Jump to content

Al Bundy's Car

Al Bundy

Postare recomandată

Azi am montat noile becuri cu led aduse de Sorin Balan. Sa vedem cat tin si astea.

Link către comentariu

O sa tina dupa cum am vazut ca sunt prinse in soclu.

Oricum

, nuanta este una de alb curat :)

Link către comentariu

Cred ca a venit timpul sa prezint si eu aici masina mea. Nu fosta Octavia 1 de 90 Hp ci actuala Octavia 2 FL 2009 de 140 Hp si cu DSG.

Achizitionata de la Avia Motors ca si precedenta, masinuta a sosit dupa numai 2 saptamani si jumatate de la comanda. La un cost total de 26000 Euro a fost achizitionata la putin peste 24500 euro, discountul fiind in optionale (xenoane adaptive si volan multifunctional).

Ca nivel de echipare este un Elegance ( Business ) cu 17 dotari optionale:

MaxiDot , comenzi pe volan inclusive padele pentru schimbarea treptelor de viteza, xenoane adaptive, proiectoare adaptive (cornering), ajnte pe 16 CRATERIS, roata de rezerva din aliaj, radio CD BOLERO cu magazine de 6CD si MP3, senzori parcare spate cu afisare pe radio, scaune incalzite fata cu reglaj termic separat, pachet dinamic sylver (scaune cu profil sport si reglaj lombar si pachet sumar piele), duze stropitoare incalzite, cotiera si torpedou refrigerat, Cutie de depoazitare sub scaun pasager, covorase, scut motor plastic, stergator spate, tempomat, alarma cu sensor de interior si sensor de inclinare, ESP, senzor ploaie, senzor lumina, oglinda interioara antiorbire.

Culoarea este Capucino Bej.

Cam astea sunt dotarile. As mai fi vrut: incalzire stationara, trapa electrica , scaune cu reglaj electric si memorie si oglinzi exterioare antiorbire. Primele costau cam mult, iar i-mi pare rau ca nu am luat ultima, cea cu oglinzile.

Masina s-a nascut in luna februarie si eu o conduc din 23 februarie 2009. La inceput m-a cam spariat consumul, era destul de mare 14-15 in oras si peste 9 in afara, consum care dupa 3000km a inceput sa scada. Acum are 11600 km si consumul in afara a fost si de 5,2 ceea ce nu credeam ca v-a fi vreodata, media e cam de 6, si in oras cam 8-9, se duce la 11 cand e aglomerat.

Masina a primit covorase de cauciuc pentru vreme ploioasa, adica le-am folosit in primavara, tavita de cauciuc in portbagaj, cutie de depozitare sub scaunul de la sofer, aparatori de noroi la rotile din fata.

Consumul de ulei: la 7500 am completat cu 400 ml, acum nu m-am mai uitat.

Am schimbat d

Link către comentariu

Poze sa vedem si noi despre ce becuri ii vorba :icon_cool:

Link către comentariu

Poze sunt una sau doua pagini mai in spate, o sa revin cu poze si cu becurile astea noi.

Link către comentariu

Poze:

post-1788-0-25463100-1310560562_thumb.jp

post-1788-0-91476100-1310560638_thumb.jp

post-1788-0-73629400-1310560690_thumb.jp

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Am schimbat placute de frana fata si spate, am montat TEXTAR. Am schimbat uleiul, am trecut de pe castrol pe ARAL 431, ca prima vedere, motorul e mai silentios, sa vedem cum sta cu papatul uleiului.

Link către comentariu

Unii spun ca Aral a ajuns foarte slab, altii spun ca ca fiind aceeasi companie mama, BP, e aceeasi "zeama".

Opinie personala, daca vrei sa schimbi cu adevarat uleiul treci pe Repsol.

Link către comentariu

Sa vedem cum sta cu papatul uleiului.

