Jump to content

Impresii chiptuning...

andREI
 Share

Postare recomandată

• Administrator

foarte impresiona(n)ti oamenii in ultimele posturi.

Eu mi-am tras soft de 180CP pe PLUSul meu de ceva km. Impresionant dar consumul mediu tot la 8,x iese (intre 8,1 si 8,5 mai exact). Merg luanar 1000-1400km extraurban si cam 2000urban. Regret ca nu mi-am luat 1.9 TDI DSG ca il faceam la 140CP si ar fi luat o medie de doar 6,x /100km :cheers:

Senzatiile in 2.0 dus la 180CP sunt ok. Cuplul este de 400Nm acum (zic eu)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dragos mooor...vreau si eu soft dar din pacate am doar 2300 km si nici o sansa sa fac mai multi in scurt timp :251: ...ai idee de unde pot cumpara un intercooler bolt-on pt 2.0 tdi?

masina lui ZgB este impresionanta si a batut multe masini cu pretentii, nu ca a lui nar fii

eu cred ca putem invata multe de la oamenii care isi duc masiniile a step forward

Link către comentariu

• Administrator

eu consider ca este suficient de bun cel original pentru a ajunge la puteri de 200-220-240HP... timpul le rezolva pe toate zic eu :251:

Link către comentariu

E clar cane contrazicem pe niste chestii relative. Cel care are un tdi cipuit zice ca bate un 1.8t cipuit si invers. Am mai zis o data ca masina ta e una dintre cele mai reusite din punct de vedere al tuningului si te felicit pentru asta dar nu ai cum sa ma convingi in legatura cu versusul asta, nici teoretic nici practic.

Link către comentariu

practic am demonstrat multora :) chiar nu mai e nevoie sa mai demonstrez nimanui...regret ca mai exista un golf ca al meu dar e dauna totala...si mai e un oltean prost cu golf 130cp+soft dar ala e prea prost ca sa faca ceva cu masina aia care oricum e cazuta cam din toate pct de vedere

Link către comentariu

Cea mai tare faza care am auzit-o pana acum, am citit pe un forum. Un tip care tocmai isi facuse cip pe un golf 4 tdi 130cp zicea ca printre victimele lui a fost un golf v gti dsg. Se pare ca tdi-urile aste sunt facatoare de minuni.

Link către comentariu

azi mi-a cipuit voinea tractorul ( Mersi)

De la 101 cred ca pe la 120-125

cuplu a crescut binisor mai ales intre 80-120km/h ceea ce ma interesa cu adevarat. Am facut in drum sper casa de la bucuresti niste depasiri care nu mi le permiteam inainte. acceleratia este mai buna mai ales in treapta 5 care era puturoasa inainte. consumul parca e un pic mai mic.Parca. s-ar putea sa fie o impresie ca nu am calc. de bord. Din pacate nu am avut dealuri sa vad cum se comporta in panta. Am mers vreo ora prin Bucuresti in treapta 2-3 si viteza mica nu am simtit vreo diferenta in ambriaj.

Sapt viitoare fac vreo 5000 de km si o sa vad cum se comporta cu adevarat nu asa la prima impresie.

:D

Link către comentariu

• 1 month later...

Am facut acum vreo doua saptamani tuningul si sunt multumit.

Cuplul a crescut binisor, se simte bine de tot in vitezele 2-3-4. Imi place.

Am condus atat in oras cat si pe autostrada.

Nu sesizez diferente notabile relativ la viteza maxima ci doar la modul in care masina ajunge la aceasta.

Consumul, la fel intre aceleasi valori in functie de sofer (eu sau sotia).

In concluzie imi place,

Multumesc Dragos

Link către comentariu

Am o intrebare,am un golf 4 TDI AJM 116 cai 6 trepte,ce ar trebui sa fac pentru a-mi mari puterea in jurul valorii de 145-150 de cai...un remap sau un flashtuning...am vazut ca voinea ofera o gama destul de atractiva la chiptuning dar la versiunea veche de 90 de cai nu prea avea sens sa fac ciptuning.(Mentionez ca masina are acum 89.000 km reali,si am adus-o eu personal din Germania acum 2 saptamani).

Link către comentariu

Gata, ma adaug si eu pe lista masinilor remapate de Dragos cu un mare zambet pe fata ( pana acum ) !

Salut!

Am si eu o nedumerire: inainte de acest tuning facut de Voinea ai mai avut masina tunata de altcineva. Sau, altfel spus, asta e primul tuning pentru tine?

Link către comentariu

un remap sau un flashtuning...

este acelasi lucru remap sau flashtuning

Link către comentariu

• Administrator

da bai zGB, nu vrea Bogdan sa stie cum a fost la tine dupa chiptuning..

uite bogdane, am dat un search si am gasit asta

Initial la primul test era mega varza pe jos eu cauciucuri de vara....nu prea am inteles nimic...eram putin dezamagit mai ales ca Dragos mi-a calculat caii la motor si cea mai mare valoare a fost 150,x (din cauza ca nu aveam unde sa-i dau si rupea aderenta instantaneu). In fine dupa ce-am plecat de la pit stop m-am dus pe dn...si dupa spre centura...se simtea ca masina trage mai bine...dar d-abia dupa vreo 30-40km de mers cu ea am cam inceput sa realizez ce se intampla cu ea...Ideea e ca a 2-a e absolut criminala...in treapta 1 imi zboara rotile de pe asfalt...daca plec usor cu tr 1 si ii dau spre 4000rpm destul de tare (nu f tare) cand schimb a 2-a imi scartaie rotile cel putin 2 secunde...In total au rezultat vreo 300km in seara asta cu masina (alergata evident ca doar eram super entuziasmat).

