Jump to content

Jurnalul de bord al Fabiei mele

DRAPAR
 Share

Postare recomandată

120 L, aici s-au discutat de ceva vreme problemele privind costurile de intretinere. Continuam aici discutia, nu mai deschidem topic-uri separate pentru prima, a 2-a sau a n-a revizie. Cheers!

Luus, incredibil!!! nici la cererea ta expresa NU au schimbat filtrele? Doamne, de parca le-ar fi platit ei din buzunar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• saboteur

13

• DRAPAR

11

• rvacaru

9

• cmircea

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca te ajuta, in timisoara prima revizie la 11.500km a fost aproximativ 270 lei,schimbat ulei,filtru ulei si curatat praful din tambure(la cererea mea).filtrul de are si de polen le-am schimbat singur,pentru ca serviceul pur si simplu nu au vrut sa faca asta.cica la 30.000 se efectueaza operatiunea asta

Curios, mie mi-au schimbat filtrele si la revizia de 15.000 km, fara sa le spun nimic.

Apropo: revizia 1 ( 14.500 km ) - schimbat filtre aer, polen, ulei si schimbat ulei ( Aral ) - 450 ron.

revizia 2 ( 29.400 km ) - schimbat filtre aer, polen, ulei, schimbat ulei ( Aral ) si placute de frana fata - 880 ron.

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Daca te ajuta, in timisoara prima revizie la 11.500km a fost aproximativ 270 lei,schimbat ulei,filtru ulei si curatat praful din tambure(la cererea mea).filtrul de are si de polen le-am schimbat singur,pentru ca serviceul pur si simplu nu au vrut sa faca asta.cica la 30.000 se efectueaza operatiunea asta

Cind ai facut revizia ?

Ce verificari ti-au mai facut la revizie ?

E ciudat ca sa nu spun altfel cum procedeaza unii dealeri la "cererea clientului" de ex nu se schimba nimic suplimentar chiar daca e contra cost...

Daca eu n-am facut decit 5000 de km si aia pe drum cu praf mult e sigur ca-s colmatate filtrele...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Azi am schimbat si eu la masina uleiul, Aral 5 w 40 super tronic, 4 litrii 150 ron din cora, filtru ulei 30 ron, filtru aer 70 ron , manopera 18 ron la un service de cartier. Total 270 ron.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

miercuri am fost si eu la revizia a-2-a cu fabiuta mea. Totul bine si frumos, programare facuta la Compexit Cluj, se uita baietii la ea si constata ca am un inceput de joc la Bieletele antiruliusi. Intreb si eu daca se manifesta intr-un fel si mi se spune ca ar trebui sa aud batai, eu nu aud nici o bataie (poate cateodata dar asta de cand mi sa spus ca ar trebui sa aud batai). Cost 110 ron/ bucata + manopera. Caut si eu pe net si gasesc urmatoarea chestie:

BIELETA ANTIRULIU FATA

- PRODUCATOR SWAG 56.05

- PRODUCATOR RTS 60.17

- PRODUCATOR FEBI 64.55

- PRODUCATOR LEMFORDER 78.85

preturi cu tva in ron. Mi se pare cam mare diferenta. Imi recomandati un producator anume? Ar trebui sa le schimb chiar daca nu aud nici o bataie sau e foarte rar cand se aude ceva suspect?

Revizia a costat 416 ron, cu schimbare de filtre ulei, aer si polen, ulei aral 5w40 3 litri.

Link către comentariu

FABIAn RuSu

cica Febi sunt adevarate

intreaba-l pe saboteur - el are asa ceva montat

bieletele OEM sunt mai obosite de felul lor - nuca incepe sa se miste usor dupa doar cateva luni

dar daca nu bat nu le schimba aiurea

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Multumesc de raspuns.

Oricum in iunie trebuie sa fac ITP-ul si daca descopera ceva le schimb atunci. Daca nu pina nu bat nu le schimb.

Link către comentariu

Bogdan vezi ca bieleta antiruliu ar trebui schimbata pe garantie !!! Cei de la Compexit nici nu vor sa auda de treaba asta, dar m-am interesat si la alti dealeri Skoda din tara si se pare ca la ei se poate schimba pe garantie.

