Jump to content

Folie geamuri pt protectie solara

cristip
 Share

Postare recomandată

Si eu am folie de aproximativ 4 luni(autorizata cu tot cu sticker :Driver: ) si nu m-a intrebat nimeni de sanatate pana acum.

a dat un prieten ptr o nova cu 2 mil mai mult ca mine ptr folii si sunt chinezesti si in lumina noaptea se vad rosiatice

Am un coleg care si-a cumparat folie chinezeasca din targ si i-a montat-o cineva care i-a dat si hartie la mana(cum ca folia ar fi Llumar) si sticker cu RAR.L-a dus cu tot cu autorizatia aia smenuita 200 ron.

Modificat de Fitty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...

ciao...stie cineva..daca trebuie sa dau folia jos de pe geamuri...daca am venit cu masina din italia...ca nu as vrea sa ma opreasca tartanii astia....sa-mi iau amenda degeaba......

Link către comentariu

Eu am votat ...:::NU:::..

Este super folia, da un aspect mult mai interesant masinii, plus ca iti ofera si oleak de intimitate in propria masina.... :) Insa cred ca pentru laterale spate+luneta este suficient 30% transparenta, iar pentru laterale fata 70% transparenta...

Masina mea are culoarea "Black magic pearl" si vreau sa imi pun si eu folii luna asta, dar nu stiu unde sa ma duk.... nu stie nimeni unde se monteaza folii LLUMAR in galati...!? :icon_thumright:

Link către comentariu

de cind am eu masini,incepind cu faimoasa DACIA la toate am avut folii puse doar pe luneta si geamurile spate,si au trecut o gramada de ani si pe o singura masina am avut folii omologate(sticker rar) dar acum am schimbat masina si am folii puse de mine;ideea de baza e ca in 10 ani nu s-a legat nimeni de viata mea pentru folii!! din cite stiu eu (de la un politai citire )daca nu ai folie pe geamuri fata si parbriz e binedeci NU

Link către comentariu

Pusa pe geamurile din spate si luneta nu afecteaza campul vizual. Si mai ofera si protectie la soare.

Votat NU.

Link către comentariu

Pai daca le-am interzice, nu vad de ce am mai lasa pe drumuri papuci carosati, dube samd. Clar nu.

Link către comentariu

pro folie , la toate masinile am folie cu toate ca in mom de fata ma judec cu politia romana , mi-a fost retinut talonul si am priit amenda contraventionala in valoare de 700ron pentru aceste folii , fata / spate , sunt llumar cu autorizatie rar doar ca in mom controlului nu aveam autorizatia la mine si stikerele au zis ca nu sunt relevante in situatia de fata , un tampit , acum umblu dupa grefe la judecatorie , ma duc sa imi prelungeasca dovada de circulatie s.a.m.d.

am sa postez rezultatul , pe 27 feb am termen la proces .

Link către comentariu

Masina mea are culoarea "Black magic pearl" si vreau sa imi pun si eu folii luna asta, dar nu stiu unde sa ma duk.... nu stie nimeni unde se monteaza folii LLUMAR in galati...!? :)

Eu sunt tot din Galati si am pus folii la fosta mea masina la Stecon pe bd.Cosbuc,langa cimitirul Eternitatea.Alta locatie nu stiu.

Link către comentariu

• 1 month later...

Dupa o discutie cu un reprezentant RAR concluzia este urmatoarea: pe laterale spate si luneta se poate pune folie Llumar atestata cu sticker dar neaparat insotita de certificatul care atesta acest lucru.

Pentru laterale fata folia este ilegala si atrage dupa sine amenda sau retinerea certificatului de inmatriculare => solutia pe fata puse geamuri ionizate care sunt legale sau puse geamuri fumurii de fabrica pe care apare un cod de omologare si esti in legalitate si nuare nici un politist ce sa-ti faca.

@D@ny: cum a fost la proces? asteptam rezultate.

Link către comentariu

Eu am cu 5% pe laterale spate+luneta (autorizata) si 35% pe lateralele din fata (ne)....asa am luat masina..

Cei din spate vad stopurile celor din fata mea prin geamuri. Nu trebuie sa vezi clar ca prin cristal...iti dai seama de siluete, raze de lumina, etc, incat sa poti evita frane bruste..

Vara, diferenta e enorma...eu cu geamul cu folie ma simteam mai bine decat altii cu prosoape atarnate pe usa pt ca nu mai suportau bataia soarelui....despre cei de pe bancheta din spate nu mai zic.

Din interior spre exterior se vede perfect, inclusiv in oglinzi...din exterior nu vezi nimic in spate, iar in fata....poti sa iti dai seama daca mestec guma ..doar lumina de mers cu spatele se vede mai slab, dar m-am obijnuit si n-am probleme.

