Jump to content

Schimbarea distributiei la O2

codz
 Share

Postare recomandată

Salut Am si eu o octavie 2 din noiembrie 2007 are 70 000 km , o am de noua .

Ce zice-ti sa schimb distributia la vara? Eu fac maxim 3500 4000 pe an .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uzura apare pe interior - cand o dai jos, vei vedea - in special la baza dintilor.

Dayco HT sunt in opinia mea incomparabil mai bune fata de Conti. Bosch nu e OEM, asa ca nici nu m-am uitat la ele. Montata corect, cureaua rezista 120k si 5 ani.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut dragi colegi de forum!

Am si eu urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac/recomand. Prietena mea a achizitionat o Skoda Octavia 1.6 mpi din 2008. La service am inteles ca la 6 ani trebuie schimbata distributia... Dar cum cheltuielile ies mai mari decat te astepti de obicei ne gandeam sa amanam chestia asta pentru luna ianuarie sau februarie. Practic masina a facut 6 ani in octombrie si are 42000 de km acum.

La service cam 1100-1400 de lei au zis ca ne costa estimativ dar ne spun clar daca ne ducem cu cerificatul, nu am ajuns inca dar care ar trebui sa fie un pret decent pentru toata distributia(pompa de apa, role, curele, etc)?

Eu am schimbat anul trecut la octavia mea cu motor BXE(2007, 60.000 km) care mersese preponderent prin oras si vede zilnic rosu ca sa nu se depuna funingine pe evacuare si parea cureaua aia ca noua, mecanicul a zis ca si daca apare o mica fisura imediat se face praf...

Este in regula sa mai asteptam? La benzina nu se schimba mai tarziu decat la diesel?

Modificat de geopsi
Link către comentariu

Tinand cont ca ai km putini, poti sa o mai duci lejer  pana in primavara. In cartea masinii nu este trecut intervalul in ani, doar in km asa ca mergi linistit ca nu are uzura la 40k km.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

daca ai octavia 2 setul de distributie pe original este MAXIM 300 lei.

Daca ai 42.000km schimbi decat setul de distributie,FARA pompa de apa.

Eventual tragi un ochi la cureaua de anexe si daca este cazul faci si schimbarea ei.

Perioada de schimbare :se face o verificare la 90.000 km si daca este cazul se schimba,dar nu trebuie depasiti maxim 6 ani daca ai km putini .

Mergi cu masina linistit si faci schimbarea in primavara.

Link către comentariu

partea interesanta la motorul asta de 1.6 pe benzina ( BSE) este ca producatorul nu da interval de inlocuire, sau distanta....  

La alte motoare pe benzina ( FSI, TFSI) se recomanda un interval de 180.000 km.

Deci poti merge linistit pana la primavara

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Multumesc, oricum nu o sa facem cine stie ce km in sensul ca oricum vine vremea urata si prietena este incepatoare, probabil tot drumuri scurte prin oras ca sa miscam masina si sa mai exerseze. In masura in care putem cred ca mai bine facem revizia luna aceasta si luna viitoare punem distributia ca sa fim linistiti. Costa enorm asigurarea avand in vedere ca are sub 30 de ani si s-au dus o gramada de bani asa...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

A facut cineva recent un schimb de distributie la un 1.9tdi? Eu am 117000 km si masina are 6 ani. Deja cred ca e timpul, imi place sa fiu precaut, chiar daca la ultima revizie s-a facut din nou inspectie vizuala si totul era okay.

Sunt interesat mai mult de costuri la tot setul incluzand pompa apa. Sa merg pe Kit curea si rola Contitech + pompa apa Hepu sau altceva? 

Link către comentariu

105.000 km, 8 ani, volant facea aiurea! Schimbat diatributia si pompa apa. Pus airtex si gates-ca si in fabrica pentru curele si role! Piesele vechi mai mereau linistit. Cureaua dintata arata foarte bine pentru bucuresti, cu stil de condus sportiv!

