Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

Daca ti-e asa de frica de aplicat ceara, iti recomand o ceara spray, gen Dodo Juice Red Mist Tropical sau Sonus Acrylic Glanz. Ambele sunt ceruri sintetice si iti vor oferi o protectie mult mai buna decat ceara lichida pe care o vrei tu. Aceea are mai mult rol de a ajuta clatirea masinii dupa spalare.

Ambele produse recomandate le gasesti la ingrijestemasina.ro sau doar Dodo la colindetailing.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

toni ... nu cred ca merita banii solutiile prezentate de tine ... no ofence !

Link către comentariu

E decizia ta! Eu doar ti-am dat o alternativa pentru ca parerea mea este ca ceara pe care o cauti tu este aproape inutila.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut. ce parere aveti de produse anti-ploaie? citisem despre rain-x dar dupa cautari si mailuri la Meteor nu am reusit sa gasesc de unde sa cumpar. am luat de la turtle wax rain repellent,aplicat cum scrie pe eticheta. imi place rezultatul,apa se scurge imediat (masina pe loc). imi aimaginez ca si cu ajutorul curentilor de aer din mers aproape nu ai nevoie de stergatoare. astept cu nerabdare o ploaie :))

sticla a fost cam 20 ron in real;dupa cat s-a consumat cred ca mai dau de vreo 3-4 ori cu ea. ar trebui sa reaplic la o luna(in fc de cat de des se sterge geamul)

a mai folosit cineva asa ceva,au fost probleme?

astept pareri!

am cumparat si o sticla de Sonax (car shine,nu mai retin denumirea) dupa ce o spal o sa incerc sa vad ce iese :P

intrebare: polish pe faruri merita facut?cat ar costa?

Link către comentariu

am dat pe geamuri cu anti-ploaie. o solutie de la turtlewax. chiar face treaba! parca e setat (e vb de aerodinamica) cum depasesc 55-60 km/h apa incepe sa fuga de pe parbriz,nici nu am nevoie de stergatoare. n ploaia de sambata dadeam cate un impuls din cand in cand,daca mergeam cu 20km/h. si pe loc apa nu se strange,aluneca picaturile.

Link către comentariu

RainX gasesti la Practiker, 20lei sticluta.

Dar si TurtleWax ClearVue RR este la fel de bun. Intr-un test in Autoexpress a iesit chiar mai bine decat RainX.

Eu folosesc acum CarLack Glass sealing kit si este foarte bun. Pe langa solutia efectiva de protejare a geamului mai are o solutie de curatat geamul inainte de aplicare si are o durabilitate mai buna.

La 100km/h folosirea stergatoarelor devine optionala :icon_cool:

Link către comentariu

ce "remover" bun imi recomandati pentru a scapa de zgarieturile tip panza de paianjen de pe autoturism ? as dorii daca se poate sa ma ajutati cu un produs pe care il gasesc in romania, precizez ca masina este neagra.

astept un sfat de la voi.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

am 2 intrebari. am dat cu ceara acum max o luna. pt a da polish trebuie inlaturata ceara?degesare?daca da,cu ce?

am o sticluta de sonax car polish/ auto pulidor. se mai poate aplica peste ceara>?

ceara se aplica la 6 luni,asa stiam. intre timp am citit ca unii aplica 2 straturi,altii aplica la 2 luni. intre aplicari trebuie degresare sau se da peste,dupa ce spal masina?

hai ca au fost mai mult de 2 intrebari :P

@sibianul - Polish in 2-3 pasi in fc de ce zgarieturi ai.

Modificat de Muale
Link către comentariu

• 3 weeks later...
@daune_auto ai reusit cumva sa scoti rasina aia de brad? ca si eu am pe un prag in spate si nu mi s-a dus cu spuma activa pentru plastice ...

stie care solutia la problema mea ? :))

Link către comentariu

sunt spray-uri care inlatura rasina,bitum...vezi de ex la mafra,sonax

Link către comentariu

Aloha!

davides, nu merge sa scoti rasina de brad cu degresant? Din cate stiu eu ce nu scoate spuma, dizolva degresantul (bine, nu chiar tot).

Link către comentariu

mie frica sa nu decolorez plasticaraia aia cu degresant ... solutie de indepartare a bitumului am si eu una dar nu prea e de efect !

Link către comentariu

Ma refeream la degresant de la spalatoriile auto. Mergi la una si vorbeste cu un baietas de acolo sa incerce. Aia de obicei scoate si petele de pe caroserie de la asfaltul proaspat turnat.

