...iar astea le-am facut special la rezolutie mica ca sa le pot pune aici.sper ca v-a facut placere sa aruncati ochii pe acest topic si daca va pot fi de folos cu vreo informatie,go ahead.brgds all!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta vacanta dar a fost mai mult ca un drum Bucuresti - Paris si retur. Pricipalele atractii au fost doar la Paris. Felicitari si la anul la mai mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

340 litri l 5000 km, inseamna consum mediu 6.8%

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cosminrot:4853km mai exact,ca am facut poza acasa in garaj.si mai punem inca max 15-18l,cat am mai avut in masina inainte de a face prima alimentare.mie atat mi-a aratat,ca in poza.banuiesc ca nu e dat 100% exact.ca daca facem cu pixu,zi,36000:4853km=7.4,deci pe acolo.mi s-a parut un consum super pt 170 cai-turbo-benzina-numai autostrada!

@PH 11 WRC:lipsa de timp a facut sa nu pot sta cate 2 zile la budapesta si viena!poate next time!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar nimic de cazare...nu ma intelegeti gresit,credeam ca au si ei pensiuni,chestii,nebunii...nu,hotel-55euro camera.ok,dam navi sa caute patuturi,si gasim numai patuturi de la 50 euro in sus.au!pana la urma deliberam,declar sus si tare ca plecam.si plecam...am mai mers pana s-a intunecat bine de tot,adica era deja 22 30.si tot mergand hotaram sa ne oprim ca lu ursuleata mea ii era somn(eu muncesc cu ture de noapte si pot lega pana la 60 de ore fara somn,credeti-ma nu prea ati vazut bufnitoi asa ca mine).am oprit langa nurenberg la o benzinarie,unde daca am vazut ca pana si in q7 se doarme fara rusine,io nu is mai prostovan.apropos q7 era cu numere de nemtia.am inchis ochii vreo ora doua,dar eu nu am mai putut dormi,in spate ursuleata iar eu pe scaun,care nu l-am putut rabata ca de,bagaje,si m-am chinuit in coor ca la cinema.

Si ati dormit doar in masina? :Driver:

Personal gasesc un pret bun 50-60

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

impropriu spus dormit...la dus 2 ore si la intors 3 ore,dar cand te inghiontesc scaunele sport in cocoasa,nu-ti mai vine.recunosc ca mi s-a parut multicel pt un orasel cat cartierul floreasca,ma asteptam sa gasesc ceva gen motel/hostel mai convenabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Am facut aproximativ acelasi drum(plecare din cluj), anul asta de Paste. Am fost cu un A6, golful nu-l aveam inca. Imi plac pozele si apreciez in mod deosebit modul in care ai relatat aventura. Umorul nu strica nimanui in zilele astea de stres si alergatura pt. majoritatea dintre noi. Cazare, rute, preturi, informatii utile. Cum v-ati descurcat cu ale mancarii, bucataria frantuzeasca te-a convins?

Scuze, anul trecut, in 2009, my bad, nu mi-am dat seama ce trece timpul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!