Jump to content

Becuri Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

Pai care e ideea...am vazut pe cineva pe net ca vindea 2 becuri cumparate la bucata pt. ca isi cumparase la set...

Ma gandesc ca o fi diferenta de tara producatoare (si implicit de calitate)...Germania, Olanda, Franta...eu stiu pe unde o mai avea Philips fabrici ?

Modificat de R_a_z_v_a_n
Nu mai da QUOTE la postul anterior.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

V i c t o r

Chili - azi le-am vazut la Carrefour Militari cu 62 sau 63 ron bucata. Nu cred ca vei gasi mai ieftin. Sunt destul de scumpe dar pretul se reflecta in lumina data. Eu utilizez de peste un an si sunt foarte multumit.

Link către comentariu

Am o intrebare: cum schimb becul pozitie stanga fata??

Link către comentariu

Bagi mana frumusel cat mai spre exterior (pe langa caroserie, practic)...e clar unde sunt pozitiile, ca doar se vad...si tragi usor de soclu (are niste umeri de plastic care intra fortat in locas), poti sa tragi chiar de fire, cu grija, ca oricum nu ai loc prea mult.

Dupa ce ai pus becul nou, te uiti atent la soclu si la locas, potrivesti soclul pe pozitie si il impingi...se simte la mana cand intra...

Succes !

Link către comentariu

catalin ungureanu

Va rog sa-mi spuneti cum se scoate blocul de lumini de la un Passat B6 1,9 TDI model 2008

Link către comentariu

Ca oricare bloc de lumini.

Cand pozitia este pe 0, apesi spre interior pe el cu forta si dupa in timp ce tii apasat spre interior, rotesti spre pozitia "pozitie" si dupa ce auzi un click, tragi frumos si usor de bloc si o sa te trezesti cu el in mana :D

:icon_thumright:

Link către comentariu

Salut

Mi-am montat si eu in urma sugestiilor noile becuri XP.M-a costat 110 ron cu tot cu montaj si reglat.Inca n-am iesit noaptea afara din oras sa vad diferenta.

Am mers noaptea doar prin oras si parca ceva diferenta se vede.La prima iesire din oras va anunt cum sunt.

Bafta!

Apropo

Nu este nici o diferenta intre chitul de 2 becuri X-Treme Power si aceleasi becuri luate la bucata , nici macar la pret.

Difera doar ambalajul.Sunt fabricate toate in Germania.

Link către comentariu

Si eu o intrebare. Cum schimb becul de la semnalizare fata dreapta? E cumva H21W? Si unde gasesc un astfel de bec?

Link către comentariu

@omydee: Becurile la semnalizarile fata sunt W5W la fel ca cele de pe pozitie :P

Iar de schimbat e super easy, uitate deasupra proiectorului pe partea care vrei sa schimbi becul de semnalizare si o sa vezi un surub in cruce, mic care tine semnalizare

Il desfaci, scoti semnalizarea, schimbi becu', pui totul la loc si gata ;)

Link către comentariu

Da-mi voie sa te contrazic...becurile de semnalizare sunt de 21w...difera si soclul...nu e ca la w5w ci au soclu metalic... H21w se gasesc pe la orice magazin de piese mai serios, e in jur de 10 ron bucata daca nu ma insel

Modificat de Seby19
Link către comentariu

catalin ungureanu

Am incercat dar cand ajung in pozitia "pozitie" si trag de blocul de lumini acesta nu iese ci butonul se comuta pe proiectoare ceata apoi pe stop ceata. Butonul nu ramane blocat apasat cand ajung in pozitia "pozitie ci revine la pozitia initiala. O fi defect blocul de lumini?

Am incercat cum ai spus Riddler dar cand ajung in pozitia "pozitie" si trag de blocul de lumini acesta nu iese ci butonul se comuta pe proiectoare ceata apoi pe stop ceata. Butonul nu ramane blocat apasat cand ajung in pozitia "pozitie ci revine la pozitia initiala. O fi defect blocul de lumini?

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Nu trebuie sa ajungi pana pe pozitie, apesi, rotesti 1/2 pana la pozitie si tragi.

Link către comentariu

Apropo de blocul de lumini, credeti ca cel de pe Passat B6 este acelasi cu cel de pe Golf 5...evident ma refer la unul care are exact aceleasi functii (auto, proiectoare, etc)...

E vreo diferenta de dimensiuni sau de mufe ?

Are vreo legatura cu functia Coming/Leaving Home ?

Multumesc !

Link către comentariu

catalin ungureanu
Nu trebuie sa ajungi pana pe pozitie, apesi, rotesti 1/2 pana la pozitie si tragi.

Multumesc Al Bundy

De ce am intrebat? Pentru ca asta iarna mi s-a crapat ornamentul din jurul blocului de lumini (passat B6 2009). Stie cineva daca exista de cumparat acest ornament separat sau trebuie sa cumpar blocul de lumini cu totul. Am fost la reprezentanta VW din Piatra Neamt si cu toate ca masina este in garantie mi s-a spus ca acest ornament nu intra in garantie si daca vrau sa-l inlocuiesc trebuie sa cumpar blocul de lumini cu totul. Parca nu as da atitia bani numai pe un ornament.

