Jump to content

bucse,rotule etc...

microb
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor , am un polo 9n 2002 1.4 16V AUA, de un timp aud foarte multe pocnituri , batai ,nereguli la rotile din fata mai ales cand intru intr-o groapa sau se balanseaza masina.Am fost la mecanic si mia recomandat sa schimb pe fata bucsele trapez , cele de pe bara stabilizatoare, si nu mai stiu ce.Imi puteti spune ce ar trebui sa schimb sa nu se mai auda acele pocnituri.Vreau sa schimb tot sa nu am treaba o vreme (bine inteles numai cele care sunt necesar , ca nu dispun de nu stiu ce bani :Driver: )

Va multumesc anticipat !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Aditu

17

• barbulescu marius

13

• dan 48

8

• Lupisor

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare tuturor , am un polo 9n 2002 1.4 16V AUA, de un timp aud foarte multe pocnituri , batai ,nereguli la rotile din fata mai ales cand intru intr-o groapa sau se balanseaza masina.Am fost la mecanic si mia recomandat sa schimb pe fata bucsele trapez , cele de pe bara stabilizatoare, si nu mai stiu ce.Imi puteti spune ce ar trebui sa schimb sa nu se mai auda acele pocnituri.Vreau sa schimb tot sa nu am treaba o vreme (bine inteles numai cele care sunt necesar , ca nu dispun de nu stiu ce bani :P )

Va multumesc anticipat !!!

Te salut,

am un POLO ca al tau numai ca are motor mai mic 1,2 AZQ. Acum 2 ani auzeam tot felul de zgomote, la intare in gropi, la franare brusca cand masina se balanseaza si are tangaj. Am fost la reprezentanta si mi-au schimbat bucsele, dar surpriza ziceau ei ca producatorul schimba numai cu brate inferioare cu tot. Total cost 1500 RON.

Si colac peste pupaza mi-au recomandat sa schimb si traversa centrala pentru ca aveam un unghi de fuga care nu se putea regla.

Am platit bratele pt ca am luat teapa, dar nu am mai schimbat traversa, am luat cauciucuri noi si le folosesc de atunci nu s-au tocit neuniform deloc.

Acum bucsele scartaie iar. Trebuie sa le schimb, dar mai stau pana la iarna.

O sa le cumpara separat fara brate bineinteles si am sa le schimb la un alt service decat cel de la reprezentanta. In mod cert va fi mult mai ieftin.

Verificare geometriei rotilor o fac obligatoriu dupa.

Succes !!!

Link către comentariu

Ca veni vorba de balansat... Mai merg din cind in cind cu Polo-ul sotiei si ma cam sperie ca la frinari se balanseaza fata-spate de 1-2 ori dupa ce efectul inertial a incetat. E din cauza unor articulatii defecte sau din cauza talonului mare al anvelopelor (70)? Sau poate e firesc asa desi ma cam indoiesc. Nu troncane, scirtiie nimic ca sa imi dea de gindit.

Link către comentariu

Salutare , am rezolvat problemele .Am schimbat Bieleta de la bara stabilizatoare , bucsele de la bara stabilizatoare , bucsa trapez si bucsa aceea mai mica.Acum sunt multumit , ceea ce ma mai deranjeaza este ca scartaie tot bordu la denivelari , as vrea sa mai fac niste izolari , nu stiu cum dar...ma documentez(orice sfat este bine venit).Am facut o comparatie intre seat ibiza (masina de la munca) si polo al meu , am constatat ca seatul este mult mai bine izolat fonic decat polou meu , si parca merge si mai bine chiar daca este aceeasi motorizare...da oricum nu l-as schimba cu polo , interiorul este mult mai frumos la polo.Numai bine

Link către comentariu

Salutare , am rezolvat problemele .Am schimbat Bieleta de la bara stabilizatoare , bucsele de la bara stabilizatoare , bucsa trapez si bucsa aceea mai mica.Acum sunt multumit , ceea ce ma mai deranjeaza este ca scartaie tot bordu la denivelari , as vrea sa mai fac niste izolari , nu stiu cum dar...ma documentez(orice sfat este bine venit).Am facut o comparatie intre seat ibiza (masina de la munca) si polo al meu , am constatat ca seatul este mult mai bine izolat fonic decat polou meu , si parca merge si mai bine chiar daca este aceeasi motorizare...da oricum nu l-as schimba cu polo , interiorul este mult mai frumos la polo.Numai bine

Salutare, zi-mi te rog cam cat te-au costat toate piesele schimbare (si eventual manopera).... si mie imi cam troncane si ar cam trebui sa le schimb.

