Jump to content

Compatibilitate jante-anvelope

Aditu
 Share

Postare recomandată

Exista vreo metoda sigura din punct de vedere a sigurantei sa se potriveasca?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista niste distantiere speciale, care practic iti modifica interaxa dar iti mareste si ET(vei avea nevoie de jante cu ET mai mare ca sa nu iasa prea mult din caroserie)...trebuie sa faci niste calcule.

Se monteaza distantierul cu niste surublele speciale de butuc si vei avea o alta interaxa.

O sa caut exact firma care le produce din Germania, stiu ca este printre putine firmele producatoare de distantiere care au omologare TUV...fara omologare sa nu te bagi.

Sint totusi destul de scumpe si nu le recomand doar pentru ca iti place un model de janta foarte mult.

De regula clientii le folosesc la proiecte foarte mari unde schimba foarte multe la masina.

Am gasit si site-ul:

SCC

Modificat de VVV
Link către comentariu

VVV - Multumesc mult acum am inteles.Jantele nu pot sa zic ca imi plac foarte mult,erau foarte bune ca si pret.Dar nu voi face o astfel de modificare pt. ca nu merita,pot sa zic ca mi-ar fi teama sa montez asa ceva..mersi inca odata. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut.Rog un cunoscator sa ma ajute la urmatoarea intrebare:

Am anvelope de 185/65 R15. Ce janteR15 pot pune? ET min-ETmax???? si J minim-J max???.

multumesc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pe un Toledo 1 se potrivesc jantele de 14 de Golf 3?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Exista niste distantiere speciale, care practic iti modifica interaxa dar iti mareste si ET(vei avea nevoie de jante cu ET mai mare ca sa nu iasa prea mult din caroserie)...trebuie sa faci niste calcule.

Se monteaza distantierul cu niste surublele speciale de butuc si vei avea o alta interaxa.

O sa caut exact firma care le produce din Germania, stiu ca este printre putine firmele producatoare de distantiere care au omologare TUV...fara omologare sa nu te bagi.

Sint totusi destul de scumpe si nu le recomand doar pentru ca iti place un model de janta foarte mult.

De regula clientii le folosesc la proiecte foarte mari unde schimba foarte multe la masina.

Am gasit si site-ul:

SCC

In nici-un caz sa nu faci asa ceva doar daca vrei sa te faci ingeras...

Link către comentariu

• 3 weeks later...
MasinaPoporului

Salutare. Am si eu niste jante de aliaj pe 15 cu 6J X 15 H2 ET 38. Momentan am 195/60/15 pe ele. Au fost puse si 205/60/15 . Intreabarea: pot pune 215/60/15 ? Conform acestui site http://www.vanzarianvelope.eu/calculator-anvelope reise ca pt a pune cauciucuri de 215/15 , J trebuie sa fie cuprins intre 6 - 7.5 . Ma poate lamuri cineva daca se poate ? A mai incercat cineva?

Multumesc

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am si eu o nelamurire.. am facut rost de niste jante pe 16 cu ET35 (7.5J) care sunt incaltate cu 205.55.16 fata si 215.55.16 spatele

Partea proasta e ca au ET prea mic pt masina mea ( golf5) ; incap dar sunt putin iesite in afara. ma gandeam sa pun 195.55.16 atat pe fata cat si pe spate , oare merge ? stie cineva exact daca acest ET o sa afecteze negativ bucsele , pivotii si ce mai am eu pe sub masina ?!

Link către comentariu

• 3 months later...

hmm..pai daca sunt iesite in afara e problema cu aripa..nu pot sa iti zic exact dar intereseaza-te..eu tot pe golf v am incercat sa pun jante cu et 35 pe 17" dar m-am linistit ..e un et periculos avand in vedere ca janta de tabla are et 47 si diferenta nu e bine sa fie mai mare de 10..le-am gasit si la et 45 si e ideal..cu caucicuri 225/45 R17 cum mi-au scris cei de la rar in talon...in concluzie ai grija!

Link către comentariu

Va rog sa am ajutati intro problema

Am urmatoarele jante (originale) pe masina 205-55-16 5 x 112 7J X 16 ET37

Doresc sa achizitionez un set de tabla pentru la iarna dar am gasit cu et-ul 40. Se potrivesc? Nu este nicio problema?

Multumesc

Link către comentariu

Am anvelope originale 195/65/R15. Pot pune anvelope 205/65/R15 pe aceleasi jante (tabla) care le am acum? Ce avantaje/dezavantaje am?

