Jump to content

Instalatie Gpl

marianu
 Share

Postare recomandată

Stie cineva cum sta treaba cu propanu din gpl ?

Eu alimentam numai dintr-un loc unde auzisem ca e gaz bun si imi intra intodeauna 40 litri de gpl . Iar azi mia zis un prieten sa alimentez din alt loc ca cica ar fi mai bun.

Bun, merg acolo alimentez si spre surprinderea mea imi intra decat 36 litri aici si il intreb pe nenea ala de la pompa ca dece e pretu mai mare la ei si dece intra mai putin in butelie si zice pentru  ca gazul lor are mult propan in el.

Modificat de alinbmw1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ca nu a avut o replica mai buna la faptul ca a fost prins cu ocaua mica... :-)

Link către comentariu

IN functie de variatia butan propan masina merge mai bine sau mai rau, dar am impresia ca si consuma mai mult sau mai putin...aici 120L si Moog au cele mai bune explicatii cu procentele si beneficiile. Cat despre cantitate....asta mereu depinde de foarte multe variabile...incepand de la temperatura de afara care modifica densitatea gazului, la presiunea pompei, si de multivalva...care nu intotdeauna decupleaza fix la aceeasi valoare...are niste tolerante si niste limite...si niste variabile intre care se numara si presiunea din butelie care e mai mare daca masina e incinsa si implicit decupleaza mai repede....O alta explicatie e ca l-ai prins cu ocaua pe ala unde iti intra 40 l si era mai ieftin...daca alimentarile de 40 erau din un singur loc

Link către comentariu

Asa stiam ca la Agip in oras la mine au cel mai bun gaz, si mentionez ca de 3 luni de zile decand alimentez de la aceeasi statie niciodata nu mi-a intrat mai putin de 39 litri si mai mult de 40 litri. Deci intradevar sunt si alte variabile, dar o diferenta infirma in cazul meu de doar 1 litru. Si aici unde alimentai azi, am ramas mirat ca a  intrat doar 36 litri si am incercat sa il trag pe vanzator de limba dar nu am scos mare lucru, a zis ca altii au presiunea mare la pompa si ca la el are propan mult, si l-am intrebat ca e bun lucru asta ? iar el a zis ca o sa vad eu, ca o sa vin iar la el dupa ce vad. Cam atat am scos de pe el, nu prea voia sa vorbeasca.

Link către comentariu

Am gasit ceva interesant pe net...

Cum se falsifica autogazul

Principalele diferente dintre cele doua componente din amestec constau in pret si putere calorica. Butanul sau Aragazul se produce in Romania si are un pret mai mic, dar si o cifra octanica inferioara(89). Propanul provine in general din import ,prezinta o cifra octanica superioara(93) si are rolul de a asigura presiunea corespunzatoarea in rezervoare. Pentru a se spori profitul, exista tendinta de a se comercializa autogaz mai sarac in propan sau chiar fara propan.Mai mult,printr-o astfel de metoda se poate eluda plata accizelor,existand riscul ca in loc de GPL sa cumparam de fapt asa numitul aragaz, care nu este accizat,fiind destinat consumului casnic,

Modificat de alinbmw1
Link către comentariu

eu inteleg ce zici, unde incercam sa bat e ca poate agipul fura la pompa nu asta....trebuie sa vezi cati km faci cu gazul lui comparat cu ceo 40 l ai Agipului...zic asta ca eu am prins in Sebes un agip prost care s-a topit mult mai repede decat eram obisnuit cu gaz de omv sau luk. Da e adevarata treaba asta:)

Link către comentariu

Am scris mult despre compozitia propan/butan...dar acum nu se falsifica in acest mod, ci cu APA chioara amestecata cu anumite substante care sa o ajute sa nu ramana in butoaie. Cam tot gazul de Rompetrol e manarit, am testat mai multe statii din diferite judete.

Luk nu am mai folosit demult, cred ca o sa incerc iar...

Agip nu am mai luat de cand am vazut ca e combinat si ala cu apa la greu...

Petrom sa nu mai spun...

Acum privatii mai baga un gaz bun si mai ales "din-ala" de butelii neaccizat.

Si ca idee: Numai cu butan in butoi aveti cel mai mic consum/putere posibil. Asadar gazul de butelii neaccizat e chiar bun, cu proportia lui STAS 90/10.

Asta numai vara.

Link către comentariu

Dupa ce termin butelia de gaz, vreau sa fac un test ca la carte . Adica, am 7-8 distribuitori de gaz la mine in oras si testul as vrea sa il fac exact pe acelas traseu, exact cu aceeasi viteza alimentand 2 litri de gpl separat de la fiecare statie in parte si mers pana se termina. Testul se desfasoara in afara orasului ,iar dupa alimentare se merge pe benzina pana la ajungerea la locul respectiv unde incepe traseul.

