Jump to content

Tratament Chedere

Bogdan N
 Share

Postare recomandată

Personal am folosit si folosesc pt chedere solutia pt cauciucuri de la vw. Isi face treaba f bine, nu am avut pbme cu chederele usilor.

Insa, cu acel cheder pufos am avut mari pbme in trecut. De cativa ani dau cu pudra de talc si eu unul nu am mai avut pbme. Intradevar, umpic da sa se lipeasca, in sensul in care opune putina rezistenta la deschidere mai ales daca a nins si intra umezeala, insa e nesemnificativa lipirea.

Eu am pus pudra de talc cand inca era caldut afara si nu batea vantul, am umezit usor chederul pufos si am dat din plin cu talc. Dupa cateva minute am luat excesul si cam atat.

Aveti insa grija ca umpic tot se va murdari de praf interiorul, de aceea e bine sa nu bata vantul cand faceti operatia.

Nu am incercat cu glicerina, insa cel putin solutia de cauciuc de la vw nu prea isi face treaba ff bine pe acel cheder pufos, cred eu ca nu rezista f bine la apa, talcul chiar daca se duce din stratul aplicat am observat ca ramane in puful chederului si isi face treaba f bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nervoss , pai fa un necesar mai mare si pt noi :)

un link cu produsul?

Link către comentariu

Anul asta am folosit un stift de silicon de la Berner si nu am avut nici cea mai mica problema cu usile.. cu niciuna din ele :). Am folosit si spray cu silicon la incuietoarea de la portbagaj tot de la Berner si nici acolo nu a indraznit sa inghete :)

Pana acum foloseam glicerina dar trebuia aplicata des... asta l-am aplicat in noiembrie si nu cred ca o sa mai aplic

Modificat de Boditza
Link către comentariu

Am rezolvat si eu cu glicerina.

Indicata era pt afte,dar se pare ca e buna pt chedere :lol:

Link către comentariu

daca ajunge apa intre chederul pufos si usa.. degeaba se da cu glicerina.. tot ingheata usile

am patit-o ieri la usile din spate.. la cele din fata noroc ca le folosesc des si sterg mereu cu o carpa, apa ajunsa acolo

e si logic, poti da cu toate unsorile, daca se pune apa intre fier si cauciuc.. adio :)

Link către comentariu

pai apa se pune, eventual ingheata lipita de tabla. sa nu prinda gheata pe cheder- asta e solutia.

Link către comentariu

Am rezolvat si eu cu glicerina.

Indicata era pt afte,dar se pare ca e buna pt chedere :lol:

Ce se gaseste in farmacii in mod uzual este glicerina boraxata (care contine borax - borat de sodiu, nu stiu cat de compatibil este cu cauciucul pe termen lung), tocmai de aceea intrebam mai devreme daca ati cumparat glicerina pura.

Am inteles ca se gaseste si glicerina pura in farmacii dar sunt mai reticenti sa o vanda.

Link către comentariu

Cu toate ca nu am avut neplacerea sa imi inghete usile, dupa ce am citit ce ati scris si scrieti, am incercat si eu medota cu glicerina boraxata.

Am dat cu ea pe toate chederele, inclusiv pe cel pufos. Masina pare a se deschide mai usor din ce am observat. Daca inainte mai avea retinerea sa trag mai greu de usa, acum se deschide mai usor.

Link către comentariu

de ce , facem bombe din ea?

Pentru uz "uman" glicerina se foloseste ca adaos in alte solutii, in concentratii mici (<10%). Probabil le este frica sa nu-si dea cineva cu ea prin nas/gura sau sa o bea... Nu stiu ce efecte adverse are supra-dozajul, dar probabil ca sunt unele :)

Link către comentariu

pai spradoza poate fi si de spirt si totusi se vinde...e treaba ca daca unu' e atat de prost, asta e! :P

daca se foloseste/se produce nu vad de ce sa fie reticenti la vanzare (cum erau cu seringile de insulina/ davistii)

Link către comentariu

glicerina de la fabrica de cosmetice daca aveti in oras

odata gasit omu' am primit o sticala de 1/2 litri

Link către comentariu

pai spradoza poate fi si de spirt si totusi se vinde...e treaba ca daca unu' e atat de prost, asta e! :P

daca se foloseste/se produce nu vad de ce sa fie reticenti la vanzare (cum erau cu seringile de insulina/ davistii)