Mai e si chestia cu hotii care nu se incumeta sa sparga un geam cu folie pt ca e mai dificil...

Votat NU

Link către comentariu

Dupa o discutie cu un reprezentant RAR concluzia este urmatoarea: pe laterale spate si luneta se poate pune folie Llumar atestata cu sticker dar neaparat insotita de certificatul care atesta acest lucru.Pentru laterale fata folia este ilegala si atrage dupa sine amenda sau retinerea certificatului de inmatriculare.

Se poate pune folie autorizata RAR si pe fata(nu este legala cea care este foarte inchisa).Am avut asa ceva(folie cu grad mare de transparenta) si nu a comentat nimic cel care mi-a facut ITP-ul,aveam si dovada la mana de la firma care a montat folia.

Modificat de Catalin M
Link către comentariu

Dupa o discutie cu un reprezentant RAR concluzia este urmatoarea: pe laterale spate si luneta se poate pune folie Llumar atestata cu sticker dar neaparat insotita de certificatul care atesta acest lucru.

Pentru laterale fata folia este ilegala si atrage dupa sine amenda sau retinerea certificatului de inmatriculare => solutia pe fata puse geamuri ionizate care sunt legale sau puse geamuri fumurii de fabrica pe care apare un cod de omologare si esti in legalitate si nuare nici un politist ce sa-ti faca.

@D@ny: cum a fost la proces? asteptam rezultate.

Salut stii cumva cat ajunge la pret foliile pt passat?

mersi! :rolleyes:

Link către comentariu

pe 27 a fost termenul la proces

inca nu am ajuns sa vad rezultatul (am cerut judecarea in lipsa) , luni ma duc sa ma interesez ce s-a intamplat .

am sa revin cu rezultatul .

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Toata POLITIA are ceva de obiectat in legatura cu foliile. Cum vede un politist o masina cu geamuri mai inchise " VA RUGAM TRAGETI PE DREAPTA" :wacko: care e problema lor nu stiu dar ceea ce stiu e ca toti politistii care au masini ( si majoritatea au ca de e greu la ei acolo) mai au putin si isi pun folii si pe oglinzi :) .Am vazut o masina a unui organ care avea folie pe toate geamurile laterale , luneta , si pe jumatate din parbriz.ca cealalta jumatate era ocupata de permisul de politie :blink: . si pe ala nu il mai opreste nimeni

Eu unu sunt de parere ca nu ar trebui interzise foliile pe geamurile spate si pe luneta. Dar pe fatza intradevar nu ar trebuii puse ca e bine de stiut cu cine ai deaface in trafic.

:D

EU SUNT PRO FOLII PE SPATE SI LUNETA :beer:

Modificat de cera_mic
Link către comentariu

Salut stii cumva cat ajunge la pret foliile pt passat?

mersi! :icon_thumright:

Nu stiu exact dar cu cei cu care am vorbit ziceau ceva de 300-350RON spate +laterale spate iar fata 150Ron

Link către comentariu

Am promis ca revin cu un rezultat :

Obiect dosar: pl

Modificat de D@ny
Link către comentariu

felicitari !!!! deci, se poate !!!!

Modificat de Valentin M.
Link către comentariu

Esti nebun ? La primul termen ? Eu am deja 3 infatisari si m-a amanat iarasi pentru 4 aprilie .. trebuie sa mai fac o dovada si sa audieze un martor propus de mine , apoi cer judecarea in lipsa (oricum cand am mers la proces nu am stat mai mult de juma de ora , i-am zis judecatoarei ca am treaba si mi-a citit dosarul repede :icon_thumright: )

Link către comentariu

bogmotorsport

intotdeauna a fost si va fi o nedreptate in tara noastra prea iubita.mi-a povestit un prieten mergea spre bucuresti si la un moment dat ii palpaie detectorul incetineste pana la viteza legala merge ce merge si nu vede nici un radar dar in fata lui era un logan alb cu geamuri NEGRE ca "smoala" si pe fata ca nu vedeai nimik prin ele...masina mergea pe a doua banda si semnaliza sa faca stanga...il depaseste prietenul asta al meu si cand se uita in oglinda vede ditamai radarul pe bord...intrebarea mea este:aia au voie frate sa circule cu folia pe masina asa inchisa...pe ei nu ii ia nimeni la rost normal.iar pe noi muritorii de rand imediat imediat asteapta sa ne ia la rost

Link către comentariu

Pai si atunci tu cine crezi ca poate sa le dea amenda la astia cu loganul cu geamuri fumurii si sa le ia certificatul :) .Nu prea ai sa gasesti macar politist sa amendeze sau in cazul foliei sa ia certificatul si sa dea amenda la un alt politist, cel putin la noi in Romanica, iar daca nu ma crezi intreaba daca ai cunostinte in politie.

