Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

aceeasi problema o am si eu.

am lasat masina astazi sub un plop.

si sunt niste urme portocalii,galbui si sunt tari.

unele au putut fi luate cu unghia usor fara sa zgarii lacul.

dar unele nu.

la unele care s-au desprins au lasat o pata sau ceva de genu pe lac,nu s-au luat in toatalitate.

Si eu am avut aceiasi problema. Petele de clei s-au luat numai la polish. Am incercat cu de toate dar nu a mers. Nu mai parcati sub plopi, pruni sau copaci din aceia cu frunze late. Daca au purici pe frunze cade un fel de mazga lipicioasa care se ia destul de greu.

In legatura cu petele provocate de asfalt merge de minune ...benzina de 95. Nu afecteaza vopseaua in schimb dizolva bitumul foarte bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am reusit sa o fac ca noua,am luat un spray nemtesc,nu are traducere in limba romana.

o sa ii fac o poza.

e minunat,a scos toate petele care le aveam ramase de la clei si rasina de pe masina.

am dat 38 de lei pe el parca,insa daca pici cu el pe plastic face ravagii.

Link către comentariu

motorina,nu benzina !

eu am folosit benzina si a mers

Link către comentariu

nu am zis ca nu merge. merge mai bine cu benzina dar ataca mai mult masina.

Link către comentariu

Am luat in weeknd de la Real, Turtle Wax Platinum car wax ... pt. a cerui masina ... Sper sa fiu multumit de ea ... Oricum Mi s-a parut foarte avantajoasa la pret/cantitate si in plus am auzit numai de bine de aceasta ceara ! Ati folosit careva asa ceva?

post-48653-1284364347_thumb.png

Link către comentariu

Am folosit eu in urma cu 1 an.Ce pot spune...nu e nici prea prea,nici foarte foarte...se aplica destul de usor,dar trebuie data foarte subtire pentru ca dupa aia,cand se usuca,se inlatura foarte greu rezidurile,asta in cazul ceruirii manuale.Ca si durabilitate cred ca tine in jur de 2 luni,depinde si de numarul de spalari,cat si de modul de spalare:daca o sa speli masina cu spuma activa,se va duce foarte repede(1-2 spalari).Spor la treaba!

Link către comentariu

Am luat in weeknd de la Real, Turtle Wax Platinum car wax ... pt. a cerui masina ... Sper sa fiu multumit de ea ... Oricum Mi s-a parut foarte avantajoasa la pret/cantitate si in plus am auzit numai de bine de aceasta ceara ! Ati folosit careva asa ceva?

in real mereu am vz ca pretul la raionul de produse auto e mai mare ca in alte parti. cat de avantajos e la pret/cantitate?

eu folosesc ceara solida Folmula 1. am dat 18 lei pe o cutie;se pot cerui f multe masini,eu am dat de vreo 3 ori si nici un sfert nu am consumat,asta in conditiile in care nu am multa experienta si dau cam mult pe masina :blink:

aceeasi cutie in real era vreo 26 lei.

ceara asta lichida/cremoasa e mai usor de aplicat dar se consuma mult mai repede...

Link către comentariu

Eu folosesc de aproape jumatate de an ceara asta. Se aplica usor, se usca relativ repede asa ca va trebui sa ceruiesti pe zone mici si apoi sa stergi imediat, ca altfel e mai greu de dat jos. Eu de ex. ceruiesc separat plafonul, apoi capota, apoi fiecare usa si fiecare aripa. Rezultatele imediate sunt excelente, adica masina arata ca noua, are luciu si adancime de culoare, insa ca protectie pe termen lung nu e cine stie ce. De obicei tot la 2 luni ii mai aplic cate un tratament de ceara lichida. Mi se pare mai usor de aplicat decat cea solida, insa nu cred ca protejeaza la fel de bine pe termen lung. Mare grija sa nu dai pe plastice, ca raman albe si trebuie apoi sterse cu altceva.

