Jump to content

Stergatoare Parbriz

sheevah
 Share

Postare recomandată

sau te poate ajuta oricine are presa de scos bratele de la stergatoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dragomiricacristinel

E mutat mai sus si tot asa se duce

Link către comentariu

inseamna ca nu e bine pus bratul pe axul motorasului. sau nu mai ai caneluri pe brat/ax.

Link către comentariu

• 3 months later...

Se potrivesc cele din Metro?

Adica nu o prindere diferita la Golf 4?

Intreb fiindca la Audi e diferita prinderea si am intampinat probleme.

Link către comentariu

marius1982.11

Scrie pe ambalaj pt ce masina sunt, in afara de asta conteaza si lungimea lor.

Link către comentariu

Daca e prea lung nu e problema, se poate taia :D

Link către comentariu

Lungimea o stiu, prinderea sa nu ma bata :D

Link către comentariu

marius1982.11

Nu prea ai cum sa tai, decat daca cumperi doar lamele de cauciuc.

Dupa cum spuneam, scrie pe ele. Dar ce brand sunt? (metro?)

Link către comentariu

cele mai bune stergatoare sunt cele OEM ; poate putin mai scumpe decat altele bune aftermarket(Valeo,Champion,Bosch) dar merita toti banii ; spun din experienta ; sterg foarte bine, nu fac zgomot, rezistente!

Link către comentariu

• 4 months later...

Ce părere aveți de stergatoarele Bottari? Se gasesc la Cora, 40 de lei/ set. Au vreo 6 cleme adaptoare pentru orice brate. Oare merg pe Golf 4? Lamele sunt ca la Bosh AeroTwin.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Da,sunt bune,dar au durata de viata limita,pe mine m-au tinut din primavara pana acum!sunt bune in caz de urgenta!

Link către comentariu

• 11 months later...

Daca am dimensiunile la lamele golf4 480 mm/480 mm e vreo problema ?

Link către comentariu

• 10 months later...

@Andrei1991 , am pus eu stergatoare de 21" 525mm Valeo VF53, sterg excelent acum sa vedem cat tin, dar pentru 15 lei le-as schimba si odata pe luna la cum sterg. :)

Link către comentariu

• 4 months later...

Intrebarea mea e: cel de la sofer are 530mm si cel de la passager are 480 mm?

Link către comentariu

A murit ala de la pasager. Nu mai sterge deloc. Si sa stiu ce dimensiune iau. Mersi.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

De vreo 3 ani am o problema cu stergatorul din partea pasagerului la masina personala (Golf 4). Prblema este ca nu prea sterge ultimii 15 cm din partea de sus, lasa doar o dara, care se si vede ca se usuca foarte repede cand sterg parbrizul. Prima data am incercat de-a lungul anilor sa schimb lamele. Cu o lama de stergator de tip flat ieftin a fost ok in jur de 2-3 saptamani, pana a inceput sa stearga la fel. Dupa am schimbat cu lame normale de la SWF, a tinut in jur de 3 luni, dupa a inceput iar sa nu mai stearga acolo. Am schimbat bratul stergatorului cu unul SH din dezmembrari, stergea doar un pic mai bine, insa nu am schimbat si lama. Am incercat cu o lama noua de la Topran, a fost mult mult mai rau, si l-am schimbat direct cu ala vechi. Momentan am niste lame Bosch AeroTwin, care la fel dupa 3 luni nu mai stergea pe partea aceea, si din cate am tot citit pe forum, ar trebui sa tina undeva pe la 2 ani. Ce am mai incercat este sa reglez duza, dar in orice pozitie il pun, nu ajuta. Ce imi recomandati sa incerc? Am pus o poza informativa ca sa vedeti unde nu sterge.

wipers-dont-work-vw-golf-mk4-jetta-bora-replace-relay-377.jpg

Link către comentariu

daca nu sterge inseamna ca lama nu calca bine pe parbriz.

ori lama are problema ori parbrizul este curbat.

pune o lama clasica, din aia cu lamele metalice de tensionare si vezi daca se rezolva.

de asemeni, asigura-te ca nu ai ceva pe zona aia (grasime) a geamului.

