Jump to content

Muzica din Golf

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Te rog sa-mi recomanzi si mie un amplificator si sub dar care sa nu depaseasca bugetul acesta...deja este coarda intinsa la maxim. Eu inclin mai mult pentru calitatea sunetului decat putere, vreau sa fie muzica, nu zgomot :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kalu

93

• im.guzu

53

• AlexBanu

40

• Cily

39

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca folosesti unitatea oem ca sa-ti mearga faderul trebuie sa folosesti 2 adaptoare de nivel high-low unul cu care te legi la difuzoarele fata si altul cu care te legi la cele spate.. asa o sa ai 4 RCA-uri care vin de la fiecare canal spre amplificator...

asta doar daca folosesti amplificatorul pe toate cele 4 canale...

daca ai de gand sa pui subwoofer si sa il folosesti permanent sau aproape permanent foloseste boxele din portiere doar ptr "tipete" adica ptr partea de "HI" si nu arunca banii pe difuzoare de portiera care sa "scoata" mult...:)

cum sa spus si mai sus...ramane la latitudinea fiecaruia...

Link către comentariu

the_punkreas2003

O sa merg pe varianta cu 2 adaptoare catre cele 4 boxe. Nu vreau sa mai pun si tubul, prefer boxe bune si spatiu in portbagaj. Acum as vrea sa imi schimb RCD300+ cu un 500 sau RNS, ceva cu MP3 si magazie oricum, sper sa castig la calitate si in acest fel.

Multumesc de info.

Offtopic: Kalu, da-mi un nr de telefon pe PM. Tre' sa ajung in Iasi in viitorul apropiat, poate ne vedem la o cafea ceva, sa-ti admir masinuta :icon_cool:

Link către comentariu

http://www.altex.ro/media/catalog/product/...p;maxHeight=600

Amp blaupunkt 400W cel cu 2 canale costa aprox 2.5 mil si cel pe de 800W cu 4 canale aproximativ 3.5 mil, cam aceleasi preturi si la amplificator sony si sunt unele chiar si mai ieftine, si blaupunkt sau sony sigur nu poti sa zici ca-s de aruncat

http://www.altex.ro/media/catalog/product/...p;maxHeight=600

subwoofer mare dreptunghiular blaupunkt costa cam 2.5 mil, este si tub pe la 2 mil, tot blakpunkt, am vazut si sony eventual pe la 4.5 mil daca vrei sa dai bani mai multi ca sa faca bum bum :)

la boxe pe fata nu am mai gasit poza dar stiu ca am vazut in magazin un fel de kit, boxe fata+spate, cele fata erau pe componente de 16.5+tweetere, cele spate erau ovale mari, si tot kitul era pe undeva pe la 2 mil, nu il gasesc pe pagina de net dar era in raft insa legat de boxele fata, eu zic ca cele originale is cel putin decente

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

@Bogdan-Despre amplificatoare nu stiu ce sa zic, dar despre subwooferul Blaupunkt mare dreptunghiular pot sa zic ca l-am ascultat pe masina unui coleg de aici din Galati si nu mi-a placut deloc cum se aude si era de 30 cm, dar membrana aia subtirica se vedea ca e chiniuta si la volum ridicat dadea un bass mai mult paraia si cam subtire ca tonalitate. Cand am mai si auzit ca a dat pe ele in jur de 600 lei imi parea rau ca nu i-am dat eu sculele de la mine de pe masina, iesea si mai ieftin si suna si mai bine si mai putin spatiu ocupat ca subwoferul e in incinta slim.

Incearca sa cauti la magazinele de specialitate nu la astia gen Flanco, ALtex, Domo ca ei aduc decat produse foarte ieftine si slab calitativ, iar asa zisele firme cunoscute Sony sunt de mult depasite de firme gen Hifonics, Kicker, Focal, etc

Modificat de Auras
Link către comentariu

un bas f clar si greu...de calitate superioara nu o sa scoti indiferent ce boxe pui daca nu antifonezi...deci ai grija ce rezultat vrei sa ai...

daca pui un subwoofer decent , impreuna cu boxele OEM suna bine, aproape de f bine, atat timp cat nu vrei sa dai discoteca cu masina sau sa participi la vreun concurs cu masina

eu nu am nici macar boxe pe spate, si cu boxele oem fata impreuna cu un JBL 1200t in portbagaj se aude chiar bine...si asta nu ca zic eu...pot confirma si cei care au mai ascultat la mine... , in schimb pe bancheta din spate e sunetul putin "gros" - deoarece nu am boxe pe portierele spate...

