Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 2

raz.ro
 Share

Postare recomandată

Buna seara,

Am urmatoarea problema: In timpul mersului, peste 40 km/h se aude un zgomot foarte puternic de rulare (acopera pana si zgomotul motorului - care este un PD pana la urma).

Din experienta (ce-i drept nu foarte vasta) m-am gandit ca sunt doua posibilitati: ori sunt cauciucurile de vina ori este rulmentul. Avand la dispozitie inca un set de roti, am realizat ca zgomotul persista si dupa schimbarea acestora.

Am dus masina la un prieten bun ce are service auto si mi-a spus ca este de vina rulmentul roata spate dreapta. M-a intrebat daca vreau sa mi-l comande (manopera fiind gratuita pentru ca suntem prieteni). 

Intrebarea mea este: ce marca sa cumpar, pentru ca pe autohut.ro (si alte siteuri de profil) am gasit diferiti producatori cu preturi incepand de la 150 ron pana la 550 ron.

Pana acum am cumparat piese si consumabile punand accent pe calitate si nu pe pret (adica tot ce era mai bun, in afara de reprezentanta, unde piesele originale sunt foarte scumpe)

Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

skf, fag, snr

Link către comentariu

multumesc, Asta e ordinea descrescatoare dpdv al calitatii, nu? (adica primul este de preferat ca fiind cel mai bun)

Link către comentariu

nu neaparat

Link către comentariu

Tu ce imi recomanzi? 

Link către comentariu

NU citisi ce a scris colegul mai sus ?

Link către comentariu

Pai tocmai... sunt 3 recomandari... doar nu ma duc sa le cumpar pe toate 3... cumpar doar unul. si cum nu stiu care e mai bun, l-am rugat sa isi dea cu parerea 

Link către comentariu

dintre cele 3 il alegi pe cel cu pretul mai bun. 

Link către comentariu

In regula, multumesc mult pentru ajutor.

Link către comentariu

Cat de greu se schimba a treia lampa de stop (cea de pe luneta) de la OII ? Am vazut ce trebuie sa desfac problema e ca mi-e frica de capitonajul acela de plastic de pe interiorul portbagajului prins in cleme.

PS: Si aveti idee de unde pot sa cumpar lampa ? Sunt becuri cu filament sau LED-uri in ea ?

Link către comentariu

La lampa nu am umblat, dar plasticul ala l-am demontat cand am tras firul de camera. Nu se desface greu. Intai desfaci capitonajul mare, apoi cel mic. Ai doar un surub la maciulia aia de tras haionul, iar la cel mic sunt cele 2 suruburi pe care stau agatate sforile de la suportul acela despartitor. In rest sunt numai cleme. La montat e nevoie de 2 persoane, singur e greu sa il pui la loc, mai ales la plasticul mare.

Link către comentariu

... si lampa e cu LED.  costa cam 250 lei. 

1Z5945097

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Mama la asta nu ma asteptam, credeam si eu ca e 50-80 de lei :). Problema la ea este ca nu mai luminieaza partea centrala, marginile inca se aprind. Cred ca momentan ii zic pas ... poate in viitor o sa ma ocup si de ea. 

Link către comentariu

cu ceva indemanare si scule potrivite, poti incerca o reparatie.  E capsulata, dar se poate desface.  Problema este ca se infiltreaza apa si corodeaza trasele de cablaj imprimat pe placa.

Link către comentariu

Am schimbat toate led-urile din ea, costuri infime. Necesar de scule:

Freza cu burghiu de 1 mm

Pistol lipit

Led-uri rosii

Dioda cu protectie la inversarea voltajului

Superglue si silicon sanitar sau moment expres fix

Cablu cupru dezizolat de maxim 0.5 mm

Clestisor

Produse de curatat

Cu oleaca de indemanare iese treaba buna.