Dar cat papa cam la 10000 de km ? :)

Link către comentariu

PAi cam 1l in 15000km, la 7500 se aprindea martorul galben de nivel scazut.

Link către comentariu

Consumi foarte putin, mai ales ca am inteles ca cilindrii/pistoanele de la 2.0 sunt honuiti/te cu laser si "caldarile" de ulei care sunt "sapate" in capul pistoanelor pentru ungere mai buna duc de regula la un consum marit.

Probabil mergi foarte atent la consum, daca este asa, pacat de masina.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

@BUNDY..imi pare ciudata alegerea ta Aral 431 PD in conditiile in care tu ai Common rail si banuiesc ca si DPF. :rolleyes:

Link către comentariu

Cristi nu are Common rail. Motorul este 2.0 TDI BKD, iar motorul astuia ii place foarte mult Aralul 431.

Link către comentariu

Tocmai asta nu stiam,mi-a scapat codul de motor BKD,banuiam ca;CFHC,CLCB..

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi am umblat un pic la soft (adica Dragos a umblat si Iulian l-a scris), masina nu mai scoate fum decat cu pedala la kick-down. I-am reglat ieri farurile ca , atunci cand am venit de la Constanta noaptea pe autostrada, luam avarii si de la cei care ii depaseam.

Curios era ca eu aveam pe un zid la spalatorie niste semne dupa care reglam farurile altor masini, ale mele erau reglate tot dupa acele semne si bateau sus, acum dupa reglajul de la Avia, cam tot la fel bate pe zid, dar pe aparatul lor erau mai sus cel din stanga cu 3 mm si cel din dreapta cu vreo 6.'

Urmatorul upgrade:

discuri frana de 312.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Vreau ca in unul din butoanele false din bord sa montez o mufa USB la care in spate sa cuplez un incarcator de iphone si sa-mi incarc telefonul.

Stie cineva o solutie eleganta, vre-un soclu de mufa ceva care sa poata fi montat acolo?

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi am umblat un pic la soft (adica Dragos a umblat si Iulian l-a scris), masina nu mai scoate fum decat cu pedala la kick-down. I-am reglat ieri farurile ca , atunci cand am venit de la Constanta noaptea pe autostrada, luam avarii si de la cei care ii depaseam.

Curios era ca eu aveam pe un zid la spalatorie niste semne dupa care reglam farurile altor masini, ale mele erau reglate tot dupa acele semne si bateau sus, acum dupa reglajul de la Avia, cam tot la fel bate pe zid, dar pe aparatul lor erau mai sus cel din stanga cu 3 mm si cel din dreapta cu vreo 6.'

Urmatorul upgrade:

discuri frana de 312.

ce discuri ai acum 288?

Am inteles ca nu e nevoie de prea multe lucruri pt 312,in afara de discurile insusi,pana si placutele sunt aceleasi.

Si pe mine ma intereseaza.

Link către comentariu

Am 288 o sa pun 312, mai trebuie schimbati suportii de etrier, si discurile, placutele sunt aceleasi.

FLORIN: stiu acea pagina, am incercat sa ma inspir de acolo, dar nu mi-a placut ce mi-a iesit. Am luat 2 mufe ce se lipesc pe placa, dar nu alea la 90 grade ce mi le-a aratat Sorin, si u sa gauresc un buton fals, sa vad ce o iesi.

Link către comentariu

Vreau ceva sa intre in unul din butoanele false din bord. Pana la urma o sa iau unul din cele de mai sus si o montez in cotiera.

Link către comentariu

Al Bundy , am o intrebare ca o curiozitate :lol: . Cate Airbag-uri are masina ?

Modificat de C_R_I_S_T_I
Link către comentariu

Nu stiu, deocamdata 1 saptamana o sa fiuplecat la ai mei la Suceava si nu am timp.

Al Bundy , am o intrebare ca o curiozitate :lol: . Cate Airbag-uri are masina ?

De ce?

Are 4, , nu are airbaguri cortina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!