Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

"folosind un calculator avansat de anvelope plecand de la dimensiunea initiala de fabrica cu care a fost dotata masina cu 235/45/17 ma incadrez in abaterea maxima acceptata " De aici nu deduc decat ca masina ta a fost dotata din fabrica cu 235/45/17. Pe 7.5 din cate stiu parca poti pune 235. pe spate cu siguranta nu ai nici o treaba. Si chiar daca te "incurca" poti pune distantiere. pe fata nu stiu tb sa verifici. Dar la fel nu inteleg cum vrei tu sa o inalti cumparand cauciucuri mai late, in loc sa cumperi cauciucuri cu talon mai inalt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu inteleg de ce lumea incearca sa puna cauciucuri care nu sunt recomandate de producator. Masina asta vine cu 4 dimensiuni.... Pune frate ce se recomanda. Daca vrei sa o ridici, pune arcuri de PDG

Modificat de bZ1
Link către comentariu

Ma minunez de ceea ce citesc pe aici.

Cat crezi ca ridica niste anvelope mai mari? Cu 4mm.

Pe langa aspectul inestetic nu sunt nici practice.

Ce suspensie ai acum?

Sfatul meu pt costyn@serban, daca masina ta e cea din avatar mai bine renunti la acele spoilere daca tot vrei garda la sol mai mare.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

cum imi dau seama daca am cauciuc runflat sau normal ? (bridgestone turanza er30)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ieri mi-am montat cauciucurile de vara,inainte de a le pune am demontat pasajul rotilor de pe fata de unde am scos 3 kile' de pamint si un brat de frunze.Acum caut anvelope ca astea sint duse my2008  bridgestone turanza 225/45/r17 :D Caut dunlop fast response

Link către comentariu

Nu mai cauta, se rod foarte repede.

Link către comentariu

Dar de ce cauti 215/45/17 in loc de 225/45/17?

Link către comentariu

La banii aia gasesti cauciucuri cu performante mai bune.

Link către comentariu

• 3 months later...

Luna trecuta am reusit sa zgarii serios o janta. post-87624-0-56345700-1402935621_thumb.j

Am pus anunturi pe site-uri de dezmembrari si pe forum dar pana acum nu prea am avut succes.

Am fost si pana la brasov sa vad o janta, care s-a dovedit insa a fi reparata.

Si nu gasesc pe nimeni sa-mi faca un retus. Apropo, stiti pe cineva?

Dar, acum, cautand iarasi pe internet dupa janta mea, am gasit niste poze cu jantele Dolomite de Yeti. http://www.porsche-inter-auto.ro/accesorii/accesorii-skoda/skoda-yeti/Janta-aliaj-Dolomite-Skoda-Yeti-CCH630002

Singura diferenta din caracteristici ar fi ET mai mic 45 fata de 54 (pegasus) ceea ce inseamna ca rotile ar fi mai iesite cu 9 mm (daca stiu bine) ceea ce nu ar fi neaparat un lucru rau :D

Ar putea fi mai grele si atunci ar influenta demarajul? Ce credeti mai sunt alte diferente sau ar putea afecta comportamentul masinii?

In alta ordine de idei, invartindu-ma acum pe langa masina am observat microfisuri pe flancul anvelopelor.

Ce ziceti? Ma mai tin 3 luni si vreo 3-4000 km pana trec la rotile de iarna sau trebuie sa ma apuc sa-mi caut anvelope?

post-87624-0-37860100-1405768774_thumb.j post-87624-0-95378400-1405768790_thumb.j post-87624-0-01547800-1405768828_thumb.j post-87624-0-68361500-1405768845_thumb.j post-87624-0-71214200-1405768866_thumb.j post-87624-0-10972300-1405768885_thumb.j

Modificat de loghy
Link către comentariu

Undeva pe sos giurgiului stiu ca era un atelier de reconditionat jante. Eu mi-am vopsit stergatoarele si sint multumit de cum a iesit lucrarea

Link către comentariu

Cred ca este si aici pe forum, dar nu fac retusuri. Unii accepta sa reconditioneze doar o roata, iar altii doar tot setul, si nu as vrea sa sablez jantele daca nu este nevoie.

Link către comentariu

De ce nu ţi—o repari singur?!?

Link către comentariu

Pe topic la golf am pus poze cind am luat avusurile: chit monocomponent din Vitan, smirghel si spray. Cred ca sint poze si pe skoda ca si la asta am revopsit jantele :)

Link către comentariu

Poti eventual sa detaliezi un pic materialele pe care le-ai folosit? Am vazut ca la Golf ai fost multumit de lucrare dar la Octavia ai zis ca au iesit nasol.

