Jump to content

Sfaturi pt achizitie Golf 4 / Bora

bazil
 Share

Postare recomandată

daca troncane, clar n-o lua!da-i dracu de vocsa si chiele si xenon OEM, bine ala e cam nashpa in sensul ca un bec e o mica avere.Cum e scump, daca e doar cu 50e mai mult decat ala care troncanea.

poze mai mici oare putea face, nush cum imi poti da seama ca e golf4 din pozele alea :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pierzi nimic daca incerci. Eventual nu-i zici in mail ca ai vazut masina... si ca te-ar interesa sa o vezi, insa nu dispui chiar de suma ceruta si daca e dispus sa negocieze. Macar vezi ce raspunde...

da, tocmai am trimis un email.

Eu iam zis ca imi place si sa mergem in tester maine dar el a zis ca trebuie sa vb cu fica prima data. Ii sa parut ca iam dat vu ceva in cap cand iam zis cat mai este dipus sa mai negocieze.

daca troncane, clar n-o lua!da-i dracu de vocsa si chiele si xenon OEM, bine ala e cam nashpa in sensul ca un bec e o mica avere.Cum e scump, daca e doar cu 50e mai mult decat ala care troncanea.

poze mai mici oare putea face, nush cum imi poti da seama ca e golf4 din pozele alea :D

Marius, nu troncane, nu scartie.. merge destul de bine. Cand vedea ca ne apropiem de gropi mai mari zicea: Ai grija ocolestele pe astea..pare sa fie intretinuta si protejata de gropi.

A ramas sa vorbeasca cu fica lui in seara asta si maine dimineata sa revin eu cu un telefon.

Link către comentariu

Acuma nah, cateva mici , asa la bunul simt puteai sa iei, poate o piatra cubica, sa vezi cum sta treaba...acuma clar nici eu nu as da-o la tot omu sa mi-o traga prin nush ce coclauri doar de dragul de a o chinui dupa care sa imi zica ca imi dea jumate din cat cer eu.

Se vede daca are toate piesele pe ea si nu bate la alea mici , riscul e mic, oircum, ideea e ca niste bucse sunt infinit mai mici ca pret decat un interior scorojit, o aripa ruginita, o caseta cu burdufurile prinse cu soricei sau un parbriz crapat sau neoriginal.

sa te uiti si la suruburile de capota,hayon, usi sa nu aiba vopseua ciobita, tampoanele de pe aripi, alea care se vad cand ridici capota, protectiile de caiuciuc dintre aripa si far, plasticul de sub stergatoare si aripi sus,chedere cu urme mici de vopsea, mici detalii care de-obicei se omit la reparatii. daca are geamurile toate originale si acelasi an e un indiciu bun ca nu a fost lovita tare, ca asa orice masina are un mic incident in atatea ani, indiferent din cauza cui.

Link către comentariu

Speram sa fie bine.

Modificat de andysan
Link către comentariu

Masina are multe dotari.Eu zic sa nu te zgarceti la 50 de euro daca ii ok.

Modificat de snack
Link către comentariu

Nu sunt zgarcit, doar asa cateodata. Hehehe. Ok, iti urmez sfatul. Am primit email. Revin

Am primit email. Mia zis. Va rog sunati la nr 07 xxxxxxxx. Sigur a raspuns ea la email. Emailul este cu rocketmail.com.

Modificat de andysan
Link către comentariu

pai parca nu voiai 1,4

daca iti convine 1,4 mai e unul pe forum... al lui Cosmin

cu gaz poate mai duce vreo 200k km, daca mergem pe ideea ca aia 100k sint reali.

si cu gaz si cu benzina la fel o sa mearga, asa ca mai intii vezi daca iti convine cum merge 1,4.

Link către comentariu

pai parca nu voiai 1,4

daca iti convine 1,4 mai e unul pe forum... al lui Cosmin

cu gaz poate mai duce vreo 200k km, daca mergem pe ideea ca aia 100k sint reali.

si cu gaz si cu benzina la fel o sa mearga, asa ca mai intii vezi daca iti convine cum merge 1,4.

