Jump to content

Faruri Bora

fff
 Share

Postare recomandată

Ia legatura cu Circoloco. El a avut o bora si stiu ca a facut un retrofit destul de reusit pe farurile masinii in sensul ca a luat din dezmembrari(daca nu ma insel) un set de lupe de bmw pe care si le-a montat si era foarte multumit la vremea respectiva de cum focalizeaza lumina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu, el a pus lupe Morimoto pe Bora.

Au fost probleme ca s-a dezlipit/rupt de la gropi si o lupa atarna.

Link către comentariu

mda si eu ma uit cu jint la lupele de la bmw-uri !! chiar si bmw-urile vechi au lupa si destul de bune

combinatia castigatoare cam asta ar fi: xenoane ca sunt puternice, nu se incing  +  lupele de la un bmw

am cautat posturile colegului Circoloco si nu am gasit nimic referitor la modificarile astea; oricum vad ca el acum detine un Polo 6R GTI si nu Boracel ca al nostru

cat poate sa coste farurile de BMW de la dezmembrari ? vreo 300 lei ?

oare plasticul din fata se poate desface ? stie cineva ?

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

Cred ca le cumpara cei cu bmw :)

De ce nu iei lupe bixenin si le pui in far? Tot la 3mil iesi

Link către comentariu

lupe bixenon ? crezi ca ar merge ?

wauu ar fi super

am gasit aici niste modele ..

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

Off @Muale- detaliile astea cu lupa atarnata nu le-am stiut. Probabil cand m-a vizitat abia le montase si era multumit:))

On@stefanut- maine cand ajung acasa caut numarul unui amic de-al meu care se ocupa strict cu retrofituri pe faruri respectiv kituri de lupe si ti-l trimit pe privat. Macar iti faci o idee

Link către comentariu

am trimis mesaje si cereri de oferte in cateva directii  .. sa vad ce gasesc potrivit pentru Boracelul meu

kelule astept si de la tine un pm si un numar de telefon

sper sa gasesc o solutie ok ca pret / performanta

ca buget .. as avea vreo 300 - 400 lei disponibili .. sau maxim maxim 500 lei

oare becurile H1 de la lupele astea bixenon se pot folosi cu instalatia mea actuala care necesita becuri H4 ?  or avea alta tensiune de alimentare ?

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

Cumperi asa:

Lupe (bixenon) morimoto, google it. Preturi pe la 250 lei. Vezi ce spatiu ai in far, sa nu cumperi lupe prea lungi.

Shroud (adica un capac de plastic ce acopera parte a corpului lupei) sa fie farul frumos estetic. Costa cateva zeci de lei. Sunt diverse modele, alegi in fc de preferinte.

Kit xenon sau pereche de becuri, tip in fc de lupe (h1 sau h7).

Mai ramane munca de instalare, proprie sau a altcuiva... la Bora e mai usor, lentila farului fiind de plastic (sau ma insel si e sticla?).

Link către comentariu

oare becurile H1 de la lupele astea bixenon se pot folosi cu instalatia mea actuala care necesita becuri H4 ? 

or avea alta tensiune de alimentare ? s-au este vorba numai de prindere

Link către comentariu

Lupele merg cu bec H x, cum e specificat. Nu poti pune altul ca difera soclul (gaura unde se aseaza gulerul/dulia.

Tensiunea e tot de 12v in balast

Link către comentariu

deci pastrez balasturile actuale si toata instalatia, doar ca pun becuri h1 sau becul potrivit in functie de lupa ?

ar fi ok asa ..

Link către comentariu

a vorbit cu colegul Circoloco .. si el recomanda lupe bixenon Morimoto mini d2s

prin Bucuresti vinde cineva ? eventual si cu montaj .. ?

Link către comentariu

am fost la firma asta, si mi-au spus ca nu se pot monta lupe bixenon fara sa tai din spatele farului, ca farurile noastre sunt mici ca adancime :(

nu intra nici lupele Morimoto mini d2s ..

oricum si sticla din fata cica este lipita foarte bine si manopera pentru demontarea ei .. costa vreo 200 lei ... inafara de pretul lupelor

deci .. pana acum costurile se ridica la 700-800 lei:

+ 250 lei lupele

+ 250 lei manopera

+ 100 lei 2 becuri H1

+ 100 lei polish pe faruri

Link către comentariu

Decat polish mai bine iei alte lentile.

Vb cu rudiRUD, si-a montat recent. Iti spune de unde a luat lupele.

Circoloco a taiat spatele farului?

Oricum daca trebuie taiat, se prelungeste cu 1-2cm doar.

Link către comentariu

mda si Circoloco cred ca a taiat spatele si apoi cred ca trebuie lipit cu poxipol

si eu ma gandeam ca decat sa dau 200 lei pentru dezlipit sticla + 100 lei pentru polishat, mai bine cumpar sticle noi care nu ar trebui sa coste mai mult de 150 - 200 lei

oricum .. trebuie sa caut niste lupe mai mici .. poate nu mai trebuie sa modific spatele farului ..

