Jump to content

Sfaturi pt achizitie Golf 4 / Bora


bazil
 Share

Postare recomandată

Eu am parcurs 90.000 km în 10 ani, unii dintre colegii mei parcurg chiar mai puțin de atât. Deci se poate. (Nu, mașina nu e de vânzare, deci nu e reclamă :P )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel si la mine. Am cumparat bora in 2008 cu 45.000 km. Acum am 141.000. Nu toti facem 100.000 km pe an.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

ALH-ul meu are 320.000 in bord. Masina e din 2000. Motorul asta ALH la km astia abia si-a facut rodajul, nu am avut niciodata probleme cu el. O sa-l pun la vanzare la un moment dat, doar sa-mi fac putin timp si sa mai repar un intrerupator din plafoniera, chestii din astea. AAA, si tre sa-i dau un polish ca in general oamenii se uita sa aibe vopsea noua masina de 17 ani, nu-i intereseaza ca motorul merge brici si nu exista pierderi de ulei intre service-uri, etc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Liviu_sbnSustin ceea ce spui. Cine poate trai cu un motor mai zgomotos in oras (ca in afara nu e deranjant) nu da gres cu un ALH/ASV, motoarele cu pompa de injectie clasica VEP. In afara de piesele "consumabile" gen volant si turbo, care se schimba in general la 150-200k, nu prea ai ce sa le reprosezi. Si al meu ALH are 275k (reali, imaginari, cine stie) si consuma putin ulei - 300ml la 10k km, iar la consumul de carburant sta bine - 6-7-8 in oras si 4-5 in afara (cu bagaje, cu 4 persoane, cu mers decent nu batraneste). Chiar si cu multi km la bord, un diesel din generatia asta daca a fost intretinut/exploatat corect, te mai duce mult si bine, sunt motoare foarte robuste si rezistente.

Comparativ, benzinarele din generatia asta (vorbesc de 1.6 si 1.4), in general (nu spun ca nu exista si exceptii), au probleme ori cu consumul de ulei, ori cu diversi senzori, ba nu tine relantiul, ba se ineaca la acceleratie puternica, ba tacane ceva, sunt temperamentale. Sincer n-as putea detine o masina la care toata ziua sa ma gandesc ca ceva e in neregula, ca o piesa poate ceda in orice clipa . Nu mai vorbesc de consumul de carburant, care nu se compara nici cu diesel-urile din generatia respectiva, nici cu benzinele din prezent. 10-12 in oras si 7-8 in afara. Daca prinzi aglomeratie de Bucuresti, poti sa iti iei canistra cu tine...

Deci achizitia unui golf4/bora depinde mult de gusturi si de norocul fiecaruia. Iar numarul de km, ca e umblat la el sau nu, conteaza mai putin. Ceea ce conteaza cu adevarat este starea generala a masinii si crede-ma ca o masina intretinuta se vede. Indiferent de numarul de km de la bord.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, o parere despre aceasta masina? Stiu ca este la vanzare de mai mult de un an, avand la momentul respectiv un pret apropiat de 6000. Stie cineva de pe forum masina, sau a fost interesat de ea? Merita 4400 un 1.8t din 2002? Mersi

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-golf-gti-ID7Gl2jF.html#b2b634914a

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 04.03.2016 at 22:34, adiadrian771 a scris:

Salutare,

As avea nevoie de un sfat. Ma gandesc sa-mi iau un golf 4. Ma intereseaza consum mic si taxe mici.Spre ce ar trebui sa ma orientez? Inteleg ca trebuie sa fie neaparat euro 4, si motor 1.6 (sa nu fie FSI). Nu am bani de inceput, voi face un credit. Orice sfat e binevenit.

g4 pe benzina second e ca o loterie

sa te duci sa i iei compresie inainte sa l iei

si sa aiba firul de la senzorul presiune ulei ok adik continuitate

bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Loterie. Foarte bine punctat. Cam asa e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut .. imi spune si mie cineva cam cat ar consuma un golf 4 1.4 sau 1.6  in 16 valve ? an 2001-2002 ?   