Link către comentariu

Posibil sa nu mi-o fi strâns aia bine?pierd antigel,se vede jos pe la baia ulei si distributie.pot merge cu completare pana la primăvara?

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Nu stiu ce o fi sub capacul distributiei dar daca lichidul de racire ajunge pe curea, nu e bine deloc

Link către comentariu

Posibil sa nu mi-o fi strâns aia bine?pierd antigel,se vede jos pe la baia ulei si distributie.pot merge cu completare pana la primăvara?

*sunt unele pompe pentru modelul tau care au garnitura destul de usor de ciupit sau ,,sarita de pe orificiul de pe bloc'' atunci cand montezi pompa de apa.

*posibil nu e etansata bine garnitura.

*multi mecanici mai pun si silicon acolo ca masura de precautie.

ce pompa ai montat?

post-64586-0-88787600-1418638293_thumb.j

post-64586-0-47834400-1418638299_thumb.j

Link către comentariu

• 1 month later...

Gabivvx are dreptate..si nu numai el.

Totul se reduce la chestii de marketing, si incasare de bani pe consumabile (NU iau in calcul acele defectiuni de constructie/turnare a diferitelor piese-repere..si se produce inevitabilul cand nu te astepti). Am vazut motor de VAG cu biela iesit prin blocul motor (in garantie la 37.000 km si aproape 2 ani..noroc ca era pe leasing, mai avea 3 luni garantie....si au schimbat motorul complet in 5 zile de service !) sau etrier frana sectionat (metalul a avut o bula de aer/defect  din turnare/forjare.

Stiti cat este ora de manopera la serviceuri auto reprezentanta ?? : 150 lei fara TVA/ ora , comparativ cu 50-60 lei /ora cu TVA la cele normale..cum sa traiasca ele, doar influentandu-va ca e musai sa schimbi..ca altfel patesti ceva,doamne-fereste....si ce garantie va da la manopera/montaj..cred ca 3 luni...adica daca e sa se produca vreo stricaciune, tot se produce..si cu-i plangeti.

Legat de distributie, daca termenul este 120.000 Km (respectiv.150.000, ptr. cele de dupa 2007), si nicaieri nu sunt specificatii de timp (durata ani).... si anii trec, dar km nu-i faceti in 7-10 ani , schimbati doar cureaua (curelele distributie si transmisie) cu ceva calitativ, Contiteck de preferinta.

Nu are nici un rost sa cheltuiti pentru celelalte piese after market (1/2 ca pret fata de cele OEM original) pe care le puneti in locul celor de origine OEM (ce nu si-au facut stagiul de uzura, utilizare-testate in acest sens)..ca sa nu mai spunem ca durata de viata/utilizare la cele after market puse ,,noi,, oricum sunt de nivel mediu ca uzura/durata exploatare (specifica ca se vor schimba din 60.000, in 60.000 km!)..deci nu faceti mare lucru.

Alt aspect...ar fi,... credeti ca un reper/piesa se uzeava mai mult daca sta..ca timp sau daca e utilizat (vezi cureaua de distributie, si role(rulmenti) la turatii de min. 2000-2700 rot./min ani de zile (4 ani de ex.). Sigur ca doar cele in functionare..in repaus altermand cu functionare dainuiesc si peste 10 ani (ca sa va si apropiati de nr. de km...spre 150.000 km).

Cunosc/stiu curele in marile depozite/magazine (si online) cu durata de fabricatie de acum 6-7 ani si care sunt puse la schimburile dv. ..acum cand le comandati (cand se aprovizioneaza ele comanda cu sutele..ptr. un pret avantajos...si cate credeti ca vand anual)

Concluzia, apropiati-va de nr. de km si schimbati atunci.sau faceti evaluari periodice (1-2 ani) apoi schimbati ce e necesar...oricum manopera normala e cam 250-300 lei..deci cat o curea+ intinzator.