Cred ca testul v-a fi foarte exact si sunt curios cu ce gaz voi merge cel mai mult.

Modificat de alinbmw1
Link către comentariu

@liviucon Eu am un golf 5 1.4 75 cai cod motor BCA. Masina e in 2 - 3 usi deci cam greoaie ptr 1.4 si ca sa simt ca trage tre sa ma duc in 3k de ture. Ma tenteaza gpl doar ca e mai ieftin. Am citit pana la pag 4 dar totusi sunt confuz ca unii zic asa, altii asa, eu ce sa mai inteleg ? merita ? Sigur nu afecteaza cu nimic motorul ? Mi-e teama ca masinuta e ceas, merge perfect si nu vreau sa o stric. Daca zici ca nu am ce pati ce imi recomanzi ? Ce marca ?

Link către comentariu

Va salut.

Cu ceva vreme in urma si "tigaia" mea (ca sa-l citez pe Moog) a primit un BRC 24.11, cu injectoare normale(albastre) INO3 si vaporizator Genius de 1200 plus un rezervor toroidal Kolos de 48l brut. Montajul a fost efectuat la Pitesti de catre echipa de montatori a lui ALEXYS, reglajele fiind facute de ultimul. Montajul a fost efectuat de 3 oameni si a durat intre 3h si 4h. Pret total 2800 lei. Montajul a fost efectuat cand masina avea aproximativ 106.000 km. De notat este faptul ca a fost legat senzorul MAP dar nu si sonda lambda, iar toate legaturile intre conductorii electrici ai instalatiei(acolo unde a fost nevoie a fi sectionati) au fost cositorite. Dupa montaj au fost facute, in ordinea urmatoare: autocalibrare, reglaj in regim de stationare iar ultima oara reglaj in sarcina, inclusiv pe autostrada. Nu s-a efectuat verificarea cu analizorul de gaze a noxelor!!!!! Intre timp instalatia a fost trecuta si in carte iar la verficarea de la RAR inginerul mi-a spus ca este foarte bine reglata in urma studierii diagramei analizorului, si il cred pe cuvant de onoare intrucat ne si cunoastem.

Sunt la a doua umplere a rezervorului(de la un partener Rompetrol, pret 3,09lei/litru) si au intrat 39,54 litri GPL desi, teoretic, trebuiau sa intre doar 38,4 dar cred ca se incadreaza in marja de eroare. Am parcurs aproximativ 350km, in regim 20% urban si 80% extra, si am ramas la un singur led indicator(stiind ca nu este relevant) dar sper sa pot face undeva la 500 km.

Acum astept opiniile voastre legate de ceea ce vedeti in poze si de ceea ce am relatat.

post-23516-0-85031700-1403940141_thumb.j

post-23516-0-22655400-1403940173_thumb.j

post-23516-0-50459300-1403940206_thumb.j

post-23516-0-89000500-1403940256_thumb.j

post-23516-0-11592500-1403940299_thumb.j

post-23516-0-79574300-1403940358_thumb.j

post-23516-0-04207000-1403940384_thumb.j

post-23516-0-85226000-1403940411_thumb.j

post-23516-0-45421100-1403941565_thumb.j

post-23516-0-77901500-1403941605_thumb.j

post-23516-0-16276100-1403941642_thumb.j

post-23516-0-45854200-1403941762_thumb.j

post-23516-0-94738200-1403941802_thumb.j

post-23516-0-29947200-1403941866_thumb.j

Modificat de Nazy
Link către comentariu

Salut.

Aceasi instalatie o am si eu si tot rezervor de la Kolos doar ca de 52 L, trebuia sa imi puna de 58L dar nu a mai avut pe stoc.

La fel ca la tine si mie imi intra cu 1L mai mult in rezervor, in loc 41,6 intra ~42,7 tot timpul. Eu ajung la 500km+ cu rezervorul doar la extra urba 100%, in rest fac undeva pana in 470-480km, depinde de stilul de condus.

La aceasta instalatie nu se leaga sonda lambda.

Sa o folosesti sanatos si sa ne ti la curent cu consumul (de la gol la gol).

Modificat de neohq
Link către comentariu

va salut. 

fara a se considera reclama vreau sa intreb daca stie cineva ceva de firma asta http://www.ultragaz.ro/preturi.htm 

ma gandeam la Tomasetto cu rezervor toroidal . a mai pus cineve de la iei?

Link către comentariu

Va salut.