Thx Dragos!!!

P.S. : consumul rupta in 2 a fost cam 10 :rolleyes: :) :(

P.S.2 : scuze pt modul de relatare dar mai am putin si pic de pe scaun! imi gasesc greu cuvintele la ora asta avand in vedere ca am dormit vreo 4 ore in ultimele 30-40 ore

Intre timp de la un tuning de la 130 la 165CP zGB a evoluat in bine. 200+ la calutii lui zGB

Link către comentariu

akebono, presupun ca vb cu DORU, nu cu rvacaru, nu? :lol:

Evident.

nu zic acum sa iei orice membru si sa il plimbi masina, sau sa ii aratai ca ai 2xx de cai, dar daca ii aratai unui s_c sau toni, care nu numai ca sunt credibili, dar si priceputi in 1.8T..eu zic ca e totul va aparea intr-o lumina mai clara.

Daca se concretiza episodul acesta intr-un fel sau altul nu mai exista indoiala. De asta am si exprimat punctul de vedere cu credibilitatea lui DORU, ma mir ca el nu-si da seama.

Link către comentariu

sal!

sunt mai nou pe aici.

interesante constatari!

am un golf 4 1,9 TDI din 2003, 5 viteze, 90 CP stock pe carte.

in februarie i-am pus "unichip", si masurat pe dinamometru a scos 120 cp si 265 nm fata de 96 cp (!?) si 220 nm inainte de unichip.

m-am mirat si eu de cei 96 cp "stock". probabil ca motorina buna plus aditivi au dat acel surplus.

impresii dupa:

acceleratii sensibil mai bune!!! treptele 1, 2 si 3 e demential! rupe aderenta chiar si a 3 a turata pe la 3500-3700.

in a 5 a accelereaza formidabil.

ajunge foarte usor la 180. maxim pe plan drept am avut 205 pe vitezometru.

probleme:

singura chestie de care m-am lovit a fost debitmetrul de aer pe care a trebuit sa il schimb de 2 ori.

dupa un timp de la unichip in accelerare simteam ca are "pauze". probabil ca senzorul incepea sa dea semne de :offtopic:

am schimbat senzorul cu unul de pe motorul de 150 cp.

diferenta s-a simtit imediat. in accelerare era lina si in curba superioara parca avea mai mult "zv

Link către comentariu

Salut!

Am si eu o nedumerire: inainte de acest tuning facut de Voinea ai mai avut masina tunata de altcineva. Sau, altfel spus, asta e primul tuning pentru tine?

da. a mai avut o skoda 1.8T care ajunsese pe la 190 de cai. si mai avea destul de pus pe ea, dar a trebuit sa se opreasca brusc. :offtopic:. nu din vina lui.

Link către comentariu

Vad ca se obtin cresteri considerabile ale puterii si cuplului la motoarele tunate.

In conditiile in care cuplul motor creste cu 30%, pentru a echilibra performantele masinii (acceleratie, consum) nu ar fi normal sa se modifice si raportul de transmisie din cutia de viteze?

Link către comentariu

de ce?... eu daca as putea as "scurta" cutia de viteze care o am , pe orice masina , rar mergi cu 220 , mi se pare mai interesant 0~120 in 9 sec :offtopic:

Link către comentariu

rupe aderenta chiar si a 3 a turata pe la 3500-3700.

Ai cumva anvelope de 145? :icon_cheesygrin: Ca altfel nu se prea explica

Link către comentariu

croaziera 180 pe dn si 200 pe autostrada

E ca in filmul acela... "Croaziera groazei" :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Este adevarat ca placerea este atunci cand esti in acceleratie, dar in majoritate se merge cu viteza cat de cat constanta si cresterea de putere pe aceasi transmisie parca ar irosi-o

Link către comentariu

E ca in filmul acela... "Croaziera groazei" :icon_cheesygrin:

E din seria "Cum sa topim turbina in 3 pasi simpli" :hainoroc:

Link către comentariu

Ai cumva anvelope de 145? :) Ca altfel nu se prea explica

Poate sunt Matador sau Montana :) :)

E din seria "Cum sa topim turbina in 3 pasi simpli" ;)

De ce sa se topeasca? :)

Link către comentariu

:D

he!

e pe incercate!

nu sustin decat ceea ce am experimentat.

si cauciucurile sunt de 205 dunlop 2000 S sport :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Hooo cu postarile de powerflox ...powerbox pe topicul meu legat de chiptuning!! :lol:

Deschideti un topic separat pentru powerbox! NU e greu, click pe "NewTopic"!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!