Jump to content

Achizitie (Touareg 7L)


Forte
 Share

Postare recomandată

cutia este manuala.

tocmai de asta am fost nevoit sa dau comanda. Toate cele de pe stoc erau ori echiparea "muntain", ori cu automata, nici una dintre variante nefiind pe placul meu.

Motorul am considerat ca e suficient, chiar daca cel de 3.000 este in V si are mai multi cai...eu am considerat ca e ok asa...si la bani ajungea aproape cat un Q7, deja era cam scump pt mine.

e diferenta mare intre cele doua motoare, cel de 3000 fiind cel mai smeker de la VAG, plus ca e si mai silentios, si se descurca mai bine cu cele 2,2 tone ale masinii.

Oricum, e clar ca ai fost limitat de buget asa ca, orice alegere in limita banilor e buna.

Lipsesc chestii importante de acolo, dar , asta e, la urmatorul Touareg o sa le iei (suspensie adaptiva, Navigatie mare,Xenon, cam TOTUL adica).A, si diferential blocabil...uitasem.

Pai daca luai NAVI mare in detrimentul jantelor si a supotilor de portbagaj, sau barem Xenonul,,,era o chestie.Jantele se puteau lua aftermarket, fooarte usor.La fel si suportii de portbagaj.

Asa te vor penaliza la revanzare.Am vrut si eu sa iau un Touareg si am observat ca primele 'pleaca" cele cu motor de 3000, apoi cele cu suspensie adaptiva si NAVI .Plus ca sunt si dotari foarte utile la un Touareg ce devine barca la viteze mai mari fara suspensia adaptiva... :(

Pretul e cam maricel si presupun ca l-ailuat in leasing.Altfel, la cat ai dat pe el, luai din GERMANIA, FARA FACE LIFT la 43 000Euro full de full, si poate iesea ca an de fabricatie tot 2007.//////////Iulie-Aug 2006, cu motor de 3000.

@Kasius : pai tu ai probabil o limuzina iar Touaregul are alta aerodinamica, si ALTA GREUTATE.E unanim recunoscut ca 2.5 nu e cea mai buna solutie pt Touareg dar nu e o catastrofa.Sunt si oameni care merg mai ponderat cu masina... :(

Modificat de sanddy1964
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • TIESTO

    18

  • do_it

    14

  • razdan

    9

  • VVV

    9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cat a costat Touaregul comandat de tine? Ma bate si pe mine un gand...

Apropo de asta, stie cineva daca vreun dealer VW accepta buy-back cu Passatul meu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am condus Touareg si cu R5 si cu V6 si mi-a ramas gandul la V6....nu exista comparatie. Pornim de la sound-ul motorului care e mai mult un garait la R5 si un zumzait plin de forta la V6. Reprize, acceleratii, feeling, net superioare la V6, iar cutia auto e de mare rafinament. In D schimba suficient de rapid pentru condus super relaxat, fara socuri, fara smucituri,iar in S devine super agresiv, de la 0 la 150 te lipeste de scaun...feelingul este absolut minunat si merita toti banii

Cutia Auto, Xenonul, Navi si Suspensia Adaptiva + Dif blocabil sunt MUST -uri la o astfel de masina....

Oricum, daca as avea bani doar de R5 nou, as merge pe un Jahreswagen, asa cum recomanda si @Sanddy, luat din De de la reprezentanta.

Genul asta de masina e pacat sa fie cumparata pe criteriul buget, doar ca sa fie noua...Ceea ce pierzi este rafinamentul si puterea, tocmai atributele principale ale masinii.

Sper ca nu am suparat pe nimeni...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

va multumesc f mult pentru interesul acordat si pentru aprecierile obiective.

intr-adevar, sunt foarte constient de superioritatea motorului V6, dar chiar nu am putut sa mi-l permit, iar dupa suspensia adaptiva si mie imi pare rau.

cutia automata nu o regret pt ca pur si simplu nu ii vad necesitatea..cu toate ca in co0mbinatie cu tempomatul aproape ca poti sa si dormi cate putin la volan.

xenon si navi se pot pune si ele after market..chiar daca nu sunt la fel a cele originale.

ps: barele de porbagaj au costat 300 eur :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai linstit @TIESTO, face treaba buna si motorul de 2,5l Te scoti si la taxe si este si mai economic, ii lipseste componenta dinamica, asta e, la banii astia eu zic ca totusi e o masina buna. Xenonul nu e neaparat un must be daca nu obisnuiesti sa mergi noaptea foarte mult, farurile normale sunt destul de bune si ele si faptul ca Touareg e o masina inalta iti asigura o iluminare foarte buna. Cutia automata, eu am luat o masina similara cu a ta si am ales tot manuala :) Suspensia adaptiva, da e buna, dar la o echipare de varf. Navi, te scoti cu un Navi sau un PDA aftermarket, mult mai ieftine decat cel original si ai si avantajul mobilitatii. Diferential blocabil, pai daca mergi cu masina preponderent in off-road e bun si ala dar daca mergi ca 98% dintre romanii cu SUV doar pe asfalt si rareori pe drumuri neasfaltate nu vad la ce iti folosesc diferentialele blocabile :D