Cu stima.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am schimbat astazi distributia dupa ce am stat mult timp cu emotii si intrebari in vara in acest topic. La masina din semnatura luata de noua in 2007 (8 ani) si cu 106.000 km facuti de mine nu arata chiar rau, cred ca mai mergea inca ceva dar pt linistea mea nu-mi pare rau. La fel si pompa de apa era ok dar am schimbat-o si pe ea daca tot am umblat plus cureaua de  accesorii si rola de la cureaua de accesorii.

Am dat cu tot cu manopera 1100 lei. (Kit curea distributie Contitech,Pompa apa Graf, Curea accesorii Contitech, Rola curea accesorii Ina, 4 l de antigel si apa distilata.)

Deci daca e totul original se poate merge pana la 120.000 km (sau macar aproape) cum scrie in carte si nu conteaza anii cum se spune prin service-uri. La urmatoarea schimbare sigur nu merg pana la atatia ani ca la prima chiar daca e Contitech.

Modificat de Adrian82
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Tinand cont ca doar ce am achizitionat-o, vreau sa schimb la auto din semnatura urmatoarele:

- revizia (toate filtrele + ulei)

- distributia + pompa apa

- cureaua accesorii + rola

- antigel + apa distilata

- control mecanic + diagnoza pentru semnalare eventuale defecte, erori, piese/componente care ar trebui schimbate pe viitor.

A mai facut cineva aceasta operatiune in trecutul apropiat ca sa mi fac o idee despre costuri? Asupra brandurilor pentru piese m-am cam decis: filtre Mann, ulei mobil 1 esp formula, contitech, pompa apa airtex, Ca si manopera am intrebat pe la vreo 3 service-uri din Constanta si am primit preturi intre 700 si 850 lei, durata 6 ore. Dupa calcule sumare toata operatiunea ar ajunge spre 2000 lei. E mult, e ok?

Link către comentariu

O parte din raspuns il ai putin mai sus. Manopera mi se pare cam mult, am am dat 350 lei si nu dureaza 6 ore clar. Eu zic ca se poate cu  vreo 200 - 300 lei mai putin daca mai cauti. Eventual cere doar manopera si aduci tu piesele.

Link către comentariu

La Avia Motors mi au zis 3300 lei cu tot cu piese :))). Am gasit pana la urma 500 lei manopera, piesele aduse de mine, total 1750 lei. Un service dedicat pe VAG. 5 ore termen.

Link către comentariu

Daca esti dispus sa faci un drum pana la buzau, intreaba si la elcargid. Au preturi foarte bune, mai ales in comparatie cu cei din bucuresti si lucreaza si cu piese AM (pe producator).

Link către comentariu

Am schimbat la avia, manopera + antigel si apa 720 ron, piesele aduse de mine cu 600 ron(kit contitech + hepu). Masina era deja gata in 3 ore, am ridicat-o eu dupa alte 2 ore de cand am primit telefonul. Le-am zis sa verifice si cureaua de accesorii si s-o schimbe daca e nevoie. Uimitor, au zis ca nu e nevoie. Nu vreau sa le fac reclama dar chiar m-au surprins placut. Puteau sa zica ca a fost nevoie si o schimbau....

Modificat de bZ1
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut,

Trebuie sa schimb si eu distributia la masina din semnatua O2 1.6 MPI.

Ma puteti ajuta cu ce piese trebuie, vreau sa schimb toata distrubitia +pompa de apa + fulie alternator

Din ce m-am documentat trebuie asa:

-curea distributie

-rola intinzatoare

- rola curea

-pompa apa

-fulie alternator

Va rog sa-mi spuneti daca astea sunt toate piesele necesre, am citit ca ar fi o sectiune unde ma pot ajuta colegii dupa seria de sasiu, nu reusesc sa o gasesc

Multumesc!

Link către comentariu

Câţi km. are? Bănuiesc că este primul schimb.

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!