Jump to content

Folie geamuri pt protectie solara

cristip
 Share

Postare recomandată

Art.102

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;

Mai aratam inca 1 data textul. Ce se intelege din asta? Spune undeva ca nu e voie pe fata? Zice geamuri laterale. Sanatate atunci....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect. Sa fie oare pt ca nu multi cunosc treaba asta si au ramas blocati pe vechea lege? Sau pur si simplu, doar ca sa nu se ajunga la scandal?

Link către comentariu

nu stiu ce sa zic insa, cu textul ala si cu hartie ca sunt folii omologate ( ca deh sunt omologate ca le puteai pune si pe spate) --> nu se mai poate face abuz. Sau daca se face e de rau. Parerea mea. Eu sustin oricum ca de acum nu mai au ce face.

Link către comentariu

Art.102

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz... ;

din acest articol reiese faptul ca poti sa-ti pui folie si pe parbriz (din acelasi material pentru care se da omologarea).. ceva nu e corect :(

Link către comentariu

Ciudat este ca nici o firma, din cate stiu eu, nu-ti pun folie pe laterale fata, chiar daca au folie omologata.

Atunci...cum se explica treaba asta?

Eu sunt la a 3-a masina infoliata, si pe toate am pus si pe fata.... mi-au zis doar ca fiind mai inchisa nu imi pun abtibildu cu rar, si e pe raspunderea mea. Folia care mi-au recomandat-o ei pe fata chiar nu avea nici un rost, era mai mult transparenta decat "folie", asa ca....

P.S. Si nu, nu-mi fac griji - la mine in oras au cativa de la militie folie de-i mai neagra decat masina, neomologata, etc; cand o sa-si dea si aia folia jos, povestesc cu ei, pana atunci.... i pup u

Link către comentariu

Nu e chiar asa. Nu conteaza ce au altii. Eu sunt destul de patit. Se intorceau masinile de Politie dupa mine si m-am cam saturat de faza aia.

Aveam cea mai inchisa si pe fata.

Aveam omologare, si ii abuream cu certificatul ala. Dar...era neplacut ca naiba.

Link către comentariu

cand mi-am montat eu foliile mi s-a zis ca pot sa pun pe fata omologate dar doar 5% adica dadeam bani degeaba ... deci ai voie sa pui pe fata dar nu peste 5% mi s-a spus ca pun pe raspunderea mea si nu am vrut

@alxrro 600.000 amenda , 300 in 48 de ore ... cauta in lege ca in nici un caz nu scrie de la 10km/h la 30 ... scrie amenda ptr depasirea cu pana la 30km/h amena 600 mii... faza cu eroarea de kilometraj adica marfa aia de eroare 0-9km/h e un fel de intelegere cu militienii ... si acum cred ca ma oprit doar pt ca aveam numar de CT ... cat am stat acolo si mi-a aratat filmuletu a trecut unu cu numere de bucuresti cu 91km/h si radaru a inceput sa piuie rau de tot iar nea capsuna a ridicat capu s-a uitat putin in monitor si a intors capu ...

Link către comentariu

Poate nu m-am exprimat eu prea clar. Din cate am vazut in regulament amenzile pentru depasirea vitezei erau pentru depasire cu intre 10 si 20 km/h, pentru depasire intre 20 si 30 km/h s.a.m.d., dar chiar m-am uitat atent si nu am vazut nicaieri scris ce amenda ar trebui sa-ti dea pentru depasirea vitezei intre 0 si 9 km/h. Poate mi-a scapat mie. Dar tin minte precis ca am vazut la tembelizor un nene militian care a afirmat public ca pentru depasiri de pana in 10 km/h nu dau amenzi, cel mult un avertisment verbal (te trage un pic de urechi). Acum nu am timp si sunt si foarte obosit, dar daca vrei am un tabel cu amenzile si punctele acordate pentru diverse chestii, pot sa-l caut si sa-l postez (desi l-am mai postat pe forum mai demult).

Link către comentariu

deci legal nu exista asa ceva cu 0-9km/h intelegi ??? nu exista nici o prevedere legala cum ca tu ai voie sa mergi cu 59km/h in loc de 50 si sa nu-ti iei amenda ... repet in legislatie scrie : "pentru depasirea cu pana la 30 km/h" deci intre 1-30km/h ... totul depinde de nea militianu care te opreste .... e la latitudinea lui daca vrea sa zica ca a fost eroare de kilometraj sau are chef sa-ti dea amenda ca nu-i place de nr tau de inmatriculare

Link către comentariu

eu unul cred ca te inseli

art 89\1(2)+ 92(1)a) zice asa

"Depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;"

Link către comentariu

• Administrator

@XDany La art 89 eu am gasit altceva , si in cod si in regulament . ;) Cred ca te-ai uitat in codul vechi .

Art. 108. - (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:

a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:

1. folosirea incorecta a luminilor de drum la Intalnirea cu un autovehicul care circula din sens opus;

2. folosirea telefoanelor mobile In timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive de tip "maini libere";

3. nerespectarea obligatiei de a purta, In timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta ori castile de protectie omologate, dupa caz;

4. depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

.

.

.

b ) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:

1. oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor ori oprirea pe partea carosabila a drumurilor expres sau a drumurilor nationale europene (E);

2. depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

.

.

.

c) 4 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:

1. nerespectarea obligatiilor care Ii revin In cazul vehiculelor ramase In pana sau avariate;

2. nerespectarea semnificatiei indicatorului "STOP";

3. depasirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

.

.

.

d) 6 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:

1. refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnica a acestuia;

2. nerespectarea semnificatiei semnalelor regulamentare ale agentilor de cale ferata care dirijeaza circulatia la trecerile la nivel cu calea ferata;

3. depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

LE :

;) Suntem off topic rau de tot ! :)

Modificat de aryes13
Link către comentariu

the_sun. Eu vad in lege ce scrie. Geamuri laterale. Punct.