dar sper sa rezolv si asa in curand - pioneer pe doua cai ( deh asta e , nu se pot pune pe componente...nu e loc ptr inalte :( )

deci daca nu vrei un sunet f puternic... ci volum cat de cat mergi pe cele oem si nu arunca banii pe fereastra :)

si inca ceva vezi ca RCD-ul are 4 canale , chiar daca din fabrica masina e cu boxe doar pe fata... asa ca...ramane sa te hotarati ce vrei de la sistemul audio si apoi apucate de cumparat...;)

Link către comentariu

Sunt total contra celor care spun ca difuzoarele stock nu sunt bune! Se aud foarte bine! Nu exceptional, dar sunt ok.

@Nik Mi se pare mare pretul la amplifictor! Nu am inteles totusi acele boxe DLS vrei sa le pui in fata sau in spate? Boxele sunt scumpe dar ar merita banii.

Subwoofer-ul e ok in principiu! Dar amplificatorul prea scump! Nu as atati bani pe un amplificator!

Pt Golf 5 Subwoofer Activ Focal este cea mai optima solutie ! Nu spun neaparat ca asa am eu, am vazut la multe masini G5 iar proprietarii lor erau super multumiti.

post-24248-1238644797_thumb.jpg

Modificat de Cily
Link către comentariu

eu folosesc boxele originale (8 la numar, volkswagen sound) + amp InPhase IPA 601 (200W) + sub JBL CS 1204T (250W) + condensator Pyramid CAP160DBL (1,6 F) si sunt FOARTE multumit, am probleme cu urechile daca tin mai mult de 1 melodie la maxim deci ... n-am nevoie de mai mult. Sunetul pleaca dintr-o navi aftermarket, replica dupa RNS 510 cu iesire 4x40W + iesirea de sub

Acum nu stiu .. bordul cel putin am vazut ca e mai bine antifonat decat cel de pe golfurile non-GTI, usile in schimb sunt la fel cred.

Subwooferul + amplificatorul + condensatorul + kitul de instalare m-au costat in total 900 ron

Link către comentariu

Eu plec de la sunet doar din usile fata (6 boxe) si nu zic ca difuzoarele nu sunt bune, dar la volum+bass > 50% sunetul emis de ele nu mai e asa de 'prietenos'. Daca as pune doar suboower, acesta probabil ar face treaba buna, dar ce se va intampla cu muzica? Boxele curente nu cred ca ar face fata ca putere fata de subwoofer si de aceea vreau sa recurg la schimbarea lor. Ma gandesc totusi la o alta varianta:

- las boxele care le am pe fata (usi insonorizate);

- un amplificator conectat la iesirile pt boxele spate;

- instalez niste difuzoare midbass in usile din spate;

- subwoofer pasiv;

Daca reglez fader-ul cu preponderenta spre spate -> amplificator, boxele fata nu vor mai fi asa stresate si totodata beneficiez si de medii.

Link către comentariu

S-a mai discutat, la un volum mai mare, sunetul are o calitate mai proasta datorita player-ului RCD 300. Nu boxele stock sunt principala cauza! Spun acest lucru din propria experienta.

Modificat de Cily
Link către comentariu

Lucrul acesta l-am inteles, dar daca volumul din RCD l-as da pana la max. 50% acesta n-ar mai distorsiona si astfel sunetul este destul de bun iar amplificatorul primeste la fel un semnal 'curat' si dand un volum superior boxelor conectate la el. Daca cineva mi-ar putea confirma teoria aceasta ar fi bine caci nu stiu exact ce anume fac acele adaptoare HIGH > LOW, adica daca acestea sunt influentate de volumul aparatului dar probabil ca sunt.

