Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

octavia 4ever

sincer cam scutura PDG+16" la

fel de tare ca un passat b6 sportline+16" , si eu mi-as pune pegasus pe 17 dar asta doar dupa ce schimb suspensia cu una normala .. eu zic sa te mai gandesti !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suspensia nu as schimba-o pt ca imi place mult iarna cand ma uit la altii intepeniti iar eu trec cu ea mai departe, iar bani de alta masina pt iarna nu prea am, in conditiile in care am nevoie de ea zilnic, nu pot risca sa nu mai pot iesi cu ea pe strada in vreuna din zile din cauza zapezilor cum au fost in februarie anul asta.

Link către comentariu

Pot folosi rezerva Dunlop fabricata in 2003 si neatinsa in portbagaj pana acum..in combinatie pe roata opusa cu un Dunlop nou? Ca nu-mi vine s-o arunc..arata impecabil..si ar trebui sa inlocuiesc 2 anvelope..tocite 50% ..deci as avea ce lasa de rezerva si as economisi jumatate din bani. E periculos cu fabricatie asa veche?

Sent from my MB525 using Tapatalk 2

Link către comentariu

eu am Pegasus pe 17" fara PDG si daca ar fi sa aleg din nou jantele, tot p-astea le-as alege!

Cele de iarna sunt din tabla de 16". Pe langa diferenta la stabilitatea pe viraje, eu mai simt una la plecarea de pe loc: mi se pare mult mai greoaie plecarea de pe loc cu jantele de 17" din aliaj (sunt de 2 ori mai grele decat cele din tabla).

Dar asta e alegerea mea raportata la utilizarea masinii. Probabil daca as fi facut un nr dublu de km anual, n-as fi luat nici 1.8 TSI si nici jante de 17" ci 1.6 TDI cu jante de 15" (consum redus si cauciucuri ieftine).

Fiecare stie in ce conditii isi utilizeaza masina si poate trage o concluzie daca i se potrivesc sau nu anumite "optionale"

Link către comentariu

octavia 4ever

RzzV,mai gandeste-te ca un cauciuc

pe 16 e 4 milioane pe cand acelasi cauciuc pe 17 e 6 milioane :))

Link către comentariu

In afara de aspect mai smecher, nu ai nimic in avantaj la jante pe 17. Cand am luat eu masina la fabrica nu se putea comanda pachetul PDG cu jante de 17.... Oare de ce?

Link către comentariu

pentru ca in mod normal nu se poate combina PDG cu jante 17''

a fost o singura data o exceptie (nu aveau pe stoc jante 16'' la fabrica) si au montat jante de 17'' , inclusiv la masinile care aveau in configuratie PDG.

Link către comentariu

....pentru ca suspensia e foarte dura si in combinatie cu jante mari (cauciuc cu talon mic) rezulta ceva horor. V-am zis ca pe golf am PDG+16 si e foarte rigida, ai impresia ca se rupe ceva cand iei o groapa mai serioasa.

Link către comentariu

....pentru ca suspensia e foarte dura si in combinatie cu jante mari (cauciuc cu talon mic) rezulta ceva horor. V-am zis ca pe golf am PDG+16 si e foarte rigida, ai impresia ca se rupe ceva cand iei o groapa mai serioasa.

Mie unul nu mi se pare ca e asa rigida a mea, si am PDG + jante pe 16. Acum la partea cu pretul sunt de acord, e o diferenta la bani si nu stiu daca merita neaparat sau nu + bataia de cap cu vandutul jantelor de acum si cumparatul altor jante :(

Link către comentariu

Am cerut un test drive la cei de la Mobel Auto (sunt singurii dealeri skoda din Ploiesti) si din pacate nu au masina cu jante pe 17" :( Daca nu gasesc pe nimeni care sa aibe si sa pot merge, cred ca merg pe mana voastra si raman la cele de 16", insa as vrea sa imi recomandati niste anvelope pt ca trebuie sa le schimb, si as vrea ceva care sa reziste foarte bine la uzura (plecat tare, frane bruste, serpentine in viteza, etc) si "sa se lipeasca" de asfalt cat mai bine, sa aiba aderenta cat mai buna (chiar si in conditii de ploaie - cele de pe masina mi se par cam slabe pe timp de ploaie), si nu in ultimul rand, sa nu fie zgomotoase (cele de pe masina - Bridgestone Turanza nu mi se par deloc zgomotoase, deci daca ar fi ceva la fel sau chiar mai putin zgomotos ar fi foarte ok).

Link către comentariu

• 1 month later...

Dupa un sezon de utilizare, iti pot recomanda fara retineri Michelin Pilot Sport 3. Nu stiu nivelul de zgomot, comparativ cu ce ai tu, insa la celelalte capitole vor fi peste asteptarile tale.

Link către comentariu

• 2 months later...