Mersi.

Link către comentariu

Salut , piesele leam cumparat de la AUTOAS , in total am platit vreo 340 iar manopera ...100 lei la un mecanic.

Link către comentariu

Ca veni vorba de balansat... Mai merg din cind in cind cu Polo-ul sotiei si ma cam sperie ca la frinari se balanseaza fata-spate de 1-2 ori dupa ce efectul inertial a incetat. E din cauza unor articulatii defecte sau din cauza talonului mare al anvelopelor (70)? Sau poate e firesc asa desi ma cam indoiesc. Nu troncane, scirtiie nimic ca sa imi dea de gindit.

Nu stiu daca este de la talonul anvelopelor sau de la suspensii dar este adevarat se balanseaza de vreo 2 ori daca franezi la un stop mai brsuc un pic. Asa face masina mea decand am luat-o, iar eu chiar m-am obisnuit cu acest balans.

Link către comentariu

acum cred ca nu mai mira pe nimeni faptul am schimbat pivotul de pe roata stanga in 25 000 km.... mama si ce joc avea...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Acelasi troncanit se aude si la polo-ul meu in fata, asa ca am schimbat:

bucse - toate 4 din fata -

Link către comentariu

Acelasi troncanit se aude si la polo-ul meu in fata, asa ca am schimbat:

bucse - toate 4 din fata -

Link către comentariu

Salutare.Sunt bielete si la 35 lei bucata :icon_thumright: ....Eu am luat febi la 95 lei bucata , vedem cat tine.

Link către comentariu

• 2 months later...
Salutare.Sunt bielete si la 35 lei bucata :P ....Eu am luat febi la 95 lei bucata , vedem cat tine.

multumesc! dar care i service ul, unde ai fost sa le pui, ca la mine fac figuri, cand sun la metrotehnica mie imi spune tb sa pui toate bucsele si alea si alea, desi i am zis ca am schimbat o parte dine ele, iar altu cand suna spune nu ca tb doar 4 bucse fara alte chestii plus geometrie plus mana de lucru, vreo 450lei... altu nu accepta fara bucsa cu tot cu bascula, nu stiu ce abera pe acolo, dar in fine...vreau un service bun, nu f ieftin dar tousi sa poti sa apelezi la ei, ceva gen cum am gasit in tg jiu, am dat la reprezentanta seat 82lei sa mi fac o verificarer schimb ulei filtre(cumparate de mine) plus mi a scos cheita si au fost super ca prezentare si profesionalism...

service? :D pleaseee :Driver:

multumesc! dar care i service ul, unde ai fost sa le pui, ca la mine fac figuri, cand sun la metrotehnica mie imi spune tb sa pui toate bucsele si alea si alea, desi i am zis ca am schimbat o parte dine ele, iar altu cand suna spune nu ca tb doar 4 bucse fara alte chestii plus geometrie plus mana de lucru, vreo 450lei... altu nu accepta fara bucsa cu tot cu bascula, nu stiu ce abera pe acolo, dar in fine...vreau un service bun, nu f ieftin dar tousi sa poti sa apelezi la ei, ceva gen cum am gasit in tg jiu, am dat la reprezentanta seat 82lei sa mi fac o verificarer schimb ulei filtre(cumparate de mine) plus mi a scos cheita si au fost super ca prezentare si profesionalism...

service? :( pleaseee :Driver:

apropo febi e f bun si recomandat de cel putin 4 service uri, gen reprezentante vw

service? :sick: pleaseee :Driver:

apropo febi e f bun si recomandat de cel putin 4 service uri, gen reprezentante vw

metrotehnica e bun, daca ai casco... :rolleyes: dar daca nu ei baga din top si aia si aia, si nu vor altfel decat ca ei, desi sunt f multumita de ei, cred ca pt acest ascpect nu voi apela la ei pt ca sunt scumpi si nu cauta o cale de mijloc decat ca ei sau deloc :angry:

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!!!

