Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

Dragilor, daca iau Opti-Seal pot sa il dau direct pe masina, fara sa mai fac polish etc? Sau merita sa trec cu un Poli-Sealant inainte? Masina este noua, sub 2 ani, bine intretinuta.

Peste el se mai poate da un strat de ceara / Collinite 476s de exemplu? Am inteles ca face praf ceara, dar nu mai stiu unde am citit asta.

Dintre cei care il folosesc, ce experienta ati avut cu el? Ma intereseaza mai mult protectia pentru iarna decat cum indoaie apa etc.

Modificat de cosminidis
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi raspunsurile mai jos:

Dragilor, daca iau Opti-Seal pot sa il dau direct pe masina, fara sa mai fac polish etc? Da, poti, dar ar merita sa folosesti macar un claybar pentru decontaminare.

Sau merita sa trec cu un Poli-Sealant inainte? Masina este noua, sub 2 ani, bine intretinuta. Da, merita, va curata vopseaua si o va pregati pentru Opti-Seal.

Peste el se mai poate da un strat de ceara / Collinite 476s de exemplu? Da, se poate, dar nu prea merita. Ori unul, ori celalalt.

Am inteles ca face praf ceara, dar nu mai stiu unde am citit asta. Depinde de cum o aplici. Aplicata in strat gros vei avea numai probleme.

Dintre cei care il folosesc, ce experienta ati avut cu el? Ma intereseaza mai mult protectia pentru iarna decat cum indoaie apa etc. Este un sealant bun, extrem de usor de folosit.

Link către comentariu

Stie cineva unde se face polish de calitate in Tg-Mures ?

Masina este neagra si este plina de zgarieturi "panza de paianjen" , vreau sa scap de ele.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Zilele trecute am cumparat si aplicat ceva produse pe masina, pentru prima oara. Masina are deja vreo 18k km si au inceput sa apara zgarieturile fine. Presupun ca de la spalatoria automata unde merg de obicei, desi nu cred ca e numai de la asta, pana acum cred ca am spalat masina de max 7-8 ori.

Vopsea: Pentru ca vine iarna, m-am gandit ca ar fi bine sa aplic o solutie de protectie, lacul e inca nou si nu vreau sa incep deja sa-l subtiez cu polish-uri. Am luat SONAX PremiumClass Nano paint coating NanoPro (http://www.sonax.com...coating-NanoPro). E recomandat pentru protectia lacurilor relativ noi. Costa cam 50 EUR si cica tine vreo 9 luni.

Jante: Nigrin Performance (http://www.nigrin.de.../produkt/72931/). Se aplica peste jantele uscate. In ca. 3 minute se coloreaza intr-un violet intens, semn ca solutia a dizolvat praful negru de la placutele de frana. Se clatesc jantele cu jetul de apa si atat. Costa cam 10 EUR/500ml.

Anvelope: Pentru ca dupa o tura mai lunga prin Croatia anvelopele s-au murdarit si au devenit galbene, am aplicat si un spray de curatare si intretinere a anvelipelor, tot de la Nigrin (http://www.nigrin.de.../produkt/74075/). Se aplica sub forma de spuma pe anvelope, in ca. 3 minute spuma dispare lasand in urma anvelope cu aspect de noi. Costa cam 5 EUR.

Geamuri: O solutie Nigrin (http://www.nigrin.de.../produkt/73897/) Nu prea imi place, dupa aplicare trebuie frecat mult cu o carpa de microfibra ca sa dispara urmele pe care le lasa. Costa cam 5 EUR

Bord si suprafete de plastic interior: Spuma de curatare Nigrin (http://www.nigrin.de.../produkt/74062/) Imi place ca nu straluceste, nu miroase si curata bine si suprafetele puternic texturate, nu numai pe cele netede. Costa cam 5 EUR.

Sunt foarte multumit de rezultate, mai ales de aspectul rotilor (anvelope + jante) si al vopselei. Apa perleaza excelent pe masina, mai jos o poza facuta in dimineata de dupa cosmetizare, dupa ce plouase nitel. Cand am plecat cu masina am facut max 500 metri si de la curentul de aer masina era deja uscata, toata apa a alunecat usor de pe ea.

