Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

Pai nu e nici o incurcatura...

Presupun ca masina are pachet sport daca a venit cu jante de 18. Cum au spus colegii mai sus, ai 2 optiuni:

1. Jante originale (de Skoda) cu cauciucuri de 18 cu talon jos, rigide, stabile, zgomotoase, pretentioase, arata bine, trecute in carte

2. Jante de audi (pe o Skoda?!) cu cauciucuri de 205 (sau 215, nu prea conteaza), talon mai inalt - 55% - mai confortabile, mai siletioase, mai putin stabile, arata ca nu sunt de acolo si trebuie sa mergi la RAR pt adnotare in certificat...

Personal, am ales jante pe 16, pt ca sunt prea multe gropi si prea putine autostrazi in Romania. Eu unul as incerca sa vand ambele seturi si as cumpara un set original de Skoda pe 16, max 17. Nu arata a carpeala. Jantele aftermarket gen OZ sau alte marci cunoscute ar fi OK, dar din experienta nu tin ca cele OEM la bataia de joc de la noi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a rezolvat ! Saptamina viitoare vin anvelopele 225 40 18 Dunlop SP Sport 01 Mai departe noroc sa fie sa nu le rup si casco sa isi faca treaba.

M-a ajutat la alegere o oferta buna ptr rotile de audi

Link către comentariu

Am avut pana acum 3 seturi de Dunlop - 2 vara, 1 iarna, si nu mi-a parut vreodata rau de alegere.

Link către comentariu

• 5 months later...

Buna la toti utilizatorii si posesorii de Octy 2. Vrea sa intreb si eu pe cei care au cumparat masina noua de dealer direct cu jantele de aliaj originale skoda, daca pentru roata de rezerva au primit a janta de tabla sau a cincea janta de aliaj ??? Multumesc ! (eu sunt cazul cu rezerva de tabla)

Link către comentariu

Masina din apr 2010 , jante Pegasus 17" , anvelope Bridgest.225/45/17 Potenza , rezerva de tabla 16" cu Goodyear 205/55/16 .

Link către comentariu

Toate vin cu rezerva de tabla. Nu cumva era la optional sa pui rezerva din aliaj...?... pe care oricum nu prea ai ocazia sa o folosesti. Eu dupa 3 ani am rezerva (tabla) nefolosita.

Link către comentariu

Corect ce spui ; doar ca , din ce am inteles eu din documentatia Skoda , masina trebuia sa vina cu roata de urgenta , nu cu roata normala .

Nu ca mi-ar parea rau...

Link către comentariu

La skoda tocmai asta mi-a placut: in dotari standard rotata de rezerva este normala, nu din aceea temporara (subtire). La golf, de exemplu, am pus optional roata de rezerva normala din tabla. S-a schimbat intre timp ceva....?

Link către comentariu

NU cred ca skoda avenit vreodata cu roata subtire. Roata de rezerva din aliaj e optional. l-am comandat in eventualitatea ca stric vreo janta si er mai ieftin optionalul + una de tabla ca o janta de aliaj OEM cumparata dupa.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

• 5 months later...

Unde pot gasi un catalog de jante OEM pe 17"? Mai erau in afara de pegasus unele tot cu spite late dar aveau un model mai special..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

stie cineva daca la skoda octavia 2 FL se potrivesc jantele de la skoda octavia 1? nu am posibilitatea sa merg la un service sa verific, deoarece cel cu jantele este din alta localitate.

multumesc

Link către comentariu

nu se potrivesc.la tine ai prinderea 5x112 mm iar la octi 1 este 5x100mm.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut. Am si o intrebare la colegi. Are cineva montat pe jantele Pegasus cauciucuri cu dimeniunea 205 50 R17? Stiu ca jantele vin standard cu 225 45 R17. Oare latimea de 205 nu e prea mica pentru janta? Mc.

Link către comentariu

Nu cred ca e problema cu latimea dar in schimb masina va sta foarte cocotata.