Si care sunt defectele des intalnite ale motorului.. si la ce aspecte ar trebuii sa fiu atent in achizitionarea ei ? chiar am nevoie de sfaturi . sunt sofer incepator si nu am deloc experienta in masini.. si vreau ca prima mea masina sa fie un golf 4 sau un polo 1.2.. ma intereseaza ceva de consum.. nu de viteza sau cai putere.. doar de consum.. ?

 

mai exact vreau sa stiu cat consuma .. in general. la sat/comuna si drum lung.. fara orase..  nu prea vreau sa frecventez in primul an de conducere.. prin aglomeratie. :)) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai daca vrei consum bun de ce nu mergi pe 1,9 TDI si scapi de probleme cu motorul ala? Eu am ALH si nu am nicio problema cu el. Ca si consum la drum lung vezi in aria de Golf IV si Bora, trebuie sa gasesti un topic de consum, dar trebuie sa cauti putin pe forum (intre 4,5 si 5,5 % extern la motorizarea mea).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles.. dar sincer.. nu prea as prefera DIESEUL pentru ca are si avantaje si dezavantaje.. bun la consum.. dar mai scump la intretinere.. schimb mai rapid de consumabile.. bun la cuplu ..  etc.. dar nu as vrea cu caroserie de break .. as vrea ceva in 4 usi si ma intereseaza parerea unora care au . si stiu ce inseamna intretinere si consum la golf 4 sau polo 1.2 in 4 usi..  

mai astept pareri.. mersii oricum :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Costul de intretinere poate fi mare si la 1.4. In primul rand consumul e mai mare (1-2L in plus la 100km) comparativ cu 1.9 si la mana a doua ai sanse foarte mari sa dai peste un motor cu probleme (ma refer la 1.4, vezi topicul cu probleme specifice ale acestui motor). Ca performante, este destul de lesinat pentru greutatea unui golf, mai bine te orientezi spre 1.6.

Prin comparatie, daca te uiti la un ALH, singurele probleme pe care le-ar putea avea sunt turbina (pe care o poti verifica relativ usor) si volant. In rest sunt destul de rezistente.

Nu stiu ce sa-ti zic de 1.2, e posibil ca acela sa fie mai fiabil, dar il gasesti doar pe Polo. 

Modificat de yeeeeman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da stiu.. pe mine ma intereseaza astea 2 modele .. polo sau golf. dar cel mai mult golf 4 .. ca asa se poarta acum in 2017 .  si eu zic ca de 1.4 consuma mult ca e motorul mic.. caroseria cam grea.. iar la 1.6  la fel.. motorul mare.. carburatia la fel.. si consuma iar mult. si nu sunt inca sigur care sunt mai bune.. ori 1.4 ori 1.6 .. :( 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fugit de 1.4 pentru ca nu e cel mai fiabil motor. ...nu ca 1.6 ar fi mai breaz. Avantaj la 1.6 16v ca ai niste caiuti in plus. Eu personal am prins unu care manca ulei is l-am segmentat. E o loterie mare aici. Daca mananca sau nu ...Acum daca as alege din nou as lua diesel. Ma rupe pe oras1.6 16v azd...insa ies mai bine pe drumurile din exterior.

Dupa 1 an de golf 4 si avand numai prieteni cu diesel eu mi-as lua un ALH pe care l-as pune la punct. Ahh..si multe dotari ...si cand as vrea mai mult, l-as trage de par cu un soft.

