Jump to content

Bord computer - schimbare / instalare

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Tie iti trebuie SKC sau codul de 4 cifre aferent noului IC.

Se poate citi cu vag-tacho sau vag -comander parca. Gokey stie multe despre asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci, nu am nevoie cumva de coul pin din cheie? Eu nu vreau sa schimb cipul, vreau doar sa modific codul noului IC, astfel incat sa fie compatibil cu cheile mele !

Link către comentariu

Nu cred ca se poate modifica codul unui IC, se poate citi din el si folosi. Codul nu e in cheie ci in IC ( Bord). Cu acel cod activezi logarea pe IC astfel ca el sa invete alte chei. Dupa ce schimbi IC si il imperechezi cu ECU, te loghezi cu acel cod si inveti in noul IC cheile tale vechi, cipuri pe care IC nou nu le stie. Se pot invata pana la 4 chei. Mai mult poate te ajuta gokey, este din Timisoara : http://vwforum.ro/index.php?showto...t=0&start=0

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Se poate lua codul din vechiul IC (care este pe masina) si pune in noul IC, dupa care invat IC-ul cu cheile mele :tomato: . Am inteles bine? :huh:

p.s: Am vb cu colegul Gokey, dar prefer ca el sa fie ultima solutie :) (din motive financiare momentane)

Ms al_bundy pt raspunsuri ;)

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

NU! Codul din IC vechi nu mai are nici o importanta. Citesti codul din noul IC, te loghezi cu el si il inveti cheile care le folosesti acum. Inteles?

Link către comentariu

S-a discutat toata treaba aici

Urmareste ultimele pagini ca am discutat acolo. In mare: Ai nevoie de IC (cluster), pe care il pui sus. Pe langa asta, trebuie sa il "impoerechezi" cu ECU, dupa care sa adaptezi cheile si voila !

Link către comentariu

• 1 month later...

Pana la urma, am reusit sa montez si eu Clusterele noi. Totul este ok, mai putin vitezometrul, care indica 10 km/h in plus. Am voirbit cu colegul terrabyt si am de gand, deseara sa rezolv problema cu un vag-com . Multumesc Terabyt, yo3 si al_bundy pentru ajutor !

l.e: Am mai descoperit o buba :D . Nu merge reglajul intensitatii de bord. Any ideea?

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

Am observat la intuneric, ca de fapt functioneaza intensitatea :) Era soare si asta a cauzat eroarea :D

Link către comentariu

Ai rezolvat cu vitezometrul?

Link către comentariu

Da Cristi si iti multumesc f mult. Era intr-adevar pus 2 la sfarsit :icon_thumright: Am reglat si snezorul de rotatie si l-am pus pe 0 grade !

Link către comentariu

• 1 month later...

salut ,am si eu o intrebare!pe masinuta din semnatura nu am bc,am vazut la octavia vecinului ca a-i arata informatiile despre consum etc pe displayul din stanga,cel care la mine afiseaza ceasul.nu sant chiar afon,mi-am montat singur cruise control pe masina dar as vrea sa stiu daca pot sa folosesc displayul din stanga si eu pt a citi informatii si de ce as avea nevoie.multumesc si astept un raspuns din partea colegilor de forum.

Link către comentariu

In mod normal ar trebui sa mearga pentru ca display-urile nu difera.. Difera doar softul eepromului si , iti trebuie si maneta de stergatoare , prevazuta cu butoane pentru BC. Ar trebui incercat un soft de octavia (care are BC pe acel display din partea stanga), pus pe un eeprom neprevazut cu aceasta functie. la logan merge activata asa :(

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

mercy mult ,nu ar fi problema de maneta sau legaturile care se fac,dar a incercat cineva asa ceva?stiu ca toti vor maxi dot etc etc dar pe mine m-ar ajuta si displayul cel mic mic !!

Link către comentariu

Au existat verisi care au venit cu asa ceva din fabrica.

post-12158-1217724444_thumb.jpg

Cod: 1J0_919_880_1

Link către comentariu

mercy pentru cod.sant sigur ca au existat dar stie cineva ce trebuie sa schimb sa-l fac si eu sa mearga pe al meu?

Link către comentariu

Ti-am spus, incearca priun schimbarea softului clusterului tau cu un soft de pe un cluster cu BC .

Link către comentariu

@RedFighter

Cum se face chestia asta? De unde iei softul? De pe o Octavia?

Link către comentariu

Pai iti trebuie un vag commander sau un vag tacho, citesti eepromul de pe o octavia , il salvezi, mergi frumos la tine, citesti eepromul si il salvezi intai (faci backup), dupa care pui continutul celuilalt eeprom, pe masina ta :lol:

Link către comentariu

Dar oare chestia asta cu rescrierea EEPROM-ului cum da la o eventuala vanzare a masinii? Se poate depista cumva? Adica nu stiu daca merita operatiunea daca planeaza asupra ta suspiciunea ca ai umblat la km.

Link către comentariu

E greu sa spui omului ce s-a intamplat de fapt? Si nu se modifica km reali ai masinii. Oricum ii poti depista ca ei sunt scrisi atat in ECU cat si in IC

Link către comentariu

nu stiu daca merita operatiunea daca planeaza asupra ta suspiciunea ca ai umblat la km.

Daca lucrarea e facuta calumea, nu mai stii decat tu ce s-a intamplat acolo. Totul depinde de calitatea lucrarii.

Cand am facut la mine, m-am asigurat ca nu raman urme. Nu pentru un eventual cumparator, ci pentru linistea si multumirea mea. :)

Iar despre km, vorba lui redfighter, ce te costa sa-i spui omului de upgrade-ul facut?

Link către comentariu

interesanta treaba cu dispaly-ul mic. nici eu nu am BC, am vrut sa-mi montez, am climatronic, si baie de ulei cu senzor, dar e ceva de munca si cam prost cu finantele...dar daca se poate si pe display-ul mic ar fi ceva...astept cu nerabdare...

Link către comentariu

Pai ce-i asa mult de munca? Ai nevoie de clusterul cu BC, maneta cu butoane, 4 fire cu papuci si cineva care sa-ti faca modificarea. ;)

Poti vedea si aici mai multe detalii.

Link către comentariu

Pt cei car vor sa activeze bc pe lcd mic de la ceas: din pacate nu se poate, deoarece trebuie schimbat lcd, cele cu bc au alta configuratie. Cel mai indicat schimbi tot bordul cu altul care are bc.

Se poate vedea ce caractere poate afisa lcd , la output test pe instrumente. Daca nu afiseaza caractere specifice bc nu are rost sa incercati. :(

Link către comentariu

• Aerofan pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!