Jump to content

Lumini Interioare (Plafoniere)

Paul_L
 Share

Postare recomandată

(...) Si iese cpacul, dupa care ai acces la becuri, 3 x w5w. (...)

O mica erata, la echiparea TrendLine, la plafoniera din spate exista doar 2 becuri W5W, dar cu un pic de efort se poate monta usor si al 3-lea bec :(

Circuitul exista, soclu exista, alimentarea exista, trebuie doar "confectionata" o gaura :))

@omydee: plafoniera de spate de tipul W8 (cu lumina ambientala rosie si iluminare butoane) vine doar pe echiparea R36 din cate stiu eu.

Singura solutie este o alta plafoniera de spate...

P.S.: Sa-mi reinstalez ETKA pe PC si o sa pun aici un cod de piesa

Modificat de Riddler
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am Confortline si la mine nu se aprinde becul din mijloc in fata, sa se fi ars becul sau exista echipari care nu au bec acolo decat cele doua sub forma de spoturi?

post-19020-1266272241_thumb.jpg

Link către comentariu

Exista dar la tine s-a ars! Cand deschizi o usa la tine ce becuri se aprind in plafoniera fata?

Modificat de D@ny
Link către comentariu

se aprind cele doua spoturi rotunde

Link către comentariu

pana la urma cum se desface plafoniera din fata, daca se poate o poza mai detaliata si cam la ce suma ar duce inlocuirea becurilor cu leduri ?

Link către comentariu

Pt a desface plafoniera, iti trebuie o surubelnita cu cap lat pe care pui un pic de banda izoler sa nu zgarii plasticile ;)

Incepi de la suportul de ochelari pana ajungi locasul becurilor

Cost leduri plafoniera fata:

- 2 x W5W = 30 RON

- 1 x C5W(Sofit) = 15 RON

Cost leduri plafoniera spate:

- 3 x W5W = 45 RON

Total: 90 RON

:vwrullz: safe

Link către comentariu

Sau pentru cei mai indemantici se pot confectiona acasa....:offtopic: Si iesi muuult mai ieftin

Modificat de dm76ro
Link către comentariu

• 3 weeks later...

dupa ce am desfacut plafoniera de pe fata, am constatat ca eu am doar cele doua spoturi fara locas si pentru becul de pe mijloc, in concluzie exista mai multe tipuri de plafoniere :)

Link către comentariu

Riddler, poti sa ne spui un pic mai pe indelete, cum anume se desface plafonierea...pas cu pas? Ca stiu ca tu ai desfacut-o...Un mic tutorial...daca se poate...

Link către comentariu

Am realizat un mic DIY atat pentru plafoniera fata cat si cea din spate, sper sa va fie de ajutor

Plafoniera_fata.doc

Plafoniera_spate.doc

Plafoniera_fata.doc

Plafoniera_spate.doc

Modificat de Alinushu2007
Link către comentariu

Alinushu, foarte utile descrierile. Chiar credeam ca geamul ala de la plafoniera din fata se poate desface fara sa dai jos toata plafoniera...ma batea gandul sa bag surubelnita langa el...poate rupeam ceva cleme...

Modificat de criv
Link către comentariu

• 2 months later...
Voi ati vazut cum se sting luminile interioare la passat ? Gradual, asta inseamna ca iluminatul este comandat de un circuit PWM care regleaza curentul prin becuri. Ti s-a ars siguranta , o siguranta se arde pur si simplu daca nu ai o suprasolicitare undeva pe circuit ? Nu! Atunci este evident ca pe linga siguranta mai ai ceva defect care a produs arderea sigurantei . La mine arderea sigurantei a fost simultana cu becul de la plafoniera de deasuprea portbagajului ( am variant) si schimbind becul am remarcat ca in serie cu el este o dioda a carei utilitate nu am inteles-o . Trebuie deja sa va invatati cu ideea ca masina care ati luat-o nu mai e o dacie cu 6 sigurante in tablou care sa o repare nea Gicu in fata blocului. Nu iti recomand sa te duci la un service VW neaparat ci sa te duci la cineva care intelege cum e facuta si poate face si o scanare pe calculatorul de confort.

