Jump to content

Consiliere achizitie

Marku
 Share

Postare recomandată

Legat de stil, ca sa completez, eu am mers mai mult cu piciorul ridicat, unde era vale/munti o lasam in frana de motor etc.Chiar si mai agresiv altadata cel mai mult a luat 6,3L la consum 1.

Oricum cunsum de 4 extern cum scrie in carte la mine...doar sa las roata/bancheta etc pe jos si sa fiu doar eu cu scaunul , putina motorina si roti pe 15"... poate...a... si sa mai slabesc eu vreo 15 kg. :lol:

La mers normal nu iese asa ceva, oricat de constant ai tine-o.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iese dar vezi tu conditiile in care e facut testul pentru exterior e facut la o viteza intre 100-120 km/h cu cruze control. Oricat ai tine tu din picior pedala de aceleratie tot ai sa ai momente cand apesi prea tare sau prea putin in asa fel incat sa fie ceva diferente.  Plus ca nu se foloseste ac si se face la temperaturi ok si nu pe sosele facute sa ai cat mai multa rezistenta.

Dar sa stiti ca se poate face un consum ca la carte pe un traseu ca de exemplu Iasi - Bucuresti - Iasi.

Stiu pe cineva care are skoda superb tot 4x4 tdi de 170 de cai si a scos consum de 4.8/4.9 mers foarte economic cu o viteza medie pe tot traseul undeva la 70km/h.(in localitate viteza a fost mare :d )

Eu am scos pe traseul Iasi - Bucuresti - Constanta - Iasi acum vreo 5 ani in urma 5.3 cu o toyota avensis motor 1.8 benzina. Mers noaptea cu 105 km/h maxim nu mai stiu viteza medie fara ac 2 persoane bagaje mediu cu acceleratii batranesti si mers in localitate 60-80km/h

Link către comentariu

Aproape corect. da si eu am mers circa 30 km Galati-Independenta cu 80km =adica cu personalul :lol:  asa sa vad ce iese, 3 adulti 2 copii 7+3ani =consum 4.8L. Dar,  4 L am vaut doar cand am coborat de la Balea la Cartisoara parca, am avut consum 2.7L Asa nu!

oricum la mine s-a mai aseat un pic in sensul ca la cum am scris mai sus, indiferent de mers consumul 1 a fost 6.0L pe 1300.9km. Si eu m-am mirat de cifrele astea rotunde.

Asta e, poate se mai lasa, acum nici sa consume un 2.0TDi= 2L/100 nu se poate, dar nici cum dau ei 4L, si nici 6L ca la mine.

Corect ar fi 5-5.5 L Asa e corect dupa mine.

Link către comentariu

Si eu am scos 4.9% de la Bistrita la Bucuresti, deci pe o distanta apreciabila.

Dar masina era pe la 1000-2000 de km si am mers noaptea. Am facut si plinul la pompa si a cam corespuns.

Link către comentariu

Inseamna ca undeva este o problema, ori eu eu masina, daca la voi masinile consuma ca in carte iar mie cu 2 litri mai mult in exterior.

La o plecare ulterioara prin tara am sa stabilesc cu voi o intalnire sa mergem impreuna sa vedem ce iese.

Dar mers normal spre mai tare, adica nu cu 80-90 sa ne depasesca, carutele. Oricum mai incerc, dar consum de carte nu am vazut oricat de incet am mers si economic.

Sa fie alta tehnologie la motorul de Superb decat la Octavia?

Oaspetele cu masina am aproape 22000km pe care eu i-am facut integral.

Link către comentariu

Pentru a avea un consum mic nu exista nici un secret, doar cateva reguli simple: mersul constant, fara acceleratii puternice, anticiparea traficului si viteze de croaziera in exterior pana in 120 km/h. Evident pentru asta nu trebuie sa te grabesti si sa fii relaxat in trafic. Cum am mai postat acum o saptamana, consumul afisat pe Buc-Brasov a fost de 4.9%, iar la intoarcere pe coborare Brasov-Buc a fost de 3.9%. Un alt record a fost acum o saptamana Sinaia-Buc (la vale !) consum 3.6% (distanta 140 km, vit medie 83 km/h).

