Jump to content

Golf 6 GTI

gg_e
 Share

Postare recomandată

Pe vw.ro in sectiunea 'automobile cu livrare imediata' sunt disponibile 6 G6 GTI. 5 rosii, cu cutie manuala, si unul alb cu DSG. Toate sunt in 4 usi si au doar Climatronic ca dotare optionala din cate imi dau eu seama. preturile sunt EUR 22.682 pt cutie manuala si EUR 24.190 pt DSG, fara tva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mi-a fost trimisa o poza...si aia cam jenanta, deh nu e facuta de mine :(

iar in legatura cu test drive, am fost la un dealer in cartier si m-a intrebat daca am 21 de ani ca sa pot sa conduc modelul pe care il aveau acolo (alb, 2 usi, manuala).. i-am explicat ca am aproape 21, dar conduc de 2 ani golf 5 gti.. n-a vrut sa ma lase! intr-adevar si in reclama tv de aici scrie ca vw nu il recomanda celor sub 21 de ani..cred ca o sa mai caut si in alta parte

post-10036-1239779130_thumb.jpg

Link către comentariu

Astazi am reusit sa fac un test drive cu GTI :icon_thumright: cred ca i-mi pare rau ca nu am mai asteptat :wub: Revin maine cu niste poze.

Link către comentariu

Pozele promise dar nu sunt asa reusite sunt facute cu telefonul,am uitat aparatul acasa :D Masina arata bestial iar rosie ii sta foarte bine :D

post-25792-1239992151_thumb.jpg

post-25792-1239992168_thumb.jpg

post-25792-1239992181_thumb.jpg

Link către comentariu

As minti sa spun ca imi place masina ........... am vazut-o azi la PBN si nu prea stiu ce sa zic........... nu am avut acel impact pe care l-am avut la masina mea , adica " O VREAU ACUM " ......... asa ca nu pot spune ca ma gandesc la un buy-back , desi cand am auzit ca apare GTI VI , m-am gandit la asta .

Dar sunt foarte curios sa aflu ce turbina are , k03 sau k04 ?

Link către comentariu

frumoasa masina ... insa evacuarea imi pare cam aiurea. dsg am inteles 7 trepte ...

Link către comentariu

• Administrator

Grecu

cred ca a ramas k03, pastrand k04 (sau evolutiile acestor turbine) pentru R20

Grupul a mai pus k03 pe 2.0TFSI ducandu-l in 220 cai stock (vezi Audi A4 B7 DTM edition)

AlexPredaGTi

cred ca vrei sa zici DSG6... 7le nu tine cuplul GTI-ului (~300Nm) fiind limitat la 250Nm parca

Link către comentariu

Voinea zice ca:"e un mit ca limita este de 250 nm .... dar e gresit" pentru cutia DSG7, foarte multi sustin contrariul, care-i adevarul pana la urma?

Link către comentariu

• Administrator

eu sunt sigur ca e un mit insa daca astea sunt datele ce au fost introduse de diverse publicatii, asociatii, oameni din domeniu, atunci asta e...

Am mai spus-o si pe topicul ce se refera la DSG - cel mai bun contraexemplu pentru DSG6 si rezistenta lui la 350Nm este motorul de 2litri cu DPF de 170 de cai care are cuplul maxim, ghiciti, fix 350Nm stock... ce producator respectabil din lumea asta ar pune o CV la limita in halul asta?!

OnTopic: DSG6 va fi sigur varianta de pe GTI

Link către comentariu

Mie unu imi place cum arata, iar interiorul mi se pare cel mai reusit de pana acum. Nu zic ca l-as luam ACUM pastrez asta ptr R20 ;).

Link către comentariu

@Dudu Sincer asa m-am gandit si eu GTI = k03 R20 = K04 ........ acum sa vedem daca avem dreptate .

Oricum o sa ma mai duc o data zilele astea si o sa fac un test drive sa vad si cum merge masinuta

Link către comentariu

@grecu: Eu sunt sigur ca nu mai simti aceeasi dorinta de a avean GTI6 fiindca ai GTI5 si este normal sa vrei o masina o "clasa" mai sus nu aceeasi masina generatia urmatoare. Lasand asta de-o parte si obiectiv privind GTI5 niciodata nu a fost un eye catcher fiind 95% identic cu orice golf banal (la exterior) pe cand GTI6 se diferentiaza clar si intr-un mod placut. Chiar este o schimbare in bine.

Vis a vis de motor parerea mea este ca turbina k03 este foarte bine aleasa pt masina asta. Se invarte foarte repede, potential de 280-300cp dovedit pe GTI5 (aici poate si mai mult).... pt o tractiune fata care nu se vrea un hardcore sau masina de liniutar ci un all around player nu e rau. Pe wikipedia am gasit niste date destul de interesante: 2.0TFSI vs 2.0TSI. Se pare ca noul "TSI" are "valve lift" si este putin mai decomprimat. Sunt curios totusi ce diferente ar fi intre TSI ul de 210cp (GTI6) si cel de 211cp (350Nm de pe Audi). De asemenea ce potential de tuning are motorul asta... este vreun tuner celebru care sa fi anuntat ceva?

