Jump to content

Folie geamuri pt protectie solara

cristip
 Share

Postare recomandată

Si a mea la fel...cand m-a oprit politia,mi-a vb f frumos,mi-au cerut si actele de la folie si totul a fost ok. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca in sfarsit au aflat si ei ca folia e omologata... :D

Link către comentariu

A montat careva folie omologat pe octavia 2 sa imi spuna si mie pretul ?

Link către comentariu

Pentru leon mi-au cerut 7 000 000 lei :( 90-100% vizibilitate luneta si laterale spate si 30% vizibilitate laterale fata ,dar am inteles ca se poate discuta ,renunt la garantie si scade in 4 mil ceva de genul asta

Link către comentariu

Pai da dar renuntarea la garantie implica fara factura ( nu vorbim acum de evaziune fiscala :( ) dar mai grav ei nu pot sa iti dea foaia cu omologarea si sticker "autorizat R.A.R." . Iar atunci chiar ca nu o sa mai ai ce sa ii fluturi pe la nas lui un politist.

Eu zic ca 700 RON nu este un pret mare pentru o folie de calitate pe toate geamurile !

Link către comentariu

• 2 months later...

In noua lege a circulatiei pe drumurile publice se specifica clar ca se pot pune folii autorizare RAR :angry: :

Art. 91(1) Constitui contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator.

Link către comentariu

Super tare frate! deci unde ma duc sa imi pun ca sunt din craiova stie careva?

Link către comentariu

In noua lege a circulatiei pe drumurile publice se specifica clar ca se pot pune folii autorizare RAR :) :

Art. 91(1) Constitui contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator.

15 martie 2006 - Prin Decretul nr. 304 din 8 martie 2006 a fost promulgata de catre Presedintele Romaniei, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a devenit Legea nr. 49/2006. Legea circulatiei pe drumurile publice va intra in vigoare, odata cu publicarea sa in Monitorul Oficial.

In urmatoarele zile Automobil Clubul Roman va va pune la dispozitie prin intermediul site-ului www.acr.ro textul complet al Legii nr. 49/2006.

sursa: www.acr.ro

Modificat de chris
Link către comentariu

Va dau eu noul text de lege ;)

Enjoy :D

Modificat de Cod3r
Link către comentariu

Aveti idee daca am folie montata pe geamuri imi da cineva omologarea si autorizatia R.A.R.? (contra cost normal :) ) Cei de la RAR sau vreo firma care se ocupa cu asa ceva. A facut cineva asa ceva?

Problema mea e ca vechiul proprietar nu a avut acte pt asta sa mi le dea, desi zicea ca a facut-o cu acte si eu nu prea vreau sa le dau jos.

Link către comentariu

Rugaminte: poate cineva sa ma lumineze cum e pana la urma? Am citit intr-o lege ca daca nu ai oglinzi exterioare e permisa folie de pana in 30%. Pe spate nu e specificat cat. In schimb, nu am gasit in cazul in care am oglinzi exterioare.

Tocmai mi-am montat 3M Panther pe toate geamurile laterale si luneta, cu omologare, cu tot tacamu, si aseara dau peste un nene care imi zice ca el nu vede nimic inauntru. ii expic ca tocmai asta-i ideea, sa nu se vada din afara, dar dinauntru, sa nu ai probleme, dar degeaba. Prostu prost ramane; ma ia cu scenarii ca daca as avea un pistol la mine, el nu ar vedea... scenarii din filme cu Catani.:lol:

Ma cert cu el ce ma cert, si imi caduce o bucata de geam de 5\5 cm cu transpartenta 70%, dar imi zice ca e ionizat, si ca io am folie, si imi ia talonu.

Vreau sa merg peste aia la candiano si sa fac gura sa-mi iau inapoi talonu, si vreau sa ma bazez pe ceva cand merg acolo.

