Jump to content

Care e cel mai bun ulei pentru TDI PD ?

AndreiO2
 Share

Postare recomandată

Nu stiu cine e "trainer-ul" ,dar e o aberatie ce spui.Poate ne dai si argumente.Stiu ca sunt motoare care vin cu un  oarecare  consum de ulei din fabrica,dar sa ma ingrijorez ca nu consuma ulei ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am completat 800 de ml dupa 6000 de km de la rezivie(mobil esp formula 5w-30 507).e drept am si fugarit-o dar la fel era si cu castrol edge 505.01  5w-40.orice as face tot 1,5 l ia intre revizii.cat timp merge bine  masina nu va mai faceti atatea probleme.

Link către comentariu

1.5 litri ulei consumat la 15 mii km, mie personal,mi se pare foarte mult.

Link către comentariu

si mie mi s-a parut mult.facea la fel si cu castrol edge deci nu pot da vina pe ulei.masina merge cam 70% exterior unde o calc, in sensul ca ajunge si la 3500-4000 rpm in depasiri.nu merg batraneste cu ea si probabil de aici si consumul de ulei usor crescut

Link către comentariu

Este in regula consumul de ulei daca ai talpa grea.

La masina mea consumul de ulei scade iarna pana la 500 ml de la peste 1L vara, iarna circul cu viteza mult mai mica.

Mai am 1k km pana la urmatorul schimb de ulei si deja am completat 1L,  schimbul de ulei il fac la 10k km si uleiul este Ravenol VPD 5w40 .

Link către comentariu

Manualul specifica la vechile PD-uri ca un consum de pana la 1L la 1.000Km este in limite.

Este evident exagerat dar s-au acoperit.

Si CR-urile moderne consuma daca sunt exploatate catre turatiile de varf, ex. personal 0,5l/5000Km, ca sa nu mai mentionez chiar TSI-urile.

EEXCALADE, nu stiu cum explotezi motorul, dar daca este folosit in toata gama de turatie nu are cum sa nu consume.

Desigur poate fi si o problema a uleiului, dar chiar si Red Line, care are NOACK de 6%, se evapora in regimurile de exploatare grele, completez cam 0,8l la 7.000Km.

Ce sa mai vorbim de Castrol care are NOACK in jur de 12%, practic Castrol ar trebui sa "dispara" mult mai repede, ceea ce probabil s-a si intamplat la posesorul de SDI.

Link către comentariu

eu am schimbat EDGE 5w40 la 7500-8000 km fara sa completez si fara sa scada spre minim. Intr-un motor fara probleme, probabilc a dupa 7-8000 km cand oboseste uleiul, incepe sa scada nivelul (evaporare, subtiere excesiva, etc)

Link către comentariu

Dolfin  La ultimele 4 masini dintre care Mercedes 2.3 ,A8 2.5,Golf 1,9,Passat 2.0,nu am intalnit consum de ulei intre intervale de service,15 mii km.Cu Golf 1.9 160 CP (cu chip) am facuta 150 mii km.Am facut si 15 mii km in 1 luna .La nici o masina nu a trebuit sa completez ulei.Am folosit doar castrol si mobil 1.Raman la parerea ca un consum de peste 300-500 grame /15 mii km reprezinta o defectiune nu o normalitate.

Pune o imagine cu cartea de service acolo unde mentioneaza de consumul de ulei.

Link către comentariu

Eu ii dau dreptate lui Dolfin sau Toni, desi am impresia ca ceilalti n-au inteles foarte bine ce vor sa spuna. nu au pareri neaparat diferite.

O parte insemnata a lui se evapora si ajunge in admisie prin ventilarea gazelor de carter, o alta se pierde pe la segmentul raclor, etc.

O alta parte pierduta se completeaza cu motorina :)

Parca si la mine in manual scrie ca este normal un consum de 1l/1000 km si am vazut si la Toyota asa ceva. E clar ca e aberant, dar un consum mic e normal pentru orice motor. Daca se merge in regim mai tare, consumul creste.

Nivelul la motorul meu scade f putin la 10.000 km. Nu completez niciodata, doar cu Castrol am facut-o.

P.S. Asa cum spune si Dolfin, cu timpul uleiul se ingroasa, nu se subtiaza. Si mie mi se parea ca e invers, dar cred ca temperatura ne inducea in eroare. La schimbul uleiului, cel vechi este cald/fierbinte, iar cel nou este rece, de aici impresia gresita

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Un consum mic de ulei (300-500 grame),asta inseamna ca  pe joja nivelul nu scade  sub  minim "C",deci nu se aprinde martorul in borb,deci nu trebuie completat intre intervale de 15 mii km.Exceptie face Touaregul 2.5 (intra 9 litri la un schimb) si poate alte modele.Eu la 1.9,2.5(Audi),2.0 nu am intanit consumul mentionat de colegii de mai sus.