Cum spunea si 75NOR, in exterior poti scoate un consum sub 4.5% la drum intins daca nu faci raliu si mergi linistit.

Ca idee, cu O2 1.9TDI PD am avut un consum exterior cu AC (Buc-Oradea) de 4.6% (distanta 587 km, vit medie 67 km/h), iar cu motoare CR se poate obtine un consum mai mic decat la cele PD.

Recomand diesel, cu benzina nu poti obtine un consum foarte mic, indiferent cat de atent mergi.

Modificat de radumelinte
Link către comentariu

In sfarsit, ma bucur ca mai sunt si altii care scot consumuri in jur de 5% si nu se plang ca au mers cu personalul.

@dpc, hai sa recapitulam, ca sa fie foarte clar:

Poti scoate consumuri mici in urmatoarele conditii:

• 2 persoane cu bagaje usoare in masina. Daca tu mergi 3 adulti si 2 copii si bagaje full, adica aprox 400kg incarcatura, ce consum vrei sa ai ?
  • presiunea in roti - nominala. Eu am 2.3 in roti, cat scrie pe usita rezervorului. Daca se merge sub nominal, mai ales cand incarci masina creste consumul ca la balamuc
  • Nu faci consumul cand afara sunt 30grade. Consumuri bune obtii in zona 15-22 grade afara, adica aerul sa fie rece, favorizand arderea si implicit eficienta motorului
  • Folosesti cat mai mult tempomatul
  • Anticipezi traficul.

Atat timp cat este relaxat la volan si te bucuri de condus, peisaj si companie, poti scoate consumuri mici, iar asta nu presupune sa mergi cu 80km/h

Intrucat suntem Off-topic de o vreme buna si o tot batem in cap cu consumul, va propun sa lecturati si sfaturile astea:

http://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/10-sfaturi-pentru-un-condus-economic-8050171

http://www.promotor.ro/masini-noi/news/gerhard-plattner-a-parcurs-2.000-km-cu-un-plin-de-motorina-8268320

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

@Daniel Florici - Sunt multumit de TDi de 170 pe superb.

Nu as alege alta motorizare din gama curenta disponibila pe Superb.

Totusi mi-ar placea un motor care sa il pot tura la 6000 rpm in depasiri, sa aiba cuplu de diesel (250-350) si putere la 180-210 cai si care sa fie mai ieftin :). Cred ca 1.8 tsi de 180 de cai se apropie de cerintele mele :)

Legat de consum eu am 6.32 l/100 de cand am luat masina (47 k km.) In afara, daca ma dau rau la ea consuma 6.5-7, dar normal 6, iar economic 5.5 

PS- Eu schimb placutele la peste 70 k km :) (adica la fosta masina cand am avut dauna totala aveau 40% carne si 70 k km)

Modificat de nsm
Link către comentariu

Tu cum faci consumul long-time ? Trip2 se reseteaza la 99h59min ...

Ai o aplicatie, ceva ?

Link către comentariu

Daniel Florici

O intrebare legata despre DSG. La un motor de 2.0 TDI 170 de cai cutia DSG scoate consumuri mai bune decat o cutie manuala? Este fiabila acest DSG pe TDI, merita un DSG in schimbul celei manuale? Intentionez sa cumpar un superb si sunt indecis de transmisia pe care sa o aleg. Scuze moderatorilor daca am postat gresit si rog sa fie directionat catre topicul potrivit. Multumesc!

Link către comentariu

Tu cum faci consumul long-time ? Trip2 se reseteaza la 99h59min ...

Ai o aplicatie, ceva ?

Incearca fuel log.
Link către comentariu

O intrebare legata despre DSG. La un motor de 2.0 TDI 170 de cai cutia DSG scoate consumuri mai bune decat o cutie manuala? Este fiabila acest DSG pe TDI, merita un DSG in schimbul celei manuale? Intentionez sa cumpar un superb si sunt indecis de transmisia pe care sa o aleg. Scuze moderatorilor daca am postat gresit si rog sa fie directionat catre topicul potrivit. Multumesc!

