Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

Intrebare: Turtle Wax Platinum car wax ... albeste plasticele? sa fiu atent cand o dau la bandouri si alte plasticaraie ? ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

albeste plasticele in sensul ca ramane impregnat in neregularitatile din plasticele mate de genul celor de la bandouri sau fusta spate. Nu albeste definitiv, dar trebuie sa le speli dup-aia separat cu apa ca sa scapi de alb. Mai bine protejezi cat poti in timp ce aplici ceara.

Link către comentariu

nu inteleg problemele astea cu albitul.

la ceara solida (cum folosesc eu) mai scap putin si pe "buza" de la bara fata/spate, mai pe ici pe colo dar dupa ce termin sterg zonele alea cu o carpa de bbc si ceva lichide si se curata foarte usor.

asa ca...poate albeste,poate nu,nu conteaza nu le pateaza permanent

Link către comentariu

asa cum ai zis si tu, nu pateaza definitiv, dar de ce sa lucrezi mai mult decat e nevoie? oricum dai cu ceara in ultima etapa a dichisirii masinii, nu e cazul sa iei din nou carpele si apa sa scoti petele de ceara de pe plastice. Am scris mai sus sa aiba grija cum aplica ceara, atata tot. Mai bine sa previna decat sa lucreze ca fraieru dup-aia.

Link către comentariu

N-am avut nici o problema cu aplicarea cerii (formula 1),trebuie aplicata totusi cu atentie si totul e ok.

Daca am depasit putin si-am ,,murdarit" componentele de plastic am avut grija pe loc sa curat sa nu intind

excesiv.Oricum trebuie avut grija sa fie aplicata pe tabla rece si nu in soare.

Ceara a avut succesul scontat masina arat foarte bine.Ma intreb poate fi folosita mai des,

(nu de doua -trei ori cum scrie c-ar fi minimum bine ptr protectia vopselei)adica o data pe luna,fara

a avea probleme?

Link către comentariu

odata pe luna mi se pare cam des dar daca ai timp si nu ai ce face,poti sa o dai. dar dupa cateva aplicari e bine sa faci o degresare "agresiva" sa scapi de tot ce ai dat pana atunci.

depinde cat de des o speli,cu ce fel de spuma o speli...in fc de astea,ceara tine mai mult sau nu.

Link către comentariu

samponul de spalat are si el ceara este din aceasi gama(ca si ceara ,respectiv de la turtle si mi se pare cel mai bun pana acum).

Link către comentariu

weekend`ul acesta am facut si eu un mic detailing asa mai ca la carte ... spalat apoi ceruit cu Turtle Wax Platinium ... asa mai neindemanatic ca doar a fost prima oara ... rezultatul il vedeti in fotografii !

Ps: accept si critici :huh:

post-48653-1286177247_thumb.jpg

post-48653-1286177254_thumb.jpg

Modificat de davides
Link către comentariu

turtle wax e lichid,nu? cat tine un flacon,de cate ori dai toata masina? eu folosesc ceara solida dar pe frig e mai greu sa o dau,as da cu lichida sa mai protejez de sare,jeg....

cat costa?

Link către comentariu

nu e lichid ... e o pasta foarte groasa ... flaconul are 500 gr. si sa zic ca am dat cu 1/4 din flacon ... deci as mai da de vreo 3 ori cel putin ...

Link către comentariu

eu am facut passatul de 4-5 ori si inca mai am jumate, cred ca ai putea pune chiar si mai putin, la aceleasi rezultate. Plus ca eu am scapat sticla pe jos si s-a spart intr-un colt, am mai pierdut ceva lichid si pe acolo, deci cred ca merge dat chiar de 10 ori cu sticla respectiva.

p.s. agita bine flaconul sa se omogenizeze, ca altfel curge chestia aia mai lichida si ramai cu o pasta groasa care nu te prea ajuta la final de sticla

Link către comentariu

Am ceruit masina cu turtle formula 1 acum 2 saptamani si in rest in fiecare saptamana o

spal cu turtle wax sampon care contine si ceara si vopseaua e super e ca noua...E interesanta varianta turtle wax

platinum ,ma intereseaza de unde o cumparati ?E cumva asemanatoare pasta aceasta la tub cu cea de la cutie(formula1)?

