Jump to content

Compatibilitate jante-anvelope

Aditu
 Share

Postare recomandată

Da anvelopele sunt standard pentru aceasta dimensiune la jante, deci merg. Ai grija la ET cauta ca ET sa fie intr minim 39 si maxim 45-50 la jante de 7J x 16.

O zi buna

Mersi. Pai imi trebuie ET intre 45-50 pentru Jetta. O zi buna sit ie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta sa iei daca poti cu ET 45 ca sa nu fie chiar la limita spre bratele suspensie cu ET 50. ET mic anvelopa cu janta iese in afara caroseriei, ET mare anvelopa cu

janta intra inauntru spre bratele suspensiei. Oricum merg si cele cu ET 50 fara probleme.

O zi buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu

• 1 month later...

O intrebare care poate parea de novice absolut. Am un golf 6 echipat cu cauciucuri de 225/45 r 17. Pe Jantele de 18 oem vin 225/40 r 18. Avand in vedere ca primul nr e neschimbat, latimea,amprenta la sol cu cele de 18 va fi la fel cu cea de 17?

Link către comentariu

Daca te referi la suprafata de contact dintre asfalt si anvelope, cautasem si eu informatii despre asta.

AICI cred ca gasesti ce cauti la "Contact patch". Numai bine!

Modificat de tur
Link către comentariu

Tare site-ul ala trimis de TUR...si eu cautam ceva de genul.

Multumesc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Silvian91imAuto

Latimea Anvelopei in functie de Latimea Jantei.

Wheel & Tyre Widths

Width / Thinnest / Widest

5" / 175 / 195

5.5" / 195 / 205

6" / 195 / 225

6.5" / 195 / 235

7" / 195 / 245

7.5" / 195 / 245

8" / 205 / 255

8.5" / 215 / 255

9" / 225 / 275

9.5" / 235 / 285

10" / 255 / 295

Ar trebui sa fii la limita.

Eu le-am luat de pe autoshow, asa ca nu stiu cat de exacte sunt,dar par de bun simt :salut:

Am "dezgropat" informatiile de mai sus de aici >>> http://vwforum.ro/topic/2727-latimea-jantei-vs-latimea-anvelopei/ (post #3)

Le mai puteti gasii si aici >>> http://vwforum.ro/topic/1012-calculul-anvelopelor-si-jentilor/page__view__findpost__p__17066

Sunt topic-uri moarte, le-am gasit pe ultima pagina a subforumului.

Link către comentariu

Pe jantele de mai jos am puse anvelope 205/55 R16. Imi poate spune cineva sigur daca ar incapea pe ele anvelope cu marimea 215/55 R16 ? Multumesc.

Screen_Shot002.jpg

Link către comentariu

Da acelasi ET si latime am si eu pe masina pe niste jante de iarna. iti intra sigur 215 55 16. Poti pune anvelopele fara probleme.

O zi buna

Link către comentariu

Ai mai sus cu un post fata de al tau lista postata de SilvianDement91 unde scrie ca pe janta ca a ta cu 6.5 poti pune intre 195 si 235. :P

Link către comentariu

didus - ai grija ca inaltimea (talonul) cauciucului e data in procente adica 55% din 215 pe janta de 16 iti va da diametru mai mare a rotii/cauciucului decat o roata cu cauciuc cu inaltime de 55% din 205 pe 16

gasesti calculatoare de dimensiuni destule pe net ca sa vezi ce proportie ai nevoie sa obtii acelasi diametru: http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&biw=1152&bih=700&q=tire+size+calculator&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=tire+size&fp=323b461d631954e6

Link către comentariu

Silvian91imAuto

Ma gandesc, ar trebuii sa traduc lista pe care am reamintit-o in postul #157

Latimea Jantei / Latimea Minima admisa Anvelopei / Latimea Maxima admisa Anvelopei

5" / 175 / 195

5.5" / 195 / 205

6" / 195 / 225

6.5" / 195 / 235

7" / 195 / 245

7.5" / 195 / 245

8" / 205 / 255

8.5" / 215 / 255

9" / 225 / 275

9.5" / 235 / 285

10" / 255 / 295

Tot ce este intre valoarea minima si valoarea maxima incape pe janta respectiva, evident.