Exact aceiasi problema o am si eu la golf 5 2008, aceiasi dioda am remarcat-o si eu, nu gasesc siguranta pentru luminile din habitaclu. Am verificat absolut toate sigurantele si niciuna nu este arsa. Ce pot sa ii mai fac? precizez ca problema a aparut la incercarea esuata de a alimenta leduri in lampa luminii din portbagaj. HELP !

Link către comentariu

buna

mie nu mi se mai aprinde becul din parasolar dreapta .....stie careva cum se desface ???

Link către comentariu

@omydee: plafoniera de spate de tipul W8 (cu lumina ambientala rosie si iluminare butoane) vine doar pe echiparea R36 din cate stiu eu.

Singura solutie este o alta plafoniera de spate...

Daca nu aveti nevoie neaparat de butoane iluminate...se poate pune lumina ambientala si pe plafoniera din spate..eu asa am facut si a iesit super

Link către comentariu

Alinushu2007

siguranta pentru luminile interioare si cea din portbagaj se afla in cutia de sigurante de pe partea soferului si se afla pe pozitia 15 (este de 5A), nici mie nu mi-au mers si aceasta era singura siguranta arsa, iar dupa schimbarea acesteia, totul a mers perfect

post-19020-1275754353_thumb.jpg

Modificat de Alinushu2007
Link către comentariu

...se poate pune lumina ambientala si pe plafoniera din spate..eu asa am facut si a iesit super

Poti sa-mi dai si mie ceva mai multe detalii? eventual o poza, doua.

Eu nu vreau lumina ambientala in plafoniera spate, vreau doar sa-mi luminez rosu pe interior butoanele.

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Nu cred ca poti ilumina butoanele...am vrut si eu sa fac treaba asta la plafoniera fata...si nu s-a putut..deci cred ca si pe spate e aceeasi treaba

Link către comentariu

Nu cred ca poti ilumina butoanele...am vrut si eu sa fac treaba asta la plafoniera fata...si nu s-a putut..deci cred ca si pe spate e aceeasi treaba

inteleg ca ai vrut sa iluminezi butoanele de pe plafon ca si la versiunile superiore,si de ce nu ai putut?ai incercay sa schimbi plafonul cu unul care sa aiba led integrat?

scuzama daca nu am inteles bine

Link către comentariu

am incercat sa iluminez butoanele de la plafoniera standard. nu am vrut sa cumpar una cu butoane iluminate, pt ca nu o consider o investitie necesara in mod deosebit

Link către comentariu

am incercat sa iluminez butoanele de la plafoniera standard. nu am vrut sa cumpar una cu butoane iluminate, pt ca nu o consider o investitie necesara in mod deosebit

ah ok,nici eu nu aveam plafoniera cu led si pana la urma am cumparat una oem si acum am si led ambiental

dar nu functioneaza plug-in play,a trebuit sa duc un cablu de la blucul de lumini pana la plafon si cu aceasta ocazie am pus si iluminare zona picioarelor fata

Modificat de FPASSAT
Link către comentariu

La mine instalatia mergea plug&play daca luam o plafoniera OEM, in sensul ca la aprinderea pozitiei imi venea tensiune 12V pe un fir in plafoniera. Dar pt cateva leduri nu am considerat necesara investitia. Am luat 4 leduri (2 la plaf fata 2 in spate) si am acelasi efect, inafara de iluminarea butoanelor care mie personal nu imi este necesara.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ai reusit sa rezolvi problema cu lumina din parasolar? Am aceeasi problema si parca n-as merge in service... Merci!

Link către comentariu

Ai reusit sa rezolvi problema cu lumina din parasolar? Am aceeasi problema si parca n-as merge in service... Merci!

nu ...dar nici in service nu ma duc....

Link către comentariu

• 9 months later...

Readuc putin la viata acest topic prin a intreba daca cineva stie codul plafonierei din spate aceea cu leduri rosii ambientale care am inteles ca se gaseste pe passat-ul r36,vreau sa o cumpar dar daca ma duc la vw nu stiu codul piesei respective :huh: dupa care am sa va comunic si pretul pentru pareri!

Multumesc

Modificat de Pararazi
Link către comentariu

De ceva vreme am observat că la stingerea plafonierei, atunci c

post-14429-0-24704600-1302510906_thumb.j

post-14429-0-37797800-1302510927_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!