Doar strangeam ceva info despre gas. Nu vreau 1.4. Multumesc
Link către comentariu

Andy, singurul sfat care pot sa ti-l dau e sa nu te grabesti, mai vezi si alte masini, cel mai bine ia pe cineva cu tine care are sau a avut o masina similara. E unul la ora actuala nu as mai lua o masina second, sau cel putin sa nu fie mai veche de trei ani. O masina din 2004 e cam la varsta cand incep sa pice pe rand piesele, destul de scumpe de altfel. Am luat si eu un golf 4 in urma cu doi ani, si deja am schimbat piese piese + manopera in valoare de peste 1000 de euro, desi cand am luat-o era "foarte buna" si a fost destul de scumpa. Azi schimbi o sonda lambda de 7 milioane care sigur e aproape uzata, maine vezi ca ambreiajul iti face figuri si scoti din buzunar peste 10 milioane, poimaine te supara valva EGR care nu a fost schimbata niciodata si tot asa.

Intreba proprietarul ce reparatii a facut, ce piese a achimbat si fa-ti un calcul. Bafta!

Link către comentariu

Asta e pe principiul de ce sa imi intretin eu masina cand poate sa o intretine alt fraier. Scuze de offtopic.

Link către comentariu

revin: cind schimbi in citiva ani diverse chestii la o masina cu care iti faci treaba e ok; nu e ok sa faci toate cheltuielile astea la inceput.

tocmai de aia unele au pret iar altele sint "ocazii" (de a gasi fraierul)

asa iti iei o masina noua, de 4 5 ori mai scumpa (daca ai banii respectivi) si ai probleme cu directia, cu ambreiajul ...iti vine sa iti dai palme, dupa ce ii iei pe altii inainte :)

baietii aia cu 1,2 tsi ce sa mai zica ?!?!?

Modificat de DragosR
Link către comentariu

da, daca esti bancher sau ai afacere de sute de mii de euro, da, mi-as lua si eu F458 Italia, dar aici vorbim de masini cu un buget de 4000 eur, nu 20k nu 200k. in ro cu job onest nu iti permiti masina noua, adica ti-o permiti, dar vei iesi cu gaura mult prea mare cand o vinzi apoi.

De ex, a mea a fost de noua, in jur de 18-19k, eu am luat-o cu 9k dupa 6 ani, deci a cazut 10k, acum o vand sa zicem cu 4000, pierd numai 5k, dupa inca 8 ani, e o diferenta. daca o luam de noua, pierdeam 15mii ca nimic, nu?

Link către comentariu

pai tocmai ca aia e: iti iei ce masina iti permiti, in starea cea mai buna si ce mai bagi in ea, asta e, iti asumi citeva "rate" ca sa o ai in (aproape) perfecta stare.

eu cind am luat golful am bagat din start douajde meleoane (adica vreo 700 la cursul de atunci) : revizie, distributie, bucse bara stabilizatoare si rulmentii amortizoare !!

cu factura, la reprezentanta si nu a contat cind mi-a intrat prima data in cap sa o vind, exact cum nu ma intereseaza acum daca cineva nu crede ca am distributia nr2 pusa si nu am acte pe ea, invirtindu-ma sa iau piesele fara tva.

aveam un fisier in excel cu absolut toate cheltuielile facute cu masina, pe acte, piese, manopera si alte traznai ...

daca adun banii dati pe masina in 2007 cu toate cheltuielile facute pt masina si combustibil, acum nu imi cumparam Octavia ci A4 de la reprezentanta!! NOU!!

dar nici nu circulam unde si cind voia muschiu' meu ci eram dependent de tramvai, tren, autobuz, taxi, prieteni...

marius, pierdeai mai mult :)

eu eram cit pe ce sa imi comand in 2007 octa din semnatura (ma rog, ceva de genul, dar ceva mai dotata)

cum o configuram, tot la 24 -25k iesea; cu asigurare/rata totalul era la 34-35k iar avansul era suplimentat cu ceva peste cit am dat pe golf si tot nu conta, indiferent de cit dadeam avans...

si gindeam ca peste 5 ani o dau cu vreo 12-13k (un cocosat aproape full era vreo 14-15k) deci pierdeam 20k

asa ca am respirat adinc, am schimbat tigarile si am zis ca nu imi permit sa pierd 20k, chiar daca veniturile erau altele atunci ;)

acu' o Octa costa cit costa, nicidecum avioanele deci craterul era si mai mare si adinc....