Cu ceva vreme in urma si "tigaia" mea (ca sa-l citez pe Moog) a primit un BRC 24.11, cu injectoare normale(albastre) INO3 si vaporizator Genius de 1200 plus un rezervor toroidal Kolos de 48l brut. Montajul a fost efectuat la Pitesti de catre echipa de montatori a lui ALEXYS, reglajele fiind facute de ultimul. Montajul a fost efectuat de 3 oameni si a durat intre 3h si 4h. Pret total 2800 lei. Montajul a fost efectuat cand masina avea aproximativ 106.000 km. De notat este faptul ca a fost legat senzorul MAP dar nu si sonda lambda, iar toate legaturile intre conductorii electrici ai instalatiei(acolo unde a fost nevoie a fi sectionati) au fost cositorite. Dupa montaj au fost facute, in ordinea urmatoare: autocalibrare, reglaj in regim de stationare iar ultima oara reglaj in sarcina, inclusiv pe autostrada. Nu s-a efectuat verificarea cu analizorul de gaze a noxelor!!!!! Intre timp instalatia a fost trecuta si in carte iar la verficarea de la RAR inginerul mi-a spus ca este foarte bine reglata in urma studierii diagramei analizorului, si il cred pe cuvant de onoare intrucat ne si cunoastem.

Sunt la a doua umplere a rezervorului(de la un partener Rompetrol, pret 3,09lei/litru) si au intrat 39,54 litri GPL desi, teoretic, trebuiau sa intre doar 38,4 dar cred ca se incadreaza in marja de eroare. Am parcurs aproximativ 350km, in regim 20% urban si 80% extra, si am ramas la un singur led indicator(stiind ca nu este relevant) dar sper sa pot face undeva la 500 km.

Acum astept opiniile voastre legate de ceea ce vedeti in poze si de ceea ce am relatat.

Update... Intre timp am golit rezervorul rezultat la a doua umplere. Rulajul efectuat cu incarcatura a fost de 504 km,iar dupa analiza a rezultat ca am parcurs distanta in regim de aproximativ 10% urban si 90 % extra, cu o viteza de croaziera in jur de 110-120 km/h in afara...iar in oras dictata de trafic. In aproximativ 50% din timp(poate usor peste) masina a rulat cu compresorul de AC in sarcina. Consum rezultat: 7,85 litri/100km !!!! 

La cea de a treia umplere pompa a declansat la 37,74 litri.

La o concluzie preliminara: gazul alimentat a fost bun iar reglajele se dovedesc a fi corecte, dar mai ales...in interesul meu.

Despre montaj, ce parere aveti? Este bine? Sunt pozitionate si amplasate corect componentele din punct de vedere tehnic?

Multumesc pentru opiniile exprimate.

Modificat de Nazy
Link către comentariu

Salutari! Am o nelamurire, sau mai bine spus - nedumerire. Am observat (chestie verificata de mai multe ori) ca motorul trage mult mai bine pe GPL, daca in rezervor se gaseste mai putin gaz - deci undeva catre ultimul led (aproximativ 10-12 litri). Ce se intampla??? E adevarat sau ma insel eu???

Link către comentariu

Salut,

Moog ce instalatie GPL recomanzi pentru Honda Civic 5d, 1.8, i-vtec, 140 CP, an fabr 2008. Avand in vedere ca sunt din Ploiesti unde sa o montez.

Multumesc.

Link către comentariu

Poti merge pe Tomasetto STAG ISA2/Hana 2000, BRC P&D, AGC Zenit Pro cu injectoare Hana 2000...

Montaj: in Ploiesti nu stiu...ca variante apropiate ai in Bucuresti...AGR, Supergaz, Andrei GPL...

Nazy: arata bine in poze...

Modificat de Moog
Link către comentariu

La mine ce parere ai Moog? Cum stau lucrurile? Este ceea ce te asteptai?

Link către comentariu

Moog spune-mi si mie te rog ceva,mecanicul la care vreau sa-mi pun gpl mi-a dat de ales intre frateli si randi lenzo sau ceva de genu...iam spus ca nu vreau frateli ca sunt cele mai proaste la care el mia spus ca nu mai sunt cum au fost :-) ...adica leau adaptat cu piese de la tomaseto tocmai pt a nu mai avea probleme ....crezi ca ar putea avea dreptate? Diferenta dintre cele 2 e undeva la 400 de lei si vreau sa stiu daca merita! Ms

Link către comentariu

fratelli sau landi renzo sau tomasetto

Link către comentariu

Fratelli. a copiat Tomasetto nu a folosit componente Tomasetto...

Ce zici e o diferenta?

Landi Renzo sr fi alegerea buna intre cele 2... daca nu ai si alte variante...

Link către comentariu

Lipsa catalizatorului cam cu cat influenteaza consumul?

Link către comentariu

Apropo de copiat...vaporizatorul e la "Service Pack 2" :)

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
  • Aerofan a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!