Nu stiu sa va lamuresc (nici pe mine nu stiu) cu privire la cum ar arata (ca si aspect) anvelopele pe janta in cauza. Daca vor fi Baltite/Normal/Mai inguste decat janta. Daca cineva poate lamurii treaba asta il rog frumos sa o faca, daca doreste desigur. O metoda ar fi > http://www.tyrestretch.com/index.php .

Am inteles ca asezarea anvelopei pe janta nu e influentata de diametrul acesteia, atata timp cat anvelopa respectiva e conceputa pentru janta respectiva, ex: anvelopa R16 > janta cu diametrul de 16", deci lista de mai sus este valabila indiferent de diametrul jantei in cauza.

Daca am zis vreo prostie sau are cineva alte informatii de adaugat este binevenit sa ne arate ce stie.

Link către comentariu

Tabelul de mai sus e numai pentru jantele pe 16,nu?

In cazul meu,pot pune 185/55/15 pe jante cu latimea intre 6j-7j?

Danke!

Modificat de Adrian_S
Link către comentariu

Silvian91imAuto

Am inteles ca asezarea anvelopei pe janta nu e influentata de diametrul acesteia, atata timp cat anvelopa respectiva e conceputa pentru janta respectiva, ex: anvelopa R16 > janta cu diametrul de 16", deci lista de mai sus este valabila indiferent de diametrul jantei in cauza.

Daca am zis vreo prostie sau are cineva alte informatii de adaugat este binevenit sa ne arate ce stie.

Am scris, dupa cum se vede, diametrul jantei nu se ia in considerare (nu influenteaza) asezarea anvelopei pe janta. Singura conditie este sa pui pe janta de 16" anvelopa proiectata pentru janta de 16", pe janta de 15" sa pui anvelopa proiectata pentru janta de 15", pe janta de 14" sa pui anvelopa proiectata pentru janta de 14". s.a.m.d. etc...

Partea a II-a este ca latimea anvelopelor tale, in functie de tabelul ala, ar incapea doar pe jante cu o latime de 5". Alt aspect, in tabelul acela nu apare niciunde dimensiunea de 165, nu apare nimic sub 175 si nimic peste 295.

Repet... daca am zis ceva incomplet (chiar cred ca e incomplet) sau o tampenie va rog sa ma corectati, cineva care stie!

P.S. ...nu am gasit sa scrie pentru ce diametru de roata e valabil tabelul pus de mine (in topic-urile alea vechi de pe forum de unde l-am luat)

Daca cineva ar putea gasi niste tabele care sa contina Dimensiuni Anvelope Admise in functie de Latimea pentru fiecare diametru de janta folosita, asa cum e cel gasit de mine in postul #162 Eu le-as cauta cu placere, doar sa am timp.

Modificat de SilvianDement91
Link către comentariu

• 5 weeks later...
Silvian91imAuto

O completare pentru problema din ultimele mesaje.

In primul rand trebuie sa te uiti ce "J" ai la janta si in al doilea rand uite un link, succes!

http://www.tyres-pneus-online.co.uk/equivalency-tables-advice.html

Nici tabelul acesta nu contine vreo specificatie legata de diametrul jantei. Am intrebat mai sus daca acesta trebuie luat in calcul... trebuie? Scrie undeva si nu am vazut eu? C'mon... :(

@Adrian_S Tabelul din citatul de mai sus s-ar putea sa te lamureasca mai bine decat tabelul gasit de mine pe forum (adica cel din mesajele anterioare). Intre 5" si 6,5" trebuie sa fie latimea jantei tale ca sa poti pune 185, daca e sa te iei dupa tabelul din citat.

Link către comentariu

Salutare, am la masina din semnatura jante replica la Santa Monica Oem pe 17 cu Et 38 si latime de 7J.

Am vandut vechile cauciucuri ca nu prea imi placeau cum aratau pe jante respectiv 225/50/17.

