Jump to content

Adaugare ulei 2T in motorina


alex_pescaru
 Share

Go to solution Solved by Bogdamn,

Ce ulei adaugati?  

380 voturi

  1. 1. Ce ulei adaugati?

    • Castrol Act Evo 2T FC
      45
    • MOL Dynamic Sprint 2T verde FD
      157
    • K-Classic (bidonul galben din Kaufland) FC
      34
    • Mobil Extra 2T FD
      27
    • Ravenol Scooter 2-Takt Teilsynthetic
      15
    • Aral 2T, FC
      28
    • Hexol 2T rosu
      41
    • Liqui Moly 1052
      31
    • Wolf Synth 2T
      6
    • Shell Advance VSX 2T
      1
    • Shell Advance Ultra 2T
      2


Postare recomandată

Verde verde dar depinde de specificatii....

De asemenea cel de la Cora are specificatia FC/FD.

Mai ramane Kaufland... ma duc astazi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am pus si eu de vreo 70km din asta (am pus 100ml la un plin de 34l, stiu ca trebuia mai mult cam 130-150 ml)

http://www.molromani...e_in_doi_timpi/

bidon auriu, am gasit la Praktiker cu 15 lei jumatate de litru.

Prime impresii:

- motorul este mai putin zgomotos in mers(am crezut ca mi se pare dar mi-a zis un prieten la care am fost in vizita ca de obicei imi auzea masina cand ajungeam la el, dar azi nu a auzit-o), la ralanti nu prea imi dau seama

- parca se accelereaza mai liniar

- la consum inca nu ma pot pronunta pt ca nu am CB dar cand fac plinul ma lamuresc (oricum nu ma astept la cine stie ce pt ca oricum consuma cu pipeta)

- fum nu scotea nici inainte, nu scoate nici acum

Am fost ieri la Praktiker si am gasit bidonul verde de ulei 2T de la Mol dar sunt 2 diferente: are 0.6l (nu prea conteaza) si e FD nu FC.

Pe bidonul luat de tine scrie FC? (stiu ca pe site la ei scrie FC, dar tin minte ca si intr-o benzinarie mol vazusem acelasi ulei la un 1L si la fel scria pe el FD)

Intr-adevar este FD. Deoarece nu m-am putut lamuri care este mai ok , am folosit din asta, sper ca nu am gresit.

Raman la impresiile de mai sus. Practic inainte schimbam prin oras din a 3-a in a 4-a deoarece zgomotul motorului devenea deranjant peste 2000 rpm, acum ma trezesc la peste 2500 fara sa bag de seama. Initial consumul a crescut putin (0.2L/100km) apoi si-a revenit, dar cred ca a fost din cauza ca s-a racit vremea apoi s-a incalzit din nou.

In seara asta intorcandu-ma in brasov stand la o coada pe undeva aproape de Predeal pt ca se circula pe un sens, am sesizat la ralanti un zgomot ca de tachet sau injector (numai la ralanti, in mers nu am mai observat asta).Ma gandesc sa nu aiba legatura cu aerul mai rarefiat de la altitudine mai mare, pt ca am mai observat asta cam in acelasi loc inainte sa pun ulei.

post-40889-0-29262800-1346015736_thumb.j

post-40889-0-50319800-1346015745_thumb.j

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este de injector,ai grija cu acel ulei.o sa le infunzi pana la urma,este destul motorina pentru ungere.In vest motorina este mai aditivata ca la noi si nu se pune ulei.Majoritatea cauta solutii de curatare pentru sistemul de injectie din cand in cand nu ulei sa imbacseasca ca doar nu este vapor.Mai mare stresul cu acest amestec.La motoarele de generatie noua riscul este prea mare si avantajul zero.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te bazezi pe ceva cand faci aceste afirmatii? Sau vrei doar sa dezinformezi si sa induci lumea in eroare? Parere mea este ca meriti un warn, asta daca nu aduci ceva dovezi sa-ti sustina spusele...

Eu bag ulei intr-un motor CR de vreo cateva mii de km...si motorul merge f bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bazez pe ce spun producatorii ,nu dupa auzite,fara o analiza tehnica .Vezi ca scrie si pe bidonul de ulei.Daca bagi tu nu inseamna ca este si recomandat,fiecare baga ce vrea in motorul lui,dar sa vedem cat merge,si a mea merge la fel fara ulei si garantez ca trage mai bine ,unde este avantajul tau?Ce miracol crezi ca fac 300 ml,de ulei de masina de tuns iarba(cel prezentat mai sus).Ia pune o motorina superioara si atunci sa vezi schimbare!

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hei, nu va inflamati asa pt ca discutia care se poarta aici se bazeaza pe observatii, analize tehnice nu prea avem cu ce face.

Si cred ca este clar ca fiecare isi asuma raspunderea pt ce baga in motorul lui.