Link către comentariu

• 1 month later...

eu am pus folie llumar cea mai neagra pe spate si luneta,iar pe fata cea de-a 2-a varianta din 4,nu mai stiu cat%,iar pretul ptr variant a fost 600 ron!

bineinteles ca am autorizatie doar ptr spate si luneta,dar pana acum num-a oprit nimeni sa ma intrebe de folie!

Link către comentariu

Insa cred ca pentru laterale spate+luneta este suficient 30% transparenta, iar pentru laterale fata 70% transparenta...

Cand mergi sa-ti pui folie sa-l rogi pe tip sa-ti arate ce inseamna 70% transparenta sa vedem daca iti vei pune asa ceva pe fata :icon_thumright:

Pe o masina cu culoare ca a ta eu as pune 50% tot.

Vreau sa mentionez ca am masina cu folie pe fata 50% trasnparenta de jumate de an si nu m-a oprit nimeni pentru folie. Eu cred ca daca te vede prin ea nu isi pierde timpul sa te opreasca decat daca e complet neagra folia.

SORNICU: foarte buna alegere, nu o sa ai probleme

Modificat de DjHojd
Link către comentariu

• 1 month later...
Eu sunt TOTAL impotriva acestor folii sau ionizarii geamurilor, nu pot sa urasc ceva mai mult decat sa am in fata mea o masina prin care nu se vede nimic, pentru ca taranul din ea se crede vedeta si nu poate suporta blitzurile fotografilor.

Mult mai acceptabile mi se par cele verzi/tinted asa cum ies ele din fabrica e suficient.

Clar un vot pentru interzicerea acestor metode de intunecare a geamurilor.

Bafta!

Alecs.

eu am avut de curand o problema....o amica a facut un accident ..adat peste unul...eram in spatele ei...daca nu aveam folii pe spate sa o tin in masina, o linsau aia ....deci isi au utilitatea lor

Link către comentariu

AM VOTAT NU - interzicerii foliei auto!

Am folie LLUMAR pe luneta si geamurile laterale spate 95% inchisa (omologata), iar pe cele laterale fata 65% inchisa (neomologata).

Nu as renunta la ea pentru nimic si in afara de plusul estetic pe care il aduce masinii, folia are si multe beneficii:

- probabil multi colegi cu folie aplicata, imi vor da dreptate cand spun ca e mult mai usor sa conduci, cand soarele se "filtreaza" prin folie si astfel nu te mai deranjeaza, putand chiar sa te uiti la el fara sa fie nevoie sa inchizi ochii;

- folia de pe luneta si cea de pe lateralele spate e foarte folositoare in momentul in care lasi ceva pe bancheta din spate, intrucat nu se poate vedea in interiorul masinii din niciun unghi;

- folia aplicata pe geamurile laterale fata, cu cat este mai inchisa, cu atat se apropie mai mult de utilitatea celei de pe spate si luneta, expusa anterior, astfel ca e destul de greu sa "observe" cineva daca ai lasat ceva pe scaunul tau sau al pasagerului, daca ai uitat torpedoul deschis sau cotiera ridicata;

- tot din punct de vedere practic, folia cu cat este mai inchisa, cu atat protejeaza mai mult interiorul masinii, incepand cu elementele bordului si terminand cu tapiteria, astfel ca senzatia de decolorare a acestora dispare;

- avand folie pe geamuri, in habitaclul masinii este mult mai rece, fata de o masina fara folie, chiar daca asupra ambelor vehicule soarele este foarte puternic, asa incat confortul este sporit;

- nu in ultimul rand, dau dreptate colegului dani_rotaru, cu privire la discretia pe care ti-o ofera folia, in momentul in care te afli in masina si din diverse motive, nu vrei sa fii vazut;

Astea sunt doar cateva motive pentru care nu as renunta la folie, mai ales ca am fost oprit de politie de mai multe ori, in diverse locatii din tara, insa niciodata pentru folie, aceasta nefiind luat in considerare niciodata!

Sustin legalizarea foliei auto, pentru ca nimeni nu te obliga sa o pui, daca esti impotriva acesteia!

Modificat de CT 10 VWP
Link către comentariu

• 5 weeks later...

eu am pe vw touran folia cea mai inchisa de la FOLIATEC pusa in ro. am un certificat de omologare in de. unde scrie seria foliei care se regaseste pe folia de pe fiecare geam.Intrebarea este daca este in regula sa circul asa sau trebuie omologata la RAR? mentionez ca pe geamurile din fata nu am folie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!