Sunt nou pe forum si m-ar interesa exact cate bucse , pivoti sunt la roata fata POLO 1.2 benzina (2003) si o schema n-ar fi rau daca a-ti avea......

Merci.....si Sarbatori fericite !!!

Link către comentariu

Salut Zoltan

Pe fata ai nevoie de 2 bucse mari si 2 mici (1 mare, 1 mic pt fiecare parte) plus cele 2 (pe fiecare parte 1 buc) de la bara stabilizatoare.

Numai bine

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut! Recent, la ITP am descoperit ca bucsele de la bratele inferioare fata sunt pe duca. Stiti cumva daca se pot schimba doar bucsele sau trebuie schimbate cu tot cu brate? Recomandati o anumita firma?

Link către comentariu

Se mai numesc si bucse de bascula... Despre asta ai aici documentatie daca ai rabdare sa citesti http://vwforum.ro/index.php?showto...0&start=220 . O imbuntatire recomandabila in aceiasi bani ar fi bucsele in X. Gasesti detalii tot in link-ul de mai sus.

Bafta!

Modificat de Aditu
Link către comentariu

• 1 month later...

Recomand bucsele Lemforder.

Le-am schimbat pe fata. Si ...surpriza, cele originale erau tot Lemforder

Sunt foarte multumit.

Link către comentariu

Salut,

cine imi poate spune cum se schimba bucsele astea trapez? este greu? trebuie demontat numai bratul inferior? se inlocuiesc greu?

multumesc.

Link către comentariu

Salutare,

mia-m schimbat azi bucsele trapez la polo, erau duse rau de tot, acum merge brici si nu se mai aude nik. Se schimba foarte usor iar presa se poate improviza asta pentru cei care si le schimba singuri.

Sa auzim numai de bine.

Link către comentariu

• 1 month later...

Mi-am schimbat si eu bieletele antiruliu ieri si rezultatul:nu mai trancaneste la balans lateral,ca atunci se auzea cel mai clar,ca un pacanit.Am cumparat 2 bielete Lemforder.Procedura e simpla,iar pentru cei care nu stiu cum se face,iata:viraj maxim stinga,am slabit-o din piulite,apoi ridicind cricul,la un moment dat iese tragind cu mina.Se vireaza apoi maxim dreapta,lasind partea soferului ridicata pe cric si fara bieleta montata pe acea parte,se desface si se inlocuieste bieleta pe partea pasagerului,apoi viraj maxim stinga,se monteaza bieleta pe partea soferului,si se coboara de pe cric.Bieleta antiruliu de pe partea soferului trebuie sa ramina demontata pina o inlocuiti pe cealalta pentru ca altfel va trebui sa tensionati bara in jos.O sa fie necesar si un cap torx T-30,la mine cel putin a fost necesar datorita ruginei de pe filet.

Link către comentariu

• 1 month later...
barbulescu marius

am si eu o intrebare pentru un polo din 2007 bucsele de la bara stabilizatoare sunt de 2 feluri de 16 mm si 18 sau 19 mm. acum vine prob vreau sa le schimb si nu stiu ce sa iau,ajutati-ma si pe mine ..multumesc

Link către comentariu

Recomand sa le cumperi de la reprezentanta,originale. Pe mine m-au costat 28 RON/30.01.2009. Te duci cu certificatul masinii. :Driver:

Link către comentariu

barbulescu marius

am rezolvat problema...am fost la pbn si le`am luat 30 ron am2..sapt asta o sa le montez..sper sa nu fie mult de lucru la ea..

Link către comentariu

barbulescu marius

mai am o intrebare.. are ceva daca se sterge pudra aia cu care sunt venite bucsele pe ele.. ca am observat ca se cam duce nu tine foarte mult. multumesc inca o data...

Link către comentariu

Nu are nimic, dar pudra aia le ajuta sa se pastreze pana la montare si apoi pt a fi introduse mai usor. Oricum dupa ce le pui se duce.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!