Link către comentariu

aceeasi problema o am si eu.

am lasat masina astazi sub un plop.

si sunt niste urme portocalii,galbui si sunt tari.

unele au putut fi luate cu unghia usor fara sa zgarii lacul.

dar unele nu.

la unele care s-au desprins au lasat o pata sau ceva de genu pe lac,nu s-au luat in toatalitate.

Link către comentariu

de ce nu incercati sa vorbiti cu cineva de la vreo spalatorie sa va dea putina solutie de spalat? ii dati 10 lei sa va puna intr-o sticluta, o diluati frumos in apa si ati rezolvat problema. solutia are niste proprietati ca daca o lasati vreo 5 min sa atace ea murdaria pe urma se ia si la jetul furtunului sau pur si simplu daca dai cu apa si o carpa. e foarte concentrata.

Link către comentariu

am fost azi la spalatorie.

punctele alea de clei tot acolo sunt.

Link către comentariu

#264! cu jet si spuma de la spalatorie nu o sa se duca decat praf si noroi.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

sunt plin de draci.

ieri dupa ce am spalat masina,am vazut pe aripa si portiera fata stanga niste pete negre.

in prima faza am crezut ca ar fi smoala.

am fost la o benzinarie,am luat un spray din ala de gudron si smoala.

am dat nici o miscare,nu se misca deloc.

am avut 2 puncte de smoala cum am dat pe ele au si inceput sa curga,in schimb petele astea nu ies cu nimic.

am fost din nou la spalatorie,am dat cu degresant rezultat zero.

daca a mai patit careva din voi asa si a scapat de ele va rog sa ma ajutati.

eu tind sa cred ca ar fi un fel de ceara din aia de la vulcanizare,care o dau sa etanseze cauciucul pe janta,poate ma insel eu.

pare sa se fi impregnat in lacul masinii.

am o caruta de nervi. banghead.gif

http://img834.imageshack.us/img834/6526/dsc01237.jpg

http://img706.imageshack.us/gal.php?g=dsc01238og.jpg

Link către comentariu

sunt plin de draci.

ieri dupa ce am spalat masina,am vazut pe aripa si portiera fata stanga niste pete negre.

in prima faza am crezut ca ar fi smoala.

am fost la o benzinarie,am luat un spray din ala de gudron si smoala.

am dat nici o miscare,nu se misca deloc.

am avut 2 puncte de smoala cum am dat pe ele au si inceput sa curga,in schimb petele astea nu ies cu nimic.

am fost din nou la spalatorie,am dat cu degresant rezultat zero.

daca a mai patit careva din voi asa si a scapat de ele va rog sa ma ajutati.

eu tind sa cred ca ar fi un fel de ceara din aia de la vulcanizare,care o dau sa etanseze cauciucul pe janta,poate ma insel eu.

pare sa se fi impregnat in lacul masinii.

am o caruta de nervi. banghead.gif

http://img834.imageshack.us/img834/6526/dsc01237.jpg

http://img706.imageshack.us/gal.php?g=dsc01238og.jpg

Inceraca la PETROM V o sa gasesti acolo de la AREXON (scrach remover) o pasta f putin abraziva care te ajuta sa scoti ce ai tu pe masina .Pui si tu pe o carpa cu microfribra sau bumbac cat un bob de mazarea si freci in zona afecatata de pete . Eu zic ca sigur o sa iasa sigur !

Link către comentariu

am reusit in mare parte sa scap de ele cu diluant.

am frecat ceva,dar au iesit si imediat dupa i-am dat cu polish 3M profesionl de intretinere.

nu s-a matuit vopseaua.

in concluzie atentie mare la vulcanizari cu ce va dau la etansarea rotilor sau eventual sa aveti o carpa sa stergeti surplusul de solutie de pe jante sa nu stropiti masina.

Link către comentariu

Cand aveti probleme cu zgarieturi,contaminari cu bitum sau alte prostii de ce nu apelati la o firma de detailing?e scump dar daca omul stie meseria iti face masinuta mai frumoasa decat atunci cand era noua.poti cumpara si tu produse profi dar trebuie putin research pt a vedea care e mai bun si care cum se aplica.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

referitor la rasina de brad .... am fost la spalatorie si mi-au zis baietii ca nu au cu ce sa o scoata de pe plastic :( ... + ca s-a si uscat acolo ...

Link către comentariu

referitor la rasina de brad .... am fost la spalatorie si mi-au zis baietii ca nu au cu ce sa o scoata de pe plastic :P ... + ca s-a si uscat acolo ...

Incalzeste-o cu aer cald si o sa o poti indeparta cu usurinta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!