Link către comentariu

Nu sunt in totalitate de acord cu tine ............... Ai dreptate cand spui ca G5 seamna f mult cu GTI5 , dar tocmai asta este f frumos , ei au reusit sa faca ceva interesant cu niste schimbari f finute , iar mai ales la mine la ED30 tot cu niste nimicuri au schimbat masina ............ adica nu este genul de masina care striga tare "UITE-TE LA MINE " , dar in acelasi timp "are acel ceva " , dupa care unii intorc capul. Eu zic ca nemtii au facut ceva de bun simt , care este apreciat de acelasi tip de oameni .

Iar cat despre K03 si posibilitatile de tuning , te contrazic ........ mai mult de 290 cp nu faci cu turbina aia si 290 sunt destul de multi pt ce suporta ea si mergi cam la limita ( exagerez ..), iar pt caii astia ai nevoie minim de soft+evacuare(down-pipe+cat-back)+admisie+intercooler . Eu avand k04 , dupa soft am urcat undeva la 310 cp ( doar din soft ) si asta se intampla la toti cei care fac softuri , asa ca sincer , pt mine turbina este un factor decisiv , iar k03 nu este ceea ce trebuie.

Link către comentariu

Pe wikipedia am gasit niste date destul de interesante: 2.0TFSI vs 2.0TSI. Se pare ca noul "TSI" are "valve lift" si este putin mai decomprimat. Sunt curios totusi ce diferente ar fi intre TSI ul de 210cp (GTI6) si cel de 211cp (350Nm de pe Audi). De asemenea ce potential de tuning are motorul asta... este vreun tuner celebru care sa fi anuntat ceva?

At exactly 155 kW / 210 PS, in terms of power level the new Golf GTI's TSI engine is positioned between the last production GTI and the 30 Year Edition. Although its performance and displacement data might suggest an advanced development of the 200-PS engine, this was actually a new powerplant of the "EA888" generation of engines whose technical origins were in the 230-PS version.

The TSI that is used in the sixth GTI is a product of the second development stage of these highly agile engines. Compared to the first "EA888" development stage, this engine - optimized for transverse mounting in the new GTI - has new components such as modified pistons and piston rings, a regulated oil pump, a new vacuum pump, a new high-pressure fuel pump and a new mass airflow sensor. When used in the most powerful Golf today, the engine fulfills limits of the Euro-5 emissions standard.

Link către comentariu

Din cate stiu eu, 5 GTI are 207 CP, urcarea de 10 CP fata de 5 GTI fiind peste cei 197 CP pe care ii are cel din urma.

Link către comentariu

Cand se face trecerea de la kW la cai putere apar diferente. Caii putere nu sunt masurati la fel in toate metricile (sunt niste coeficienti care nu sunt luati in calcul in unele variante in altele da). De aici diferentele. De ex 5th gear vorbeste tot timpul ca GTIul 5 are 197 bhp, in metrica europeana are toata ziua 200cp. La ei pana nici Veyronul nu are 1001cp ci vreo 9 sute si ceva :offtopic:.

Modificat de spb
Link către comentariu

eu stiu asa: coeficientul e acelasi, difera cate zecimale iei in calcul. stiu ca numarul e ceva de genul 1.375... daca iei doar 1.3 da ceva, daca iei 1.375 da altceva; ca sa nu mai zic ca unii aproximeaza, iau parte intreaga etc. in fine, presupunand ca nu mai stiu exact numarul ala, numarul in sine e mai putin important, conteaza cate zecimale iei in calcul, e cam ca la Pi. de aici apar diferentele, cand ai sute de kwh, cum e la veyron, normal ca ajungi sa iti lipseasca multi CP.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

1kw=1.36 cp

Asta era cifra respectiva. :)

Link către comentariu

da, asa am gasit si eu pe net acuma. ciudat, mi se spusese altceva din diferite surse. in fine, bine ca e asta :)

Link către comentariu

Am apucat sa admir G6 GTI in curte la PBV1, arata f bine masina, as putea spune ca la exterior arata mai zvelta decat 5-ul.Am mai observat un lucru, cred ca era ceva secret oarecum, pentru ca avea grila din fata data jos, practic nu iti puteai da seama ca este GTI decat dupa pragurile negre si jantele Detroit.Pana si unul din angajati mi-a spus ca nu este GTI, yeah right =).

Link către comentariu

m-am suit si eu intr-unu...volanul e demential. nu am mers cu el..dar astept...

grecule, cand vei vedea G6 GTI cu BBS, si ceva kit exterior, mai vorbim noi ;) daca iti place mult sau nu.

Link către comentariu

Din cate vad de pe site-ul VW la configurator au marit pretul. Golf VI GTI DSG era 22656 si acum e 22956, desi cand am fost la PBN pentru un test drive cu un GTI mi-a zis cel de acolo ca inca nu se cumparase nici unul din cele aduse. Frumos nu ai ce sa mai zici :)

Link către comentariu

Salut, stie cineva cand va aparea GTI R?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!