Link către comentariu

Din pacate, daca vrei nou, gasesti doar piesa intreaga...

Alta varianta ar fi sa gasesti doar rama (care se poate desface) de la un bloc de lumini defect...

Depinde si ce stie blocul tau de lumini...cu senzor de lumini sau fara, cu proiectoare sau fara...ca sa gasesti exact ce-ti trebuie...

De exemplu, unul cu senzor de lumini si fara proiectoare am chiar eu...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stie cineva pe aici daca blocul de lumini de la Passat (B6) se potriveste cu cel de la A4 (B6)...ma refer la forma, dimensiuni si mufa...ca par asemanatoare...ma gandesc sa cumpar unul de Passat B6 pt tatal meu (Audi A4 B6)...

Multumesc !

Link către comentariu

NU se vor potrivi ;)

Par ele asemanatoare, pt ca merg pe acelasi principiu, dar cel de Passat este un pic mai "mare" in circumferinta fata de cel de la A4 B6.

Se vede si optic daca le pui unu langa altu' :lol:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

Am pe un passat B6, 2007 un far valeo. Mi s-a ars un bec h7 - faza scurta si l-am schimbat eu. De cand l-am schimbat nu vad nimica pe partea stanga (unde am schimbat becul) si oricat l-as regla nu se vede.

Am fost la un service si mi-a spus ca este de vina becul (am luat unul dintr-o benzinarie) si mi-au comandat ei unul nou "mai bun"... Cand sa-l schimbe mi-au zis ca farul nu mai are nu stiu ce suport care-l tine si ca e pacat sa-l pun fara acel suport ca nu se va aseza cum trebuie/etc... Unii ii zic soclu altii ii zic nu stiu ce suport metalic... eu nu stiu ce este :icon_thumleft:

Am fost la un magazin si a zis ca pe farurile Valeo nu apare nici un fer de suport ci doar pe cele hexa (?) si ca poate sa-mi comande asa ceva dar nu-mi garanteaza ca se va potrivi. S-a uitat si la far si a zis ca ori e rupt locasul unde se prinde acel suport metalic (care apare la hexa) ori nu exista asa ceva... Si un far nou parca nu m-as incumeta sa iau... inca...

Stie careva de ce am nevoie sau daca acest tip de far chiar are un astfel de "soclu"?

Nu ma pricep dar eu...

- cand l-am scos pe cel ars nu avea nici un suport - nu aveam cum sa nu-mi dau seama

- cand am pus becul nou l-am bagat in pozitia din care l-am scos pe cel vechi si l-am sucit un pic spre dreapta si s-a blocat un pic... intr-adevar pare prinderea tare subreda ca iese imediat.

Multumesc anticipat de raspunsuri.

Link către comentariu

Desi nu am mentionat ieri poate ajuta daca mentionez acuma...

Am cautat dupa valeo pe forum si am gasit doar volante/stergatoare/etc... si mai putin detalii despre acest model de far pentru Passat. Am gasit ceva informatii despre astfel de faruri la golf/etc... dar nu stiu daca este vorba de acelasi mecanism sau nu...

Multumesc din nou :offtopic:

Link către comentariu

eu am far valeo pe passat si la mine becurile intra la presiune,si eu am incercat sa le bag prima data rotindule si aproape ca ma rasturnat masina,dar pana la urma mi-au zis ca doar modelul Hella se roteste putin si apoi se scoate becul cu soclul

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Acum 2 seri, abia plecasem din parcare, cand imi apare mesaj pe BC cum ca luminile de la numarul de inmatriculare nu mai merg si, bineinteles, se aprinde si martorul de pe bord. Am demontat becurile si nu par deloc arse. Am tot citit explicatiile din manualul masinii si toate schemele de la sigurante si nu am gasit sa aiba una separata pentru aceste becuri ( desi are o gramada pentru multe alte beculete...).

Intrebari:

- a mai patit-o careva dintre voi?

- ce poate fi?... mi se pare putin probabil ca ambele beculete sa se arda deodata. Sa ma mai uit si prin alte parti?...vreun fir sau contact slab?

Sper ca pana maine sa schimb becurile si sa va spun daca ele erau de vina sau altceva.

Adrian

Link către comentariu

Curata soclurile cu spray de contacte. La fel imi facea si mie. Se aprindeau, apoi se stingea unul si implicit il stingea si pe celalalt. La mine initial a fost de vina unul dintre leduri (se arsese), dar si dupa schimbarea lui mi-a facut la fel. Ledurile erau pe CAN deci exclus eroare de bec ars din aceasta cauza. Dupa ce am curatat soclurile nu mi-e mai facut nici o figura.

Link către comentariu

Am schimbat becurile si au mers din prima. Cand o sa am un pic de timp o sa le desfac sa curat si soclurile.

Link către comentariu

• 2 months later...

recomandati-mi si mie ce becuri sa-mi pun pe faza lunga pentru o vizibilitatea mai mare . nu am xenoane. becuri normale

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!