Eu zic ca per global, motorizare, transmisie, optiuni, ai facut cea mai buna alegere :) sa pui poze si sa ne spui cand iti vine elefantelul :D :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uhh. in sfarsit si un feedback pozitiv. aveam nevoie si de asa ceva. deja parca nu il mai asteptam cu asa mare nerabdare :)

ce e drept masina va fi folorita offroad dpar in cateva iesiri la pescuit pe an si nu in cele mai neprielnice conditii.

navi-ul aftermarket deja i-am gasit un loc foarte bun in "sertarul" de deasupra bordului.

voi pune bineinteles si poze si voi aduce si la intaniri :)

Modificat de TIESTO
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa stii ca nu am incercat neaprat sa iti fac pe plac dar trebuia ca adevarul sa fie spus in totalitate :) depinde din ce unghi privesti lucrurile, una e ce iti doresti, logic ca si eu as vrea un Touareg V10TDi cu toate alea pe el, dar trebuie sa ma gandesc si ce imi permit si uneori ceea ce ne permitem e cel mai bun pentru noi. Masina aleasa de tine nu e nici pe departe o masina slaba, e drept, exista altele mai bune. Asa si eu cu Octavia mea, exista RS, sau RS TDi, dar eu sunt super fericit si super satisfacut de Taviuta mea :) asta conteaza cel mai mult.

Asteapta masinuta cu incredere si primeste-o cu sufletul deschis, sunt sigur ca iti va placea si vei fi multumit de ea, totdeauna exista loc de mai mult sau de mai putin, important este ce ne dorim noi :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa cum corect zice d-rive, intotdeauna exista loc de mai bun,dar si de mai putin.

cand am comandat masina clar a contat si bugetul, ca daca nu conta bineinteles ca alegeam toate optiunile si luam poate nu w12, macar v6-le ca e mai mic impozitul,..dar stai ca daca nu conta bugetul luam cel putin v10 ...

intr-adevar, poate ca e pacat sa iei aceasta masina tinand cont de buget, dar eu zic ca decat sa fi dat banii astia pe un santa fe sau pe altceva mai bine i-am dat pe un touareg cu motorul asta.

ocazional conduc si masina lu frate-miu: un passat din 2006 cu motor 1,9 TDI, despre care se spune acelesi lucru : prea putina putere pt o greutate asa de mare, dar mie mi se pare destul de dinamica si ca te poti baza pe ea intr-o depasire.

mihai2206: masina a costat 46.500 euro.

Modificat de TIESTO
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina e gata!!! a fost produsa ieri.

Cei de la PBV mi-au zis ca acum ei nu ii mai pot da de urma pana ajunge in curtici. Si ca nu imi pot spune daca o sa dureze o saptamana sau o luna pana atunci... sper totusi sa nu fie o luna... ma omoara asteptarea asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asteapta, toti am trecut prin asta :Driver:

si eu astept ca si tine, la mine este cea de-a doua asteptare, prima masina am refuzat-o, asa ca o astept pe a doua :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

putin off-topic: de ce ai refuzat-o si ce masina??. ce masina astepti acum?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut

eu am varianta v6 tdi-tptronic din octombrie 2006

e super

am deja 60.000 km

am varianta full fara navigatie

cred ca ai facut o mare gresala cu r5 tdi -manual = nu te vei bucura de tot ce poate masina niciodata

nu incerc sa te dezarmez dar chiar nu e cea mai buna alegere

este extrem de puturoasa si zgomotoasa

iar suspensia chiar merita banii

astept primele impresii

nu uita ca exista si tuning-motor - merita sa incerci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

roret: am inteles. voi lua in considerare cele spuse de tine. primele impresii le voi posta dupa ce vine masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@TIESTO - stai linistit. eu zic ca ai facut o alegere buna, mai ales dupa ce ti-ai calculat bugetul aferent acestei achizitii. Eu am un Mountain si e OK. Intr-adevar, R5 are un sunet mai puternic, dar, pentru fanii genului este OK. Mie imi place. Acum depinde de fiecare. Pot sa iti spun ca e OK si fara suspensii adaptive. Poate insa depinde si de stilul de condus al fiecaruia. Eu merg destul de ponderat, asa ca ma multumeste si motorul si suspensia.

Xenon-ul e OK, dara asta daca chiar folosesti masina multi kilometri noaptea. Asa, doar de dragul de a mai da 1000 euro pt ca arata bine, mai bine nu. Farurile normale sunt OK.