Link către comentariu

Vin si eu la voi cu o problema care nu imi pot da seama de unde provine. Pe scurt si la obiect de 2 zile dupa un drum la Bucuresti am un zgomot la rulare... ca sa descriu zgomotul este exact ca atunci cand treci peste  rezonatoarele ( parca asa se cheama) care despart benzile ... doar ca la o intensitate mai mica ... adica se aude ceva mai incet ... Marea problema e ca nu pot sa imi dau seama nici pe ce parte este si nici de la ce poate fi... Zgomotul nu e permanent ... apare sa spun 10 - 20 secunde dupa care dispare km buni .... am vazut ca apare undeva pe la 100 - 120 km/ora indiferent daca este masina bagata in viteza sau nu. Cauciucurile sunt noi au mai putin de 2000 km si sunt goodyear eagle f1 asymmetric 2 deci nu putem vb de o uzura a lor ... jante pe 17 anvelope 225 45 17. Directia la masina a fost facut acum aproximativ o luna dupa ce am schimbat bucsele mari de la bascula parca asa se cheama.... presiunea in roti tind sa cred ca e buna ce e drept nu am verificat asta dar nu cred sa fie de  la presiune. Motorul e 14 tsi CAXA masina nu a fost lovita sau altceva ...are 60.000 km ... Precizez ca nu am luat vreo gaura sau ceva ca sa spun ca ceva s-a strambat sau ceva de genul asta. Problema apare pe drum drept bun nu in curbe sau cand iau de volan ... efectiv pe linie drepta pe drum bun ... Aceiasi problema am mai avut acum vreo 2 ani dar atunci a disparut de la sine dupa vreao 2 saptamani dar acum a reaparut ...Vreau sa va zic ca am oprit pentru ca am crezut ca freaca ceva in anvelopa ... Zgomotul repet e ca la rezonatoare sau ca si cum ai pune un bat pe un cauciuc care se invarte... Efectiv nu pot sa imi dau seama de la ce sa fie ...

Modificat de azabacher
Link către comentariu

Sa nu ai ceva pietricele pe la etrierele de frina daca zici ca apare si mai dispare.

Link către comentariu

Eu cred ca este de la diferitele tipuri de asfalt si la mine face la fel in functie de asfalt

Link către comentariu

De la asfalt in mod sigur nu este ... stiu perfect la ce te referi cunosc acel zgomot de rulare.. Nici piatra nu cred ca este la piatra zgomotul ar fi constant adică aceiași tonalitate si ar fi mai mult ca un fluierat ... la mine repet este ca la rezonatoare si aproape la aceiași intensitate ... nu este un zgomot pe care sa il sesizez doar eu .... Mașina nu trepidează, în volan nu simt nimic e doar zgomotul nu este o regula când apare zgomotul ... Ma gândeam ca poate a mai pățit cineva asa ceva și aflat de la ce este ...

Link către comentariu

Verifica  pe elevator protectia  de tabla de deasupra tevii de esapament poate este strimba/desprinsa si intra in rezonanta cu teava

Modificat de rayn
Link către comentariu

Verifica ce ai prin torpedou spatii depozitare etc. Sa vezi ce fel se auzea la mine de la niste ochelari pusi sus in suportul de ochelari...credeam ca a iesit geamul lateral din suport.

Si cum a zis colegul, verifica sub masina tot...

Link către comentariu

Mulțumesc la toti pentru răspunsuri ... Maine sau cel târziu luni voi face schimbul de ulei, filtre, lichid de frâna si restu am 60.000 ... Si voi arunca un ochi sub mașină sa vad ce poate fi ... Nu e de la ce am in torpedou ca nu e greieraș ... si am observat ca face numai dupa 100 - 110 la ora de aici ma gandesc sa nu fie ceva de la fluxul de aer, de la curentul de aer ... fustrant e ca nu imi pot da seama de unde e ... in sensul ca eu ca si sofer spun ca e de pe partea mea ... pasagerul spune ca se aude de la el ... deschid geamul la mine zgomotul e acoperit de curentul de la geam si nu imi dau seama daca e sau nu de pe partea mea ... Acum sa mai verific chederul de pe la capota ca acolo am umblat ultima oara poate nu am pus bine ... oricum daca imi dau seama va tin la curent...

Link către comentariu

Taci, ca si eu mi-am luat-o peste bot azi, cand veneam spre casa. Am observat ca parca se aude vuind ceva din dreapta (si nu era gura sotiei :D ), abia cand am oprit masina in curte mi-am dat seama ca geamul dreapta-fata era deschis aproape 1 cm... Asa ca nu ignorati chestiile marunte, chiar ele pot fi cauza unor zgomote deranjante.

Link către comentariu

La ce pret evaluati acuma o Octavia 2 Elegance, 1.9TDI, 2007, 100.000km reali ? Ar mai trebui sa platesc taxa...

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!