Mie a inceput sa "bata" pe la 14.000 km si cei de la Compexit a schimbat-o dar NU pe garantie .... :beerchug:

Link către comentariu

Multumesc bebeko,

am intrebat si nu intra la garantie, si m-am dus cu cineva de la ei, prieten bun. Ma ghindesc ca daca se putea "se rezolva" cumva. Oricum daca-s 120 ron cu tva 2 bucati, le comand si asta e, nu ma rog de mine.

Link către comentariu

Din pacate asa am facut si eu, adica am lasat de la mine si am platit. Dar NU este corect fata de clientii Skoda ca unii reprezentanti sa schimbe bieleta pe garantie iar altii nu.

Dar in Romania e posibil orice ... :D

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Haideti sa lamuresc (sper sa fiu cat mai clar si la obiect) cum este cu garantia asta nenorocita. Este clar specificat in contract (conform legii) ca garantia se refera la defecte de fabricatie sau de material. Bun, de-aici incolo apele devin mai tulburi si lasa loc de interpretari. Daca la motor (daca nu s-a facut tuning), cutie, echipamente electrice (daca nu s-a intervenit neautorizat) lucrurile sunt aproape in totalitate clare, la trenul de rulare devin foarte interpretabile. De ce? Pentru ca producatorul stie cum sunt drumurile noastre si nu este de acord sa despagubeasca piese deteriorate din cauza drumurilor, gropilor, stilului neingrijit de mers. Nu este deloc un defect de fabricatie faptul ca o bieleta antiruliu a capatat joc intr-una din articulatiile sferice pentru ca s-a dat prin gropi cu viteza, mai mult, si cu piciorul pe frana. Iata deci problema.

Dar, ma rog, sa revenim la topicul de jurnal de bord :)

Cheers!

Link către comentariu

Blitz, pai tocmai tu imi spune-ai ca la dealerul Delcar Brasov aceste bielete se schimba pe garantie. Ai uitat sau acum " te-ai dat de-ai lor" ??? :)

Repet la mine au inceput sa bata pe la 11.000 km, din care 5500 km au fost facuti in afara tarii. :lol:

Link către comentariu

• 4 months later...

Acum un an scriam:

Am fost la Brady si am facut revizia a doua (de 30.000 Km) si ITP-ul la Fabia. M-a costat 890 de lei noi. Dar in pret a mai intrat, la cererea mea, si o dezinfectare a instalatiei de A/C (50 lei).

Pe bucati, a fost cam asa:

(fara TVA)

manopera - 328 lei

materiale - 24,60 lei

ulei Mobil 1, 4 l - 132 lei

filtru ulei Fabia - 22,78 lei

filtru aer Fabia - 66,27 lei

filtru polen carbon Fabia - 71,31 lei

lichid frana - 23,15 lei

spray penetrant - 2,46 lei

spray frigi fresh - 17,74 lei

ITP - 58,82 lei

la care adaugati 19% TVA - 142,04 lei.

Acum, am fost cu Fabia la Brady si i-am facut a treia revizie. Dupa timp, ca a implinit trei ani, ca dupa Km, doar 22.500 Km.

Am facut revizia tip 15.000 Km (toate preturile sunt fara TVA) - 120 lei si am schimbat:

ulei Mobil 1 5W-40 numai 3 l si un pic, pentru ca am adaugat si 300 g de Prolong, 4 l - 152 lei

filtru ulei - 21 lei

filtru aer - 71 lei

filtru polen - 52 lei

un pic de antigel rosu (G 12) - 3 lei

dar am cumparat si un bidon de 1,5 l - 36 lei

spray penetrant pt instalatia de aerisire - 10 lei

si un buson - 1 leu.

Preturile sunt rotunjite, iar in total revizia a facut 438 lei (521 lei cu TVA), plus antigelul 36 lei (43 lei cu TVA), deci 564 lei cu TVA.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!