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Andy, singurul sfat care pot sa ti-l dau e sa nu te grabesti, mai vezi si alte masini, cel mai bine ia pe cineva cu tine care are sau a avut o masina similara. E unul la ora actuala nu as mai lua o masina second, sau cel putin sa nu fie mai veche de trei ani. O masina din 2004 e cam la varsta cand incep sa pice pe rand piesele, destul de scumpe de altfel. Am luat si eu un golf 4 in urma cu doi ani, si deja am schimbat piese piese + manopera in valoare de peste 1000 de euro, desi cand am luat-o era "foarte buna" si a fost destul de scumpa. Azi schimbi o sonda lambda de 7 milioane care sigur e aproape uzata, maine vezi ca ambreiajul iti face figuri si scoti din buzunar peste 10 milioane, poimaine te supara valva EGR care nu a fost schimbata niciodata si tot asa.

Intreba proprietarul ce reparatii a facut, ce piese a achimbat si fa-ti un calcul. Bafta!

stef, am vazut zeci de golfuri, am deja o luna de search si nah, ce sa mai astept? Masina cu de toate la 1000 euro? Iti sunt foarte recuboscator pentru sfatul tau dar nu cred ca daca mai astept inca 1 luna o sa gasesc ceva care nu am mai vazut la un g4. Piata este plina de samsari, care te ia cu fofarlica* . Voi vedea maine in tester daca masina este ok. Daca este ok facem tranzactia.
Link către comentariu

Si cine este fraer sa investeasca intr-o masina ca sa o foloseasca altul?pe bune...cine vinte o masina cu bucsaraia...sau ambreiajul nou?

e clar ca nu isi recupereaza banii pe investitie...ca depaseste pretul pietei si nu o mai ia nimeni...asa ca nu te astepta sa gasesti masini foarte bune...ca daca erau bune le pastrau...sau se foloseau de ele pana mai pica una alta...

Modificat de Lawrentzyu_86
Link către comentariu

pai tocmai ca aia e: iti iei ce masina iti permiti, in starea cea mai buna si ce mai bagi in ea, asta e, iti asumi citeva "rate" ca sa o ai in (aproape) perfecta stare.

eu cind am luat golful am bagat din start douajde meleoane (adica vreo 700 la cursul de atunci) : revizie, distributie, bucse bara stabilizatoare si rulmentii amortizoare !!

cu factura, la reprezentanta si nu a contat cind mi-a intrat prima data in cap sa o vind, exact cum nu ma intereseaza acum daca cineva nu crede ca am distributia nr2 pusa si nu am acte pe ea, invirtindu-ma sa iau piesele fara tva.

aveam un fisier in excel cu absolut toate cheltuielile facute cu masina, pe acte, piese, manopera si alte traznai ...

daca adun banii dati pe masina in 2007 cu toate cheltuielile facute pt masina si combustibil, acum nu imi cumparam Octavia ci A4 de la reprezentanta!! NOU!!

dar nici nu circulam unde si cind voia muschiu' meu ci eram dependent de tramvai, tren, autobuz, taxi, prieteni...

credeam ca numai fratele meu tine cheltuielile masinii in excel. :D Modificat de andysan
Link către comentariu

Nu cred ca sta chiar asa treaba.

Poate unii vor sa isi schimbe masina dar inca umbla cu ea si isi fac treaba (deci nu pot sa fie delasatori cu masina care o conduc zi de zi).Eu vorbesc de cei care nu umbla cu km dati inapoi, bisnita etc.