Link către comentariu

eu chiar ma gandesc serios sa imi pun folii dar inca nu am gasit in sibiu o firma care se ocupa cu asa ceva.poate ma ajuta cineva cu o recomandare .ca nu as vrea sa imi pun ceva naspa.oricum cred ca problema foliilor ramane o optiune a fiecaruia si daca da bine cu masina .....de ce nu....

si eu m-am interesat pentru ca am crezut ca iti reduce vizibilitatea dar am aflat ca nu e chiar asa...

dc stie cineva si preturi.....ar fi ideal

Link către comentariu

Azi am fost la Automatic si nu-mi pare rau deloc. Sunt meseriasi si au avut mare grija. Revin maine cu niste poze. Mi-au fost recomandati si ii recomand si eu la randul meu.

Link către comentariu

Hehe de abia astept sa vad rezultatul ! :wub:

Link către comentariu

oriunde pune-ti foliile asigurati-va intai ca sunt folii de calitate adica 3M , Sol Lummar !!! a dat un prieten ptr o nova cu 2 mil mai mult ca mine ptr folii si sunt chinezesti si in lumina noaptea se vad rosiatice ... prin ale mele nu se vede lumina mai deloc , adica se vede un punct si ala negru , si au aceeasi opacitate asa ca mare grija ... si stati pe langa masina sa fiti siguri ca tot ce dau aia jos mai si pun la loc !!

Link către comentariu

• 8 months later...

salut,

azi m-a oprit un "un politist" si m-a luat la intrebari despre foliile mele. Eu le-am montat la un autorizat RAR, cu certificat, cu numarul certificatului RAR la vedere (pe un geam sub folie), cu tot ce spune in lege si un politist sa imi ia talonul si sa imi dea o amenda ca nu am "timbru RAR" pe geam in interiorul masinii.

A mai patit cineva asa ceva? Voi aveti si "timbru RAR" pe geam in interior? Ca cica nu este suficienta autorizatia RAR.

P.S. pana la uma l-am convins sa ma lase in pace, dar "dealde un politist e multi" si presimt ca o sa ma muncesc mult cu ei pe tema asta!!!

Toate vesele! :)

Link către comentariu

Eu am timbrul acela RAR de fapt sunt doua unul scrie llumar si deasupra lui e cel cu RAR-ul,am platit 380 pe gemuri laterale si luneta.

Link către comentariu

sa imi dea o amenda ca nu am "timbru RAR" pe geam in interiorul masinii.

:vaidecapulmeu: Nu exista asa ceva! Cred ca, tinand cont ca se apropie Craciunul, omu' voia deja sa inceapa cheta pentru porc :D

Link către comentariu

LEGAL, faptul ca nu ai acel timbru pe geam nu inseamna nimic...sau aproape nimic. In articolul din Lege se specifica ca este interzis de a se aplica sau merge cu geamuri inchise la culoare care nu sunt autorizate de organul competent... Oraganul competent este RAR-ul si nu Politia. Politia vrea multe dar nu ei FAC legea ci doar o aplica. Dovada ca ai folie autorizata, este faptul ca ai acel Certificat. Singura chestie pe care o put invoca cei de la Politie este ca folia de pe geam nu este cea pentru care ai si certificatul, iar acel "timbru" ar atesta acest lucru (desi poti lua foarte bine alta folie si pune timbrul la ea)

Link către comentariu

Ori ca mergi in spatele unei dubite si nu vezi nimic in fata, ori ca mergi in spatele unei masini cu geamurile acoperite cu folie

e acelasi lucru

la traficul din zona ploiesti , bucuresti, unde se merge mai mult in coloana (vezi centura ploiestiului), e frustrant sa nu poti vedea dincolo de masina din fata ta, si daca mai merge si calare pe axul drumului .........

asta e motivul ptr care consider ca ar trebui interzise aceste folii.

asta e parerea mea, scuze daca am suparat pe cineva.

Link către comentariu

Pai fiecare are dreptul la o parere bineinteles... dar... suntem mult mai multi cei care suntem "PRO-FOLIE" decat cei care sunt impotriva.

Chiar ar fi bine daca ar da cineva un "Restart" la POLL. Pentru ca la data la care a fost facut acesta era ilegala, si totusi... 70% sunt de acord cu folia.

Modificat de Golf TDI
Link către comentariu

Sorin, sa vezi ce utila e folia pe luneta daca mergi noaptea pe autostrada... Daca depasesti vreun Matiz, iti doresti fie sa nu fi facut-o, fie sa tragi tare si sa scapi la 2km in fata, ca sa nu te mai orbeasca cu farurile. Si asta daca nu aducem in discutie masinile cu farurile reglate/folosite aiurea.

Link către comentariu

Sorin, sa vezi ce utila e folia pe luneta daca mergi noaptea pe autostrada... Daca depasesti vreun Matiz, iti doresti fie sa nu fi facut-o, fie sa tragi tare si sa scapi la 2km in fata, ca sa nu te mai orbeasca cu farurile. Si asta daca nu aducem in discutie masinile cu farurile reglate/folosite aiurea.

da, asa e, dar exista si alte modalitati de a te ferii de orbire, ma refer la sistemul antiorbire al oglinzii retrovizoare, misti putin de ea, si ai scapat , mai ales ca ai zis de matiz, scapi repede de el

si atunci nu mai e necesara folia.

Link către comentariu

• Administrator

sorin2000

Citeste regulamentul !

Nu mai dai quote la mesajul anterior pentru ca este interzis de regulament .

Foloseste butonul "fast reply" sau "add reply" .

Multumesc ! :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!