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, GO FOR DSG !!!!

Odata ce vei avea DSG nu-ti mai trebuie manuala.

Dincolo de confort, ca sa-ti raspund la intrebare, am avut 2.0tdi 140cai pe Passat, acum am 2.0tdi 140 cai DSG pe Superb. Acelasi motor, acelasi stil de mers, scot intre 0.5l/100km si 1l/100km mai putin cu DSG.

Cat despre fiabilitate, pot sa-ti spun ca la 155 000km, in regim de masina de firma, "celalalt Superb din viata mea" :) nu are niciun fel de problema, nu a avut nicio reparatie. Vad si conduc masina aceea minim la 2 saptamani si tocmai datorita fiabilitatii ei in conditii de exploatare nemiloase am decis sa-mi iau si eu Superbul.

La 155 000km, cutia schimba la fel de repede si la fel de lin ca si cutia Superbului meu ce are doar 6500km.

Daca bugetul iti permite diferenta, ia-ti DSG, cu siguranta vei fi multumit.

Despre confort, numai cuvinte de lauda, in timp ce o vei conduce te vei intreba de ce nu ti-ai luat DSG mai devreme :)

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

@75 NOR - folosesc o aplicatie de IOS facuta de un coleg de pe forum. Se cheama Car Monitor si trebuie sa bagi datele de pe bon + nr km cand alimentezi.

@Daniel Florici - daca esti meserias poti consuma mai putin cu manuala . Daca nu vrei batai de cap, ia DSG.

Eu unul de banii aia as pune 4x4 + Bolero...

Modificat de nsm
Link către comentariu

e chestie de gusturi cu automata vs manuala.

eu zic ca in acelas stil de condus  manuala va consuma asa cum scrie la carte mai putin decat automata.

dar nu cred ca cineva isi cumpara superb ca sa faca consumuri cat mai mici.

E adevarat ca e un factor cat consuma masina dar totusi nu dai 30 mii de euro pe ea si sa spui ca imi iau automata sau manuala pt ca consuma mai putin cu 0.5 l/100 km.

Ideea e, cel putin pentru mine, cand iti iei o masina noua pe langa "siguranta" ca nu te lasa in drum cand iti este lumea mai draga ti-o poti configura cum ti-o doresti tu.

Daca vrei consum dute pe polo aygo 206 fabia etc.

Link către comentariu

Daniel Florici

Cam asta  e configuratia pe care o vreau 

Superb Elegance TDI CR

Tractiune Fata, Motorina / 2.0l / 125kW/ 170CP, Manuala - 6
trepte, 5 Usi,

Alb Candy          

Tapiterie: Piele

Duze stropitoare parbriz incalzite           

Hill Hold Control si TPM -            

Jante din aliaj usor Luxon 7.5Jx18"         

Parbriz incalzit  

Pregatire telefon GSM III Premium       

Radio-CD & MP3-player Bolero 2 DIN cu             

Scaune fata / spate incalzite     

SunSet

Tapiterie piele / piele artificiala cu scaune ventilate ( Ivory)

Volan multifunctional   

Link către comentariu

Foarte bune preturile la Superb 2 FL. Chiar foarte bune.

Link către comentariu

@daniel florici : Frumoasa configuratia !

Daca-mi permiti cateva remarci:

1. Vrei piele obligatoriu ? In dilema Piele vs. DSG am fost si eu si am ales DSG :)
  2. Mergi frecvent 4 persoane in masina ? Altfel scaunele incalzite spate sunt degeaba
  3. Pune si SoundSystem: e doar 350E si merita fiecare cent. Primesti 2 incinte audio + egalizator in plus si e diferenta mare fata de sistemul stock, mai ales in redarea mediilor si joaselor, simti ca are profunzime sunetul
  4. Neaparat senzori parcare fata spate. Sunt 500E bine folositi. Altfel, te vei chinui cu masina si e pacat de barele albe sa aiba zgarieturi negre :)  Eu mi-am pus doar senzori spate si acum imi pare rau ca nu am dat inca 300E diferenta ca sa ii am si pe fata
  5. Mor de curiozitate sa vad cum arata Alb Candy + roti 18'', desi nu vreau sa conduc asa ceva, mi-e mila de masina pe drumurile noastre mizerabile. Vei simti absolut toate denivelarile, inclusiv pietricelele de pe sosea. Se simt si la 17'' :(
Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Daniel Florici