Multumesc pentru raspuns. Alte pareri? Mi-ar placea sa am de ales intre mai multe variante. Maine poimaine vine primavara iar, si trebuie sa trec la alte incaltari. :)

Link către comentariu

Eu am pegasus 17" cu bridgestone 225 /45/r17 si sint foarte multumit de janta cit si de anvelopa Sta lipita de asfalt masina Poate peste vreo 2 ani cind schimb cauciucurile de vara voi trece pe Continental

Link către comentariu

Eu am pegasus 17" cu bridgestone 225 /45/r17 si sint foarte multumit de janta cit si de anvelopa Sta lipita de asfalt masina Poate peste vreo 2 ani cind schimb cauciucurile de vara voi trece pe Continental

Si eu am tot pegasus 17'' cu bridgestone potenza + pdg (asa a venit din fabrica) si nu imi plac deloc, vreau sa scap de jante si sa trec pe 16'', efectiv termina bucseraia (pe fata, bucsele mari din spre spate nu stiu cum se cheama, trebuie sa le schimb se simpte un zgomot mai puternic la gropi, guri de canal) si iti rupe coloana, cauciucurile dupa 4 ani si 80.ooo km sunt crapate rau pe laterale. De iarna am pe 15'' si efectiv e cu totul alceva mai ales pe drumurile noaste, se simte o diferenta enorma la gropi, canale etc.=

Modificat de ecu
Link către comentariu

Ma mir ca tu ai reusit sa comanzi pegasus cu pdg ca mie dealerul mi-a zis ca nu se poate dar nu'i problema eu sint multumit Daca vrei sa scapi de jante incearca la sectiunea vinzari ca gasesti doritori de schimburi.Dupa 4 ANI SI 80 000 km este timpul sa le schimbi Mitul este ca PDG-ul termina bucsaraia

Link către comentariu

s-a mai discutat de multe ori pe forum problema pdg + jante 17''

in mod normal nu s-a putut comanda combinatia, dar a fost un lot in fabrica la care nu au avut jante pe 16'' sa le monteze si s-au montat pe 17. Cine si-a configurat masina cu jante pe 16'' + PDG (combinatia asta era permisa de configurator), a avut surpriza sa ii vina cu jante pe 17'' + PDG

Link către comentariu

Bun, cu jantele pe 17" am inteles, dar pt cele pe 16", ce anvelope ar fi ok? Am spus mai sus din ce puncte de vedere. Si sa reziste destul de bine si la conditii grele, nu sa ramana pe asfalt toata anvelopa dupa cateva serpentine luate in viteza.

Link către comentariu

Pe 16" , eu am avut din fabrica Bridgestone Turranza si au fost ok (fabricate in Franta), pe urma cand am luat aceasi marca fabricate in Spania, dupa 2 luni le-am vandut, ffff proaste cauciucul foarte tare si plasticos, in locul lor am luat Dunlop Sp Fast Response fabricate in Germania si sunt foarte multumit.

Modificat de kok
Link către comentariu

Ce a contat mai mult in alegerea ta, faptul ca erau fabricate in DE si nu mai erau provenite din Spania, sau ca erau Dunlop si nu mai erau Bridgestone ? Ce atu-uri ai descoperit la SP Fast Response ?

Link către comentariu

turanzza nu am gasit la momentul respectiv fabricate in Germania sau Franta, daca gaseam nu ma mai uitam la alte marci. Celor originale nu am avut ce sa le reprosez. Un prieten mi-a recomandat Dunlop si cum erau si fabricate in Germania si cu DOT bun nu am mai cautat altceva. Fast response sunt mai moi decat Turranza si sunt un pic superioare pe carosabil umed, dar in mod sigur le voi toci mai repede.

Link către comentariu

Hmm, Turanza intr-adevar nu sunt cele mai reusite pe timp de ploaie, dar cand e uscat pe jos iar temperatura este peste 5-6 grade se comporta ireprosabil. Ceva care sa se uzeze mai repede decat astea in niciun caz nu vreau. Cele ContiPremiumContact de la Continental le-a incercat cineva? Cum sunt raportate la ce am spus mai sus?

Link către comentariu

Hmm, eu folosesc de mai bine de 4 ani Bridgestone Turanza si nu am neaparat aceiasi parere ca voi, ba din contra, as zice ca in afara de carosabil umed nu exceleaza la nici un capitol. De aici a venit si intrebarea mea in ideea in care la vara vreau sa ma innoiesc,sigur cu asimetrice , dar parca as fi tentat sa aleg si altceva decat Turanzele..

Link către comentariu

@radioman: eu cred ca depinde si de fiecare lot, dar sincer, pe carosabil umed ale mele nu se tineau prea bine pe asfalt, in schimb pe uscat la peste 10 grade afara, rup aderenta, nu intra niciodata ESP la viraje bruste, etc.. si ABS la franare fara sa faci intentionat sa intre, undeva peste 30-40km/h oricum, altfel pur si simplu masina urmeaza traiectoria fara probleme. In schimb la 5 grade zici ca ai niste roti din plastic. Diferenta de la 10 la 5 grade e imensa la ele, pur si simplu aluneca foarte rau.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!