Link către comentariu

asta e @Muale ...

@adryan69 ... eu am luat`o din Real cu 37 ron/500 gr .

post-48653-1286257887_thumb.png

Modificat de davides
Link către comentariu

Din pacate ,cu toata grija cu care am aplicat ceara,mi s-au cam albit marginile din plastic de la oglinzile retrovizoare,posibil de la samponul cu ceara.

O sa caut varianta lui@davides,sper sa fie mai buna decat formula1,sper sa gasesc si ceva pentru plastic.

Link către comentariu

pai nu mai folosi sampon cu ceara daca dai cu ceara solida apoi ... ia sampon simplu ...

Link către comentariu

weekend`ul acesta am facut si eu un mic detailing asa mai ca la carte ... spalat apoi ceruit cu Turtle Wax Platinium ... asa mai neindemanatic ca doar a fost prima oara ... rezultatul il vedeti in fotografii !

Ps: accept si critici :P

Pana la "ca la carte" mai ai decontaminat vopseaua inainte de aplicarea cerii :blah:

Dar e un inceput pentru toate :icon_cool:

Din pacate ,cu toata grija cu care am aplicat ceara,mi s-au cam albit marginile din plastic de la oglinzile retrovizoare,posibil de la samponul cu ceara.

O sa caut varianta lui@davides,sper sa fie mai buna decat formula1,sper sa gasesc si ceva pentru plastic.

Pentru plastice incearca 1Z Plastic Deep Cleaner (sau Plastik Reiniger - denumirea in germana). Pulverizat pe plastice si frecat cu o periuta.

Daca vrei o varianta mai buna decat TW la un pret asemanator iti recomand 1Z Glanz Wax, mult mai prietenoasa la aplicare si mai durabila cred.

Cerurile TW nu mi-au placut niciodata la aplicare :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

deci pana la urma ce ati folosit din cele 2? sticla sau cutia?

http://www.turtlewax.com/img/products/pop_2_1_2_5_1.jpg

Nu e cea din linkul tau, e cea din poza de la postul #282. E un recipient dintr-un plastic tare care mie mi s-a spart putin la un colt dupa ce a cazut de la 1 m.

Link către comentariu

eu folosesc ceara de la auto magic http://www.automagic.ro/ceruri.html Se lucreaza usor si un efect de durata.

Salut

Daca ai idee despre ceva preturi (indiferent de produs:polish,detergent,ceara,etc.) da-ne te rugam si noua de stire.Daca mai stii pe altcineva care a folosit vreun tip de polish de la ei,impresii te rugam.Merci.

Link către comentariu

Cumparat azi din Real,Gloss Shampoo(de la Sonax),Precision Car Wax(ceara de la Turtle-Platinum Series),iar pentru cauciucuri tot de la

Turtle Wax (Platinum Series)-Revitalising Tyre Dressing.Pentru plastice -Plastic Restorer(de la Sonax).Daca nu ploua maine ii fac baita si

va pun poze... :))

Link către comentariu

ca orice polish/ceara,in general. din ce vad pe pagina producatorului...

aplici cu o carpa in strat subtire,acoperind (de exemplu) un panou. astepti sa se usuce 5-10 minute apoi cu alta carpa/laveta freci si lustruiesti.

operatia o faci pe masina curata,rece,ferita de soare sau ploaie.

evita sa atingi plasticele de pe masina. daca le atingi,astepti sa se usuce si unde s-au albit cureti cu o carpa/periuta si solutie de spalat geamuri,de exemplu; la mine merge asa

Link către comentariu

mersi de raspuns...l-am folosit dar nu prea are nici un rezultat...

Link către comentariu

incearca ceara pasta. solida. ai mai mult de munca dar rezultate mai bune,indelungate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!