Link către comentariu

mafia, ambele variante sunt posibile pe octi:

205/50 R17 cu dimensiune janta 6Jx17 fie

225/45 R17 cu dimensiune janta 7Jx17.

Difera doar latimea jantei: la primele e 6J, la cele din urma 7J. Trebuie sa ne spui si pe ce janta s-au montat :)

@sorin_balan: masina NU va sta foarte cocotata, sunt dimensiuni echivalente 205/50 si 225/45. Raza rotii NU se va modifica decat nesemnificativ, mai exact 205/50 se va inalta cu 1.5mm (diferenta de raza). Deci... :)

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

BLiTZ, am verificat si eu raza si circumferinta si am vazut ca eroarea e mai mica la 205 50 decat la 215 50. De cocotata nu cred ca e problema, problema de care imi este frica ar fi: buza jantei sa nu iasa mult in exterior si sa ating janta la borduri sau sa sara de pe janta la viraje.

Intrebarea era daca pe latimea jantei de 7J pot monta cauciuc de 205 50?

Jantele sunt Pegasus originale Skoda din 2007, acum am montate pe jante dimensiunea 235 45 R17, dar vreau sa trec la 205 50 R17.

Modificat de mafia
Link către comentariu

Aha, deci pana la urma problema e cum se impaca 205/50 cu jantele 7J.

Sincer, la intrebarea asta NU stiu ce sa raspund; cineva care a montat cred ca poate oferi o informatie sau, eventual, sa faci un experiment si sa descalti macar o roata de proba si sa-i pui 205-ulca sa-ti faci o idee despre cum arata.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare , vreau sa imi schimb cauciucurile de vara Bridgestone Turanza ER 300 deoarece sunt uzate .As avea nevoie de ajutorul vostru; ce parere aveti de Good Year Eagle F1 ? Cele pe care le am acum se comporta foarte bine si pe carosabil umed . Daca sunt mai proaste decat cele pe care le am acum renunt la good year . Daca aveti pe masinile voastre alte cauciucuri si sunteti multumiti de ele va rog sa imi spuneti .

Este vorba de aceste cauciucuri

Modificat de octavia 4ever
Link către comentariu

Parerea mea e sa ramai tot la ce ai avut pana acum, eu am la un Santa Fe Good Year Excellence si sunt foarte zgomotoase, asta iarna am avut Nokian si erau mult mai silentioase, banuiesc ca pana se mai uzeaza o sa faca asa, chiar nu ma asteptam de la niste cauciucuri Good Year sa faca asa zgomot :huh:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salut baieti am si eu o intrebare; vreau sa pun pe skoda octavia 2 1.6 benzina jante pegasus de 17' credeti k o sa am probleme??? va multumesc

Link către comentariu

barcea_mare

:offtopic: cum de ai 110 cai pe 1.6 mpi?

Link către comentariu

Poate are omul cipare sau poate asa i-a iesit la dino.

@gajgurin Or sa se simta ca-s mai grele...O sa simti masina mai lenesa, in rest castigi stabilitate aderenta la franare(la acceleratie nu se pune). Plus ca o sa arate mai bine.

Eu as merge maxim pe 16 la acest motor.

Link către comentariu

Salutare , vreau sa imi schimb cauciucurile de vara Bridgestone Turanza ER 300 deoarece sunt uzate .As avea nevoie de ajutorul vostru; ce parere aveti de Good Year Eagle F1 ? Cele pe care le am acum se comporta foarte bine si pe carosabil umed . Daca sunt mai proaste decat cele pe care le am acum renunt la good year . Daca aveti pe masinile voastre alte cauciucuri si sunteti multumiti de ele va rog sa imi spuneti .

Eu am GoodYear Eagle F1 Asymmetric, 225/45/17 ... nush ce dimensiuni cauti tu, dar astea sunt super, cel putin pt mine. Au o stabilitate excelenta, mai ales pe curbe; nu mai spun pe umed ... si nu mi se par nici zgomotoase.

Modificat de Shymano
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!