Ca tot se apropie primavara vreau sa pun pe jante alte dimensiuni de anvelope si dat fiind ca jantele nu sunt foarte late respectiv 7J ma gandeam oare cum s-ar aseza pe janta anvelope 205/50/17 sau 215/50/17 sau 215/45/17 sau 225/45/17. Ca si aspect si garda la sol, comfort, cum se aseaza anvelopa pe janta inclin spre 225/45/17 ca la achizitia masinii aveam 215/45 si masina fiind cu suspensie sport de fabrica mi se parea un pic cam dura combinatia, dar acum intrebarea este cum s-ar aseza 205/50/17 si cum s-ar vedea pe o janta de 7J sau 215/50(225/50 cu 17 am avut si clar ca arata ca un jeep, f inalta si urata ca aspect)

Voi ce anvelope imi recomandati si acum mai am o nelamurire ca anvelopele o sa le iau oricum Sh-uri cu uzura mai mica, la dimensiunile de mai sus, exista diferenta simtitoare de greutate intre anvelopele de mai sus, stiu ca pe langa RSC\run on flat care sunt anvelope foarte grele erau niste indici care la fel erau gumele mai grele dar nu mai gasesc nicaieri sa citesc despre astea

Astept raspunsuri

http://www.tyres-pneus-online.co.uk/equivalency-tables-advice.html Din tabelul de mai sus, daca tin cont de latimea jantei ideal ar fi 205 sau 215 dar nu zice si ce inaltime sa aiba anvelopa

Link către comentariu

Silvian91imAuto

Din punct de vedere vizual s-ar putea sa te lamuresti pe pagina aceasta > http://www.tyrestretch.com/ (daca nu ai facut asta pana acuma).

40-45-50-55-etc... reprezinta "balonul" anvelopei, cu cat este mai mic masina va fi mai "aspra" cand treci prin gropi.

In general la drumurile noastre vezi 55-60 pe jante de 16" spre exemplu (asta e si pentru a pastra un anumit diametru al rotii, altfel kilometrajul va arata eronat +/- ...).

Modificat de SilvianDement91
Link către comentariu

Am exact jante cu 7j si 17inch. Din fabrica a venit cu 225/45/r17. Vizual arata cel mai bine, iar la 205 si 215 s-ar putea sa aiba aspectul de "stretch", care este si impractic, talonul fiind mai mic si mai bagat in int nu protejeaza janta. Mergi pe 225 cu 45

Link către comentariu

Gata m-am lamurit si am si ales, o sa merg pe 225/45/17 ca dupa cum a zis si colegul de mai sus se aseaza cel mai bine pe janta si nu vrea sa stea anvelopa strech(p.s-deja am luat 2 anvelope ca noi dimensiunea de mai sus :blah_: ). Multumesc celor care au ajutat cu cate un sfat

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut. pe masina din semnatura am anvelope 215/55/16 si as vrea sa stiu daca este bine sa pun 225/55/16. care ar fi avantajele si dezavantajele acestei modificari. mersi frumos

Modificat de alin alinush
Link către comentariu

Chiar nu vrea nimeni sa imi raspunda si mie :(

Link către comentariu

Va arata mai mult a suv. Diametrul rotii va fi mai mare, 55% din 225 fiind mai mare decat 55% din 215. Faptul ca vei avea mai mult cauciuc pe sol ar fi un avantaj. Depinde si de latimea jantei, la 7 se poate merge pe 225, la 6,5 merge 205 si 215. Eu zic ca daca masina a venit asa echipata de fabrica, sa nu schimbi dimensiunea anvelopei.

Link către comentariu

Mersi frumos pentru sfat George

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va rog, spuneti-mi cum adaptez niste jante de tabla de mercedes, cu prindere 5x112, pe un Golf 5. Mentionez ca la butuc este problema, sunt un pic mai largi decat la G 5. Am inteles ca exista niste inele de plastic adaptoare dar nu stiu unde gasesc asa ceva. Ce sfat imi dati, ms anticipat.

Link către comentariu

La vulcanizare pe fundeni gasesti inele de centrare.

Brgds

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!