Jump to content

Zgomot spate dreapta


sagitus
 Share

Postare recomandată

Salut.

Aceeasi problema si la mine ... scartait la drum cu denivelari - pe dreapta spate .... mai mult vara si mai putin iarna. Banuiam cutia de la centura si m-as fi apucat de verificat in amanunt.... dar in luna mai am revizie si as astepta pana atunci: ca daca totusi e din cauza flansei amortizorului sa fac schimbul si sa vad daca e vreo schimbare .... asa ca rugamintea e sa-mi spuneti cat costa o flansa. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari colegi,

Ca idee incercati sa mai reglati cauciucurile tampon ale spatarului din spate. Am atentionat si eu aceeasi clampaneala (troncanit) undeva in zona spate; unul dintre baietii de la service a mai reglat putin acele cauciucuri. Sunt pe principiu de surub, am desfacut cateva ture la ei si nu se mai aude nimic la mine. Cel putin, la mine, se lasasera acele cauciucuri si clampanea spatarul. Nu zic totusi ca asta ar fi problema si la voi insa la mine asa s-a rezolvat.

Deci, trageti putin de sparat sa vedeti daca joaca si daca observati ca are joc, dati spatarul la o parte si veti observa acolo langa suportul de blocare ca sunt acele cauciucuri. Rotiti de ele cateva ture in sensul desfacerii surubului si apoi puneti bancheta la loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost la mecanic: trebuie schimbate bucsele (fata/spate)... asa ca am de bagat bani. Un PASTE FEWRICIT!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut,

De cateva zile se aude un uruit urat pe dreapta fata. Problema a aparut dupa ce am schimbat bieleta antiruliu.

Mai ciudat este faptul ca la virajele spre dreapta vibreaza toata masina si se aude de parca sunt langa un compresor, pe cand, la virajele spre stanga nu se aude nimic.

Aveti idee care poate fii cauza ???

Mari "succesuri" si drumuri bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper sa nu :(... Merci mult Cristi.

Mari "succesuri" si drumuri bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 years later...
davidalexandru11

Salutare la toti.

Desi este un topic destul de vechi, imi incerc norocul.

De aproximativ 1 an jumate ma regasesc si eu in problema cu zgomote in partea din spate, mai ales in dreapta. Initial am crezut ca este bancheta,dar nu. Am incercat si cu reglajul din acele suruburi de cauciuc, de  care vorbea un coleg mai sus si nimic. Ba chiar am pus si banda din aceea din panza(de se foloseste la cablaje) si tot nimic. Ca sa elimin posibilitatea ca ar fi de la bancheta, le-am demontat de tot si zgomotul tot nu a disparut.

Mentionez faptul ca in primavara am facut o revizie in ceea ce priveste suspensia si am schimbat amortizoarele(bilstein) + protectiile acestora fata si spate. In spate am schimbat si acele flanse de sus din capatul amortizorului. Totodata am schimbat si arcurile cu unele sport de la eibach si tot nu am scapat de acele zgomote (sa zic ca s-a accentuat putin din cauza duritatii arcurilor). M-am gandit si la faptul ca amortizoarele cu arcurile sport nu este o combinatie buna si au inceput sa bata, dar le-am dat jos si nu par scurse. Unii colegii de pe forum spuneau ca in setup-ul acesta se duc mai repede amortizoare, altii nu. Cu toate ca eu le am de aproximativ 8 luni. Sa se duca asa de repede?

Am ridicat masina pe  elevator si am luat la verificat orice plastic/tabla din zona  aceea pana in parte din fata , iar unde a fost cazul am strans. Initial m-am gandit ca s-au slabit suruburile de la rezervor, dar nu a fost asa cu toate ca zgomotul vine din zona flansei amortizorului de sus. Am verificat bucsele mari de la punte spate si pareau in regula.

Un alt coleg spunea ca ar fi centurile de siguranta, insa nu am reusit(timp) sa ajung pana acolo. Ramane ca la sfarsitul saptamanii sa desfac si in zona aceea.

La mine zgomotul se manifesta ca si cum ar fi ceva nestrans, care joaca.

Cei ce ati trecut prin asa ceva ati gasit vreo solutie sau macar problema?

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

davidalexandru11

UPDATE

Ieri am desfacut toate plasticele de pe partea dreapta spate, inclusiv centura de siguranta si zgomotul tot persista...

Astazi am sa verific si protectiile de la amortizoare.

CU toate ca am verificat bucsele mari de la punte am sa le schimb si pe acestea cand prind timp liber.

Daca nu se rezolva nici cu acestea cred ca sunt probleme la amortizoare pentru ca zgomotul acela ca si cum ar fi ceva nestrans este in zona acestora...

 

Numai Bine!

Modificat de davidalexandru11
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

davidalexandru11

UPDATE.

Ieri verificat și proiecțiile de la amortizoare, ba chiar am băgat niște bureți pe interior să fiu sigur că nu joacă și problema persistă.  

Vizual am verificat să văd dacă sunt curse și totul părea în regulă. 

Rămâne să desfac în interior până la tablă și să verific compartimentul roatei de rezervă. 

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

davidalexandru11

UPDATE FINAL ?

Astăzi am pus vechile amortizoare și surpriză,  se pare că zgomotul a disparut... (mă gândesc că O sa reapară,  pentru că acestea chiar sunt obosite, până mă decid dacă revin la suspensia standard sau să investesc în amortizoare sport??)

Se pare că în cazul meu, arcurile sport cu amortizoare normale , nu se împacă bine..

Încă nu știu cu siguranță  dacă amortizoarele s-au defectat din cauza arcurilor ținând cont că au numai câteva luni.

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!