Jump to content

Ce norma euro are ?

17LIR
 Share

Postare recomandată

din cate am inteles daca e produsa dupa 01/00 inseamna ca e euro 3 .....indiferent de norma germana. deci este euro 3 atunci?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rmg

7

• Ice_2k

6

• r4ulik

6

• GABIVVX

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

In completare fata de ce ti-a raspuns George, nu toate masinile de pe mobile.de sunt de actualitate si aici ma refer la pret si detalii mai ales anunturi de la privati. Iti spun asta in cunostinta de cauza deoarece cand am ajuns la un autohaus din Berlin pretul se discuta de la 400E mai mult decat era afisat pe site.

Link către comentariu

D4 = euro3 :Driver: Sa fie clar.

Link către comentariu

nu este regula .asa am crezut si eu.acum am inmatriculat un golf 4 don 2000 D4 in brief si la noi a iesit E

4

Link către comentariu

Mai uita-te odata oricum. Nu cred sa fi gresit atat de flagrant. Daca e din 2000 e IMPOSIBIL sa fie euro 4.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

D4 poate sa fie si Euro 4 si Euro 3 si Euro 2. M-am documentat din plin cand mi-am luat masina. Daca dati un search puteti gasi mai multe informatii. Poate sa fie din 2000 atat cu Euro 2 cat si cu Euro 4. Depinde si de codul motor.

Link către comentariu

D4 = euro3 :) Sa fie clar.

Te contrazic vehement.

Aici este vorba de mai multe variabile care trebuie luate in considerare. De exemplu la noi in tara, tot ce este D4 si este motor de tip AXR, este considerat EURO 4 - 100%. D4, poate sa insemne multe, chiar si impozit mai mic pe luna la nemti daca prinvim din acest punct de vedere.

M-am referit la motoare diesel.

Modificat de sebica79
Link către comentariu

Intr-un articol mentionat anterior se spune ca marea majoritate a masinilor germane au Euro 4 doar dupa 2005.

Eu am un Golf IV 1.4 16V AXP, pus in circulatie in martie 2001 si are Euro 4. Acest lucru e mentionat atat in cartea de identitate germana (Schadstoffklasse: Euro 4) cat si in autentificarea RAR de la noi (E4).

Modificat de ullyse
Link către comentariu

pai stai un pic ca eu pe golf 4 am motor AXR si e trecut euro3....ce euro am in final?!

Link către comentariu

sinucigasu, tu SIGUR ai euro 3 !! . motoarele diesel Euro 4 au fost introduse doar pe golf V, passat (ultima generatie)....

Link către comentariu

Daca e D4 il poti inscrie fara probleme, taxe suplimentare si alte si e echivalent cu euro3.

Am fost vara trecuta in Germania si am gasit un Golf IV 1.4 cu 4800 euro, super intretinut, la un batranel de 67 de ani. Cand m-am uitat in Bref, scria D3, ceea ce era echivalent cu euro 2. Mi-a spus ca a mai avut clienti din Ungaria dar nu l-au cumparat tot din cauza asta...a fost cinstit. Am trimis prin fax Brief-ul sa imi verifice cineva la RAR si mi-a confirmat ca e euro 2. Atunci era problema si cu inscrierea...numai euro 3 se putea inscrie. Cel mai simplu e sa cereti prin mail,fax, ...o copie a briefului si sa o verificati la RAR. Depinde cum figureaza in catalogul de la RAR.

Modificat de Nick.sb
Link către comentariu

pai stai un pic ca eu pe golf 4 am motor AXR si e trecut euro3....ce euro am in final?!

EURO 3 - D4 (la diesel valabil pentru AXR) la nemti, intra cu Euro 4 la noi. Ti-au gresit "meseriasii" care ti-au intocmit certificatul, sau greseala a plecat de la rar la constatare. In ce an a fost fabricata masina?!

Link către comentariu

• 9 months later...

Cer si eu ajutorul colegilor forumisti care stiu CU SIGURANTA, din ce an pe GTI motoarele sunt Euro4.

Ma intereseaza motorul 1.8Turbo de 150CP, pe care l-am vazut si in versiunea de 180CP. Acelasi motor de pe Audi S3 la 225. Si asta ar fi interesant de stiut de cand are norma Euro4.

Codul motoarelor am vazut ca sunt: ARZ (asta parca a fost pus pe masini pana in 2001), AUM (mi se pare ca a inlocuit ARZ dar nu sunt sigur, de prin 2000-2001), AUQ (180CP). Nu stiu codul pt motorul de Audi.