Passatul, dupa cosmetizare: post-94553-0-16560600-1347970680_thumb.j Iar asta e cealalta masina a mea, o Corolla, ne-tratata, drept referinta:post-94553-0-94991800-1347970677_thumb.j

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

• 1 month later...

Ma poate ajuta un user din constanta cu o argila decontaminare (contracost)? Sau daca stiti un magazin de detailing in constanta?

Multumesc

Link către comentariu

E un magazin/atelier.Nu stiu exact numele strazii dar e cum te duci la bifurcatia de la cimitir pe Caragiale unde faci dreapta si mergi drept inainte.Undeva pe dreapta sunt vulcanizari si respectivul atelier.Scrie mare datailing.

Link către comentariu

Mai bine vin azi in romana colin ca plec putin mai incolo la Ct :). Eu eram cel de pe messenger disperat dupa kitul optimum :)

Multumesc fiestax! ;)

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Sal. Avem sediul la vitan. Daca vrei te rog sa imi spui daca vrei

Modificat de colin
Link către comentariu

• 1 month later...

Eu de aici imi iau produsele pt intretinere http://store.1-z.ro/ si pentru interior si pentru exterior. Mi-au fost recomandate de niste prieteni si s-au dovedit a fi foarte bune. Bafta

Link către comentariu

• 1 month later...

O solutie ieftina si de moment pentru degresarea parbrizului stie careva? Cand conduc pe timp de noapte si ploua vad foarte rau prin parbriz. Este spirtul medicinal o solutie sigura atata timp cat nu ajunge pe vopsea? Sau recomandati-mi ceva la pret acceptabil dar sa se gaseasca usor in magazinele mai mici cu profil auto.

Link către comentariu

alcool izopropilic, IPA. diluat cu apa 50%.

eu sterg bine cu solutie de geamuri, regulat si aplic Turtle wax Cler Vue. sunt la a doua sticla (vreo 20 lei) deci sunt multumit de el

Modificat de Muale
Link către comentariu

Mi-am cumparat o solutie pentru curatat parbrizul de la real la pret destul de ok (sub 20 ron) iar dupa 10 minute de frecare ca lumea pe parbriz au disparut toate urmele de uleiuri si grasimi.Acum se vede super prin parbriz si cand e ud.

http://www.dr-marcus.com/products/car_cosmetics/titanium_line/titanium_glass_cleaner#.UPgP_4GDVdg

Link către comentariu

pt zgarieturi/ciobituri de pietre e mai usor de folosit kit-ul recomandat de danny2012.

gasesti pe youtube niste filmulete explicative...pe scurt: cureti,degresezi suprafata, aplici vopseaua. se usuca. nivelezi cu smirghel fin, aplici lac, nivelezi iar la final un polish pt uniformizare.

cu smirghelul nu insisti, nu apesi. ideea e sa aduci vopseaua la nivel cu suprafata fara a lua prea mult din lacul deja existent.

Link către comentariu

Multumesc Muale si danny2012 pentru raspunsuri.

Acum m-am lamurit :)

Stima

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ma poate ajuta cineva cu un polish de calitate in iasi? am aplicat pe portiera creion corector auto pe zgarieturi, dar a ramas un surplus si arata aiurea acum. cum credeti ca ar fi mai bine sa fac? va multumesc

Link către comentariu

• 2 weeks later...

O solutie buna pt accesoriile cromate ? De ex chederele de la geamuri sau grila din fata...Ms

Link către comentariu

Collinite 476 sau 915.

De ce ?

Merci anticipat !

Link către comentariu

iti poti face o parere citind aici .

pe forum nu cred sa primesti mai mult de 5 pareri (1 sau 2 fiind avizate)

Link către comentariu

Merci mult pentru link, Vali... ai dreptate (nu m-am gandit totusi ca e ceva ce nu foloseste toata lumea (si ma refer aici la ceara solida/pasta in general, nu neaparat la Collinite), cum ar fi un ulei de motor sau un consumabil... cateodata uit ca mai exista si nenea goagal :)

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!