Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

am luat masina in septembrie ,merita sa fac revizia la 10000km, cat am acum, sau sa astept pana la 15000km. ma gandeam ca prima revizie sa o fac la zece mi, ca este oarecum si o perioada de rodaj a motorului ???

ps: e vorba de masina din semnatura, ca oricum nu am alta si nici nu intentionez sa o schimb prea curand

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Avand in vedere cat de repede ai facut astia 10.000 de kilometrii presupun ca ai mers foarte mult in afara Bucurestiului.. Asta inseamna ca filtrele tale de aer si de polen sunt relativ curate. Daca ai facut corect "rodajul", atunci nu cred ca ai uzuri pe la motor. De asemenea, nici pe la trenul de rulare nu cred ca sa fie probleme la doar 10.000 de kilometrii.

Avand in vedere presupunerile pe care le-am facut eu nu cred ca ai de ce sa te duci mai repede la revizie.

Link către comentariu

"am luat masina in septembrie ,merita sa fac revizia la 10000km"

Parerea mea ar fi sa schimbi ulei+filtru ulei la un atelier competent (filtrul de origine, e cca 35Ron de la reprezentanta) si le mai schimbi o data la 15K.

Si eu sunt de parere ca in rodaj uzura e mai mare... eu le-am schimbat la 4.500Km.

Link către comentariu

destul de simplu ..am sunat si mi am lasat datele la cei de la PBN ...dupa amiaza au revenit ei cu un tel si a ramas sa fac revizia la ei .m am programat pe 2 febr de dim la un anume domn Eduard ..astetept sa vad si cat o sa coste prima revizie :(

Link către comentariu

Salut si La Multi Ani,

Am facut si eu ieri revizia de 15.000 Km ( 14690) la Scorpion Galati si m-a costat 709.56 RON.

Factura detaliata:

Revizie - 214.2

Materiale mici - 16.07

Filtru ulei - 35.13

Filtru benzina - 113.32

Mobil 1 ESP 5W - 30 PDF 4L - 258.08

Mobil 1 ESP 5W - 30 PDF 1L - 72.76

Link către comentariu

idrag, bidonul de ulei de 1L care l-ai platit separat a fost capacul mecanicului? :)

De ce ti-a facutrat 5L cand in motorul tau intra mai putin de 4?

De ce ai luat ulei LongLife?

Link către comentariu

idrag, bidonul de ulei de 1L care l-ai platit separat a fost capacul mecanicului? :offtopic:

De ce ti-a facutrat 5L cand in motorul tau intra mai putin de 4?

De ce ai luat ulei LongLife?

In motor (cel putin teoretic) intra 4,5 litri. Mi-au dat inapoi ~0,5 litri.

Uleiul nu l-am cerut eu asa mi-au pus ei. De dimineata ma tot uit daca e bun pentru motorul meu fiind VW 504.00, dar am citit tot aici pe forum ca VW 504.00 ar inlocui 500.00, 501.01 si 502.00 adica cele recomandate in carte.

Pe mine cel mai mult ma intriga faptul ca au inlocuit filtrul de benzina deoarece am intrebat initial la telefon in ce consta revizia si au spus doar de ulei si filtru de ulei.

Link către comentariu

• Administrator

1. Conf manualului, intradevar motorul asta ia ~4,5 l

2. Filtrul de benzina nu trebuia schimbat... daca tu nu le-ai precizat ca doresti asta iar ei ti l-au schimbat, ar tb sa-i pui sa ti-l plateasca ei

Link către comentariu

eu am efectuat prima revizie cand am adus masina in tara (asta se intampla prin iulie - masina avea 34000km) la TESS Brasov unde in momentul in care i-am intrebat telefonic cat costa revizia, respectiv schimbul de ulei si 4 filtre mi s-a spus ca aproximativ 500 lei. M-am dus am efectuat schimbul de ulei castrol long life 3 5W30, filtru ulei, filtru benzina, filtru aer, filtru ambient iar factura finala era cu 830 lei, pe care de altfel i-am si platit. cam scump dar asta e. dai un ban dar sti ca nu-l mai ai.

zilele astea trebuie sa fac iar schimbul de ulei si filtre doarece am facut de atunci 15000km, dar nu il voi mai face la TESS. am gasit sa imi faca toate schimburile cu 50 lei (manopera) + ~400lei piesele cumparate de mine.

sa auzim numai de bine. :)

Modificat de valenstein
Link către comentariu

Bine dar asta nu in reteaua de service-uri autorizate Vw.

Eu sunt de parere ca merita sa schimbi toate filtrele la fiecare revizie pentru 100lei cat e filtrul de carburant...cel putin eu asa fac :)!

Link către comentariu

La masina din profil, ultima revizie ,cea de 60.000 km, am facut-o la Midocar pe la 59.000 km si mi-au dat urmatoarea revizie dupa 1 an sau 10.000 de km(ciudat de ce nu 15.000, dar in fine...). Asta a fost cam 10 mil. Acum am ajuns aproape la 70.000 km si imi zice si BC sa fac revizia. Stie cineva la ce sa ma astept ca pret? Si inca o intrebare. A fost cineva vreo data la un service Bosch? e bun de ceva? le-am dat un mail sa-i intreb de revizie dar nu mi-au raspuns inca...