Orice iei SH..tot o sa bagi bagi pentru masinile sunt batrane..16-17 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am avut golf 4 1.6 102 cp benzina, cea mai puturoasa masina condusa de mine vreodata (poate cielo pe gaz era mai puturoasa dar nu sunt sigur), cu consumuri de 11 litri/100 km in oras, in rest numai de bune, foarte fiabil motor ( se mai aprindeau senzori pe bord de la benzina proasta)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da am inteles.. darr am uitat sa mentionez.. nu ma intereseaza caiii si puterea si viteza.. ca imi dau si eu seama ca dupa 17 ani.. numai au ele aceleasi calitati si aceiasi putere.. darr pe mine ma intereseaza sa gasesc ceva care sa fie bun pentru vremurile astea.. si sa fie cat de cat fiabil. nici de chitra. dar nici de bogataş  .. ma intereseaza care tip`uri de motor sunt mai bune pe un golf 4 in 4 portiere (hatchback ) an 2001-2002. pana in 1500 maxim 1700 E .   ma intereseaza consumul.. si defectele lor generale. si la ce puncte sa fiu atent cand cumpar o masina.. eu prefer sa o iau nerulata in romania. .direct adusa neinmatriculata.. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta 1.9 ALH in 2 portiere cu multe dotari. Sa ai macar o klima, un scaun incalzit si un ESP.

Inainte sa o iei mergi intr-un service sa ti-o puna pe tester si apoi sa o ridice pe elevator. Poate chiar sa o conduca un mecanic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mdea.. ce zic eu frate si ce intelegi tu.. deci ti-am explicat. nu vreau in 2 PORTIERE .  

Alte sfaturi va rog ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 1700E Golf4 2001+ cu 4 usi cumperi o coaja care te lasa la coltul strazii. Orienteaza-te catre polo.

Modificat de drazzy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Clar motorizarile diesel dar la banii aia nu ai ce cumpara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

JulianoDamin

Salut.

La banii aia nu gasesti un Golf 4 destul de ok.

Decat VW Polo 1.2 HTP, mai bine o Skoda Fabia 1.2 HTP (cele de 64 cp). E fix acelasi motor, doar ca nu "platesti" si marca auto. Sau un Seat Ibiza, aceeasi motorizare.

Sunt motoare destul de fiabile, consum super in afara si ok in oras, cu putine probleme specifice. In plus, le-ai gasi la un an mai ok decat un Golf 4.

Ca dotari, nu ai nevoie mai mult de geamuri electrice fata, oglinzi incalzite si aer conditionat.

Nu-ti recomand motorizarea 1.4 16V pe nicio masina VAG. Multe probleme + altele.

Modificat de JulianoDamin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am înțeles.. Pai ce vrei frate.. Atât am.. Cumpăr și eu ce găsesc.. Trebuie sa fie ceva destul de bunicel și la banii ăștia.. 

 

Am înțeles Juliano.. O sa iau un polo 1.2.. Cu toate ca încă nu am primit destule detalii in legătură cu motorul.. Cat de fiabil este.. Și cat rezista în timp.. Și ce consum are.. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

JulianoDamin

Nu zice nimeni ca ai putini bani, sau multi. Doar iti facem recomandari potrivite bugetului tau. Si bineinteles, ca masina sa fie intr.o stare buna. Adica raport calitate-pret (bugetul tau).

Consum motor 1.2 HTP 64 cp: in jur de 5 litri in afara orasului si 8 litri in oras.

Probleme specifice 1.2 HTP 64 cp: bobina de inductie.

Este o masina fiabila, dar depinde de cum o intretine fiecare.

Acum vreo luna am cautat o masina pentru un amic care avea exact bugetul tau. Am luat o Fabia. Polo era cu vreo 300 euro mai scump, desi avea acelasi an, aceleasi dotari si un numar de km aproape la fel.

Toate se vor duce, nimic nu e vesnic, iar perioada de viata si comportant depinde de cum o intreti.

Sfatul meu si ar fi bine sa tii cont de el: cauta o Fabia sau o Ibiza. Au acelasi motor si aceleasi piese ca Polo, care sunt putin mai ieftine, dar la bugetul tau putinul ala inseamna mult.