Link către comentariu

Daca ai margini de aluminiu ce ies in exterior (nu vad bine poza de pe telefon/lectoc decedat) le iei cu un cutter, apoi cu un plastic intinzi chitul pe rani si dupa juma de ora il poti slefui pina ii scoti fata. Apoi izolezi anvelopa si dai un puf de spray ca sa vezi daca ai slefuit bine. daca esti multumit ii dai pierdut, dar sa gasesti sprayul corect la culoare. Nemultumit la octaviana am fost cind am dat cu spray peste vopseaua data de fostul proprietar. Dupa sablare au fost ok, desi trebuia sa le mai dau o mina dar nu mai aveam rabdare cu ele. :)

Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturi. Nu am margini iesite la jante. O sa vad cand imi fac timp sa ajung in vitan sa cumpar chit si cum reusesc sa gasesc nuanta corecta de vopsea.

Despre anvelope cu cine am mai discutat mi-au spus ca pot sa le mai tin linistit vara asta. Alte pareri? :)

Link către comentariu

In afara de cele expuse, eu zic sa donezi randul asta de jante...cineva o sa-ti ie recunoscator pe viata, chiar si nereparate! :))

Acum, lasand gluma la o parte, cam ce alte pareri astepti? Sau astepti vreun binevoitor care sa si execute ceea ce s-a discutat?

Link către comentariu

În principiu, sprayul de la Sinto e ok; sau altul care e dedicat, gen silver alu rims. Sigur gasesti culoarea tot în Vitan.

Link către comentariu

Multumesc inca o data Dragos  :beer:

In afara de cele expuse, eu zic sa donezi randul asta de jante...cineva o sa-ti ie recunoscator pe viata, chiar si nereparate! :))

Acum, lasand gluma la o parte, cam ce alte pareri astepti? Sau astepti vreun binevoitor care sa si execute ceea ce s-a discutat?

E... jantele nici chiar asa :D

Pareri asteptam despre anvelope. Cat de tare ar trebui sa ma ingrijoreze microfisurile de pe flancuri.

Link către comentariu

din cauza acestor microfisuri dar nu pe flancuri ci pe calea de rulare eu am schimbat 3 anvelope, desi carne era destula. Pentru siguranta mea si a familiei

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut

O mare rugaminte legata de jante si anvelope, masina este Skoda Octavia 2, an 2005, 1.9 TDI, dotata cu pachet drumuri grele (dar folosita normal, ca orice roman, la drum lung merg cam sportiv), anvelopele standard din fabrica venite pe aceasta masina sunt 195/65/15 (si jante tabla).  Stiu ca merg puse jante pe 16, cauciucuri 205/55/16 ar fi cele omologate.

Intrebari:

1. Se pot monta cauciucuri 215/55/16 (cauciucuri de vara) ? imi asum eventualele surprize cu politia...,  

Mentionez aici ca m-am gandit la 215 pentru ca 205 pe Octavia 2 cu PDG poate sunt cam inguste (masina ca si gabarit este totusi destul de lata, inalta..). Apoi 225 ma gandesc ca sunt prea late si influenteaza negativ consumul si uzeaza prematur directia si probabil trebuie talon 50 si deci gropi simtite prea tare.

2. Ca sa pun jante cu spite, aluminiu, de 16 si dimensiunea 215/55/16 (jante indicate si pt iarna/frig), ce cote ar fi indicate sa caut pt J (6.5 , 7.. ?), ET..?,  astfel incat rotile sa arate si bine, masina avand PDG ?

As prefera un ET ceva mai mic, astfel incat rotile sa fie iesite ceva mai spre exterior (dar sa nu fie nici exagerat iesite si sa loveasca), acum imi par prea "bagate la interior".

3. Pentru sezonul de iarna, daca vreau sa folosesc tot jantele de 16 (neachizitionate inca), banuiesc ca ar fi indicate cauciucuri iarna  205/55/16. Ar fi probleme cu aceasta marime? Merg si pe ideea ca daca tot dau bani pe niste jante frumoase si cu comportament la drum mai bun, si apoi daca tot trebuie sa avem cauciucuri iarna cam 5-6 luni din 12, atunci nu as vrea sa vad masina tot cu cele de tabla si capace. 

Am citit si aici pe forum, o sa mai caut tot aici impresii/sfaturi/poze,  insa as dori sa ma lamuriti intrucat la Octavia 2 cu PDG situatia difera fata de cea fara si nu vreau sa dau bani aiurea daca tot e sa cumpar Jante pe 16, Cauciucuri Vara, Cauciucuri Iarna.

multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!