Una peste alta eu am precizat ca zgomotul ala l-am sesizat si inainte, dar s-ar putea sa fie normal...de, este un SDI cu pompa rotativa, deci motor clasic, plus ca am urechea mai fina :icon_cheesygrin: si numai eu aud asa ceva.

In plus am folosit totdeauna motorina Alto 55 de la rompetrol sau accidental din aia mai scumpa de la OMV si ce am observat mai sus este raportat la aceasta motorina.

Azi am mai observat ceva fara sa vreau: aveam o vibratie a volanului la ralanti destul de vizibila cu ochiul liber pe care am pus-o pe seama vreunui tampon de la motor mai obosit si nu am mai bagat-o in seama, azi am observat ca a disparut, poate o fi din cauza caldurii o sa vad cand vine frigul daca reapare.

I-am dat masina sa se plimbe unuia din fratii mei care a mai mers cu ea si a zis ca are impresia ca merge cu o masina noua (asta a fost expresia lui)

Referitor tot la sunet a devenit mai grav (confirmat si de cineva care nu are habar de masini).

Am mai citit si pe alte forumuri si se pare ca recomandat ar fi Jaso FC nu ce am pus eu.

Ar fi interesant daca printre userii acestui forum ar fi si un chimist care sa ne mai scoata putin din ceata :icon_bounce:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi si fara ulei in motorina o perioada sa vezi cum se manifesta,mai ales ca pui Alto55 care eu la motorul meu o consider cea mai buna de pe piata la ora actuala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai cam asta aveam de gand, dar o sa mai folosesc vreo 600 km cu ulei jaso-fc pana ajung pe rosu, apoi fac plinul cu motorina simpla pt a fi mai concludenta comparatia. Se mai raceste si vremea si vreau sa vad si compensatiile pe cillindri (am ars vagcomul si azi mi-a venit altul). imi pare rau ca nu am facut o captura de ecran cu valorile dinainte, oricum erau foarte mici maximum 0,5 sau 0,05 nu-mi mai amintesc exact.

Are cineva un link cu compozitia uleiului 2t?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

desi aveam plinul facut in weekend aseara cand am iesit din kaufland cu bidoul galben am completat 250 ml ulei in rezervor. Am agitat putin masina. Acum asteptam rezultatul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum aproximativ un an am aflat de adaugarea uleiului 2T in motorina, asa ca am incercat si eu cu amestec 1:200.

Am folosit uleiul la un motor dCi CR, unde a dat rezultate neasteptat de bune, chiar il recomand pentru CR, asa cum mi-a fost si mie recomandat, numai pt CR.

De asemenea, am folosit uleiul si la un motor 1.9 TDI PD de 101 cp, ATD si initial am avut impresia ca a fost benefic, dar cu exceptia zgomotului redus, am constatat in urma unui test cu vagcom ca starea injectoarelor s-a inrautatit. Cand am ajuns sa folosesc motorina de pe fundul rezervorului, masina scotea fum negru, nu tragea si la relanti mergea in salturi. Am verificat MAF-ul, am schimbat filtrul de motorina si cel de aer, dar nu s-a remediat pana dupa pe s-a consumat motorina ramasa, probabil uleiul nu s-a amestecat complet(motorina doar de la pompa, OMV si Petrom).

Asadar, dupa cate 15.000 km cu ulei 2T in motor PD si CR, recomand utilizarea acestuia doar la CR.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are cum sa nu se fi amestecat cand alimentezi de la pompa la acea presiune se face un curent mare in rezervor. Dupa cum bine ai spus de-a lungul timpului efectul este mai negativ pentru injectoare si chiar turbina, nu merita pus acest ulei in motorina la PD doar pentru diminuarea zgomotului caracteristic acestui tip de motoare.Incearca sa pui un aditiv de curatire a injectoarelor de la Metabond cu putina talpa la un drum intins o sa vezi ca revii la valori mai bune.Asteptam impresii dupa tratament.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina s-a vandut acum cateva zile, dar daca nu o vindeam, un tratament pt curatire era absolut necesar.

Pentru motoarele CR acest ulei este benefic, dar la PD dauneaza, parerea mea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din tot topic-ul parcurs am observat ca singurul simptom perceput de majoritatea utilizatorilor de ulei T2 in motorina de la prima alimentare cu acest amestec este diminuarea zgomotului la ralanti,restul efectelor raman de vazut dupa mai mult timp de folosire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum am zis mai sus, la mine s-a diminuat zgomotul in mers nu la ralanti. Poate fi subiectiv, dar am observat ca la drum lung, mers cu 120-130 nu-mi mai vajaie urechile ca inainte.

M-am uitat azi la compensatiile pe injectoare si la ralanti cel mai mult am 0.4.

Pana la urma am gasit compozitia unui astfel de ulei:

  • La bidonul verde care este jaso-fd

Lubricating oils (petroleum), C24-C50, .............................................max. 50%

Synthetic oil.......................................................................................max. 30%

Naphtha (petroleum), C6-C13, ..........................................................max. 18%

Calcium long chain alkyl salicylate, polymer,......................................max 0.5%

Sursa:http://www.mol.hu/en/business_centre/products/lubricants_autochemicals/automotive_lubricants/other_motor_oils_for_2-stroke_motors/mol_dynamic_sprint_2t/

La descriere zice asa: Mixture of refined mineral base oils and synthetic oil containing presolvent, colorific and other additives.