Link către comentariu

Daca nu verifici nivelul de ulei fara sa se aprinda martorul in bord, il schimbi la 15.000Km si folosesti Castrol/Mobil, inseamna ca nu esti in sfera de adresabilitate a topicul acesta ("Care este cel mai bun ulei pentru TDI PD").

Link către comentariu

Dati-mi si voi o parere, care ulei sa il iau pt masinile mele.

Pt Audi A3 2.0 TDI BKD 2008, fara DPF:

Varianta 1  Varianta 2  Varianta 3

Pt VW Passat 2.0 TDI BMR 2008, cu DPF:

Varianta 5  Varianta 6

Stiu ca sunt ok toate.. dar nu ma pot hotara.. si as vreau sa le iau.

Preturile sunt cele afisate... dar nu asta e aspectul cel mai important.

As vreau sa iau cate 10 litri din fiecare, sa le am acolo.

Modificat de meghitz
Link către comentariu

pt ambele masini varianta 5/6 care e acelasi ulei. sau un 0w-40 diesel pt audi.

Link către comentariu

Da, acum vad, e acelasi ulei. Asa mai practica nemtii...doua variante de pret pt acelasi produs ..si cand ii intrebi care e diferenta imi zic ca niciuna si incep sa rada!! :) E pt cei care mai cad usor in plasa. O sa dau "Sofort-Kaufen" la varianta de 34.45 euro ;)

Eu puneam pana acum 5w40 la Audi.. care era un pic mai gros.

Stiu ca merge si 5W30 la motoare fara DPF.. nu e problema!!

Link către comentariu

Eu trebuie sa iau de la sellerul ala pt ca e din Aachen... si fix pe acolo trece soferul meu.

Stiu ca sunt ok toate..

De ce crezi asta? :lol:

M-am referit ca sunt compatibile cu motoarele mele... nu ca ar fi cele mai bune!! ;)

Link către comentariu

Sa se uite cel care cumpara pe bidoane, macar sa aiba cod de Germania, adica incepand cu 40 la codul de bare, daca tot iei Castrol din Germania macar sa fie si fabricat acolo.

In rest nu baga in seama cei care zic ca nu e bun, eu merg de 100000 de km cu Edge TD 5W40 de Romania si merge foarte bine motorul.

Daca zici ca e din Aachen o sa ma uit poate iau si eu ca sunt in zona.

Acum m-am uitat si am vazut ca primul anunt este de la un personaj cu nume arab, de pe Stolberger Str., intamplarea face ca sa trec pe strada aia zilnic, si sunt cateva autohausuri dubioase pe acolo, parerea mea sa nu iei cel putin de la primul, eu cel putin n-as avea incredere.

Oricum e doar un avertisment la atentie, daca se dovedeste ca are cod de Germania poate iau si eu de acolo, pretul este foarte bun.

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

Am mai luat de la sellerul ala acum 2 ani ... si masinile inca mai merg!! :))

O sa ma uit sa vad daca mai am vre-un bidon ramas din lotul ala.

Codul e ala scris cu negru acolo jos pe bidon? M-am uitat atent pe poza si parca scrie ceva de genul cu "44..."

Vad ca sellerul are 107497 calificative 100% pozitive in acest moment... deci parca as avea incredere!! ;)

Daca nu, eventual pot sa iau si de la sellerul ASTA

E undeva intre Dusseldorf si Dortmund... si nu e o problema de ajuns nici acolo!! Vad ca si asta are vreo 62000 calificative pozitive... si e chiar mai ieftin ca la primul! :)

Modificat de meghitz
Link către comentariu

A folosit cineva uleiul Repsol pe motoare PD? Cum se comporta in raport cu alte marci? Eu am trecut de la Castrol la Liqui Molly. Am doua schimburi cu ultima marca. Pe piata a aparut o promotie Repsol pentru PD - 80 lei 4 l. 

Link către comentariu

Este slabut,cu mult peste el este LM.Este in liga cu Castrol,pretul este atractiv si merge 10k fara probleme.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

Am tot citit peste tot o gramada de idei, eu unul am tot folosit castrol edge turbo diesel 5w40 pentru un TDI ATD PD. mentionez ca am 300k km si niciodata nu mi a mancat ulei, pana in februarie anul asta...am cumparat din Buc de la un magazin destul de renumit, Ideea e urmatoarea, unde pot gasi un ulei original ? ma refer sa nu fie produs in turcia sau alte invarteli de care toti suntem constienti.

Link către comentariu

In afara Romaniei,gasesti pe cineva sa-ti aduca.Fabrica este in Turcia,asa ca mai bine schimba marca pe ceva Made in Germany.  LM ,Ravenol,care sunt si pe la noi.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!