Link către comentariu

@bogdan.cocea: jantele cu ET40 vor fi cu 3mm mai apropiate de elementele suspensiei/franelor decat cele cu ET37. Asadar, diferenta e infima si ma indoiesc ca iti va cauza probleme (poti verifica vizual daca ai loc sau nu)

@stofarius: dezavantajul este ca diametrul rotii se mareste. Vei avea erori in vitezometru/kilometraj de 2.05%. Cauciucul va sta usor fortat catre interior (banuiesc ca janta e lata de 6 inci). Avantaje nu prea vad... talonul mai inalt va creste putin confortul, dar va anula din plusul de stabilitate laterala pe care ti-l confera latimea mai mare a cauciucului. Daca totusi vrei 205, eu te sfatuiesc la 205/60/15. Astfel, diametrul rotii se micsoreaza dar numai cu 1.18%, iar talonul mai mic iti va oferi un plus la stabilitate si la look (cu un minus insa la comfort)

Bafta.

Link către comentariu

• 1 month later...

As vrea sa stiu si io daca vreunul dintre voi stie daca merge pe masina din semnatura cauciucuri 225\55\R16 ???

Link către comentariu

galeshu anvelopele de care intrebi sunt pentru A6 model dupa 2005 sau A4 B8 si sunt mari pentru masina ta.

O seara buna

Link către comentariu

Gandindu-ma ca pe cartea masinii mele sta scris ca pot pune pana la 225\45\R17 ... intrebam daca merge pe masina mea in speranta ca cineva are astfel de cauciucuri si imi poate spune si mie daca atinge ceva ?

Stiu pe ce fel de masini aceste cauciucuri sunt "standard", si pe aceleasi masini sunt convins ca se pot pune de asemenea cauciucuri mult mai mari... la nevoie...

De exemplu 225 50 R16 sunt standard si pe BMW-urile 320 din 2002 ...

Link către comentariu

eu am avut 225/55/16 pe touran, si nu am avut nici o problema.

si in carte dadea aceleasi dimensiuni ca la tine.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut ,

Sunt nou pe acest forum in consecinta -bine v-am gasit si ma bucur ca fac si eu parte acum din grupul detinatorilor de vW.

De curand am achizitionat un Passat din 1997 1.6 AHL 101 CP si sunt tare mandru de ea dar am cateva nedumeriri si as vrea sa ma ajutati.

O sa ma cantonez in acest topic numai pe jante deoarece mi se pare ciudat si cu rezultate(posibil negative) rapide.

Masina din fabrica vine cu jante 195/65/15 dar cand am achizitionato am luat 4 cauciucuri de iarna cu aceasta dimensiune + 4 pe masina de 205/60/18 .

E adevarat ca sunt Bestiale jantele si dau un aspect frumos masinii dar mi se pare ca poate sa faca si putin rau in sensul sa distruga bielete...samd.

Ma puteti ajuta sa i-mi spuneti daca mai are cineva aceste dimensiuni si daca nu .....sa le dau jos??!! o sa revin si cu poze sa vedeti ..

PM-masina are suspensii sport ,e foarte rigida si cateodata mi se pare ca ceva nu e in regula cu ea in curbe+ca scartaie ceva cand pun frana incet.

Link către comentariu

Polo are in standard cu anvelope 185/60/R15, indice de incarcare 88H ( 560kg , vmax 210) , daca ii pun acelasi model de anvelopa (Firma, specificatii), doar ca 84H (500kg, vmax 210) are ceva? masina are masa 1088 kg in talon.

Link către comentariu

Nu are nimic. Poti sa le pui linistit. Nu o sa cari tu niciodata 2 tone (masina si pasageri si bagaje).

O zi buna

Link către comentariu

ma ajuta un coleg:

am 205 55 r15

acum jantele au et 38 si J 7

pot pune 195 65 sau 195 55 , ma refer la anvelope.

Multumesc

Link către comentariu

195 65 DA, 195 55 NU. Recomandat ar fi sa cauti cu J 6,5 astea ar fi la fix pentru 195. ET 38 este un ET bun pentru 195 65 15.

O seara buna

Link către comentariu

Cauta sa pui 195 65 15. Este o dimensiune comuna si gasesti mai usor anvelope de acest tip si ca pret si ca tipuri de marci fata de cele 195 55 15.

O zi buna

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!