Link către comentariu

momentan se aude slab daca urci prea tare volumul pt. ca ceri putere pt. bass pt. boxele fata, cand o sa pui subwoofer poti sa lasi bass pe 0 si atunci o sa se auda foarte bine si pe fata calitativ, doar ca bass mai mic, dar avand subwoofer o sa dea ala destul bass

concluzia mea e ca e suficient sa pui un subwoofer si reglat bass din RCD la 0 si vei avea si volum si calitate cu boxele si rcd-ul original

eventaul inca o sugestie ar fi sa montezi inca 2 boxe pe spate, dar fara amplificator separat ci diect din RCD care oricum are 4 iesiri chiar daca momentan masina din fabrica foloseste doar cele 2 de fata

Link către comentariu

• Administrator

Acest subiect tinde sa fie unul foarte subiectiv, functie de preferintele fiecaruia

Rog sa cititi tot ce inseamna parte de audio din sectiunea dedicata, inclusiv stickyurile lui fuscobal care sunt foarte ajutatoare, mai ales ca vin din partea unui posesor de Golf5

Ok, sunt niste sfaturi ale lui, nu detine adevarul absolut :lol: insa eu unul cred ca va pot ajuta inclusiv modificarile dupa buget, ordinea corecta a imbunatatirilor, samd

Mersi!

Link către comentariu

Nik dupa cum am spus si mai sus si se pare sa nu vezi postul meu...:lol:

eu am doar boxele fata...+ amplif cu subwoofer , datorita subwooferului basul sta la minim si nu afecteaza claritatea boxelor fata... si cu volumul urc pana la aprox 80 % ...

incearca sa dai bass la minim si sa urci in volum...nu se va auzi cas i cum ai avea si amplif...dar vei observa ca se aude bine...

adaptorul hi lo il folosesti ptr a baga semnal de pe o iesire hi in intratrea low la amplificator (asta daca amplif nu are hi-in )

lamurit?:P

Link către comentariu

exact asta incerc si eu sa explic, ceea ce zice kalu, dupa ce pui subwoofer, RCD-ul original cu boxele originale fata (ajutate de subwooferul suplimentar) sunt mai mult decat suficiente pentru o auditie cel putin decenta, nu este nevoie de schimbat nici RCD-ul si nici boxele fata, ci doar atasat un subwoofer sau 2 boxe mari pe placajul spate, efectul total oarecum comparabil si difera doar gusturile de auditie

momentan boxele fata zbarnaie si huruie deoarece se cere prea mult bass de la ele, si normal ca nu se poate tinand cont de dimensiunea lor si a incintei, nu poti dintr-un diff de 16cm sa faci sa sune ca un diff de 30cm (cel putin dpvd al bassului), dar daca pui un subwoofer sau inca 2 boxe mari pe spate (nu jucarii de pus in portiera), acestea vor creste mult nivelul de bass si deci din RCD in loc sa stai cu bass la +50% poti sa stai cu el reglat la 0 sau dupa cum spune si kalu, chiar la -25% undeva, si atunci boxele fata nu vor mai fi chinuite si vor suna foarte bine

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

ca s anu fiu inteles gresit...eu cand am spus 0 ma refeream la minim...adica deloc bass din RCD ...in stanga de tot ;) :D

si il reglezi din aplificator cat ai nevoie...

Link către comentariu

Ce mic mi se pare subwooferul de la FOCAL, care este modelul exact?

Al meu e cam mare pt portbagaj si ma gandeam sa-l schimb, acum cu ceva mai slab sigur nu o sa-l schimb.

Mai punteti poze cu portbagaj-urile voastre sa vedem cat cat ocupa :D

post-27766-1238961545_thumb.jpg

Link către comentariu

@ N0NAME asta e modelul pe care il am eu http://www.car-sound.ro/subwoofere-auto/fo...omba-20-a1.html

Tu mai ai loc in portbagaj decat pentru o sacosa cu paine! :D ( propozita asta este un pamflet si trebuie tratat ca atare)

Modificat de Cily
Link către comentariu

Mai slab decat Hifonics-ul nu este..poate doar ca putere..insa pe partea de SQ e un sub foarte bun...e rapid si coboara destul de bine..si are un aspect comercial foarte bun.

Atasez poze cu portbagajul in configuratii diferite..

_MG_0091.jpg

SANY0678.jpg

Modificat de AlexBanu
Link către comentariu

Salut

Eu am pe golf un CD player RCD 300. Este vreo problema daca il inlocuiesc cu un RCD 500? Functioneaza? Are aceleasi dimensiuni?

Link către comentariu

rcd 500 vine perfect in acel loc...+ de asta ca iti funct si comenzile daca ai ...

Link către comentariu

Ce boxe trebuie ca sa pun direct pe RCD300, la 2 sau 4 ohm?

Link către comentariu

@ Nik,eu am pus 2 boxe pe spate,originale de golf 5,sunt de 4 ohmi.

Link către comentariu

Nici un player OEM nu merge in 2ohmi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!