Link către comentariu

multumesc celor care au raspuns la intrebarea mea referitoare la faptul daca merita sa fac prima revizie la 10000 in loc de 15000, intre timp m-am sfatuit cu un coleg din fac care lucreaza la porsche nord (inginer) si cu un prof de la fac , amandoi au spus la fel: masina pleaca din fabrica cu un ulei special pentru primul interval de revizie. M-au sfatuit sa-l tin pana la 15000km, ceeace o sa si fac, dupa prima revizie, eventual la 7500 adica fix la jumatatea intervalui daca o sa ma plictisesc o schimb uleiul si filtrul, urmand la termen sa fac revizia completa. La fel cum a spus si 4abc va recomand si eu datorita conditiilor drum si trafic, din capitala cel putin si nu numai, sa inlocuiti la fiecare revizie uleiul si cele patru filtre.

va urez sa vizitati service-ul cu masina doar la revizii

Link către comentariu

Apropo, cati dintre voi a trebuit sa completeze uleiul inainte de prima revizie (cea de 15.000 km) ?

Eu a trebuit sa fac asta pe cand aveam 9700 km, cam 0,5 litri. (tdi 1.9)

Link către comentariu

Este topic dedicat pentru Consumul de Ulei la G5 TDI.

Va rog sa ramaneti ontopic.Multumesc de intelegere! :P

Link către comentariu

"Rex" ma pregatesc si eu de reviza de 15 mii km., tot la Tess Bv.

Imi spui te rog ce tip de ulei au pus? Cat a intrat si daca uleiul ramas ti l-au dat?

Toate filtrele schimbate, adica ulei, aer, polen si combustibil?

Iti multumesc.

Link către comentariu

power

Am facut revizia de 1 an la Tess Brasov:

Schimbat ulei + filtre = 568.64 RON

Materiale mici = 12.25 RON

Resetat bord = 24.99 RON (cu toate ca nu le-am cerut; acest lucru puteam sa il fac si singur)

Verificare preventiva lumini si lichide = 24.99 RON

Total cu TVA 630.87 RON

Filtre schimbate: polen, aer si presupun ulei (codul este 03C115562 - verifica daca acest cod e pt filtru de ulei).

Am fost intrebat daca am ceva preferinta legata de ulei. I-am raspuns ca nu. Si s-a schimbat cu ulei MOBIL 5W50 - 4l. A mai ramas cam 0.5 l (care i-am primit inapoi).

Modificat de rex
Link către comentariu

Am facut si eu revizia la 40000 (trebuia la 45000 dar am facut-o pe prima la 10000) si a costat 890 lei la PBN.

Ulei Castrol 5 litrii, filtru de aer, ulei, polen si benzina. Interesant este ca manopera a fost 215 lei.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Ieri am facut revizia de 15000km la dealerul SANDRA Iasi. Am sunat marti la ei si am fost programat pentru joi la ora 15.

Intreaga revizie nu a durat mai mult de ~30 (treizeci) de minute si a constat in urmatoarele:

- manopera: 199,92

- materiale mici: 14,99

- filtru aer: 74,86

- filtru praf: 57,91

- filtru ulei: 51, 22

- ulei: 301,64

- filtru benzina: 113,32

TOTAL: 813, 86

(preturile de mai sus contin TVA)

Schimbarea filtrului de benzina a fost solicitata expres de mine, aceasta activitate nefiind inclusa la aceasta revizie.

Imi pare rau ca nu stiu ce ulei mi-au pus si mi-a picat fisa prea tarziu ca sa ii intreb.

Per total am fost foarte multumit de promptitudinea celor de la Sandra, cat si de conditiile oferite (am putut observa permanent pe un monitor ce i se facea masinii, in timp ce serveam o cafea). :coolpics:

Link către comentariu

aveti idee cam ce se schimba in plus fata de o revizie normala de ulei si filtre la 60.000 pt un golf 5 tdi? multumesc

Link către comentariu

Salut,

Acum 2 luni mi am cumparat o masina second G5 1.6 fsi..... masina are acum 66 mii Km si urmeaza sa i fac revizia . Fostul propietar isi facea toate reviziile la Porche dar eu m am gandit sa le fac eu ^_^ (cat de greu sa fie ). Asa ca astazi am fost si mi am cumparat toate piesele de care am nevoie : Filtru/ulei,benzina,polen,aer: toate m au costat 230 lei . Mi am mai cumparat si 4 L ulei Castrol 5w40=170 ron. TOTAl=400 RON. Mai este cineva care a facut acelas lucru pe care eu urmeaza sa il fac ??? Totodata , cine este posesor de 1.6 fsi , nu stiu la kati km de schimba distribuia . eu am inteles ca la 90 mii >??? sa fie adevarat ? Multumesc anticipat

Link către comentariu

Motorul 1.6 FSI are lant de distributie si cred ca se schimba pe la 180 mii km.

Link către comentariu

azi am cumparat si eu ulei si filtre pentru masina ...

4l castrol edge 5w40+ filtru ulei+ filtru polen cu carbon activ , ambele mann 225 lei

maine ma duc sa iau si filtru de motorina tot mann 100 lei.

sper sa am si timp maine sa le schimb:)

Link către comentariu

Probabil ca masina mea s a plictisit sa mai mearga la Porche >>>>pt revizie . asa ca pe asta o sa o fac personal :banghead: Te rog sa imi zici dupa ce o sa faci revizia , pe unde se gaseste filtrul de benzina . M am tot uitat de el dar nu l am gasit . o sa bag masina pe rampa sa ma uit si pe sub ea , poate gasesc ceva pe acolo...

Link către comentariu

am facut revizie la 20,000km acum cateva zile a costat 10 mil inclusiv 1 l de ulei in plus. e mai scump ca la bmw.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!