Link către comentariu

Daca nu esti echilibrat emotional poti sa intri intr-o depresie cand vezi suma...eu nu mi-am facut asa ceva sa nu imi place sa ma biciuiesc.

Link către comentariu

Si cine este fraer sa investeasca intr-o masina ca sa o foloseasca altul?pe bune...cine vinte o masina cu bucsaraia...sau ambreiajul nou?

e clar ca nu isi recupereaza banii pe investitie...ca depaseste pretul pietei si nu o mai ia nimeni...asa ca nu te astepta sa gasesti masini foarte bune...ca daca erau bune le pastrau...sau se foloseau de ele pana mai pica una alta...

ma scuzi ca nu schimb ambreiaj si turbina daca ele merg fara nici o problema inainte sa vind masina

niste pneuri noi nu vrea clientul? eventual marca aleasa de el?

crezi ca as periclita viata copilului mergind cu masina legata cu sirma ca o pun la vinzare?!?!? sau sa stau pe sant cu el in frig pina ma tracteaza careva ca s-a rupt o curea?

Daca nu esti echilibrat emotional poti sa intri intr-o depresie cand vezi suma...eu nu mi-am facut asa ceva sa nu imi place sa ma biciuiesc.

e mica, avind in vedere ca e ALH :lol:

Link către comentariu

Sigur...ce suma era daca aveai 1.8 :tuktuk: ?

Hai sa fim on topic.

Link către comentariu

o masina poate fi vanduta si daca proprietarul are nevoie de bani ? Nu neaparat ca este stricata sau urmeaza sa se strice peste 5 km. Stiu pe cineva cu g4 iasi care vrea sa vanda masina deoarece vrea sa dea avans pentru apartament pentru ca ii sa aprobat dosarul.

Chiar este si el aici pe site. Are masina la vanzare in 3700 /albastru. Dar nu se incadreaza in cerintele mele de aceea nu o cumpar. Oricum, cand am fist cu el la drive test vorbea cu mandrie despre masina lui si cat de rau ii pare ca trebuie sa o vanda pentru a achitarea avansului. Pff. Haideti sa nu aruncam cu vorbe asa pe un topic care este menit pentru achizitionarea unei masini(  Sfaturi pt achizitie golf 4/bora).

ma scuzi ca nu schimb ambreiaj si turbina daca ele merg fara nici o problema inainte sa vind masina

niste pneuri noi nu vrea clientul? eventual marca aleasa de el?

crezi ca as periclita viata copilului mergind cu masina legata cu sirma ca o pun la vinzare?!?!? sau sa stau pe sant cu el in frig pina ma tracteaza careva ca s-a rupt o curea?

e mica, avind in vedere ca e ALH :lol:

Dragos este baiat desptept. Se vede cine stie/ cunoaste Modificat de andysan
Link către comentariu

da, o masina poate fi vinduta si din cauza asta

acum citiva ani, stiu ca cineva a cumparat masina pt ca respectivul trebuia sa isi opereze copilul in Ungaria.

ulterior, masina minca baterii pe piine, stilpul A reparat in mod indoielnic, plina de erori ca Grivei de purici.

Hotul cu un pacat, pagubasul cu o mie, sincer nu stiu daca povestea a fost insailata pentru a emotiona pe tipul respectiv...

Link către comentariu

Dragos...cred ca stii mult mai bine genul de cumparatori care exista...sa iti dau un exemplu...

Am vrut sa vand un G4 2001 vreo 230k km ARL la 4000E...care intr-un viitor apropiat trebuia umblat la Ambreiaj si turbina...si respectivul mi-a spus...pai ce facem...ca pe mine ma costa 800E sa le pun noi...deci ce zici de asta?

@Andysan...ai inteles gresit...am vrut sa zic ca nimeni nu vinte o masina caruia cu o zi inainte i-a schimbat toate consumabilele...bucsaraia...ambreiajul...si eventual cum zicea si Dragos cauciucurile la pretul pietei...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!