In certificat scrie clar: conformitate RAR, indeplineste toate normele.... stiti si voi. In lege scrie ca nu am voie sa pun alta folie decat cea omologata.

Link către comentariu

parerea mea k trebuie sa dai spaga atunci cand te opreste si-ti cere dovada de circulatie.chiar daca la noi se dau autorizatii ink nu sunt chiar atat de "omologate" precum par.

pe mine m-au oprit si le-am spus k asa am luat masina, dar asta se intampla acum 2 ani..m-a pus sa deschid haionul sa vada ochiu' lui si intr-adevar a facut el putin pe cunoscatorul dar doar asa...vezi doamne, sa vad k se pricepe.oricum, asa cum l-am deschis tot asa a fost si inchis.si fara probleme...

iar a doua oara am pus folie dar fara autorizatie si la un control de rutina (la volan fiind fratimiu..) a scapat doar pt. k i-am spus sa nu dea talonul daca i-l cere...a luat amenda de acte de 25 RON si gata.insa dupa incident am dat-o jos si am pus pe laterale heliomate, asta pana imi ionizez geamurile.se pare k la ionizate nu au ce sa mai zik..

cat despre dub..nu trebuia sa-i dai talonul.

Te rog sa renunti la limbajul 'mirc'

Link către comentariu

Eu astept pana in septembrie. Legea e lege! Cand se va reglementa si va fi clara treaba imi punh si eu folie. Pana atunic merge si asa. Investim in alte elemente.

Link către comentariu

In noua lege a circulatiei pe drumurile publice se specifica clar ca se pot pune folii autorizare RAR :) :

Complet adevarat, este legal sa se aplice folie si pe laterale fata, acestea fiind de 35%, adica e ca si cum nu ai avea, echivaland cu geamurile verzi din fabrica, cum am vazut la un Passat din '91.

Link către comentariu

Guest PH - 11 - WRC

Fratilor o folie Sollumar schimba masina in totalitate va garantez. Am avut asa ceva la ultimele 3 masini si in 3 ani m-a oprit politia doar de 4-5 ori. Cel mai bine e sa nu le dai talonul pt ca eu oricum le am destul de inchise si pe fata si sunt pe raspunderea mea. In rest sunt 100% dedicat foliei. :lol:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

deci din septembrie de cate vad se da drumu` la folii omologate. Uraaaaaa

Link către comentariu

eu zic ca, cu art.99 litera L iti ia talonul daca ai folie pe fata

partea cu restrangerea sau estomparea vizbilitatii in timpul mersului atat din interior cat si din exterior.

o folie (si cum poarta majoritatea, inchise la culoare) chiar si autorizata nu mai poate zice nimic in cazul asta.

- nene, se vede de afara prin folie (mai ales noaptea), nu? luam talonul

Modificat de mmneg
Link către comentariu

luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator.

Zice de geamuri laterale cu exceptia celor omologate... Nu zice nimic de geamuri laterale fata. Deci ai voie si pe fata dar sa fie omologate si probabil nu-ti vor da omologarea pt ele daca sunt prea inchise.... :Driver:

Link către comentariu

• 2 months later...
Ca sa lamurim problema :

foliile 3M sunt Omologate RAR si chiar mai mult dupa montare iti da si o copie dupa a adresa a IGP dir Rutiera prin care acestia spun ca " se admit in circulatie autoturismele dotate cu folie 3m pe drumurile publice " .

Eu de 1an jumate de cind am folie am patit-o de 2 ori : odata la inceput ( dar , de nu aveam nici nr pe fata asa ca a avut pinguinul de ce sa se ia ) si ultima data acum 3 saptamini cind am dat peste un idiot de un politist .

In ambele cazuti TOT CE A TREBUIT SA FAC CA SA IMI RECUPEREZ TALONUL A FOST SA MA PREZINT IN CANDIANO POPESCU CU HIRTIA A4 data de cei care au montat folia si am obtinut talonul pe loc .

Firma care monteaza folii este ExpertAuto www.expertauto.ro .