Indiferent de la cine iei masina, mergi cu ea la un service VW, Skoda sau Seat, ca sa o verifice bine mecanic, dar sa.ti dea detalii despre ea si dupa VIN. Costa vreo 150 lei toata treaba, dar te scapa de multe batai de cap.

Succes.

PS: iti recomand si Fabia, motor 1.9 SDI (68 cp). Mai fiabil ca ala si consum mic, nu gasesti.

Modificat de JulianoDamin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
garpthehero

Salutare tuturor ! 

Nu stiu unde sa postez exact asa ca postez aici pentru ca mi se pare cel mai "appropiate".

A venit vremea in care Polo-ul meu 9n1 de 1.2 12v 63 cp sa schimbe proprietarul ( tot in familie ramane ), deoarece este in 2 portiere si ocazional am prieteni.

Ce imi puteti spune despre Bora pe benzina ? Conduc preponderent in oras si foarte putin. Chiar ma incadrez in tiparul "mers 1 data pe saptamana la cumparaturi" pentru ca locul de munca e la 15 min pe jos de mine si oleaca de miscare nu strica. Ocazional mai fac drumuri in afara, dar nu suficiente incat sa iau in calcul acest factor. Ca si reper, la consumul porcesc de 7-9%, cu 50 de lei merg 2 saptamani. Stiu - mai mult ocup locul de parcare.

Asadar, ma intereseaza un benzinar care sa fie in primul rand fiabil, comfortabil si silentios. Performantele si consumul sunt relativ secundare. 

Avand in vedere faptul ca am acest 1.2 12v de 6 ani, pot spune ca as cunoaste destul de bine si 1.6-ele, dar voi sunteti specialistii pe Golf/Bora. 

De asemenea, ce parere aveti despre 2.0 116 cp pe Bora ? Avand in vedere faptul ca nu circul chiar asa de mult ( nu am nicio problema cu a merge pe jos sau cu RATP-ul in zonele aglomerate din oras ). A da, ma intereseaza doar motoarele pe benzina aspirate. Consuma mult, dar mult noroc sa il strici.

Bugetul meu este undeva la 5.000 euro +/- 500 pentru hartii si acte si chestii de genu. Mare plus ca o scos astia taxa, ar fi pacat sa nu profit de ea.

As prefera sa evit chestii mai noi cum ar fi G5/6 sau Passat B6 pentru stiu si am si vazut faptul ca fiabilitatea si calitatea scade de la generatie la generatie. Deci banuiesc ca ma invart in zona G4, Bora si Passat B5.5.

 

Deci, ce mi-ati putea recomanda, colegii veseli de la sectiunea Golf 4 & Bora ? 1.6 ? 2.0 ? 2.3 V5 ? Care e preponderenta modelelor 1.6 in echipare HighLine ( vreau cat mai multe jucarii la banii astia ) ? Pot gasi 1.6 cu multe jucarii ( piele, clima, etc. ) relativ usor ? Sau sa merg mai degraba pe 2.0 ? Acesta este un alt factor important pentru mine !

 

Va multumesc mult !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

5000e benzinar aspirat pe platforma G4/ Bora = 2.8 VR6 4mo :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

garpthehero
16 minute în urmă, mad_kat a scris:

5000e benzinar aspirat pe platforma G4/ Bora = 2.8 VR6 4mo :)

Cu tot respectul, dar 2.8 e putin cam mare pentru oras atat ca performante cat si ca dimensiuni :) Plus ca m-ar rupe la asigurare pentru ca am 26 de ani iar statul roman ma vrea sofer de Tico. 20 de milioane anual pe un 2.0 - ok, platesc, dar la un 2.8 m-as simti mult prea furat de catre statul roman. Si impozitul cred ca ar fi tot pe acolo. 

Iar tractiunea integrala nu mi-as justifica-o pentru acea scurta perioada de zapada. Iar in restul anului nu sunt Titi Aur ca sa am intradevar nevoie de acel 4motion in curbe.

 

Multumesc pentru sfat !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!