Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

zanga_style

Acum o luna am luat eu de la magaziul Conex de pe Maica Domnului. Au majoritatea magazinelor de acolo, alcool izipropilic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As fi interesat si eu de o solutie pt curatarea si intretinerea ornamentelor tip "piano black" (plasticul acela lucios de pe stalpii portierelor/ grila fata). Observ ca sunt foarte sensibile la zgarieturi. Merci

Link către comentariu

Am gasit IPA si in magazinele Vitacom, dar e 17 lei 500ml sau 6 lei 100ml (preturi mai mult de dublu fata de zicea Florin mai sus). De cat ai nevoie (ce cantitate) pentru a pregati masina pentru ceruire ?

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

iti ajunge 100 ml +100 ml apa distilata.

Link către comentariu

Lucitek stalpii sunt vopsiti? Daca da, se intretine ca orice suprafata vopsita. Daca s-a zgariat poti incerca polish si pe viitor mai multa grija sau folie de protectie transparenta.

Sent from my HTC using Tapatalk.

Link către comentariu

Cred ca sunt vopsiti. Insa e f sensibila vopseaua respectiva. O sa incerc cu putin polish daca se agraveaza.

post-97154-0-35707100-1337417999_thumb.j

Modificat de luciteck
Link către comentariu

cea mai simpla solutie,polish si o folie de protectie transparenta.

o alta varianta...(mai scumpa)polish si aplicat lac in 2 straturi.

Link către comentariu

S-au polish si spalata corect!

Link către comentariu

Sau polish fara cratima.

Spalata corect 100% e greu pt cine nu sta la curte

Link către comentariu

Exista jet de apa+spuma la spalatorie dupa care la bloc poti sa speli cu ONR.

Link către comentariu

A folosit careva Wash & Wax de la Formula 1 ? E OK ?, cica ar avea si carnauba :)

Link către comentariu

sunt de parere ca samponul e pt curatare,ceara pt protectie/luciu.

daca tot te pasioneaza,cumpara o ceara solida.

Link către comentariu

Masina e data cu ceara solida Sonax XTreme. Problema e la spalarile dintre doua ceruiri consecutive. Am folosit Sonax rosu dar am inteles ca nu prea e prietenos cu ceara, deci vreau un sampon ieftin si bun care sa mentina mai mult protectia si ma intrebam daca samponul indicat de mine ar fi Ok sau nu din acest punct de vedere...

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

Iti recomand sa folosesti samponul sonax gloss shampoo, nu ataca ceara/sealantul si are o putere de curatare foarte buna si este safe pentru vopsea, adica manusa aluneca mult mai usor decat la samponul de la turtle wax, 1 l costa cam 13-19 lei si pui 2 capacele la 10l de apa.

Link către comentariu

Iti recomand sa folosesti samponul sonax gloss shampoo, nu ataca ceara/sealantul si are o putere de curatare foarte buna si este safe pentru vopsea, adica manusa aluneca mult mai usor decat la samponul de la turtle wax, 1 l costa cam 13-19 lei si pui 2 capacele la 10l de apa.

As vrea sa pot sa fiu de acord, desi vand produsul, il si folosesc si atunci pot sa va formulez urmatoarea parere:

Nu are ph tocmai neutru, deci prin urmare mananca ceara, nu instant, mai ales daca nu exagerati cu dilutia, insa ceva mai repede ca un sampon mult mai scump.

Per total am luat lucruruile asa: La cati bani dau pe sampon si la cat ma tine o cutie de ceara, super renteaza ca sa spal cu Sonax mai ales ca curata super bine masina si nu imi afecteaza elementele de plastic sau cromate!

Deci RECOMAND! O alternativa ieftina si foarte buna

Link către comentariu

A folosit cineva produse Chemical Guys?Pareri?Sealant si apoi ceara?

Multumesc!

Link către comentariu

Nu iti recomand sa dai cu sealant si apoi ceara, nu toate sealanturile se pupa cu toate cerurile, daca vrei ceva care sa reziste iti recomand opti coat 2.0, am vazut cateva filmulete pe youtube dupa 2 ani de la aplicare si arata super, ei zic ca este permanent dar eu cred ca dupa 4-5 ani incepe sa dispara, poti sa cumperi impreuna cu un prieten si il dati in 2. Uite aici cu o lista cu diferite tipuri de ceara care au rezistat 6 luni+, testul a fost facut in Anglia pe o masina iar urmatoarele produse au iesit castigatoare:

Autoglym Hi Def

Collinite 915 Marque D'Elegance

Nattys White & Blue

RaceGlaze 55

Swissvax Divine, Mystery, BoS si Concourso

Victoria Concours

Vintage and Glasu

Eu momentan am pe masina finish kare 1000p si rezista foarte bine, a fost aplicata acu 5 luni.

Link către comentariu

brautomobile

Jetseal 109 de la Chemical Guys este un sealant excelent, poti pune peste el orice ceara doresti fie ca e de la CG sau alta firma.Eu am folosit Pete's 53 wax si ti-o recomand.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Salut! Nu prea ma pricep la detailing si de aceea va cer parerea! Am un golf 4, adus de vreo 3 ani din germania, masina a fost revopsita integral acolo, vopseaua luceste si fara ceara dar de ceva timp am observat in lumina neonului nu numai acel efect de panza de paianjen ci si zgarieturi ff superficiale in toate directiile! Exista in polish care poate fi aplicat la mana care sa scoata aceste imperfectiuni? sau mai bine apelez la uin polish profi?

A doua intrebare este daca sunt bune de ceva ceara Turtle Wax Precision Car Wax si Turtle Wax Platinum Gloss care am inteles ca se aplica peste ceara?

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu

sunt bune produsele de la Turtle wax.eu am dat aseara o ceara si sunt foarte multumit

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pentru bandouri (nevopsite) si partea superioara neagra de la spoilere exista ceva care sa le mai intinereasca/innegreasca.Sau cel mai usor ar fi sa le vopsesc?

Link către comentariu

dressing pt plastice,le intinereste.

vopsitul,evident e varianta mai eleganta

Link către comentariu

Folosesc cu succes de aproape de ani aceasta solutie pentru plasticele exterioare: http://www.colindetailing.ro/sonax-gel-plastic-exterior-p-247.html , o aplic odata la 3-4 luni.

Cand mai scap ceva ceara pe partile din plastic dau cu o radiera speciala si se indeparteaza imediat: http://www.colindetailing.ro/sonax-radiera-inlaturat-impuritati-p-225.html

Bafta

Link către comentariu

• 1 month later...

sau de la MA'FRA Fast&Black :) eu am luat din metro si e ~20lei

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!