1. Piele a fost primul criteriu si v-a ramane piele

2.Frecvent nu stiu dar pe timp de iarna a mea mama e cam friguroasa si ca un rasfat pt ea , merita.

3. Aici ma mai gandesc cu Sound System, am un copil mic si nu cred ca o sa pot da volumul la maxim , mai degraba ii folosesc pt senzori fata, cu toate ca si astia m-i se par in plus, cine stie sa parcheze o face si fara senzori

4. Sunt niste video unde te poti uita cum arata Alb_ roti 18", am mers cu roti de 17" si nu e mare diferenta la socuri, dar la stabilitate o sa fie. V-a fi o masina de drumuri lungi, vacante. Pt activitatile zilnice ma servesc de Fabia

Link către comentariu

"Va" ramane nu "v-a" ramane, nu e typo. "Va" fi nu "v-a" fi. "mi" se par nu "m-i" se par. Shaworma sau shaorma? Sau o fi șaorma... sau nu se poate sau mai mult de doua ori? :)

@75NOR : esti tatic. Eu n-as putea parca Superb-ul fara senzori fata si sa nu raschetez vreo 2.

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

Daniel Florici

Curios ce ziceti voi cu parcatul.........am condus Land Rover Discovery si nu m-am speriat chiar deloc 

Modificat de Daniel Florici
Link către comentariu

Unii sunt mai priceputi. Pentru restul exista Park-Pilot/Assist :)

Link către comentariu

Daniel Florici

Park-Pilot/Assist chiar sunt niste bani aruncati in vant

Link către comentariu

1. Piele a fost primul criteriu si v-a ramane piele

2.Frecvent nu stiu dar pe timp de iarna a mea mama e cam friguroasa si ca un rasfat pt ea , merita.

3. Aici ma mai gandesc cu Sound System, am un copil mic si nu cred ca o sa pot da volumul la maxim , mai degraba ii folosesc pt senzori fata, cu toate ca si astia m-i se par in plus, cine stie sa parcheze o face si fara senzori

4. Sunt niste video unde te poti uita cum arata Alb_ roti 18", am mers cu roti de 17" si nu e mare diferenta la socuri, dar la stabilitate o sa fie. V-a fi o masina de drumuri lungi, vacante. Pt activitatile zilnice ma servesc de Fabia

1. Atunci e clar. Piele sa fie

2. Clar si aici. Oricum diferenta nu e mare ca si bani

3. Nu e neaparat de ascultat tare ci de calitatea sunetului. Corect, de banii astia pui si senzori fata, mai ales ca la Elegance cei spate sunt inclusi.

4. Ok

Curios ce ziceti voi cu parcatul.........am condus Land Rover Discovery si nu m-am speriat chiar deloc 

Discovery e floare la ureche la parcat: unghiuri clare, forme patratoase, e super simplu la parcat. Am acasa LandCruiser 90 si este un vis la parcare, datorita vizibilitatii bune si unghiurilor simple.

Mai ales in spate Superbul te poate pacali, datorita lunetei inclinate si a formei rotunjite a barei spate.

In fata simt lipsa senzorilor doar la parcarile la bordura, sau cu stalpisori in fata masinii, unde estimez spatiul pana in fata. :)

Park-Pilot/Assist chiar sunt niste bani aruncati in vant

Park Pilot este sistemul de senzori de parcare.