Link către comentariu

Geamul este curat, nu are nimic. Ca ar fi curbat poate... doar ca toate tipurile de stergatoare acolo inceteaza sa mai stearga, si am incercat in jur de 5-6, dintre care si unul SWF scump (avea doar la sofer lamela metalica din aia de reflecta vantul sau ce face) si acest Bosch, si se uzeaza foarte repede acolo banuiesc, poate chiar e ceva cu parbrizul. In schimb, cand ploua, nu am probleme, sterge bine si acolo, asta ma facea sa cred ca poate duza e de vina.

Link către comentariu

Posibil cand ploua sa nu observi ca nu sterge bine. Ai spus ca ai schimbat bratul cu unul de la dezmembrari. Eu cred ca problema vine de la brat. La masina sotiei am schimbat bratele din cauza ca saltau pe parbriz fiindca nu mai apasau pe parbriz. Eu banui ca ar fi din cauza bratului. Nu mai tine arcul bine apasat. Ridica bratele la cineva cunoscut care are masina mai noua sau noua si ridica-le la tine. Daca ale tale se ridica usor atunci stii de unde ai problema :D .

Link către comentariu

Asa din ridicat pare ca este destul de rigid, acum nu stiu ce sa zic. O sa vad daca gasesc pe cineva. Ce imi recomandati, sa mai caut alt brat in dezmembrari sau sa iau unul nou (daca da, ce firma? Am avut de la Topran si era mult mult mult mai naspa ca acesta de il am acum, doar ca nu era lama noua.. poate era uzata neuniform, asta nu stiu). Si daca iau alt brat, si tot nu sterge, sa incerc si lama noua?

Link către comentariu

• 2 months later...

Intreb aici pentru ca am vazut ca s-au mai discutat diverse probleme.

Eu nu cred ca am o problema, cred ca este altceva, dar as vrea sa stiu daca totusi s-a mai intalnit cineva cu asa ceva sau daca a mai auzit ceva asemanator.

La un momentdat pe parbriz au aparut niste depuneri. Momentul a coincis cu un drum in afara localitatii si am pus pe baza insectelor acele depuneri. Cu lichidul de parbriz nu s-au luat.

Dupa spalat in repetate randuri am constatat ca fix pe zona de actiune a stergatoarelor sunt niste punctulete/picatele rosii, care se iau destul de greu doar daca le racai cu unghia sau cu ceva mai tare. Cu solutie geamuri, alcool nu ies. Parca, dupa o ploaie indelungata se iau mai usor (posibil sa se inmoaie)  dar tot asa, racaite cu ceva solid si cate 1-2 picatele. Daca dau pe suprafata mai mare nu se intampla nimic.

Stergatoarele au zgomot, ca si cum ar fi ceva pe parbriz (si este). Uneori raman dare de apa. Nu stiu daca nu cumva s-au distrus stergatoarele din cauza acestor picatele.

Nu stiu de unde sunt. M-am gandit ca este vreun sistem de avertizare al uzurii stergatorului, dar nu exista nicio informatie pe internet ca s-ar purta asa.

Stergatoarele sunt Bosch AeroTwin, parbrizul Saint Gobain original (este crapat, urmeaza sa il schimb).

S-a mai intalnit cineva cu asa ceva?

Link către comentariu

Ai parcat masina sub un tei? Tei-ul "plange" cu ceva clei care nu se da usor jos.

Link către comentariu

Eu am tinut masina 2 zile sub un tei. De atunci nu am mai reusit sa scot petele de pe cupola. E adio!

Link către comentariu

Dupa ce am citit faza cu teiul, mi-am stors creierii sa imi aduc aminte pe unde am parcat in perioada aia. M-a ajutat si sotia si da, masina a fost parcata sub un tei aproape 2 ore, timp in care afara a fost o ploaie torentiala (strazi si pasaje inundate, cred ca au dat si la TV). La plecarea de pe loc am actionat stergatoarele si de aici as deduce de ce urmele sunt doar pe zona de actiune a stergatoarelor.

Tot nu imi explic de ce in alta parte (pe caroserie) nu sunt. Masina a fost cam jumatate sub pom. Dar, poate stergatoarele au ajutat la fixarea cleiului.

Cert este ca si la spalatorie mi-au zis ca nu o sa iasa decat dupa ce schimb parbrizul ?...

Bine ca este crapat si va trebui schimbat in viitorul apropiat oricum..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!