Link către comentariu

multumesc baieti pt. sfaturi si impresii despre produs ... Muale .... la capitala gasesti mai multe oferte de pret ... aici era cel mai ieftin ... formula 1 era ceara la 230 gr. undeva la 28 de lei si eu am dat pe 500 gr. 37 lei :icon_cool: ... Afacere? :icon_thumright:

Link către comentariu

intre timp am vz aceeasi cutie de formula 1 la benzinaria rompetrol cu 38 lei !!!

asta afacere :scratch:

oricum dintr-o cutie dai masina de multe ori. este o ceara ieftina si buna. cei cu vopseaua pretentioasa si mai multi bani au oferte de cantitate mai mica,greutate mai mare la aplicare si efecte mai bune. si pret maricel. dar astea-s deja pt cei cu febra detailing-ului

Link către comentariu

Salut.Este indicata polisarea unei masini noi pentru o buna protectie a vopselei sau

polisarea se face dupa o anumita ,,imbatranire" a vopselei?Ce alternative recomandati?

Modificat de adryan69
Link către comentariu

ceruire la fiecare 2 luni este deajuns. Polishare peste aproximativ 4-5 ani dupa ce se mai matuieste lacul din cauza razelor UV si dupa ce ti se umple masina de zgarieturi fine lasate de baietii de la spalatorie, care nu au lavete curate la fiecare masina pe care o spala si astfel mai plimba firicele de parf de ici colo cand iti sterg masina.

Succes!

Link către comentariu

:icon_idea: Deja dupa o luna de zile si doar doua spalaturi am niste cerculete fine,vopseaua este neagra(cea mai proasta alegere).

Link către comentariu

polisarea trateaza lacul de pe masina,daca polishezi pana la vopsea inseamna ca nu o faci cum trebuie. polisarea pt a proteja vopseaua e vax. foloseste ceara,cum a recomandat si DeathRider

Link către comentariu

Puteti sa-mi recomandati o ceara mai buna sau mai degraba un sampon in combinatie cu ceara.Am luat un produs de la o benzinarie si

nu pare sa fie foarte buna.

Link către comentariu

ce produs ai luat?sampon cu ceara e una,eu ti-as recomanda sampon si apoi aplicarea de ceara solida ( eu folosesc formula 1,s-a discutat si mai sus)

Link către comentariu

Puteti sa-mi recomandati o ceara mai buna sau mai degraba un sampon in combinatie cu ceara.Am luat un produs de la o benzinarie si

nu pare sa fie foarte buna.

Cea mai ieftina ceara buna e Sonax extreme (50-60 ron cutia).Cauta pe google magazine online dedicate detailingului si acolo vei gasi ce cauti.

Link către comentariu

Eu folosesc ceara lichida de la Nerta, aplica ca lance de spuma activa, masina iese extraordinar. Aplic dupa fiecare spalare si murdaria se da foarte usor de pe masina, cat si apa.

Geamurile le tratez cu Anti-Rain de la Gollit, la viteze de peste 80 km/h n-am nevoie de stergator.

Pentru detailing folosesc produsele Ma-fra.

Link către comentariu

Spalat cu sampon Turtle si dat cu ceara solida Formula 1,iar pentru jante am gasit un spray special...alta viata :))

Modificat de adryan69
Link către comentariu

adryan69, la fel am zis si eu ca tine: negrul=cea mai proasta afacere. Se vede orice fir de praf, chiar daca masina a fost tinuta in garaj 2 zile dupa ce ai spalat-o si nu umbli deloc cu ea. Uneori mai scapi de belea daca o dai cu ceara. Parca se prinde mai greu praful de ea.

Link către comentariu

Eu sunt asa disperat pentru ca zgarieturile au aparut dupa doar o luna de cand am masina,deci cam la a doua spalare

si asta cred ca de la celebrele carpe de piele care se folosesc in spalatorii.Pana acum nu am avut o masina neagra,am avut

un bleo argintiu metalizat pe care si dupa 2-3 luni de o spalam arata ca noua.Acum dupa ce i-am dat cu ceara pot sa zic ca arata mai bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!