Park Assist e sistemul automat de parcare, cel care misca si volanul. Am testat si din punctul meu de vedere nu-si merita banii. Cam toti cei care au il folosesc in prima saptamana si apoi doar sa le arate prietenilor ce masina misto au :) ca parcheaza singura

Intrebare intrebatoare: Tu vei comanda un Superb FL sau vrei sa prinzi unul dintre ultimele non FL de pe stoc ?

In caz de comanda, se pare ca vei fi primul Superb FL de pe forum :)

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

@Daniel Florici

Ma bag si eu in seama, si recomand urmatoarele : merita DSG - dar si padele volan - in D sau S, orice depasire devine o placere, -/+ (ma intreb cum o fi sa te joci la padele pe-un TSi 1.8 sau 2.0), merita Park Pilot, merita incalzire in scaune inclusiv spate, un semn de intrebare pentru tapiterie piele .... Eu unul am piele, negru Glamour, elegant dar greu de intretinut. Nu stiu cum este cu bej Ivory, dar pe negru se vede orice, scame, firimituri (degeaba explic copiilor ca nu au voie sa manance in masina, putin le pasa  :icon_geek: ), pete de la degete, la fel si praful. Am in portbagaj o intreaga trusa de interventie, spay-uri, lavete, creme, etc Cateodata-mi pare rau ca am ales piele. Acelasi semn de intrebare si pentru ventilatie in scaune, foarte rar folosit.

A ... si pune SoundSystem, va fi fara regrete.

Bolero, Columbus, cum vrei tu, eu am Bolero si un Becker cu LMU in geam  care "zbarnaie". Nu stiu cum este softul de la VAG, dar navigatorul meu imi afiseaza tot ce am nevoie, inclusiv semnele de circulatie pe care le intalnesc pe traseu, cu mare exactitate, soft platit inseamna si calitate.

Presuri cauciuc iarna si tavita portbagaj OEM, presuri textile vara - 100 lei de pe net.

Eu am si KESSY, un moft care enerveaza nevasta  :tuktuk: , nu are acces in masina daca nu ating manerul portierei (te dezveti sa actionezi telecomanda), nu pune daca vrei liniste :icon_confused: .

Culoarea alb se potriveste de minune Superbului, este pe locul 2 in preferintele mele.

Jante 18" ? ai curaj, bravo ! Eu am 17", iar pe drumul spre Marmaris, in Bulgaria am luat o groapa de-am inlemnit, daca aveam 18 " era grav.

Sunset obligatoriu. Parbrizul incalzit este folositor, Hill-hold o bijuterie pentru DSG.

In rest ar fi bine si un 4x4, dar mai configurezi si dupa posibilitati.

Bafta

Modificat de crisss7
Link către comentariu

Mobel Auto refuza sa imi livreze masina, pe motiv ca inca nu au primit banii de la administratia mediului pentru tichetul REMAT :tuktuk: . Tichetul l-am predat sambata trecuta, pe 29.06.2013, a fost validat de vanzator pe loc, dar apoi trimis la PBN, ca cica asta e procedura. Pe contractul de vanzare cumparare scrie clar - termenul de livrare este de 2 saptamani de la data confirmarii platii avansului, cu conditia de a plati si restul masinii. Avansul a fost confirmat pe 17.06.2013, iar restul, mai putin 6500RON (tichetul remat) au fost confirmati de catre ei ca fiind intrati in cont pe 19.06.2013. Au trecut 2sapt si 1/2 de atunci si vineri cand vroiam sa iau masina (am plecat tarziu de la munca si nu m-am mai dus) am aflat ca ma vor suna ei marti (a fost un prieten acolo), sa imi comunice cand pot face livrarea. Asa ceva e incredibil, sa platesc cash 22335euro si sa nu pot ridica masina ca nu au ei in cont 6500ron pe un tichet validat :grrrrrr: . Pana acum am fost calm cu ei cand am interactionat, dar o sa ma duc luni de dimineata la prima ora si schimb foaia, ca altfel nu se poate vad... nici senzorii de parcare pe care i-am luat nu i-au montat, din acelasi motiv de mai sus! Ce pot sa fac???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!