Felicitari ca poti sa stai sa astepti masina. Cand mi-am luat-o pe a mea am avut de ales intre Mountain si V6 cu ceva optiuni care ma cam rupea la buget. Asa ca am ales R5, mai ales ca nu-mi place sa stau cateva luni si sa astept o masina. Cand mi se pune pata ma duc si iau ce este in stoc/ajunge mai repede. Oricum, cand iasa din garantie o sa-i fac vant in curtea celor de la weltauto si o sa-mi iau altceva.

Inca o data felicitari pt achizitie si cat mai putine evenimente rutiere. Ideal este deloc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok cardesign. Este imbucurator faptul ca mai exista si posesori de touareg pe forum care isi impartasec parerile aici. Ne este de un real ajutor. Cel putin mie.

Zilele astea o sa fac o vizita pe la dealer sa vad ce mai stiu de masina. Dupa ultimle spuse ale lor, masina ar trebui sa fie gata deja de o saptamana jumate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa traiesti domnu' Tiesto!! bv pt masina, hai sati dau si eu un feedback, varul meu are taureg v6 si un prieten r5 ...sincer la cat e de mare mamiferul asta nu cred ca e atat de important cat si cum fuge, r5 isi face treaba f bine, daca ii mai pui si soft nu ai treaba, v6 e intradevar mai silentios si trage mai bine dar si diferenta de pret este substantiala, felicitari pt alegere si sa ma plimbi si pe mine un pic, taureg manual mai rar ...chiar sunt curios cum e

sa ne auzim cu bine

asteptare usoara

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi shtrumf. cu cea mai mare placere "o sa ti-l dau o tura"..ca doar esti mai priceput in 4motion decat mine.

sincer clar nu am luat masina pentru fugit si nici nu ma astept de la ea sa fie o sageata a soselelor. sper doar sa fie "fun".

bafta alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

putin off-topic: de ce ai refuzat-o si ce masina??. ce masina astepti acum?

Iti raspund eu, ca tot stiu pe unde umbla nenea D-rive :) Masina a avut o mica problema tehnica si a fost nevoit sa o refuze. M-am uitat si eu ca deja am devenit curios. Oricum, bravo d-rive pentru atitudine. Ai avut o argumentatie corecta.

Mai multe spune el daca doreste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

d-rive..poate ne impartasesti si noua ce probleme a avut masina pe care ai refuzat-o... sa stim si noi de ce sa ne ferim si la ce sa fim atenti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok, pentru ca e de pe alt forum am sa va dau link pe PM, asa ca cine mai vrea linkul sa imi dea un PM.

In fine, a doua masina comandata a intaziat deja cu peste o saptamana si nu cred ca am nicio sansa sa o iau inainte de 1 mai muncitoresc. Este jenant ceea ce se intampla, vorbesc despre o marca premium si o masina care costa destul de mult ( nu o spun in sens de lauda ca nu e nicio lauda in asta, am facut precizarea pentru ca am gasit si oameni care au zis ca ce tot ma laud ca e premium si costa o gramada de bani... in fine eu dorind sa evidentiez ca, cu atat mai mult cu cat e o marca premium ai pretentia de calitate premium la un pret tot... premium).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

azi am fost la PBV1.

masina era acolo, dar nu m-au lasat sa o vad.

receptia nu era facuta, d-l Radu Dumitrescu, care a fost consilierul meu in vanzari nu venise astazi.

maine nu se lucreaza, deci abia mircuri sper sa o pot lua.

mi s-a parut putin stupid sa nu imi dea voie sa vad si eu masina, care e achitata in totalitate, dar asta este, regulile lor de aur..ce sa le fac..

cum o iau de acolo o sa impartasesc aici impresiile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cretini ! Atit ! Nu le poti cere mai mult unor primate fara prea mult in cap.

Sa-i faci o inspectie calumea inainte de predare. Da calumea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oooki.

maine o sa incerc sa mai dau o fuga pana acolo, pt ca probabil ca nu vor fi decat paznicii, cu care probabil o sa ma inteleg mai usor.

poate reusesc sa fac o poza..:(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

regulile lor de aur..ce sa le fac..

Auzi, eu am o mare problema cu regulile lor de aur si cu "politica firmei"... nu pot eu sa zic ce fac eu cu regulile astea ale lor, sunt liberi sa-si aplice regulile astea lor, acolo in firma si familiilor lor nu mie ca si cumparator care le bag in buzunar o gramada de bani. Fiti fratilor mai directi si nu mai permiteti oricaror nenorociti sa se... in capul nostru. Din cauza asta isi permit asa multe, pentru ca le permitem noi, adica doar unii din noi. Deci eu intram si imi vedeam masina, nu comiteam nicio infractiune, nu furam nimic, imi vedeam bunul meu, proprietatea mea. Vezi ca o sa-ti bage replica ca devine proprietatea ta abia dupa ce ti-l predau, asta e alta manareala, bunul e al tau din clipa in care l-ai platit integral. Incercati sa luati atitudine si sa aveti personalitate, haideti sa fim si noi oameni cu capul pe umeri si sa nu ne mai lasam calcati in picioare de toti latraii....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!