M-ar ajuta sa stiu ca exista motor cu Euro4 chiar si din 2000. Atunci ar fi probabilitatea mai mare ca in 2001 sa fie Euro4.

Multam.

Link către comentariu

Il stiu. Am cautat acolo, dar nu vorbesc nimic de norme de poluare.

Link către comentariu

Aici gasesti lista cu toate modelele si modificarile aduse ulterior la golf,grupate pe ani de fabricatie,iar mai jos tabelul cu motorizarile disponibile pe Golf.

Sper sa-ti fie de folos.

Bafta.

LE: am gasit ceva mai folositor : Volkswagen Golf Hatchback (97-04) / 1.8 T GTi 5d

post-12757-1197120016_thumb.png

Modificat de Fitty
Link către comentariu

a adus un prieten, un golf, acelasi an, aceeasi motorizare, din italia, si are e4.....

Link către comentariu

Am gasit ceva (Alle Benziner mit Ausnahme des V5 sind jetzt schadstoffarm nach Euro4). Adica toate motoarele pe benzina cu exceptia celor in 5 cilindri sunt Euro 4. Din cate stiu, doar motorul de 2.3 la Golf si S3 au 5 cilindri. Restul sunt in 4, iar 2.8 in 6cilindri. Gresesc?

Link către comentariu

Pai intra omule pe ultimul link pe care ti l-am dat si o sa vezi acolo toate specificatiile pt modelul care te intereseaza:

1.8 T GTi 5d

General

Production: 1 Oct 1997 to 1 Jan 2004

Length: 4149 mm

Width: 2018 mm

Height: 1439 mm

Weight 1238 kg

Fuel Delivery: Turbo injection

Transmission: Manual

Gears: 5 Speed

Performance

Engine Size: 1781 cc

Cylinders: 4

0-60 mph: 8.2 s

Power Output: 150 bhp

Valves: 20

Torque: 210 Nm 155 lb-ft

Top Speed: 134 mph

Costs

MPG: 35

Insurance Group 14

:lol: Euro Emissions Standard: IV :blink:

CO2 Emissions: 192 g/km

Road Tax Band: F

Practicality

Wheelbase: 2511 mm

Luggage Capacity: -

Fuel Capacity: 55 L

Turning Circle: 10 m

Unbraked Towing Weight: 600 kg

Braked Towing Weigh:t 1300 kg

Modificat de Fitty
Link către comentariu

@fitty: am vazut in acel link ce mi-ai aratat dar este o contradictie. Euro 4 nu are cum sa fie din '97 pana in 2004.

Speram sa fie cineva pe forum care sa aiba masina din 2001 pa cartea de identitate, care foarte probabil sa fi fost un 2000 an fabricatie dupa iulie-august si sa fi intrat 2001 la noi. La celelalte motoare de benzina mai mici, mi-e clar de cand au intrat euro4. Problema este la 1.8T care fiind un motor puternic este mai greu sa indeplinesti norma de poluare. Si din auzite, cica ar fi fost fabricat Euro4 ceva mai tarziu, adica dupa jumatatea lui 2001.

Link către comentariu

eu am GTI de 180cai din 2002, modelu aniversar si este sigur euro4. cat despre cele de 150 de cai stiu ca mare majoriatate sunt euro3

Link către comentariu

Asta e, ca si eu stiam ca au intrat euro 4 mai tarziu la astea de 1.8T. A ta e 2002 in Romania, pe carte sau atunci a fost fabricata? Ca poate e dupa jumatatea lui 2001 fabricata si a intrat in Ro 2002 la RAR.

Link către comentariu

Dupa seria de la sasiu etse 2002... inca nu i-am facut cartea de ro ca inca am nr de tzoll valabile... Ce pot spune ca un prieten a mers cu mine atunci si a luat una identica si a lui avea data primei inmatrculari in Germania luna a 8, 2001- iar dupa serie iese 2002... Mentiozez ca si a lui e tot modelu aniversar de 25 ani cu 180 cai si 6 trepte...

Din cate am vazuut pana acum mare majoritate 1.8t de 150 is euro3. Uneori au si D4 si atunci nemtii trec euro4 dar sincer nu stiu exact!

Link către comentariu

ARZ sigur nu este Euro4, ci chiar Euro2. Am incerca sa aduc in tara aceeasi masina in urma cu 4 ani si n-am putut din aceasta cauza.

AUM posibil sa fie.

Link către comentariu

Daca motorul este conform cu D4 nu inseamna ca o sa fie incadrat la E4.

Citeste si ACI , poate e mai edificator, pentru mine a fost.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!