Fabia mea are acum 107000km, reviziile le-am facut la fiecare 10000km si am schimbat la ea doar rulmentul de la roata dreapta fata la 86000km.

Zilele acestea voi inlocui la ea urmatoarele:

6Q0407183A bucsa - 29 ron

6Q0411314P bucsa - 9 ron

6Q0411315N bieleta antiruliu - 45 ron

6Q0423810C bieleta - 73 ron

6Q6253609J toba finala - 225 ron

8Z0253141 colier - 36 ron

Preturile sunt fara tva.Va voi anunta si costul manoperei dupa ce voi termina

PS: la autec(craiova) dealer skoda aceste piese costau 1783 ron(cu tva) adica de 3 ori mai mult :))

Va salut!

Modificat de slowdriver
Link către comentariu

Am fost azi in service si am schimbat piesele pe care le-am enumerat mai sus.totul a durat aproximativ 3 ore(inclusiv reglare directie) si deja se simte o mare schimbare in bine.Manopera a fost 287 ron.

PS preturile pieselor de mai sus erau cu tot cu tva, deci au facut in final cam 580 ron

Va salut si drive safe!

Link către comentariu

• 1 year later...

Ei bine, am facut si eu o revizie majora la masina din semnatura. 176.583km

- kit distributie: curele Contitech, role INA: 528 RON

- pompa apa Graffo: 145 RON

- bujii BERU

- bucse bara stabilizator

- placute frana fata TRW Lucas

- saboti frana spate Ferodo

- cilindrii de frana din tamburul spate

- bucse brat fata: 32 RON bucata

- schimbat lichidul de frana

- schimbat lichidul din servo (am cerut completare, dar la verificare s-a constatat ca era foarte putin ulei in rezervor, deci am zis sa schimbe tot)

- schimbat uleiul din cutia de viteze (stiu ca se recomanda doar completare, dar cel uzat cu toate ca era limpede, avea culoarea maro inchis)

- masurat compresia la motor (13-14-12-14 bari)

- schimbat racordul flexibil de la evacuare (pe interior era ars, de aici era sunetul mai pronuntat al motorului despre care am scris in alt topic): 130 RON

- verificat si reglat directia

Cost total cu manopera: 2120 RON. Efectuat la un service din reteaua Automeister.

:(

Link către comentariu

Din pacate nu am la mine desfasuratorul cu toate preturile.

Dar dupa cate imi amintesc cam 120 RON si erau Premier.

Am scris in lista doar cele pe care mi le-am amintit sigur. Bujiile erau cam 85 RON.

Modificat de jagoman
Link către comentariu

• 1 month later...

Ok hai sa notez si eu aici , ca daca trec pe hartie se pierde :offtopic:

Am cumparat masina acum 3 ani (aproximativ 32.000 km), schimbat de atunci de 2 ori uleiul (Aral) +filtru aer+filtru polen+ desigur si filtrul de ulei.

Acum (41.000 km) dupa aproape 6 luni de inactivitate a masinutei (dormit in garaj), am inceput sa o "reanimez" :(

Deci am inceput cu schimbul lichidului de frana Textar 20 ron , antigel Bilstein G12 nou si mai ales ca sa scap de problema cu agatatul cutiei in a 1-a am schimbat si uleiul din cutie cu un Valvoline 75w90 38 ron litrul ce cu okazia asta de la primi kilometri a inceput sa se vada o imbunatatire vizibila in la schimbatul vitezelor.

Am continuat cu schimbarea tobei finale 230 ron , placute noi si in curand un filtru de benzina nou , bujii , o curatire a clapetei , un schimb partial al uleiului de servo si mai ales schimbarea centurii de siguranta de pe partea soferului ( cea originala nu se mai retrage ).

Modificat de Evil
Link către comentariu

Ieri am ajuns din nou la service. Ultima data am fost pentru schimbarea baii de ulei, a se vedea in alt topic.

Acum a venit randul flanselor de la amortizoare fata.

Cost 296 RON set flanse cu rulmenti Ruville.

Manopera 100 RON.

Ca bonus am primit reglarea directiei.

Ma declar multumit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!