Link către comentariu

am vorbit cu colegul rudiRUD el a cumparat pentru Golf si respectivul nu are si pentru Bora

in continuare trebuie sa vad de unde pot face rost de sticle .. ca nu prea se gasesc

oricum intre timp m-a oprit politia pe strada si si am fost la un pas sa-mi iau amenda ca NU am Xenoane Omologate

abia am reusit sa scap fara amenda .. dar mi-a spus ca daca ne mai intalnim .. o sa coste amenda 700 lei :(

se pare ca politia capitalei s-au pus pe verificari si amenzi ... pentru Xenoane si faruri AM

din ce am inteles cine are becuri xenon, trebuie sa aibe si lupe + instalatie de spalat faruri + autolevel-ing si apoi toate astea trebuie omologate la RAR

deci chesltui vreo 1500-2000 lei pentru toate astea si apoi la R.A.R .. poate costa vreo 5000 lei sa-ti omologheze instalatiile puse s-au poate nici nu vor vrea sa faca asta

oricum de omologat ,, banuiesc ca nu se poate omologa asa ceva .. deci .. sunt cam obligat sa revin la becurile din fabrica

or fi si alea la fel de proaste, dar macar nu imi iau amenzi

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

Ma bucur sa aud asta! La fiecare drum de noapte in afara bucurestiului injur cativa cu csenoane pe oglinzi, sau in proiectoare.

Link către comentariu

si eu mai injur cativa cu SUV-uri care nu au farurile reglate corespunzator ... cu sau fara csenoane ;)

sau pe altii care au becuri clasice dar faruri proaste ... de asemenea prost reglate

deci cu sa fara xenon .. prinicipalul este sa fie reglat cat mai jos .. ca sa nu fie deranjant

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

@stefanutz30: Politia era insotita de echipaj rar?

Link către comentariu

nu era!

doar 2 masini de politie ...

de ce ?

Link către comentariu

Din cate stiam, constatarea trebuie sa se faca de RAR. Politistul nu are competente de genul...

Probabil nu ti-a dat amenda fiindca stia ca nu e "jurisdictia" lui si ca procesul verbal poate fi atacat in instanta.

Link către comentariu

probabil ca asa este ...

dar .. daca nu i-as fi vorbit frumos .. crezi ca il deranja sa ma mai retina inca 10- 20 minute ...  si prin statie sa cheme o echipa de la RAR ?

eu cred ca ar fi putut sa o faca  :))

oricum problema este la noi ... si la farurile astea proaste care le avem pe masina

aici trebuie gasita o solutie si una abordabila la pret

eu sincer sa spun .. nici nu stiu cum luminau farurile de la masina mea cu becurile din fabrica

am luat masina cu instalatia xenon pe ea ... si de 4 ani ... nu mi-am batut deloc capul cu chestia asta

acum ... s-au matuit sticlele, nu mai vad bine noaptea ...

au aparut si lupe la preturi mai decente .. dar a aparut si politia cu pretentii putin exagerate

chiar nu mai stiu cum sa procedez :(

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

• 1 month later...

S-a bagat vreun coleg sa faca modificarea asta?

http://kitbixenon.ro/StreetLegal/montare-retrofit-bixenon-vw-bora-morimoto-d2s/

https://plus.google.com/photos/+VARENSysteme/albums/5964779221010186865

Imi place extraordinar, cred ca as plati si eu pentru asa ceva. In josul paginii se vad si echipamentele folosite. 

Din intamplare am dat de aceasta pagina.

Opinii?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Arata bine....insa pretul pentru niste chinezarii mi se pare cam mare....iar diferenta dintre o poza si realitate este destul de mare (privind calitatea luminii

Adica..la banii aia, trebuie sa te convingi facand un test noaptea cu o astfel de modificare, daca ai posibilitatea. Altfel...sceptic de fel, nu m-as arunca cu o asa investitie....nu de alta dar acum 3ani cand mi-am luat masina si m-am socat de luminna proasta a farurilor am citit cam tot ce se putea citi despre acest subiect....

Concluzia: se poate imbunatati calitatea luminii fata de cele originale insa nu considerabil...dar sesizabil. Userul Circoloco avea bora pe vremea aia si a schimbat vreo 3 randuri de faruri...printre care si modificate de el. Cand l-am intrebat de care faruri a fost mai multumit nu mi-a dat un raspuns concret...toate aveau minusuri...

A si..apropo de ce spune adminul pe site-ul din link-ul tau: "nu s-a fabricat si cu optiunea de faruri cu xenon."

Oare ?:)

Sent from mobile

Modificat de undan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!