Acum daca va hotariti sa va puneti folie va spun din propie experienta ca o sa aveti de furca cu tembelii astia de gabori dar sa stiti ca aveti acoperire si chiar daca va ia talonul ti-l iei inapoi 100% .

Ionizarea - mi se pare putin eficienta si se potrivesc la putine masini geamurile ionizate iar marele avantaj a foliei este ca nu se dau geamurile jos( nici luneta ;) )

Sustin cele scrise mai sus! :)

Am avut vreme de 3 ani o Skoda Octavia Combi cu folii pe geamurile laterale spate + luneta (cele mai inchise folii pe care le-am gasit). Erau folii 3M Panther si au fost montate la ExpertAuto. Am primit o hartie impreuna cu foliile si de cate ori eram oprit de politie le aratam hartia si, pana la urma se potoleau, chiar daca uneori ne haraiam vreo 10 minute.

Despre bulele care apar, daca folia este bine instalata apar numai la inceput si se pot remedia. Dupa maxim 1 luna nu mai au voie sa apara. Eu am fost f. multumit de cei de la ExpertAuto. Au facut o treaba foarte buna.

Despre utilitatea foliei:

Eu m-am hotarat sa pun folie dupa ce fostei mele sefe i s-a spart geamul la un semafor si i-au furat geanta cu tot cu telefon mobil, cheile de la casa si portofelul cu carduri (in 30 de minute i-au scos 3000 de dolari de pe card, ca a facut prostia sa-si noteze PIN-urile pe o hartie pe care o avea in geanta.

Am auzit de multa lume careia i-a fost sparta masina pentru ca-si uitase o geaca sau o geanta pe bancheta din spate.

Eu am vorbit si cu un prieten de la Politie si mi-a spus ca pe laterale spate si luneta se poate pune folie daca firma care o monteaza este autorizata. Dupa aceea am vorbit cu un prieten care lucreaza la RAR si mi-a spus ca cei de la ExpertAuto din Bucuresti (care au folii 3M) sunt autorizati de ei si au lucruri de calitate. Mi-a spus ca mai sunt si alte firme autorizate, dar nu m-a interesat, pentru ca deja eu aveam o experienta buna cu ExpertAuto.

Link către comentariu

Pe mine nu m-au oprit niciodata pentru folie, cei drept este si mai slaba aproape identica cu geamurile fumurii din fabrica. Dar cand m-au oprit totusi pt alt motiv au incercat sa-mi gaseasca nod in papura cu folia. Fara nici o exceptie s-au potolit toti cand au vazut ca e autorizata RAR.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut, pana acum politia nu s-a luat de mine in ceea ce priveste geamurile fumurii.Am raspuns DA pt. ca nu imi place folia.(la mine au venit din fabrica).Daca vrei sa ai geamuri fumuri mai bine le ionizezi in felul asta nu mai ai probeme cu toti politisti care sunt rau intentionati.Tin minte ca ma oprit unul sub pretextul ca am trecut pe galben dar el fiind la 150m de mine in momentul cand am intrat in intersectie.M-a opreste si imi spune "nu se circula asa, daca avem leon nu inseamna ca facem ce vrem si bla,bla,bla restul va inchipuiti.Evident ca l-am contrazis dupa care imi cere actele se duce la masina si revine cu actele si imi spune, "acum mergeti dar aveti grija pe viitor". :blink:

Link către comentariu

am votat si eu cu NU ca imi place cum arata cu folie, dar sa nu fie de-aia neagra de sa nu mai vezi nimic (cui ii place sa isi ia o duba :blink: ), mai ales cind e o masina in fata si nu vad ce se petrece in fata acesteia.

daca le vor interzice sa o faca la cea cu opacitate maxima.

Modificat de DragosR
Link către comentariu

eu votez cu IONIZAR :) EA mi se pare mai civilizat.....si e si mai ieftin la cascaval

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!