  • la bidonul auriu care este tot jaso-fd

Base oil – unspecified, hydrotreated heavy, paraffinic, C20-C50.............................................max. 50%

Synthetic oil..............................................................................................................................max. 35%

Naphtha (petroleum), C6-C13, ................................................................................................max. 18%

Calcium long chain alkyl salicylate, polymer,.............................................................................max 0.90%

Descriere: Mixture of synthetic oil and refined mineral base oils containing presolvent, colorific and other additives.

Sursa: http://www.mol.hu/en/business_centre/products/lubricants_autochemicals/automotive_lubricants/motor_oils_for_motorbikes/mol_dynamic_moto_2t/

Acum cine stie sa zica despre ele?

Mie singurul care imi inspira incredere este Naphtha care este prezent si in aditivii de curatare a injectoarelor dar in concentratie mai mica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum relateaza colegii pe forum este recomandat Jaso FC nu FD simplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut o captura cu valorile compensatiilor pe cilindri.

post-40889-0-02693600-1346869053_thumb.j

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am bagat si eu ulei pt motoare in 2 timpi si vreau sa va anunt ca nu dauneaza cu nimic din contra face numai bine pus in cantitate normala adica 40ml=10 litri motorina,si inca ceva nu dati bani pe uleiuri scumpe pt ca toate au cam aceasi compozitie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am trecut pe valvoline synpower FD full sintetic, initial am folosit castrol, care acum am vazut ca e FB, whatever that means.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am trecut pe bidonul de la kaufland Faso FC , am consumat deja jumate de bidon. ca schimbari motorul este putin mai silentios la relanti iar in mers cand creste in turatii nu mai e asa zgomotos ca inainte. deci rau nu face

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai perfecta dreptate...si iti recomand in amestec ulei ceva mai bun,pt drujbe,care oricum,merg la turatii de 7-10 mii..Husqvana

Se pune 50-100 mil ( adica,vara mai mult) la 20 l de motorina...si motorul Tdi iti va fi recunoscator!!

te deranjeaza un pic de fum?

pe mine nu..ci costul pieselor..fiabilitatea..

La motoarele vechi cu pompa de injectie(nu common rail! ) amestecul uleiului se poate face cu 0,5 l de benzina,care asigura o fluidizare a motorinei,mai ales pe vreme rece si o pornire mult,mult mai usoara..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai perfecta dreptate...si iti recomand in amestec ulei ceva mai bun,pt drujbe,care oricum,merg la turatii de 7-10 mii..Husqvana

Se pune 50-100 mil ( adica,vara mai mult) la 20 l de motorina...si motorul Tdi iti va fi recunoscator!!

te deranjeaza un pic de fum?

pe mine nu..ci costul pieselor..fiabilitatea..

La motoarele vechi cu pompa de injectie(nu common rail! ) amestecul uleiului se poate face cu 0,5 l de benzina,care asigura o fluidizare a motorinei,mai ales pe vreme rece si o pornire mult,mult mai usoara..

tu ai ramas in 1995 cand motorina era parafina... nu se mai intampla asa ceva, NU BAGATI BENZINA IN MOTORINA!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La o masina de 16-17 ani cu sute de mii de km cu o alta generatie de motoare si non euro poti sa-i pui ulei de la Fast-food si benzina si ce mai gasesti prin curte ca nu este mare pierdere,are valoare cat a unui injector PD,asa ca lasati-ne cu sfaturile astea ingineresti

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da omule am inteles din posturile tale ca nu esti de acord cu aceste combinatii nu trebuie sa repeti.Fiecare pune ce vrea si ce il duce capul in masina lui,banii lui.

21 de pagini cred ca sunt suficiente pentru acest topic de dat cu parerea aiurea.Si stati linistiti ca motorina si benzina de la peco nu sunt atat de perfecte cum credeti.Si nu vorbesc din auzite ci din rezultatele de laborator ale unei rafinarii la care citez din omul care se ocupa de instalatia de acolo,,da ce crezi ca benzina de la peco e chiar de 95 de aia si atatia martori in bord?nici gand ,iar motorina este de o calitate indoielnica de aia au si masinile alea probleme cu injectoare si pompe de motorina.Asta pentru cei care sunt impotriva adaugarii unor substante de imbunatatire(aditivi,ulei2T).

Modificat de fiestax
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai asta este ideea ca noi nu avem carburantii ca in vest,mai punem si benzina cu ulei,ulei de drujba,de masina de tuns iarba, crezi ca este benefic?

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am spus sa faci un cocktail cu toate porcariile de pe piata si ce gasesti in garaj.Eu m-am referit la subiectul topicului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!