Eu iti zic ce-am citit pe net, n-am incercat niciodata sa cumpar :)

Am vazut ca este folosita de cei cu tigari electronice :lol:

Link către comentariu

am pus aseara glicerina ..si nu au inghetat..cred ca e cea mai "safe" solutie , ca sa nu aibe si alte efecte,,

Link către comentariu

Am pus eu glicerina pura (6lei) dar la primul inghet (dupa 3 zile) superglue (prob si ptr ca mai era apa in cheder..greu de eliminat pe frigul asta. Acum am dat cu FORCH, special anti-inghet (17 lei.si este ca un ruj) ca la magazin au zis ca Nigrin e degeaba (15 lei)..si sa vad deseara sau maine daca sunt probleme. Cel mai important sa dati zapada jos de pe plafon mereu..ca fix pe chedere se scurge fiecare picatura topita la cea mai mica incalzire (soare sau interior)..si nu dati cu apa calda ca daca intrati n-o sa mai coborati din masina (la mine au luat-o razna si senzorii de inchidere usi dupa apa calda)

Link către comentariu

Mă faci sa rad :)) glicerina nu este periculoasa absolut deloc, defapt este excipientul pt mai toate colutoriile de pe piața, de la creme de mâini, de fata, sampoane, balsam, luciu... Plus aplicațiile topic-uri orale :D și ăsta nu ca am căutat pe net, trust me i Know... Așa că dați fără grija, eu de lene nu am dat cum trebuie la ușa pasagerului și ieri am tras de ea ca nebunul... Noroc ca pana la urma a mers, da câtă chinuia, fata de a mea care s. A deschis ca vara :)

s1 running cm10 jellybean :)

Modificat de Mr VW
Link către comentariu

la mine inca nu a ajuns viscolu de siberia sa nu mai pot deschide usile .. doar am avut grija sa dau zapada de pe masina nu ca altii de zici ca merg cu iglu dupa ei.. si lasi masina cu zapada pe ea.. se topeste si ajunge la chedere si tot asa.. pana la urma tot lenea isi face treaba mai bine :))

Link către comentariu

Io am dat cu glicerina boraxata si n-am niciun stres. Exact asta am folosit si pe Golf si pe Haudi si n-am avut niciodata probleme cu inchiderea/deschiderea. Tin minte ca in 2010 a fost in Bucuresti o iarna crancena dpdv al temperaturilor si usile se deschideau cu un deget.

Nu cred ca o sa incerc altceva, atata vreme cat glicerina boraxata e un best-buy la 4 lei flaconul.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pentru chedere am cumparat o pasta/crema de la omv ca pentru pantofi. Dau chederele dupa fiecare spalare nu am nici o problema la deschiderea usilor in conditii de temperatura scazuta.

Link către comentariu

Nu stiu cine vinde glicerina pura. Parca era substanta periculoasa

Cred că tu te referi la nitroglicerină

http://ro.wikipedia.org/wiki/Nitroglicerin%C4%83

Glicerina simplă este:

”Glicerina este un alcool, prezentandu-se ca un lichid limpede, incolor si siropos, cu gust dulceag.

Glicerina se evaporeaza si ingheata greu, de exemplu solutia de 80% ingheata la -20,3°C.

Sub forma de esteri ai acizilor grasi (gliceride), constituie componentul de baza al grasimilor animale se vegetale.”

Am luat și eu un tub de glicerină boraxată și o să-l aplic după ce spăl mașina. Deocamdată nu am avut probleme și nici nu sper, dar preventiv o să dau.

Link către comentariu

• 1 month later...

La temperaturi scazute, aplic un strat subtire de antigel cu o carpa.

Link către comentariu

Salutare,

Ma gandeam sa cumpar un "Einszett Gummi Pflege" pentru a nu mai avea probleme dimineata cand deschid usile dar sunt curios intro privinta. Usile mele se trantesc umpic (probabil e obosit chederul); daca dau cu acea solutie, exista riscul sa fie mai rau? In idea ca solutia ar inmuia chederul?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!